Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Huddinge

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Huddinge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Huddinge som finns hos arbetsgivaren.

Behandlare till Öppenvårdsenheten Beroende

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Vill du vara med och vidareutveckla vårt behandlingsarbete inom Vuxensektionen? Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för de personer som vill göra en förändring mot nykterhet, drogfrihet och spelfrihet. Öpp... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och vidareutveckla vårt behandlingsarbete inom Vuxensektionen? Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för de personer som vill göra en förändring mot nykterhet, drogfrihet och spelfrihet.
Öppenvårdsenheten Beroende är en del av Vuxensektionen i Huddinge kommun. Vi erbjuder ett brett utbud av psykosocial behandling i strukturerade grupprogram samt individanpassad enskild behandling till personer med alkohol-, narkotika- och/eller spelberoende. Sedan våren 2022 erbjuder vi även kriminalitetsbehandling. Behandlingsprogrammen har olika inriktning med avseende på var i motivationsprocessen personen befinner sig i. Vi erbjuder MI, KBT-program, 12-stegsprogram, återfallsprevention, utslussprogram, anhörigprogram samt individanpassad enskild behandling. Behandlingsprogrammen kan kombineras med sysselsättning i skaparverkstaden samt i vårt kök.
Personalgruppen består av sju behandlare, en behandlingsassistent, två hantverkspedagoger, en gruppledare samt en enhetschef.


-

Arbetsuppgifter
I din roll som behandlare kommer du att bedriva strukturerat behandlingsarbete i grupp och enskilt utifrån KBT. Gruppbehandlingen är manualbaserat och bygger på metoder i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer för målgruppen. Som en del av öppenvården kommer du samarbeta med övriga behandlare och ingå i öppenvårdens arbetsgrupp. I dina arbetsuppgifter ingår fortlöpande dokumentation i verksamhetssystemet Lifecare. Arbetet sker i nära samarbete med och på uppdrag av socialtjänstens beroendeenhet. Du behöver även samverka med andra berörda myndigheter.


Din profil:
Du som söker är socionom, beteendevetare, socialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser gärna att du har grundläggande psykoterapiutbildning inom KBT samt vidareutbildningar inom beroendeområdet. Erfarenhet av behandlingsarbete utifrån beroendeproblematik är ett krav.
Du har lätt för att skapa sociala kontakter, är van att arbeta strukturerat och målorienterat. Du är även flexibel och självgående. Att samarbeta med andra är en självklarhet för dig och du ger personen det stöd som hen behöver för att komma vidare i sin förändringsprocess. Då fortlöpande dokumentation ingår är du van att uttrycka dig i skrift samt har erfarenhet av dokumentation. Stor betydelse kommer att tillmätas dina personliga egenskaper, din förmåga att passa in i teamet samt din förmåga att tillföra och komplettera teamets kompetens.
Interjuver kommer att genomföras under annonstiden.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun
det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och
för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack Visa mindre

Ungdomsbehandlare

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Vill du arbeta med Ungdomar? Välkommen till teamet Ung i riskzon/ Enheten öppenvård ungdom 13-20! Vi håller just nu på att stärka upp vårt team med ytterligare behandlare och är i en spännande utvecklingsresa. I ... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Vill du arbeta med Ungdomar?
Välkommen till teamet Ung i riskzon/ Enheten öppenvård ungdom 13-20!
Vi håller just nu på att stärka upp vårt team med ytterligare behandlare och är i en spännande utvecklingsresa. I det nuvarande teamet jobbar 1 person med Stödcentrum/Medling, två personer inriktade mot SIG (socila instasgrupper) samt påverkansprogram för kriminalitet. 1 person har hand om ungdomstjänst samt Re-pulse.Vi kommer att starta upp SSPF under året samt att vi samlar de ritkade insaterna mot ungdomar i detta team.

På enheten för Öppenvård 13-20 finns även Ungdomsmottagningen, Mini Maria, Myrensstödboende och vi är sammanlagt 19 personer som har roligt på jobbet.


-

Arbetsuppgifter
Vill du ha ett engagerande och spännande arbete?
Ung i riskzon söker nu två ungdomsbehandlare som vill jobba nära undomar och möte upp dem utifrån de olika behov som unga människor och deras familjer kan ha.
En utav tjänsterna kommer att vara mer riktad till att jobba med SIG (sociala insatsgrupper) och SSPF. Som ungdomsbehandlare med inriktning mor SIG kommer man planera, strukturera, dokumentera och följa upp arbetet med ungdomar som riskerar att utveckla en kriminell livsstil. I det dagliga arbetet kommer du tillsammans med en kollega ha nära och tät kontakt med ungdom/familj och andra viktiga samarbetspartners, som skola, polis, fritidsverksamhet och övriga i ungdomens nätverk.

Båda tjänsterna kräver en hög grad av flexibilitet, uthållighet och samarbetsförmåga. Du möter upp ungdomarna i den miljö ungdomen önskar. Du kommer arbeta med motivationsarbete och som syftar till att öka skyddsfaktorerna för den unge. Tillsammans med kollegorna på enheten planerar du arbetet för att på bästa sätt möta upp ungdomarnas behov.


Din profil
Vi söker dig som är socionom, meriterande om du har erfarenhet av socialtjänstens arbete och gärna kunskap kring arbete med unga kriminella samt psykisk ohälsa. Du behöver ha erfarenhet av behandlingsarbete med barn/ungdomar och familjer. Meriterande grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) eller motsvarande. Vi söker dig med erfarenhet av att ha arbetat specifikt med ungdomar i förändringsarbete. Du har lätt för att skapa sociala kontakter och är van att arbeta strukturerat och målorienterat. Du är även mycket flexibel med både metoder och arbetstider. Du har lätt för att samarbeta, men ska också kunna arbeta självständigt Önskvärt är att du har erfarenhet av någon arbetsmetod så som Re-pulse, FFT, Kriminalittet som livsstil, eller annan relevant metod.

Skriv i ditt brev vilken tjänst du är intresserad utav: ungdomsbehandlare eller ungdomsbehandlare med inriktning mot kriminalitet.

Vi kommer att begära ett utdrag ur Polisens belastningsregister inför anställningen. Du kan beställa det på polisens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formanerFacklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Jour- och familjehem / Kontaktfamilj

Intresserad att vara Jour- och familjehem samt Kontaktfamiljer? Vill du göra verklig skillnad i en ung persons liv? Sapling Jour- och familjehem söker extraordinära individer med en varm och stabil famn, redo att öppna sina hjärtan och hem för barn och ungdomar i behov av trygghet och kärlek. Som jour- och familjehem eller kontaktfamilj får du möjligheten att vara en livsförändrande kraft i en ung persons liv och vara en del av vår gemenskap som strävar e... Visa mer
Intresserad att vara Jour- och familjehem samt Kontaktfamiljer?
Vill du göra verklig skillnad i en ung persons liv?
Sapling Jour- och familjehem söker extraordinära individer med en varm och stabil famn, redo att öppna sina hjärtan och hem för barn och ungdomar i behov av trygghet och kärlek. Som jour- och familjehem eller kontaktfamilj får du möjligheten att vara en livsförändrande kraft i en ung persons liv och vara en del av vår gemenskap som strävar efter att skapa värde för utsatta individer.
Vad innebär det att vara jour- och familjehem eller kontaktfamilj hos oss?
Som jour- och familjehem eller kontaktfamilj spelar du en avgörande roll i en ung persons liv. Du erbjuder en trygg och stabil miljö där barn och ungdomar kan växa och utvecklas. För oss är det avgörande att våra placerade barn och ungdomar får uppleva en omsorgsfull och trygg miljö där deras behov prioriteras.
Vilka krav ställer vi på dig?
Vi söker engagerade och stabila vuxna som har plats och kärlek att ge till barn och ungdomar i behov av en andra chans. Du måste vara godkänd av vår jour- och familjehemskonsulent och vara beredd att genomgå en utredning för att bedöma din lämplighet som jour- eller familjehem. Det är viktigt att du tidigt är medveten om att utdrag från belastningsregistret kommer att krävas.
Vi ser framför oss en familj där trygghet och omsorg genomsyrar varje hörn, där egna barn och placerade barn känner sig välkomna och sedda.
Vad kan du förvänta dig av oss?
På Sapling är vi mer än bara en organisation - vi är en gemenskap av människor som tror på människans förmåga att växa och blomstra. Sapling betyder ungt träd som kan växa och bli hur stor och stark som helst bara den har rätta förutsättningarna. Här skapar vi dessa förutsättningar, och som en del av vår gemenskap får du stöd, vägledning och en känsla av samhörighet när du hjälper en ung person att upptäcka sin fulla potential.
Sätt din prägel på framtiden och bli en del av något större. Ansök idag för att göra skillnad i en ung persons liv och skapa en ljusare framtid för alla.
Kontakta oss för mer information och intresseanmälan, läs mer på https://www.sapling.se/jour-och-familjehem
Tillsammans kan vi göra skillnad! Visa mindre

Mandometerkliniken i Huddinge söker socionom eller beteendevetare

Beskrivning Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. Närståendestöd, brukarstöd och motiverande samtal är viktiga inslag i behandlingen https://mando.se/mandometermetoden/. För närvarande finns verksamhet i fem kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvår... Visa mer
Beskrivning
Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. Närståendestöd, brukarstöd och motiverande samtal är viktiga inslag i behandlingen https://mando.se/mandometermetoden/.
För närvarande finns verksamhet i fem kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns vid Novum nära Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vid Karolinska Institutet bedrivs integrerat med den kliniska verksamheten.
Vi erbjuder
Vi erbjuder ett intressant arbete i en trivsam miljö där du blir en nyckelperson i behandlingen av klinikens patienter, både barn och vuxna. Du arbetar i team där olika yrkeskategorier samarbetar i patientens vård. Du kommer att ha egna patienter där du följer Din patient genom hela behandlingen. Du upprättar behandlingsplan för din patient, äter pedagogiska måltider, utför motiverande samtal, utför samtal med anhöriga och dokumenterar allt utfört behandlingsarbete i journaler. Du har stora möjligheter att påverka både vården och Din egen utveckling.
Du får också:
Inskolning anpassad efter Dina behov
Under det första året genomgår du en intern utbildning genom Mandoakademin, där Du får kunskap om olika ätstörningar och hur de behandlas
Utbildning i motiverande samtal
Kompetenser
Du är socionom eller beteendevetare med intresse av att arbeta kliniskt, nära patienterna.
Du vill utvecklas i Ditt arbete, är öppen för nya behandlingar och intresserad av vetenskapliga landvinningar om motivation och följsamhet i behandlingen och i hjärnforskningens och genetikens bidrag till viktreglering.
Dina personliga egenskaper
Vi söker Dig som har ett genuint intresse av människor. Du är lojal, positiv och har en god social förmåga och tycker om att samarbeta med andra, både självständigt och i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Om jobbet
Omfattning: Heltid 100%
Anställning: Tillsvidare, inleds med provanställning
Tillträde: Snarast
Placering: Huddinge
Ansökan och CV skickas till: [email protected]. Sista ansökningsdag är 2023-11-08
Tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!
Övrigt
Vi gör registerkontroller i samband med anställning.
När du ansöker om arbete samtycker Du till att Dina personuppgifter registreras och behandlas för att fullgöra de uppgifter som är nödvändiga i samband med rekrytering. Uppgifterna sparas så länge de behövs under ansökningstiden.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Patia Kavlevägen i Flemingsberg Huddinge söker stödassistenter!

Om arbetsplatsen Kavlevägens gruppbostad är ett LSS boende som är belägen i Flemingsberg Huddinge, med närhet till bra kommunikationer. Gruppbostaden har 6 platser och målgruppen är vuxna personer tillhörande personkrets 1 enligt LSS. Här har du som medarbetare en unik möjlighet att vara med och skapa en verksamhet av högsta kvalitet. Vår vision är att förbättra människors liv genom utveckling och självförverkligande vilket ligger till grund för vårt dag... Visa mer
Om arbetsplatsen

Kavlevägens gruppbostad är ett LSS boende som är belägen i Flemingsberg Huddinge, med närhet till bra kommunikationer. Gruppbostaden har 6 platser och målgruppen är vuxna personer tillhörande personkrets 1 enligt LSS.

Här har du som medarbetare en unik möjlighet att vara med och skapa en verksamhet av högsta kvalitet. Vår vision är att förbättra människors liv genom utveckling och självförverkligande vilket ligger till grund för vårt dagliga arbete där boendes önskemål och behov skapar ramarna för vårt uppdrag.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter utifrån varje individs unika behov. Gruppbostaden är den enskildes hem vilket ställer krav på dig som stödassistent att vara lyhörd och respektera de boendes integritet.

Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för att ge de boende förutsättningar att leva ett så självständigt liv som möjligt genom att stärka, stödja och motivera utifrån varje individs förmågor. Vi värnar om de boendes självbestämmande vilket genomsyrar vårt arbetssätt. I uppdraget ingår även nära samverkan med de boendes kontaktnät.

Din profil

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning inom vård-och omsorgsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning, socialpedagogisk inriktning alternativt en inriktning inom psykiatrin. Vi söker dig som är utvecklingsorienterad och som vill ha ett spännande arbete som både är både utmanande och utvecklande.

Ett krav är att du har erfarenhet av målgruppen, LSS eller psykiatri samt att du har ett pedagogiskt förhållningssätt och tycker om att arbeta strukturerat efter uppsatta mål. Du har ett stort engagemang för både boende och verksamhet. Du är lugn och kan hantera situationer som kan upplevas som stressande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt bemötande samt erfarenhet av arbete med PEG och lyft.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du behöver behärska svenska väl i både tal och skrift samt ha grundläggande kunskaper i social dokumentation. Aktuellt utdrag från belastningsregistret måste tas med vid intervjutillfälle.

Övrigt

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning (tillämpas på 6 månader).

Sista ansökningsdag är den 2024-02-28

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Familje- och jourhem för våldsutsatta barn Trygga barn

OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.


Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!

Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.

Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.

I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!


Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.

Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??

Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?

Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.

Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?

Familjehem?


Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.


Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??


Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??


En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.

För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?

Jourhem?


Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??

För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?


Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??

Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??

Ansökan?


Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?


Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??


Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??


Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??


Har du erfarenhet av socialt arbete?


Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och b


Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???


Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??


Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??


Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?


Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?


Rekrytering sker löpande.


Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Ungdomshandläggare till Häktet Huddinge

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/ ... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården: https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/

Läs mer om häktet Huddinges verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/huddinge/#om

Häktet Huddinge är beläget i Flemingsberg och är ett av kriminalvårdens säkerhetshäkten som tar emot häktade både med och utan restriktioner. Häktet har också en häktesfilial i Nacka. Till häktet Huddinge tar du dig enkelt med tåg och ett par minuters promenad från Flemingsbergs station.

ARBETSUPPGIFTER
Som ungdomshandläggare ansvarar du för att samordna häktets isoleringsbrytande åtgärder gentemot häktade under 18 år. Du samverkar med alla som skall ha kontakt med häktade under 18 år. Du har även ansvar för att bland annat informera alla nyintagna under 18 år om vistelsen i häktet, rättsprocessen och samverkan med externa myndigheter. Du samarbetar med berörd personal i hela häktet och med Kriminalvårdens externa samverkanspartners såsom socialtjänst, polis, åklagare och ideella organisationer. Du ska ha en god överblick och ansvara för specifika frågor och uppdrag kopplade till häktade under 18 år. Detta innefattar även handledning av personal. I arbetet ingår administrativa arbetsuppgifter, till exempel upprättande av häktesplan, statistik samt dokumentation i det interna kriminalvårdsregistret. I arbetsuppgifterna ingår även att vara häktets kontaktperson för intern och extern samverkan avseende avhopparverksamhet.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en hög samarbetsförmåga, är självgående och tar egna initiativ. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du behöver ha ett gott omdöme vilket innebär att du gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt väger samman komplex information. I rollen är det även viktigt att du skapar nya kontakter och vårdar befintliga relationer.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att
människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta

Vi söker dig som har:
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Flerårig arbetslivserfarenhet av att ha arbetat med barn och ungdomar inom socialtjänst, SiS, Kriminalvården, skola eller annan verksamhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:
• Eftergymnasial- eller högskoleutbildning inom exempelvis beteendevetenskap/socionom/kriminologi eller annan utbildning som Kriminalvården finner likvärdig.
• Genomgått Kriminalvårdens grundutbildning.
• Erfarenhet av att ha arbetat med barn och ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF).
• God kunskap om Socialtjänstlagen.
ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Urval och kallelse till intervjuer sker efter att annonstiden löpt ut.
Intervjuer kommer att hållas vecka 43.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Behandlare till Öppenvårdsenheten Beroende

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Vill du vara med och vidareutveckla vårt behandlingsarbete inom Vuxensektionen? Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för de personer som vill göra en förändring mot nykterhet, drogfrihet och spelfrihet. Öpp... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och vidareutveckla vårt behandlingsarbete inom Vuxensektionen? Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för de personer som vill göra en förändring mot nykterhet, drogfrihet och spelfrihet.
Öppenvårdsenheten Beroende är en del av Vuxensektionen i Huddinge kommun. Vi erbjuder ett brett utbud av psykosocial behandling i strukturerade grupprogram samt individanpassad enskild behandling till personer med alkohol-, narkotika- och/eller spelberoende. Sedan våren 2022 erbjuder vi även kriminalitetsbehandling. Behandlingsprogrammen har olika inriktning med avseende på var i motivationsprocessen personen befinner sig i. Vi erbjuder MI, KBT-program, 12-stegsprogram, återfallsprevention, utslussprogram, anhörigprogram samt individanpassad enskild behandling. Behandlingsprogrammen kan kombineras med sysselsättning i skaparverkstaden samt i vårt kök.
Personalgruppen består av sju behandlare, en behandlingsassistent, två hantverkspedagoger, tre IPS-handledare, en gruppledare samt en enhetschef.


-

Arbetsuppgifter
I din roll som behandlare kommer du att bedriva strukturerat och temabaserat behandlingsarbete i grupp vårt utslussprogram. Fokus i utslussprogrammet ligger på att vidmakthålla uppnådd drogfrihet/nykterhet och att hjälpa klienterna att orientera sig vidare i livet. Du kommer ibland även komplettera med enskild behandling utifrån MI och KBT. Som en del av öppenvården kommer du samarbeta med övriga behandlare och ingå i öppenvårdens arbetsgrupp. I dina arbetsuppgifter ingår fortlöpande dokumentation i verksamhetssystemet Lifecare. Arbetet sker i nära samarbete med och på uppdrag av socialtjänstens beroendeenhet. Du behöver även samverka med andra berörda myndigheter.


Din profil:
Du som söker är socialpedagog, behandlingspedagog, alkohol- och drogterapeut eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser gärna att du har vidareutbildningar i MI, KBT, 12-steg samt Kriminalitet som livsstil. Erfarenhet av behandlingsarbete utifrån beroendeproblematik är ett krav.
Du har lätt för att skapa sociala kontakter, är van att arbeta strukturerat och målorienterat. Du är även flexibel och självgående. Att samarbeta med andra är en självklarhet för dig och du ger personen det stöd som hen behöver för att komma vidare i sin förändringsprocess. Då fortlöpande dokumentation ingår är du van att uttrycka dig i skrift samt har erfarenhet av dokumentation. Stor betydelse kommer att tillmätas dina personliga egenskaper, din förmåga att passa in i teamet samt din förmåga att tillföra och komplettera teamets kompetens.

Interjuver kommer att genomföras under annonstiden.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kvinnliga behandlingspedagoger sökes till Patia Speciallösningar

Patia växer. Vi söker nu kvinnliga behandlingspedagoger till Patia Speciallösningar HVB. Patia Speciallösningar bedrivs utifrån konceptet en till en behandling. Det innebär att den placerade bor i en egen bostad med personal dygnet runt. Den placerade har således en egen personalgrupp och det finns ej andra placerade i samma lokaler. Verksamheten vänder sig i första hand till de barn och unga som har svårigheter att klara sin dagliga livsföring och med, ... Visa mer
Patia växer. Vi söker nu kvinnliga behandlingspedagoger till Patia Speciallösningar HVB.

Patia Speciallösningar bedrivs utifrån konceptet en till en behandling. Det innebär att den placerade bor i en egen bostad med personal dygnet runt. Den placerade har således en egen personalgrupp och det finns ej andra placerade i samma lokaler.

Verksamheten vänder sig i första hand till de barn och unga som har svårigheter att klara sin dagliga livsföring och med, utagerande beteende, aggressivt beteende och/eller annat avvikande beteende och därmed har svårigheter att fungera i grupp. Målsättning för verksamheten är att den placerade efter avslutad placering på Patia Speciallösningar ska kunna återgå till en mindre personalintensiv verksamhet såsom familjehem, stödboende eller kollektivt HVB. Verksamheten kan ta emot barn och unga i åldrarna 12-21 år.

Verksamheten är belägen i Flemingsberg.

Om tjänsten

Som behandlingspedagog på Patia Speciallösningar arbetar du tillsammans med kollegor utifrån den enskildes behov. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete utifrån socialtjänstens uppdrag och den genomförandeplan som upprättas tillsammans med den unge. Arbetet innefattar vidare en rad administrativa arbetsuppgifter, så som journalföring utifrån Socialtjänstlagen.

Inom Patia Speciallösningar har den enskilde bemanning dygnet runt och varje ärende bemannas utifrån den enskildes behov.

Som anställd på Patia är du viktig del av ett team men då tjänsten innefattar ensamarbete är det av vikt att du är en lugn och stabil person som kan fatta självständiga beslut.

Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad med en relevant utbildning för målgruppen. Du är exempelvis behandlingspedagog, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning. Vi ska ha minst 2 års erfarenhet av socialt arbete och vi ser gärna att du besitter dokumentationsvana. Meriterande är vidare att du besitter relevant metodkunskap, så som ÅP, MI och/eller Kriminalitet som livsstil och att du innehar B-körkort. Som person har du ett genuint människointresse. Du gillar att motivera och inspirera och att arbeta med dig själv som redskap för att uppnå förändring.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Innan anställning kommer vi att be om ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Behandlare till MiniMaria Huddinge

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Ungdomssektionens öppenvårdsenhet är en verksamhet för ungdomar mellan 13-20 år och deras familjer. Inom enheten finns följande verksamheter: MiniMaria, Ung i Riskzon, Ungdomsboendet Myren, Stödcentrum för unga ... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Ungdomssektionens öppenvårdsenhet är en verksamhet för ungdomar mellan 13-20 år och deras familjer. Inom enheten finns följande verksamheter: MiniMaria, Ung i Riskzon, Ungdomsboendet Myren, Stödcentrum för unga brottsutsatta och Ungdomsmottagningen. På enheten är det sammanlagt 17 personer anställda.
MiniMaria Huddinge är en öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 20 år där det finns en oro för alkohol, droger eller spel om pengar. Mottagningen drivs i samverkan mellan Maria Ungdom och Huddinge kommun. I teamet arbetar behandlare, sjuksköterskor, läkare och psykolog.


-

Arbetsuppgifter
I din roll som behandlare ingår det att erbjuda rådgivning, göra en bedömning om substansbruk, behandling. Vi erbjuder också föräldrastöd och familjesamtal. Vi arbetar alltid med ungdomen och dennes föräldrar/familj, och vår ambition är att arbeta ännu mer med ungdomens nätverk. Samarbeta med socialsekreterare på ungdomsenheten, kommunens öppenvård, polisen, kommunens skolor och fritidsgårdar m.fl. I perioder är det en del kvällsarbete på skolor då vi medverkar på föräldramöten. Dokumentationen sker i Life Care.


Din profil
Vi vill att du är utbildad socionom/eller har likvärdig utbildning och har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och substansbruk samt att du är van att träffa ungdomar tillsammans med deras anhöriga. Du behöver ha utbildning av en eller flera behandlingsmetoder som är kopplat till målgruppen som t.ex. A-CRA, CRAFT, FFT, CPU och Återfallsprevention. Erfarenhet av familjearbete och grundläggande psykoterapi. ( steg 1) är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att du ska kunna genomföra ditt arbetsuppdrag behöver du vara lösnings orienterande, självgående och vara intresserad av att samverkan fungerar.

Välkommen in med din ansökan redan idag! Interjuver kommer att ske löpande.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Manlig behandlingspedagog sökes till Patia Stödboende Huddinge

Vi söker en ny kollega till vårt stödboende i Huddinge. Om tjänsten: Vi söker en ny medarbetare till vår stödboendeverksamhet i Huddinge. Verksamheten tar vi emot ungdomar och unga vuxna med tidigare social problematik, psykisk ohälsa, samsjuklighet och/eller annat socialt nedbrytande beteende som innebär svårigheter för den unge att hantera sin vardag. Som behandlingspedagog arbetar man med alla de ungdomar som är inskrivna i verksamheten. I uppdraget ... Visa mer
Vi söker en ny kollega till vårt stödboende i Huddinge.

Om tjänsten:

Vi söker en ny medarbetare till vår stödboendeverksamhet i Huddinge. Verksamheten tar vi emot ungdomar och unga vuxna med tidigare social problematik, psykisk ohälsa, samsjuklighet och/eller annat socialt nedbrytande beteende som innebär svårigheter för den unge att hantera sin vardag.

Som behandlingspedagog arbetar man med alla de ungdomar som är inskrivna i verksamheten. I uppdraget som behandlingspedagog ingår även att vara kontaktperson för ett visst antal ungdomar, där dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att stötta ungdomen utefter dennes behov och förutsättningar. Stödet till ungdomen kan bland annat utgöras av stödsamtal, att stödja i utförandet av ADL-uppgifter, i vård- och myndighetskontakter, att medfölja till vårdbesök eller andra för ungdomen viktiga möten samt att stödja i att navigera inför vuxenlivet. Vi arbetar på uppdrag av socialtjänsten och eftersträvar en hög nivå av service gentemot såväl placerande handläggare som våra ungdomar.

Arbetet på våra stödboendeverksamheter bedrivs enligt Socialtjänstlagen och omfattar en rad administrativa arbetsuppgifter, däribland daglig journalföring, upprättande och revidering av genomförandeplaner och riskanalyser samt månadsrapportering.

Tjänsten är på strax över 90% och innebär arbete kvällar och helger. Vi har dygnspass med sovande jour.

De egenskaper vi söker hos vår nästa kollega:

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad med en för målgruppen relevant eftergymnasial tvåårig utbildning motsvarande minst 400 YH-poäng så som behandlingspedagog, socialpedagog, beteendevetare eller socionom. Du har vidare minst 1-2 års tidigare erfarenhet av socialt arbete med ungdomar och har kännedom om socialtjänstlagen.

Egenskaper som utmärker dig är att du är engagerad och flexibel med ett genuint människointresse där du förstår vikten av att sätta den enskildes behov i främsta rummet. Du har en god samarbetsförmåga gentemot såväl kollegor som externa samverkansparter och månar om en god och tydlig kommunikation. Som anställd på våra stödboendeverksamheter är du viktig del av ett team men då tjänsten även omfattar ensamarbete är det av vikt att du är en lugn och stabil person som har förmåga att fatta självständiga beslut.

B-körkort är ett krav.

Inför anställning efterfrågas ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister. Vi önskar att sökande för tjänsten tar med misstanke- och belastningsregister till eventuell intervju. Tjänsten är tillsvidare med sex månaders provanställning.

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Samtliga ansökningar hanteras via denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Trygga Barn - familjehem för våldsutsatta barn

OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placera... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!
Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.
Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.
I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familjer kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.
Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??
Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?
Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.
Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?
Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.
För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?
Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??
För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??
Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??
Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och begär ut din utredning så vi kan få ta del av den.
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Mandometerkliniken i Huddinge söker behandlare på vikariat

Beskrivning Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. Närståendestöd, brukarstöd och motiverande samtal är viktiga inslag i behandlingen https://mando.se/mandometermetoden/. För närvarande finns verksamhet i fem kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvår... Visa mer
Beskrivning
Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. Närståendestöd, brukarstöd och motiverande samtal är viktiga inslag i behandlingen https://mando.se/mandometermetoden/.
För närvarande finns verksamhet i fem kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns vid Novum nära Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vid Karolinska Institutet bedrivs integrerat med den kliniska verksamheten.
Vi erbjuder
Vi erbjuder ett intressant arbete i en trivsam miljö där du blir en nyckelperson i behandlingen av klinikens patienter, både barn och vuxna. Du arbetar i team där olika yrkeskategorier samarbetar i patientens vård. Du kommer att ha egna patienter där du följer Din patient genom hela behandlingen. Du upprättar behandlingsplan för din patient, äter pedagogiska måltider, utför motiverande samtal, utför samtal med anhöriga och dokumenterar allt utfört behandlingsarbete i journaler. Du har stora möjligheter att påverka både vården och Din egen utveckling.
Du får också:
Inskolning anpassad efter Dina behov
Under det första året genomgår du en intern utbildning genom Mandoakademin, där Du får kunskap om olika ätstörningar och hur de behandlas
Utbildning i motiverande samtal
Kompetenser
Du är socionom eller beteendevetare med intresse av att arbeta kliniskt, nära patienterna.
Du vill utvecklas i Ditt arbete, är öppen för nya behandlingar och intresserad av vetenskapliga landvinningar om motivation och följsamhet i behandlingen och i hjärnforskningens och genetikens bidrag till viktreglering.
Dina personliga egenskaper
Vi söker Dig som har ett genuint intresse av människor. Du är lojal, positiv och har en god social förmåga och tycker om att samarbeta med andra, både självständigt och i team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Om jobbet
Omfattning: Heltid 100%
Anställning: Vik om 6 månader
Tillträde: Snarast
Placering: Huddinge
Ansökan och CV skickas till: [email protected]. Sista ansökningsdag är 2023-04-26
Övrigt
Vi gör registerkontroller i samband med anställning.
När du ansöker om arbete samtycker Du till att Dina personuppgifter registreras och behandlas för att fullgöra de uppgifter som är nödvändiga i samband med rekrytering. Uppgifterna sparas så länge de behövs under ansökningstiden.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Timvikarier sökes till Patia Speciallösningar HVB

Patia växer. Vi söker nu fler timvikarier/behandlingspedagoger till Patia Speciallösningar HVB. Patia Speciallösningar bedrivs utifrån konceptet en till en behandling. Det innebär att den placerade bor i en egen bostad med personal dygnet runt. Den placerade har således en egen personalgrupp och det finns ej andra placerade i samma lokaler. Verksamheten vänder sig i första hand till de barn och unga som har svårigheter att klara sin dagliga livsföring o... Visa mer
Patia växer. Vi söker nu fler timvikarier/behandlingspedagoger till Patia Speciallösningar HVB.


Patia Speciallösningar bedrivs utifrån konceptet en till en behandling. Det innebär att den placerade bor i en egen bostad med personal dygnet runt. Den placerade har således en egen personalgrupp och det finns ej andra placerade i samma lokaler.

Verksamheten vänder sig i första hand till de barn och unga som har svårigheter att klara sin dagliga livsföring och med, utagerande beteende, aggressivt beteende och/eller annat avvikande beteende och därmed har svårigheter att fungera i grupp. Målsättning för verksamheten är att den placerade efter avslutad placering på Patia Speciallösningar ska kunna återgå till en mindre personalintensiv verksamhet såsom familjehem, stödboende eller kollektivt HVB. Verksamheten kan ta emot barn och unga i åldrarna 12-21 år.Om tjänsten

Som behandlingspedagog på Patia Speciallösningar arbetar du tillsammans med kollegor utifrån den enskildes behov. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete utifrån socialtjänstens uppdrag och den genomförandeplan som upprättas tillsammans med den unge. Arbetet innefattar vidare en rad administrativa arbetsuppgifter, så som journalföring utifrån Socialtjänstlagen.

Inom Patia Speciallösningar har den enskilde bemanning dygnet runt. Bemanning förläggs dag- och kvällstid från kl 08.00-20.00 samt kvälls- och nattetid från kl 20.00-08.00.

Verksamheten är belägen i Flemingsberg.

Som anställd på Patia är du viktig del av ett team men då tjänsten innefattar ensamarbete är det av vikt att du är en lugn och stabil person som kan fatta självständiga beslut.

Vi söker just nu kollegor som vill arbeta extra inom Patia Speciallösningar.

Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad med en relevant utbildning för målgruppen. Du är exempelvis behandlingspedagog, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av socialt arbete sedan tidigare och att du besitter dokumentationsvana. Meriterande är vidare att du besitter relevant metodkunskap, så som ÅP, MI och/eller Kriminalitet som livsstil och att du innehar B-körkort. Som person har du ett genuint människointresse. Du gillar att motivera och inspirera och att arbeta med dig själv som redskap för att uppnå förändring.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Innan anställning kommer vi att be om ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Student Care Coordinator

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Student care coordinator

International English School has made a big difference for our students for almost 30 years. We are convinced that it is thanks to our clear ethos with committed staff and present school leaders that our schools have succeeded. An environment where everyone works towards common goals and where students are at the center of everything we do, all students are your students.IES Länna is a school for grades 3-9 with approx. 630 students and 70 employees. We are a bilingual school that follows the Swedish curriculum. The school is located in Skogås, just outside Stockholm, a short walk from Drevviken and Skogås commuter train station. Working in our school means being part of a professional community and collaboration. With us, you get the opportunity to work internationally but at home. 

The role is highly flexible and you will work with pastoral areas as well as the student care team in the school supporting the students and teachers within the pastoral and student care aspects of the school.

You will support teachers in the quality of education by planning, coaching and helping create and maintain structures to make sure students get the support that they are supposed to get. You will work together with the Academic Manager & Heads of Years and be a visual leader around the school. As part of the school leadership team, you support the systematic quality work and the long term planning of the whole organization in years 3-9. 

You will support teachers in the quality of education by plan and make sure students get the support that they are supposed to get, work together with the Academic Manager & Heads of years and be a visual leader around the school. As part of the school leadership team, you support the systematic quality work and the long time planning of the whole organization 3-9. 

You will work closely with the Principal, the  Assistant Principals, our Head of Administration and Academic manager. 

You will lead school development with the help of clear targets that we set together with our teams. At IES Länna, we believe in the strength of teams. We have a middle management team that supports our teachers and students, and ensures communication and feedback are present in the school, and that all team members feel a part of the IES vision and mission. As a part of the school leadership team you will be a part of supporting the team members here at IES by building relationships with staff, students and parents.

Who are you? 

Skills

- You share the values of Internationella Engelska Skolan and can be a role model for those around you.
- Able to communicate in both English and Swedish.
- Strong teaching, leadership and management skills.

- Structured and organized.
- Driven and takes responsibility.
- Goal oriented but also flexible and adaptable to change, whilst focusing on outcomes.’Coaches and supports teachers to develop their practice.
- Offer direct and regular feedback to teachers through lesson observations & one-on-one meetings
- Inspires a love of learning within students.
- Has a collaborative relationship with parents .
- Collaborate with the student council to ensure a strong student voice.
- Assist in the interview and onboarding process for new staff.
- Honest, reliable and trustworthy - a team player.

 Required Qualifications/Experience

- Qualified teacher in Sweden with Swedish Lärarlegitimation or a teacher certificate from abroad.
- Several years of teaching and leadership experience with proven results
- Experience working with Special Educational Needs support
- Collaboration  with the student care team to ensure that all students are receiving appropriate adjustments to find success in learning 
- Previous experience from having staffing responsibility or equivalent is preferred
- Curriculum knowledge (LGR22)
- Understanding of “Skollagen” in relation to teaching and assessment

Send your application, with CV and covering letter through IES Careers. Visa mindre

Uppsökande socialarbetare till arbetet med unga kriminella, Ungdomsenheten

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Individ och familjeomsorgen i Huddinge har en sammanhållen socialtjänst med tidiga och förebyggande insatser, myndighetsutövning samt biståndsbedömda insatser där många av stödinsatserna finns inom egen regi . V... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen

Individ och familjeomsorgen i Huddinge har en sammanhållen socialtjänst med tidiga och förebyggande insatser, myndighetsutövning samt biståndsbedömda insatser där många av stödinsatserna finns inom egen regi . Våra fokusområden är att vi arbetar resurseffektivt, att vi är lättillgängliga och att vi har en kunskapsbaserad verksamhet.

Tjänsterna som uppsökande socialarbetare är organiserade under Ungdomsenheten. Enheten är uppdelad i olika team för mottagning, utredning, insats och placering. Vi arbetar med utredningar och uppföljning av insatser enligt socialtjänstlagen och LVU och vi följer strukturen BBIC - barns behov i centrum. Målgruppen för vår verksamhet är ungdomar i åldrarna 13-20 år, med undantag för vårt mottagningsteam som arbetar med barn och ungdomar i åldrarna 0-20, deras familjer och nätverk. Vårt uppdrag är att skapa förbättrade livschanser för de barn och unga som bor i kommunen.
På enheten arbetar det totalt 43 medarbetare och arbetet leds av fyra gruppledare och två enhetschefer. Vi har en stabil ledning och organisation inom barn- och ungdomssektionen i Huddinge men som också är i ständig utveckling för att förbättra, effektivisera och anpassa våra arbetsmetoder så att vi kan bedriva ett gott socialt arbete.


-

Arbetsuppgifter

Vi är i en process där vi håller på att utveckla och förstärka arbetet med unga kriminella/unga som ligger i riskzon för att utveckla en kriminell livsstil. Vi på Ungdomsenheten har avsatt två projekttjänster som ska arbeta uppsökande, motiverande och som medhandläggare för de ungdomar som är aktuella för utredning eller insats med oro för att de har utvecklat/riskerar utveckla en kriminell livsstil. Tjänsterna är nya och i ditt uppdrag kommer en viktig del vara att utveckla rollen så att vi tidigt når och kan hjälpa så många unga som möjligt. Det centrala innehållet i tjänsterna är att etablera hållbara relationer till dessa ungdomar och deras familjer. Uppdraget kommer också innehålla stora delar av samverkan, omvärldsbevakning och metodutveckling.

Du kommer att arbeta för att de ungdomar som du möter motiveras och ges stöd att lämna en påbörjad/etablerad kriminell livsstil. Vi tänker att du gör detta genom att du fungerar som medhandläggare i de ärenden som är aktuella inom ungdomsenheten. Du har tät och regelbunden kontakt med den unge och du arbetar aktivt för att öka den unges motivation att förändra sitt livsval. Du blir en viktig länk mellan den unge, ansvarig socialsekreterare, externa kontakter och självklart den unges egen familj och privata nätverk. Samverkan kommer vara som en röd tråd genom uppdraget, du kommer samverka internt inom IFO men även externt med andra förvaltningar i kommunen samt med polis, kriminalvård och frivård. För oss är det ytterst viktigt att du aktivt bidrar till att vi erbjuder våra målgrupper en kunskapsbaserad verksamhet vilket innebär att det vi gör ska utgå från vetenskap, beprövad erfarenhet och bästa tillgängliga kunskap.
Tjänsten kommer också innebära att du arbetar i nära samverkan med vuxensektionens avhopparverksamhet, denna verksamhet är organiserad inom beroendeenheten.
Tjänsten kan komma att innehålla viss kvälls- och helgtjänstgöring.Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning, socionom/beteendevetare/socialpedagog eller likvärdigt, och vi ser med fördel att du har engagemang och flerårig erfarenhet av arbete med målgruppen. Det är ytterst viktigt att du har lätt för att skapa kontakt med ungdomar/unga vuxna och du ska vara en trygg, stabil och vuxen förebild. Det är avgörande att du har lätt för att samverka och samarbeta, att du är flexibel och vågar pröva nytt. Vi ser att du har hög grad av personlig mognad och att du är förtroendeingivande och respektfull i dina relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Behandlare till Öppenvårdsenheten Beroende i Huddinge

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Vill du vara med och vidareutveckla vårt behandlingsarbete inom Vuxensektionen? Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för de personer som vill göra en förändring mot nykterhet, drogfrihet och spelfrihet. Öpp... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och vidareutveckla vårt behandlingsarbete inom Vuxensektionen? Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för de personer som vill göra en förändring mot nykterhet, drogfrihet och spelfrihet.
Öppenvårdsenheten Beroende är en del av Vuxensektionen i Huddinge kommun. Vi erbjuder ett brett utbud av psykosocial behandling i strukturerade grupprogram samt individanpassad enskild behandling till personer med alkohol-, narkotika- och/eller spelberoende. Sedan våren 2022 erbjuder vi även kriminalitetsbehandling. Behandlingsprogrammen har olika inriktning med avseende på var i motivationsprocessen personen befinner sig i. Vi erbjuder MI, KBT-program, 12-stegsprogram, återfallsprevention, utslussprogram, anhörigprogram samt individanpassad enskild behandling. Behandlingsprogrammen kan kombineras med sysselsättning i skaparverkstaden samt i vårt kök.
Personalgruppen består av sju behandlare, en behandlingsassistent, två hantverkspedagoger, tre IPS-handledare, en gruppledare samt en enhetschef.


-

Om arbetet:
I din roll som behandlare kommer du att bedriva strukturerat behandlingsarbete framförallt i grupp och men även enskilt utifrån 12-stegsmetoden. Som en del av öppenvårdsenheten kommer du samarbeta med övriga behandlare och ingå i öppenvårdens arbetsgrupp. Du kommer ibland även komplettera med enskild behandling utifrån MI och KBT. I dina arbetsuppgifter ingår fortlöpande dokumentation i verksamhetssystemet Procapita. Arbetet sker i nära samarbete med och på uppdrag av socialtjänstens beroendeenhet. Du behöver även samverka med andra berörda myndigheter.


Din profil:
Du som söker är alkohol- och drogterapeut och har erfarenhet av att ha arbetat med och lett gruppbehandling utifrån 12-stegsmodellen. Är du socionom, beteendevetare eller socialpedagog samt utbildad i MI, KBT och Kriminalitet som livsstil är det extra meriterande. Vi förutsätter att du har erfarenhet av behandlingsarbete utifrån beroendeproblematik.
Du har lätt för att skapa sociala kontakter, är van att arbeta strukturerat och målorienterat. Du är även flexibel och självgående. Att samarbeta med andra är en självklarhet för dig och du ger personen det stöd som hen behöver för att komma vidare i sin förändringsprocess. Då fortlöpande dokumentation ingår är du van att uttrycka dig i skrift samt har erfarenhet av dokumentation. Stor betydelse kommer att tillmätas dina personliga egenskaper.


Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Är du student inom vård eller socialt arbete?

Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. Närståendestöd, brukarstöd och motiverande samtal är viktiga inslag i behandlingen https://mando.se/mandometermetoden/. För närvarande finns verksamhet vid fem kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård ... Visa mer
Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. Närståendestöd, brukarstöd och motiverande samtal är viktiga inslag i behandlingen https://mando.se/mandometermetoden/.
För närvarande finns verksamhet vid fem kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns i Novum vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vid Karolinska Institutet bedrivs integrerat med den kliniska verksamheten.
Är du socionomstudent, behandlingspedagog eller beteendevetarstudent med ett genuint intresse för människor? Vi söker studenter som vill arbeta extra på kvällar, helger och lov.
Dina arbetsuppgifter:
Som socionomstudent, behandlingspedagog eller beteendevetarstudent är du behandlingsassistent till enskilda patienter och ansvarar då för att arbeta utifrån patientens diagnos och problematik i linje med Mandometerklinikens koncept. Du skapar förutsättningar för, följer och bidrar aktivt till patientens framsteg i behandlingen. Du arbetar socialt och deltar i patientens intag av pedagogiska måltider på kliniken.
Vi erbjuder ett berikande uppdrag i en trivsam arbetsmiljö där du blir en nyckelperson i behandlingsarbetet för klinikens patienter, både barn och vuxna. Du arbetar i team där olika yrkeskategorier sluter upp kring patientens vård.
För att du ska känna dig trygg i din nya roll så erbjuder vi självklart inskolning anpassad efter dina behov.
Varaktighet, arbetstid
Visstidsanställning
vid behov, dag/kväll helg
Ersättning
Timlön
Tillträdesdag enligt överenskommelse
Ansökan och CV skickas senast 2022-09-24 till: [email protected]
Rubricera ansökan med "vikarie"
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Student Care Coordinator

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Internationella Engelska Skolan in Huddinge is looking for a committed and professional Elevstödjare/Student Care Member. 

The position of Elevstödjarna/Student Care Members are vital to the success of the school. 

The role is a highly varied one. However, of major importance is the safety and social development of the school's students, and the provision of a calm learning environment. Student Care Members work on a team to ensure that we are delivering on the promises of a safe calm learning environment. The position also includes mentorship of 16 students; the Student Care Members work together on a team and are led by the Head of the Student Care Team. 

As this is a very specialized role we encourage applicants with previous experience from an appropriate position in the educational sector. English and Swedish language skills are required.

The Student Care Members position in Huddinge will be full-time for 6 months or longer. Salary is set based on experience and qualifications.

Arbetet som Elevstödjare är mångfasetterat, där arbetsuppgifterna varierar stort under dagen. I första hand är arbetsuppgifterna att stötta våra elever i deras sociala utveckling och att vara drivande i arbetet med att skapa ett lugnt och säkert studieklimat på hela skolan. I övrigt kommer du ha många stöttande samtal med elever samt de 16 mentorseleverna. Dessutom kan en del undervisning i livskunskap vara en del av arbetet.

Det är meriterande om du har genomfört en Social Pedagog-utbildning.

We appreciate receiving your application, with CV and covering letter addressed to [email protected] Visa mindre

Sommarvikarier till Mandometerkliniken!

Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. Närståendestöd, brukarstöd och motiverande samtal är viktiga inslag i behandlingen https://mando.se/mandometermetoden/. För närvarande finns verksamhet vid fem kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård ... Visa mer
Mando Group AB är ett privatägt sjukvårdsföretag som behandlar ätstörningar, övervikt och fetma. Ätträning, aktivitetsdämpning, vila i värme och social återuppbyggnad är hörnstenar i Mandometerklinikernas evidensbaserade behandling. Närståendestöd, brukarstöd och motiverande samtal är viktiga inslag i behandlingen https://mando.se/mandometermetoden/.
För närvarande finns verksamhet vid fem kliniker i Sverige. Den största kliniken med heldygnsvård, dagvård och öppenvård finns i Novum vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Forskning vid Karolinska Institutet bedrivs integrerat med den kliniska verksamheten.
Är du socionomstudent, behandlingspedagog eller beteendevetarstudent med ett genuint intresse för människor över sommaren med stora möjligheter till fortsatt arbete på timmar på kvällar och helger!
Dina arbetsuppgifter:
Som socionomstudent, behandlingspedagog eller beteendevetarstudent är du behandlare till enskilda patienter och ansvarar då för att behandlingen planeras, utförs och utvärderas utifrån patientens diagnos och problematik i linje med Mandometerklinikens koncept. Du skapar förutsättningar för, följer och bidrar aktivt till patientens framsteg i behandlingen.
Vi erbjuder ett berikande uppdrag i en trivsam arbetsmiljö där du blir en nyckelperson i behandlingsarbetet för klinikens patienter, både barn och vuxna. Du arbetar i team där olika yrkeskategorier sluter upp kring patientens vård. Du kommer följa din patient genom hela behandlingen och du har stora möjligheter att påverka både vården och din egen utveckling.
För att du ska känna dig trygg i din nya roll så erbjuder vi även:
• Inskolning anpassad efter dina behov


Varaktighet, arbetstid
Visstidsanställning
Heltid, dag/kväll helg
Ersättning
Timlön
Tillträdesdag enligt överenskommelse
Ansökan och CV skickas senast 2022-05-27 till: [email protected]
Rubricera ansökan med sommar
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Socialarbetare till Resurspoolen

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Resurspoolen är en enhet som har i uppdrag att vara en resurs för övriga IFO i Huddinge. Resurspoolens medarbetare förstärker övriga enheter vid exempelvis hög arbetsbelastning, frånvarande medarbetare eller i av... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Resurspoolen är en enhet som har i uppdrag att vara en resurs för övriga IFO i Huddinge. Resurspoolens medarbetare förstärker övriga enheter vid exempelvis hög arbetsbelastning, frånvarande medarbetare eller i avvaktan på nyrekrytering. Det innebär att vid behov ansöker övriga enheter om socialsekreterare från Resurspoolen, det kan vara vid hög ärendebelastning, många svåra och komplexa ärenden. Varje uppdrag är tidsbestämt. Enheten består i dag av sju erfarna socialsekreterare samt enhetschef. Enhetschef ansvarar för tre enheter totalt.

-

Arbetsuppgifter
Som socialsekreterare inom Resurspoolen är du beredd att arbeta i samtliga verksamheter inom Individ och familjeomsorgen, inom barn och unga och missbruk och beroendeproblematik. Uppdragen kan variera utifrån enhetens behov. Du ska vara bekväm med att handlägga ärenden självständigt. Du arbetsleds av chef/gruppledare på den enhet du tillfälligt förstärker.Din profil
Du ska vara socionom med lång och bred erfarenhet av att arbeta inom socialtjänstens olika verksamheter. Du är prestigelös och har lätt för att hitta din roll i nya grupper. Du är stabil, kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt. Du har lätt för att samarbeta och tycker om variation och att vara i förändring. Du har lätt för att uttrycka dig tydligt i tal och skrift.


Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner Visa mindre

Uppsökande socialarbetare till arbetet med unga kriminella, Ungdomsenheten

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Vill du vara med och sätta igång en förändringsprocess på nära håll och göra en skillnad för unga människor? Individ och familjeomsorgen i Huddinge har en sammanhållen socialtjänst med tidiga och förebyggande ins... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och sätta igång en förändringsprocess på nära håll och göra en skillnad för unga människor?
Individ och familjeomsorgen i Huddinge har en sammanhållen socialtjänst med tidiga och förebyggande insatser, myndighetsutövning samt biståndsbedömda insatser där många av insatserna finns inom egen regi. Våra fokusområden är att vi arbetar resurseffektivt, att vi är lättillgängliga och att vi har en kunskapsbaserad verksamhet.
Vi utvecklar och förstärker nu arbetet med unga kriminella/unga som ligger i riskzon för att utveckla en kriminell livsstil. Vi söker två tjänster som ska arbeta uppsökande, motiverande och som medhandläggare för de ungdomar som är aktuella för utredning eller insats med oro för att de har utvecklat/riskerar utveckla en kriminell livsstil. Tjänsterna finns inte idag så i ditt uppdrag kommer en viktig del vara att utveckla rollen så att vi tidigt når och kan hjälpa så många unga som möjligt. Det centrala innehållet i de nya tjänsterna är att etablera hållbara relationer till dessa ungdomar och deras familjer. Uppdraget kommer också innehålla stora delar av samverkan, omvärldsbevakning och metodutveckling.
Tjänsterna kommer vara organiserade inom ungdomsenheten. Enheten är organiserad i olika team för mottagning, utredning, insats och placering. Vi arbetar med utredningar och uppföljning av insatser enligt socialtjänstlagen och LVU och vi följer strukturen BBIC - barns behov i centrum. Målgruppen för vår verksamhet är ungdomar i åldrarna 13-20 år, med undantag för vårt mottagningsteam som arbetar med barn och ungdomar i åldrarna 0-20, deras familjer och nätverk. Vårt uppdrag är att skapa förbättrade livschanser för de barn och unga som bor i kommunen.
På enheten arbetar det totalt 43 medarbetare och arbetet leds av fyra gruppledare och två enhetschefer. Vi har en stabil ledning och organisation inom barn- och ungdomssektionen i Huddinge men som också är i ständig utveckling för att förbättra och effektivisera.

-

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta för att de ungdomar som du möter motiveras och ges stöd att lämna en påbörjad/etablerad kriminell livsstil. Vi tänker att du gör detta genom att du fungerar som medhandläggare i de ärenden som är aktuella inom ungdomsenheten. Du har tät och regelbunden kontakt med den unge och du arbetar aktivt för att öka den unges motivation att förändra sitt livsval. Du blir en viktig länk mellan den unge, ansvarig socialsekreterare, externa kontakter och självklart den unges egen familj och privata nätverk. Samverkan kommer vara som en röd tråd genom uppdraget, du kommer samverka internt inom IFO men även externt med andra förvaltningar i kommunen samt med polis, kriminalvård och frivård. För oss är det ytterst viktigt att du aktivt bidrar till att vi erbjuder våra målgrupper en kunskapsbaserad verksamhet vilket innebär att det vi gör ska utgå från vetenskap, beprövad erfarenhet och bästa tillgängliga kunskap.
Tjänsten kommer också innebära att du arbetar i nära samverkan med vuxensektionens avhopparverksamhet, denna verksamhet är organiserad inom beroendeenheten.
Tjänsten kan komma att innehålla viss kvälls- och helgtjänstgöring.


Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning, socionom/beteendevetare/socialpedagog eller likvärdigt, och vi ser med fördel att du har engagemang och flerårig erfarenhet av arbete med målgruppen. Det är ytterst viktigt att du har lätt för att skapa kontakt med ungdomar/unga vuxna och du ska vara en trygg, stabil och vuxen förebild. Det är avgörande att du har lätt för att samverka och samarbeta, att du är flexibel och vågar pröva nytt. Vi ser att du har hög grad av personlig mognad och att du är förtroendeingivande och respektfull i dina relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack


Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun
det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och
för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner Visa mindre

Behandlingspedagog Stödboende Huddinge

Om Patia Patia har en rad olika verksamheter som socialtjänsten efterfrågar, såsom: Jour- och familjehem, Skyddade boenden, HVB-hem för ungdomar med begynnande missbruk och kriminalitet, Akut- och Utredningshem för föräldrar/barn, Stödboenden, Gruppboenden enligt LSS, Öppenvård m,m. Patia arbetar enbart på uppdrag av socialtjänsten inom dessa områden. Vi är en kvalitetsaktör med höga krav på kvalitén i våra verksamheter. Vi ser alla medarbetare som de vi... Visa mer
Om Patia

Patia har en rad olika verksamheter som socialtjänsten efterfrågar, såsom: Jour- och familjehem, Skyddade boenden, HVB-hem för ungdomar med begynnande missbruk och kriminalitet, Akut- och Utredningshem för föräldrar/barn, Stödboenden, Gruppboenden enligt LSS, Öppenvård m,m. Patia arbetar enbart på uppdrag av socialtjänsten inom dessa områden.

Vi är en kvalitetsaktör med höga krav på kvalitén i våra verksamheter. Vi ser alla medarbetare som de viktigaste instrumenten i att efterleva våra värderingar och hålla ett starkt individfokus och en hög kompetensnivå i arbetet med våra klienter. Vi utbildar våra medarbetare i de metoder vi har på våra olika verksamheter och har obligatorisk extern handledning för dem som har en betydande del i verksamheten.Om arbetsplatsen

Vi söker nu efter en behandlingspedagog till vår verksamhet i Huddinge. Verksamheten ligger nära till pendeltågstation. Målgrupperna för verksamheten är ungdomar/unga vuxna samt vuxna med psykosocial problematik/beroendeproblematik.

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag där du får vara med att forma och utveckla verksamheten till en högkvalitativ verksamhet tillsammans med kollegor, platsansvarig och biträdande verksamhetschef/verksamhetschef.Arbetsuppgifter

Som behandlingspedagog kommer du delta i det dagliga arbetet på enheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete, vilket kan variera utifrån individens behov, personliga träffar med klienterna och även administrativa uppgifter. Som behandlingspedagog är du kontaktperson åt ett antal klienter i vilka du även ansvarar för klientprocesserna vilket kan innebära exempelvis: löpande kontakt med externa parter till respektive klient, som exempelvis socialsekreterare, god man etc. Vidare ansvarar du för att upprätta och följa upp dokumentation, vilken är den röda tråden genom hela klientens placering. Dokumentationskraven inkluderar bland annat att se till så att vi genomför uppdraget enligt placerande socialtjänst vårdplan. Vi arbetar systematiskt med genomförandeplaner där vi tillsammans med våra klienter bryter ned socialtjänstens mål till mätbara delmål. Den huvudsakliga arbetsplatsen är på den enhet du arbetar på, men det förekommer även besök och träffar utanför enheten i samband med möten med klient på myndigheter, sjukvård och hos socialtjänsten.Tjänstgöringsgraden är på 78%. Du kommer att vara schemalagd på verksamheten och tjänsten innebär arbete dag, kväll och helg samt sovande jourtjänstgöring enligt ett rullande schema.Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad med en relevant utbildning för målgruppen. Du SKA ha minst tvåårig eftergymnasial utbildning inom för verksamheten relevant område. Exempelvis behandlingspedagog, socialpedagog eller likvärdigt. Vidare är det krav att du behärskar det svenska språket i både tal och skrift obehindrat. Du har även minst 1-2 års arbetslivserfarenhet av socialt arbete. Kännedom om socialtjänstlagen och god dokumentationsförmåga är även det ett krav.

Meriterande är: kompetens inom BBIC, MI och skyddade placeringar, lågaffektivt bemötande. Arbetslivserfarenhet inom området eller socialt arbete.

Vi tror även att du är en person som gillar att motivera och inspirera såväl kollegor som klienter. Du har ett genuint människointresse och kan även skilja på det privata och professionella. Du ska kunna arbeta självständigt och kunna driva processer framåt i klientärenden. Du har en god samarbetsförmåga med alla dina kollegor men även med externa parter och månar om en god och tydlig kommunikation.Sista ansökningsdagen är 8/3.Vi ser fram emot din ansökan!Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid anställning kommer vi att be om utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.

Rekrytering sker löpande och provanställning tillämpas.

Vi tillämpar individuell lönesättning. Visa mindre

Socialpedagog

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår över... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertygelse är att ju mer vi delar med oss av våra kompetenser, desto mer utrymme skapar vi för alla, såväl medarbetare som våra barn och elever, att växa.

-

Om arbetsplatsen
Socialpedagog till Utsäljeskolan
Barn och ungdomsförvaltningen
Tills vidare
Enhetsbeskrivning
Utsäljeskolan är en F-6 skola med ca 550 elever. Skolan är för närvarande under utbyggnad och ska bli en F-9 skola. För tillfället befinner sig Utsäljeskolan bredvid Källbrinks IP i Huddinge i fina paviljonger. Närheten till skog och mark är mycket uppskattad och används flitigt. I skolan finns även en grundsärskola och vi tillämpar ett gränsöverskridande/inkluderande arbetssätt utifrån elevernas kompetens. Vi arbetar med socialpedagoger i åk 4,5 och 6 som har en trygghetsroll i åk och arbetar förebyggande och åtgärdande med trygghetsfrågor. Dialog och transparens är viktiga nyckelord i verksamheten. Vår värdegrund" Det är viktigt för mig att det går bra för dig" finns insjungen på vår hemsida www.utsaljeskolan.se. Där kan du också lyssna på elevernas poddradio.


Arbetsuppgifter
Vi söker en socialpedagog som kommer att arbeta förebyggande i mellanstadiet. Under skoltid kommer du att vara aktiv i samtal vid behov och ha lektioner i värdegrundsarbete. Du är ute på rast och hjälper till att aktivera och även där förebygga konflikter under raster. Du kommer att ha ett nära samarbete med de pedagoger som arbetar i teamet. Du kommer också att vara med i skolans trygghetsteam och arbeta och sprida det förebyggande arbetet. Du arbetar nära de övriga socialpedagogerna på skolan.

Din profil
Vi vill att du har en socialpedagogutbildning. Du skall helst ha erfarenhet av arbete på grundskola tidigare och ska kunna ta egna initiativ och ta eget ansvar. Att du kan samarbeta ser vi som en självklarhet likaväl som att du är en kunnig teoretiker och duktig praktiker.


Förmåner
För att kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. https://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samban
med denna annons. Visa mindre

Student Care Coordinator

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Internationella Engelska Skolan in Huddinge is looking for a committed and professional Student Care Coordinator. 

The position of Student Care Coordinator is vital to the success of the school. 

The role is a highly varied one. However, of major importance is the safety and social development of the school's students, and the provision of a calm learning environment. Student Care Coordinators work on a team to ensure that we are delivering on the promises of a safe calm learning environment. The position also includes mentorship of 16 students; the Student Care Coordinators work together on a team and are led by the Student Care Manager. 

As this is a very specialized role we encourage applicants with previous experience from an appropriate position in the educational sector. English and Swedish language skills are required.

The Student Care Coordinator position in Huddinge will be full-time for 6 months or longer. Salary is set based on experience and qualifications.

We appreciate receiving your application, with CV and covering letter addressed to Max Ljungberg at [email protected] Visa mindre

Behandlingspedagog Stödboende Huddinge

Om Patia Patia har en rad olika verksamheter som socialtjänsten efterfrågar, såsom: Jour- och familjehem, Skyddade boenden, HVB-hem för ungdomar med begynnande missbruk och kriminalitet, Akut- och Utredningshem för föräldrar/barn, Stödboenden, Gruppboenden enligt LSS, Öppenvård m,m. Patia arbetar enbart på uppdrag av socialtjänsten inom dessa områden. Vi är en kvalitetsaktör med höga krav på kvalitén i våra verksamheter. Vi ser alla medarbetare som de vi... Visa mer
Om Patia

Patia har en rad olika verksamheter som socialtjänsten efterfrågar, såsom: Jour- och familjehem, Skyddade boenden, HVB-hem för ungdomar med begynnande missbruk och kriminalitet, Akut- och Utredningshem för föräldrar/barn, Stödboenden, Gruppboenden enligt LSS, Öppenvård m,m. Patia arbetar enbart på uppdrag av socialtjänsten inom dessa områden.

Vi är en kvalitetsaktör med höga krav på kvalitén i våra verksamheter. Vi ser alla medarbetare som de viktigaste instrumenten i att efterleva våra värderingar och hålla ett starkt individfokus och en hög kompetensnivå i arbetet med våra klienter. Vi utbildar våra medarbetare i de metoder vi har på våra olika verksamheter och har obligatorisk extern handledning för dem som har en betydande del i verksamheten.Om arbetsplatsen

Vi söker nu efter en behandlingspedagog till vår verksamhet i Huddinge. Verksamheten ligger nära till pendeltågstation. Målgrupperna för verksamheten är ungdomar/unga vuxna samt vuxna med psykosocial problematik/beroendeproblematik.

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag där du får vara med att forma och utveckla verksamheten till en högkvalitativ verksamhet tillsammans med kollegor, platsansvarig och biträdande verksamhetschef/verksamhetschef.Arbetsuppgifter

Som behandlingspedagog kommer du delta i det dagliga arbetet på enheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete, vilket kan variera utifrån individens behov, personliga träffar med klienterna och även administrativa uppgifter. Som behandlingspedagog är du kontaktperson åt ett antal klienter i vilka du även ansvarar för klientprocesserna vilket kan innebära exempelvis: löpande kontakt med externa parter till respektive klient, som exempelvis socialsekreterare, god man etc. Vidare ansvarar du för att upprätta och följa upp dokumentation, vilken är den röda tråden genom hela klientens placering. Dokumentationskraven inkluderar bland annat att se till så att vi genomför uppdraget enligt placerande socialtjänst vårdplan. Vi arbetar systematiskt med genomförandeplaner där vi tillsammans med våra klienter bryter ned socialtjänstens mål till mätbara delmål. Den huvudsakliga arbetsplatsen är på den enhet du arbetar på, men det förekommer även besök och träffar utanför enheten i samband med möten med klient på myndigheter, sjukvård och hos socialtjänsten.Tjänstgöringsgraden är på mellan 71-79%. Du kommer att vara schemalagd på verksamheten och tjänsten innebär arbete dag, kväll och helg samt sovande jourtjänstgöring enligt ett rullande schema.Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad med en relevant utbildning för målgruppen. Du SKA ha minst eftergymnasial utbildning inom för verksamheten relevant område. Exempelvis behandlingspedagog, socialpedagog eller likvärdigt. Vidare är det krav att du behärskar det svenska språket i både tal och skrift obehindrat. Du har även minst 1-2 års arbetslivserfarenhet av socialt arbete. Kännedom om socialtjänstlagen och god dokumentationsförmåga är även det ett krav.

Meriterande är: kompetens inom BBIC, MI och skyddade placeringar, lågaffektivt bemötande. Arbetslivserfarenhet inom området eller socialt arbete.

Vi tror även att du är en person som gillar att motivera och inspirera såväl kollegor som klienter. Du har ett genuint människointresse och kan även skilja på det privata och professionella. Du ska kunna arbeta självständigt och kunna driva processer framåt i klientärenden. Du har en god samarbetsförmåga med alla dina kollegor men även med externa parter och månar om en god och tydlig kommunikation.Sista ansökningsdagen är 10/11.

Vi ser fram emot din ansökan!Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid anställning kommer vi att be om utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.

Rekrytering sker löpande och provanställning tillämpas.

Vi tillämpar individuell lönesättning. Visa mindre

Student Care Coordinator

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Internationella Engelska Skolan in Huddinge is looking for a committed and professional Student Care Coordinator. 

The position of Student Care Coordinator is vital to the success of the school. 

The role is a highly varied one. However, of major importance is the safety and social development of the school's students, and the provision of a calm learning environment. Student Care Coordinators work on a team to ensure that we are delivering on the promises of a safe calm learning environment. The position also includes mentorship of 16 students; the Student Care Coordinators work together on a team and are led by the Student Care Manager. 

As this is a very specialized role we encourage applicants with previous experience from an appropriate position in the educational sector. English and Swedish language skills are required.

The Student Care Coordinator position in Huddinge will be full-time for 6 months or longer. Salary is set based on experience and qualifications.

Arbetet som Elevstödjare är mångfasetterat, där arbetsuppgifterna varierar stort under dagen. I första hand är arbetsuppgifterna att stötta våra elever i deras sociala utveckling och att vara drivande i arbetet med att skapa ett lugnt och säkert studieklimat på hela skolan. I övrigt kommer du ha många stöttande samtal med elever samt de 16 mentorseleverna. Dessutom kan en del undervisning i livskunskap vara en del av arbetet.

We appreciate receiving your application, with CV and covering letter addressed to Max Ljungberg at [email protected] Visa mindre

Behandlare till Huddinge beroendeöppenvård

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Vill du vara med och vidareutveckla vårt behandlingsarbete inom beroendesektionen? Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för de personer som vill göra en förändring mot nykterhet, drogfrihet och spelfrihet. ... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och vidareutveckla vårt behandlingsarbete inom beroendesektionen? Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för de personer som vill göra en förändring mot nykterhet, drogfrihet och spelfrihet.

Öppenvårdsenheten är en del av sektionen för beroende och socialpsykiatri i Huddinge kommun. Vi erbjuder ett brett utbud av psykosocial behandling individuellt och i strukturerade grupprogram, till personer med alkohol-, narkotika och/eller spelberoende.

Behandlingsprogrammen har olika inriktning med avseende på var i motivationsprocessen personen befinner sig i. Utöver enskild behandling erbjuder vi motivationsprogram, KBT-program, 12-stegsprogram, utslussprogram och anhörigprogram. Behandlingsprogrammen kan kombineras med sysselsättning i skaparverkstaden samt i vårt restaurangkök. Parallellt med övrig behandling erbjuder vi kvinnogrupp och mansgrupp.

Personalgruppen består av en enhetschef, en gruppledare, sju behandlare, två hantverkspedagoger, tre IPS-handledare samt en kock/aktivitetshandledare.

-

Arbetsuppgifter
I din roll som behandlare kommer du att bedriva strukturerat motivationsarbete i grupp och enskilt utifrån MI och KBT. Motivationsprogrammet är manualbaserat och bygger på metoder i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer för målgruppen. Som en del av uppdraget kommer du samarbeta med övriga behandlare och ingå i öppenvårdens arbetsgrupp. I dina arbetsuppgifter ingår fortlöpande dokumentation i verksamhetssystemet Procapita. Arbetet sker i nära samarbete med, och på uppdrag av, socialtjänstens beroendeenhet. Du behöver även samverka med andra berörda myndigheter.

Din profil
Du har lätt för att skapa sociala kontakter, är van att arbeta strukturerat och målorienterat. Du är även flexibel och självgående. Att samarbeta med andra är en självklarhet för dig och du ger personen det stöd som hen behöver för att komma vidare i sin förändringsprocess. Då fortlöpande dokumentation Du som söker är gärna socionom, beteendevetare eller socialpedagog, eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har gärna vidareutbildning i form av grundläggande psykoterapiutbildning med KBT-inriktning eller motsvarande utbildning. Har du utbildning i HAP, CRA, återfallsprevention och spelberoende är det en merit. Vi förutsätter att du har erfarenhet av behandlingsarbete utifrån beroendeproblematik och är van att arbeta med gruppbehandling och manualbaserade behandlingsprogram. Då fortlöpande dokumentation ingår är det viktigt att du är van att uttrycka dig i skrift samt har erfarenhet av dokumentation. Stor betydelse kommer att tillmätas dina personliga egenskaper.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack Visa mindre

Behandlare till MiniMaria Huddinge

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Ungdomssektionens öppenvårdsenhet är en verksamhet för ungdomar mellan 13-20 år och deras familjer. Inom enheten finns följande verksamheter: MiniMaria, Sociala insatsgrupper (SIG), Ungdomsboendet Myren, Stödcent... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Ungdomssektionens öppenvårdsenhet är en verksamhet för ungdomar mellan 13-20 år och deras familjer. Inom enheten finns följande verksamheter: MiniMaria, Sociala insatsgrupper (SIG), Ungdomsboendet Myren, Stödcentrum för unga brottsutsatta och Ungdomsmottagningen. På enheten är det sammanlagt 20 personer anställda.

-

Arbetsuppgifter
MiniMaria Huddinge är en öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 20 år där det finns en oro för alkohol, droger eller spel om pengar. Mottagningen drivs i samverkan mellan Maria Ungdom och Huddinge kommun. I teamet arbetar behandlare, sjuksköterskor, läkare och psykolog. Mottagningen erbjuder rådgivning, bedömning, behandling och provtagning. Vi erbjuder också föräldrastöd och familjesamtal. Vi arbetar alltid med ungdomen och dennes föräldrar/familj, och vår ambition är att arbeta ännu mer med ungdomens nätverk. I arbetet ingår det att samarbeta med socialsekreterare på ungdomsenheten, kommunens öppenvård, polisen, kommunens skolor och fritidsgårdar m.fl. I perioder är det en del kvällsarbete på skolor då vi medverkar på föräldramöten.


Din profil
Vi vill att du är socionom och har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och substansbruk samt att du är van att träffa ungdomar tillsammans med deras föräldrar. Erfarenhet av familjearbete är meriterat. Likaså erfarenhet av behandlingsmetoder kopplat till målgruppen som t.ex. A-CRA och Återfallsprevention. Körkort är meriterat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Interjuver kommer att ske löpande.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Student Care Coordinator

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Internationella Engelska Skolan in Huddinge is looking for a committed and professional Student Care Coordinator. 

The position of Student Care Coordinator is vital to the success of the school. 

The role is a highly varied one. However, of major importance is the safety and social development of the school's students, and the provision of a calm learning environment. Student Care Coordinators work on a team to ensure that we are delivering on the promises of a safe calm learning environment. The position also includes mentorship of 16 students; the Student Care Coordinators work together on a team and are led by the Student Care Manager. 

As this is a very specialized role we encourage applicants with previous experience from an appropriate position in the educational sector. English and Swedish language skills are required.

The Student Care Coordinator position in Huddinge will be full-time for 6 months or longer. Salary is set based on experience and qualifications.

We appreciate receiving your application, with CV and covering letter addressed to Max Ljungberg at [email protected] Visa mindre

Behandlingsansvarig

Som behandlingsansvarig skall du kunna skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag. Du kommer utifrån aktuella behandlingsmetoder och modeller arbeta för att skapa motivation till förändring och att ungdomen/klienten ska utveckla sin förmåga att hantera svårigheter utifrån nya strategier. Arbetssätt och metoder kommer att anpassas individuellt utifrån den enskilde individens förutsättningar och behov.I arbetet som behan... Visa mer
Som behandlingsansvarig skall du kunna skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag. Du kommer utifrån aktuella behandlingsmetoder och modeller arbeta för att skapa motivation till förändring och att ungdomen/klienten ska utveckla sin förmåga att hantera svårigheter utifrån nya strategier. Arbetssätt och metoder kommer att anpassas individuellt utifrån den enskilde individens förutsättningar och behov.I arbetet som behandlingsansvarig kommer ha huvudansvaret för behandlingsarbetet gällande ungdomarna och hålla i alla trådar kring ungdomarnas ärenden. Du kommer bland annat vara med i lämplighetsbedömningen samt matcha klienter för verksamheten. I övrigt ingår det journalföring, skriva genomförandeplaner, månadsrapporter och ha en tät kontakt med vårdgivare, vårdnadshavare och/eller andra myndigheter.Vi söker Dig som kan och vill arbeta både självständigt och i team för att tillsammans med dina arbetskamrater skapa trygghet och struktur för de placerade ungdomarna. Vi söker Dig som kan använda din kompetens och erfarenhet på ett självständigt och målinriktat sätt. Du drivs av ett starkt engagemang för målgruppen och är som person flexibel och trygg samt har förmågan att anpassa dig. Du har en mycket god förmåga att skapa professionella och trygga relationer där du samtidigt kan stå kvar i eventuella konflikter och sätta gränser.Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Det är meriterande om du har vidareutbildningar så som återfallsprevention, Hapen mm.Relevant högskoleutbildning alternativt YH utbildning och du har erfarenhet av vård och omsorgsarbete samt av aktuell målgrupp.Utdrag ur belastningsregistret och B-körkort är ett krav för den som erbjuds anställning.MålgruppPojkar från 15 år i olika boendeformer som har en begynnande drogproblematik och kriminalitet, diagnoser samt psykosocial beteendeproblematik. Visa mindre

Behandlingsassistent/socialpedagog

Vi söker den där fantastiska människan som vill komma ut och arbeta med oss på någon av våra två enheter. Just nu söker vi i första hand medarbetare till Vita Villan, Trångsund. Vi vill att du ska vara utbildad socionom eller beteendevetare, alternativt behandlingsassistent eller socialpedagog. Några års erfarenhet är meriterande. Målgruppen är pojkar mellan 15-19 år. De placeras hos oss för att de har aggressions- och/eller andra psykosociala problem, beg... Visa mer
Vi söker den där fantastiska människan som vill komma ut och arbeta med oss på någon av våra två enheter. Just nu söker vi i första hand medarbetare till Vita Villan, Trångsund.
Vi vill att du ska vara utbildad socionom eller beteendevetare, alternativt behandlingsassistent eller socialpedagog. Några års erfarenhet är meriterande.
Målgruppen är pojkar mellan 15-19 år. De placeras hos oss för att de har aggressions- och/eller andra psykosociala problem, begynnande kriminalitet- och/eller drogproblem. För att trivas i den målgruppen behöver man (bland annat) vara trygg som person, prestigelös, tydlig och inte vara rädd för att ta konflikter. Utöver detta så behöver man också vara respektfull och ödmjuk. Stor vikt läggs på den personliga lämpligheten.
Vi är ett litet företag, vilket innebär att du som medarbetare har stor möjlighet att påverka och att vi förväntar oss att du har förmågan att ta eget ansvar.
Lönen är individuell och vi tillämpar gällande kollektivavtal, pensionsavsättning och friskvårdsbidrag.
Tjänsten innebär oregelbundna arbetstider, kvällar, nätter och helger. Visa mindre

Student Care Coordinator

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 37 schools and around 26,800 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 37 schools and around 26,800 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Internationella Engelska Skolan in Huddinge is looking for a committed and professional staff member to join our Student Care team.

The position of the Student Care Support is a very important role in the school. The role is highly varied, with main responsibilities as:

- Organizing activities for students during breaks and lunch times
- Supervising the students to maintain a safe and calm environment
- Supporting the students in their development
- Run school events


You need to be independent, flexible and to have leadership skills. You need to work in a structured way and to be good at organizing things.We are looking for someone who is trustworthy and capable of creating good relationships with and between our students and enjoys being in a multicultural environment.

This is a full time position for 6 months or longer with the start date in November 2019.

We appreciate receiving your application, with CV and covering letter addressed to Mr Brayden Scarlett at [email protected], with the reference “Student Care Support”. Visa mindre

Barnbehandlare till enheten för öppenvård 0 - 20 år

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Öppenvården 0- 20 år satsar på att stärka fokuset på barns upplevelser och rättigheter genom att tillsätta ytterligare en barnbehandlare! På enheten för Öppenvård 0-20 år i Huddinge finns fyra team, Nätverksteame... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Öppenvården 0- 20 år satsar på att stärka fokuset på barns upplevelser och rättigheter genom att tillsätta ytterligare en barnbehandlare!
På enheten för Öppenvård 0-20 år i Huddinge finns fyra team, Nätverksteamet, Familjeteamet, LIHF-teamet samt Familjeresursen. Vi är totalt 25 anställda på enheten som alla sitter nära varandra vilket gör det lätt att samarbeta, byta erfarenheter och stötta varandra i arbetet. På enheten pågår även ett arbete med implementering av Signs of Safety och MI.

Enheten för öppenvård 0-20 år finns i samma lokaler som barn- och ungdomssektionen, i Flemingsbergs centrum, dit det finns goda förbindelser med pendeltåg, bussar, cykel och bil.

-

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill ha behandlande/bearbetande samtal med barn och ungdomar samt deras föräldrar parallellt och i familjesamtal. Samtal sker i samband med insats i familjer där det förekommer våld, övergrepp, samspels- och anknytningssvårigheter och/eller omsorgssvikt. I arbetet kommer du att samarbeta med andra behandlare inom öppenvården med fokus på "barnets röst".

I ditt team, familjeresursen, arbetar det ytterligare en barnbehandlare samt en legitimerad barn- och ungdomspsykoterapeut.


Din profil
Vi söker dig som är socionom, eller har motsvarande högskoleutbildning, och som har erfarenhet av socialtjänstens arbete. Du behöver ha minst tre års erfarenhet av behandlingsarbete med barn/ungdomar och familjer samt grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) eller motsvarande. Du har lätt för att skapa sociala kontakter och är van att arbeta strukturerat och målorienterat. Du är även flexibel och självgående. Att samarbeta med andra och tycka att det är roligt att arbeta i team är en självklarhet för dig. Du ser möjligheterna till förändring hos individerna och i familjerna.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Behandlare till Forum 4:as öppenvård

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Vill du vara med och vidareutveckla vårt behandlingsarbete inom beroendesektionen? Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för de personer som vill göra en förändring mot nykterhet och drogfrihet. Öppenvårdsen... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och vidareutveckla vårt behandlingsarbete inom beroendesektionen? Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för de personer som vill göra en förändring mot nykterhet och drogfrihet.
Öppenvårdsenheten Forum 4:a är en del av sektionen för beroende och socialpsykiatri i Huddinge kommun. Vi erbjuder ett brett utbud av psykosocial behandling individuellt och i strukturerade grupprogram, till personer med alkohol och/eller narkotikaberoende. Behandlingsprogrammen har olika inriktning med avseende på var i motivationsprocessen personen befinner sig i. Utöver enskild behandling erbjuder vi MI-program, KBT-program, 12-stegsprogram, utslussprogram och anhörigprogram. Behandlingsprogrammen kan kombineras med sysselsättning i skaparverkstaden samt i vårt restaurangkök. Parallellt med övrig behandling erbjuder vi kvinnogrupp, mansgrupp och unga-vuxnagrupp.
Personalgruppen består av sju behandlare, två hantverkspedagoger, två IPS-handledare, en kock/aktivitetshandledare samt en administrativ assistent.


-

Arbetsuppgifter
I din roll som behandlare kommer du att bedriva strukturerat behandlingsarbete i grupp och enskilt utifrån KBT. Gruppbehandlingen är manualbaserat och bygger på metoder i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer för målgruppen. Som en del av Forum 4:a kommer du samarbeta med övriga behandlare och ingå i öppenvårdens arbetsgrupp. I dina arbetsuppgifter ingår fortlöpande dokumentation i verksamhetssystemet Procapita. Arbetet sker i nära samarbete med, och på uppdrag av, socialtjänstens beroendeenhet. Du behöver även samverka med andra berörda myndigheter.

Din profil
Du som söker är socionom, beteendevetare eller socialpedagog, eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har vidareutbildning i form av grundläggande psykoterapiutbildning med KBT-inriktning eller motsvarande utbildning. Har du utbildning i HAP, CRA och spelberoende är det en merit. Vi förutsätter att du har erfarenhet av behandlingsarbete utifrån beroendeproblematik och är van att arbeta med manualbaserade behandlingsprogram.
Du har lätt för att skapa sociala kontakter, är van att arbeta strukturerat och målorienterat. Du är även flexibel och självgående. Att samarbeta med andra är en självklarhet för dig och du ger personen det stöd som hen behöver för att komma vidare i sin förändringsprocess. Då fortlöpande dokumentation ingår är du van att uttrycka dig i skrift samt har erfarenhet av dokumentation. Stor betydelse kommer att tillmätas dina personliga egenskaper.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre