Lediga jobb som Bibliotekarie i Huddinge

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Huddinge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Huddinge som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie till Skogås bibliotek, vikariat

Ansök    Maj 27    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Kultur- och fritidsförvaltningen i Huddinge är en av fyra fackförvaltningar med cirka 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Kultur- och fritidsförvaltningen i Huddinge är en av fyra fackförvaltningar med cirka 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.

Skogås bibliotek ligger i östra delen av Huddinge kommun. Biblioteket är välbesökt och här finns bland annat en konstverkstad, ett fint programrum och en meröppetdel. Skogås bibliotek ingår i enheten Skogås-Flemingsberg med en gemensam enhetschef. Enheten består av 17 engagerade medarbetare som strävar efter att erbjuda en bred verksamhet riktad till alla åldrar.

-

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en bibliotekarie till ett vikariat med placering Skogås bibliotek. Du kommer att bemanna bibliotekets informationsdisk och möta och vägleda alla bibliotekets besökare. Stort fokus kommer att vara på bemanning, mediehantering och det dagliga arbetet i biblioteket. Du kommer att ingå i enhetens barn- och ungdomsgrupp men ha ett särskilt fokus på ungdomar; både vad gäller inköp och programplanering. Utifrån dina kunskaper och erfarenhet kan ytterligare arbetsuppgifter och uppdrag tillkomma.


Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av arbete på folkbibliotek och ett stort intresse för läsfrämjande arbete.

Som person är du idérik och kreativ samtidigt som du har förmågan att strukturerat planera ditt arbete. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och en hög servicekänsla. Erfarenhet av arbete med tillgängliga medier och mångspråk är meriterande liksom kunskap i språk utöver svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vikariat, 75 % Kvälls och helgtjänstgöring enligt schema. Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens slut.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus barn på Huvudbiblioteket

Ansök    Apr 29    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Enhetsbeskrivning Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Må... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Enhetsbeskrivning
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen. Biblioteken erbjuder alla invånare mångfacetterade bibliotekstjänster av hög kvalitet genom hela livet. Biblioteken i Huddinge är både fysiska och virtuella resurser, samverkande i ett lokalt, regionalt, nationellt och globalt sammanhang.-

Om arbetet
Ett engagerande och varierande arbete med fokus på områdets barn. I samarbete med övrig personal kommer du att vara med och utveckla bibliotekets barnverksamhet. En stor del av arbetet innebär läsfrämjande aktiviteter och arbete med bibiotekets erbjudande mot grundskolan som exempelvis bokprat och 6-årsvisningar. Du samverkar även med andra aktörer i området för att biblioteket ska vara en levande plats för barnkultur, mångkulturella möten och livslångt lärande.

I arbetet ingår informationstjänst där all personal arbetar med alla åldersgrupper och möter alla med samma intresse och respekt. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.


Din profil
Du har ett stort intresse för att möta barn på deras egna villkor och stimulera deras nyfikenhet och läslust. Du är öppen för att arbeta med olika metoder och prövar gärna nya sätt att förmedla berättelser i alla dess former.

Det är viktigt för tjänsten att vara relationsskapande med god samarbetsförmåga och servicekänsla. Du är ansvarstagande, självgående och kreativ.

Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning är ett krav. Erfarenhet av arbete på folkbibliotek och god kännedom om barnlitteratur är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Gå gärna in på https://bibliotek.huddinge.se

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formanerFacklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kock Edboskolan

Ansök    Maj 17    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertyg... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertygelse är att ju mer vi delar med oss av våra kompetenser, desto mer utrymme skapar vi för alla, såväl medarbetare som våra barn och elever, att växa.

Om arbetsplatsen
Edboskolan är en F-6-skola med ca 800 elever och 100 medarbetare som
tillsammans arbetar för att skapa en skola där kunskap, trygghet och glädje står i
centrum. Hos oss ska alla medarbetare vara involverade i samtliga elevers skoldag, vi alla bidrar till kunskap, trygghet och glädje för våra elever oavsett vilken arbetsroll man har. För mer information om skolan följ oss på Instagram eller FB.
http://grundskolor.huddinge.se/edboskolan

-

Arbetsuppgifter
Som kock utvecklar du arbetet i köket och ska tillsammans med fem ytterligare medarbetare producera mat till 800 elever och 100 anställda, totalt ca 1000 portioner per dag inklusive specialkost. Vi lägger stor vikt vid att barnen ska serveras vällagad och smakfull mat från grunden, erbjuda en stor salladsbuffé och att ekologiska produkter används i så stor utsträckning som möjligt. Förutom ordinarie kockuppgifter innefattar tjänsten ett övergripande ansvar för köket, i det dagliga arbete, ansvara för egenkontroller och ett visst budgetansvar. Du ansvarar även för beställningar.

Din profil
Vi söker en engagerad person som trivs i teammiljöer och är passionerad när det kommer till att främja samarbete inom gruppen. Som en viktig medlem i vårt team förväntas du arbeta nära dina kollegor för att uppnå gemensamma mål och maximera produktivitet. Din förmåga att kommunicera och arbeta i en roll som kräver flexibilitet kommer att vara avgörande för att skapa en positiv arbetsmiljö och uppnå framgång tillsammans. Vi letar efter en lagspelare med en mycket stark känsla för service som drivs av att möta elever och kollegor samt hjälpa till där det behövs. Du är pedagogiskt lagd och bemöter elever, kollegor, vårdnadshavare och besökare på ett välkomnande sätt. Om du också brinner för att bidra till verksamhetens utveckling och alltid vill leverera det lilla extra så tror vi att du kommer passa på Edboskolan!

Kvalifikationskrav
Du är utbildad kock eller kokerska med en restaurang- och storköksutbildning (3-årig) och har goda matlagningskunskaper i kall- och varmkök samt erfarenhet av specialkost. Du är väl insatt i livsmedelsverkets riktlinjer för kök inom skola och har goda kunskaper om HACCP egenkontroll och livsmedelshygien. Du har god datorvana och är flytande i svenska i både tal och skrift.

Meriterande
Om du har erfarenhet av att arbeta i skolkök för årskurser F-6 och tidigare har arbetat med beställningssystemet Proceedo betraktas det som meriterande för tjänsten.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till Skogås bibliotek

Ansök    Dec 6    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Kultur- och fritidsförvaltningen i Huddinge är en av fyra fackförvaltningar med cirka 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Kultur- och fritidsförvaltningen i Huddinge är en av fyra fackförvaltningar med cirka 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.

Skogås bibliotek ligger i östra delen av Huddinge kommun. Biblioteket är välbesökt och här finns bland annat en konstverkstad, ett fint programrum och en meröppetdel. Skogås bibliotek ingår från 1 januari 2024 i enheten Skogås-Flemingsberg med en gemensam enhetschef. Enheten består av 17 engagerade medarbetare som strävar efter att erbjuda en bred verksamhet riktad till alla åldrar.


-

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en bibliotekarie till ett vikariat med placering Skogås bibliotek. Du kommer att bemanna bibliotekets informationsdisk och möta och vägleda alla bibliotekets besökare. Ditt fokusområde kommer att vara att arbeta med mångspråk och tillgängliga medier för vuxna samt digital delaktighet för äldre. Tillsammans med dina kollegor planerar du och utför läsfrämjande aktiviteter för både vuxna och barn. Under sommaren har biblioteket ett uppdrag att jobba uppsökande mot barn och unga i Skogås och du kommer också att delta i den verksamheten. Utifrån dina kunskaper och erfarenhet kan ytterligare arbetsuppgifter och uppdrag tillkomma.


Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av arbete på folkbibliotek och ett stort intresse för läsfrämjande arbete.

Som person är du idérik och kreativ samtidigt som du har förmågan att strukturerat planera ditt arbete. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och en hög servicekänsla. Erfarenhet av arbete med tillgängliga medier och mångspråk är meriterande liksom kunskap i språk utöver svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till enheten för lärandestöd

Ansök    Apr 12    Södertörns Högskola    Bibliotekarie
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 13 500 studenter, cirka 80 program och 340 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På... Visa mer
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan
finns drygt 13 500 studenter, cirka 80 program och 340 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap,
teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av
forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor
och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande, de som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.


Södertörns högskolebibliotek?är en central del av campus och vår verksamhet möts av mycket uppskattning?från studenter och personal.?På biblioteket är vi 31 personer som arbetar. Verksamheten är organiserad?i?två enheter,?Lärandestöd och Vetenskapens kommunikation.?? 
Till enheten?Lärandestöd?söker?vi?nu dig som är intresserad av att?arbeta med bibliotekets studie- och lärandemiljö och?aktivt arbeta med bemötandefrågor?där?användaren är?i fokus.??? 

Arbetsuppgifter 
Den bibliotekarie vi söker kommer att ingå i teamet Användarsupport och mötesplats. Teamet ansvarar för?användarstöd och kundservice, men har också fokus på biblioteksrummet som en mötesplats.? 
I ditt arbete kommer du att ge support i informationssökning, handleda och stötta studenter under deras studietid samt ge introduktioner till talböcker och andra stödverktyg.  Du kommer att tjänstgöra i informationsdisken och arbeta med förekommande arbetsuppgifter i teamet. 

Utveckling och användarfokus är ledord i bibliotekets verksamhet och vi använder tex UX-metoder för att hålla oss uppdaterade om våra användares behov.? 

Kvalifikationer? 

·  Examen?i?biblioteks-?och?informationsvetenskap?eller?motsvarande? 

·  God?förmåga?att?kommunicera?på?svenska?och?engelska? 

?Vi söker dig som är engagerad, idérik och vill vara med och utveckla bibliotekets verksamhet inom kundservice och användarstöd. Du har en hög serviceanda och fallenhet för utåtriktat arbete.  Har du erfarenhet av att arbeta med talböcker är det meriterande.
Du är flexibel och van att använda din kompetens i olika roller och provar gärna på nya arbetsuppgifter.  

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.? 

Anställningen? 
Anställningen?avser heltid och är ett vikariat till och med 30 april 2025.
Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.? 

Ansökan? 
Vi vill ha din ansökan senast 2024-04-30

?Kontaktpersoner? 
Gustav Almestad, tf enhetschef, tel. 08-608 51 03, [email protected] 
Anna-Karin Aldrin, HR-specialist, tel.08-608 45 20, [email protected] 


Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

En ansökan som inte är komplett eller inkommer till Södertörns högskola efter sista ansökningsdag kan komma att avvisas.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: [email protected]
ST: [email protected]
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, [email protected]

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Apr 22    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Mål... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen. Biblioteken erbjuder alla invånare mångfacetterade bibliotekstjänster av hög kvalitet genom hela livet. Biblioteken i Huddinge är både fysiska och virtuella resurser, samverkande i ett lokalt, regionalt, nationellt och globalt sammanhang.


-

Arbetsuppgifter
Ett engagerande och varierande arbete med fokus på den äldre målgruppen. I samarbete med övrig personal kommer du att vara med och utveckla bibliotekets tjänster mot äldre och delta i en översyn av tjänsten med Boken kommer. En stor del av arbetet handlar om att förmedla medier och programverksamhet med relevans för målgruppen. Du kommer arbeta uppsökande och samverka med andra aktörer i området för att nå de äldre och för att biblioteket ska vara en levande plats för kultur, mångkulturella möten och livslångt lärande.

I arbetet ingår informationstjänst där all personal arbetar med alla åldersgrupper och möter alla med samma intresse och respekt. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.Din profil
Vi söker dig som gillar att arbeta med en äldre målgrupp och som är öppen för att pröva olika metoder för att nå fler grupper av äldre. Du är lösningsfokuserad och vill gärna undersöka hur biblioteket kan nå ut till dem som har svårt att själva komma till biblioteket eller som idag inte nås av bibliotekets tjänster.

Det är viktigt för tjänsten att vara relationsskapande med god samarbetsförmåga och servicekänsla. Du är ansvarstagande, självgående och kreativ.

Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning är ett krav. Erfarenhet av arbete på folkbibliotek, särskilt mot uppsökande verksamhet, är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner


Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Maj 26    Södertörns Högskola    Bibliotekarie
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 13 000 studenter, cirka 70 program och 280 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På... Visa mer
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan
finns drygt 13 000 studenter, cirka 70 program och 280 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap,
teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av
forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor
och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande, de som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.


Södertörns högskolebibliotek är en central del av campus och vår verksamhet möts av mycket uppskattning från studenter och personal. På biblioteket är vi 31 personer som arbetar.  

Om du brinner för att aktivt arbeta med bibliotekets studie- och lärandemiljö, bemötandefrågor och vill utveckla bibliotekets verksamhet inom kundservice, användarstöd och evenemang, så är detta en möjlighet för dig att ingå i vår enhet Lärandestöd.

Arbetsuppgifter

Den bibliotekarie vi söker kommer att ingå i ett team som ansvarar för användarstöd och kundservice. I ditt arbete kommer du ha fokus på studentmiljön och hur högskolans forskning speglas i biblioteket i form av utställningar och evenemang. Du är intresserad av att bygga upp kontakter och nätverk inom högskolan.

Utveckling och användarfokus är ledord i bibliotekets verksamhet. Vi ser att du är intresserad av att arbeta med UX-metoder för att vara uppdaterad om våra användares behov.

Du kommer också att arbeta i bibliotekets informationsdisk och samordna de studenter som arbetar i biblioteket kvällstid och helger.

Kvalifikationer 


• Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande 
• God förmåga att kommunicera på svenska och engelska 

Vi söker dig som är engagerad, idérik, har hög serviceanda och fallenhet för utåtriktat arbete. Du är också kommunikativ och uppdaterad om aktuella trender och utvecklingar inom biblioteksvärlden. Du är flexibel och van att använda din kompetens i olika roller och provar gärna på nya arbetsuppgifter. 

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet. 

Anställningen 
Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning, med tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Ansökan 
Vi vill ha din ansökan senast 2023-06-16. 

Kontaktpersoner 
Helena Fitzgerald, tf enhetschef Lärandestöd, tel. 073-064 57 95, [email protected]
Anna Mustelin, HR-specialist, tel. 073-064 91 81, [email protected] 


Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

En ansökan som inte är komplett eller inkommer till Södertörns högskola efter sista ansökningsdag kan komma att avvisas.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: [email protected]
ST: [email protected]
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, [email protected]

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på barn Segeltorp- och Vårby bibliotek

Ansök    Apr 19    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Förvaltning och verksamhet Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kom... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Förvaltning och verksamhet
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård, Barnkonsten och sex folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.

Enhetsbeskrivning
I Vårby bedrivs en integrerad verksamhet med Barnkonsten, en konstpedagogisk verkstad och utställningsverksamhet. Segeltorp är ett Meröppet bibliotek.Vi söker dig som tillsammans med oss utifrån en ambitiös verksamhetsidé och ett utvecklingsorienterat biblioteksprogram vill fortsätta utveckla arbetet med fokus mot barn i olika åldrar.-

Om arbetet
Du ingår i en arbetsgrupp om 10 medarbetare vid enheten Segeltorp- och Vårby bibliotek med Barnkonsten, och deltar tillsammans med dem i den dagliga driften och de rutiner som det innebär. Tillsammans med enhetschef och övrig personal planera, förvalta och utveckla verksamheten på enheten. Vi strävar efter att tillgängliggöra verksamheten och dess utbud för fler och ovana besökare.Vi samarbetar med andra kommunala verksamheter, såväl som med civilsamhällets aktörer. I tjänsten ingår samtliga på ett mindre folkbibliotek förekommande arbetsuppgifter.


Din profil
- Du ska ha Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
- Som person är du initiativrik och strukturerad, har en god social förmåga och trivs med att arbeta i lag. Du har driv och kan planera och organisera dina arbetsuppgifter. Du har ett serviceperspektiv i det du gör, och klarar av att hantera stressiga situationer.
- Vi vill att du har god förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation.
- Tidigare erfarenhet av praktiskt biblioteksarbete är meriterande.
- Eftersom Huddinge är en mångspråkig kommun värdesätter vi om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska, samt intresse för att arbeta i en interkulturell miljö.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens slut.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Mar 17    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Enhetsbeskrivning Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Må... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Enhetsbeskrivning
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen. Biblioteken erbjuder alla invånare mångfacetterade bibliotekstjänster av hög kvalitet genom hela livet. Biblioteken i Huddinge är både fysiska och virtuella resurser, samverkande i ett lokalt, regionalt, nationellt och globalt sammanhang.
Flemingsbergs bibliotek flyttas in i nya lokaler i Fleminghallen under våren 2023. Här skapas en mötesplats som rymmer fysisk aktivitet, föreningsliv, utställningar, kultur och möjlighet för barn och unga att ta del av konstarterna och ett attraktivt folkbibliotek.


-

Om arbetet
Ett engagerande och varierande arbete med fokus på områdets unga. I samarbete med övrig personal kommer du att vara med och utveckla bibliotekets verksamhet i Fleminghallen. En stor del av arbetet handlar om att förmedla medier och programverksamhet med relevans för målgruppen unga. Du kommer bland annat arbeta med att köpa in och göra i ordning medier och göra bokpresentationer. Du kommer arbeta uppsökande och samverka med andra aktörer i området för att nå unga och för att biblioteket ska vara en levande plats för kultur, mångkulturella möten och livslångt lärande. Du kommer ha stora möjligheter att påverka innehållet i ditt arbete.

I arbetet ingår informationstjänst där all personal arbetar med alla åldersgrupper och möter alla med samma intresse och respekt. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Huvudsaklig placering på Flemingsbergs bibliotek som ingår i en enhet med huvudbiblioteket i centrala Huddinge.


Din profil
Du har ett stort intresse för att möta ungdomar på deras egna villkor och stimulera deras nyfikenhet och läslust. Du är öppen för att arbeta med olika metoder och prövar gärna nya sätt att förmedla berättelser i alla dess former i en mångspråkig miljö.

Det är viktigt för tjänsten att vara relationsskapande med god samarbetsförmåga och servicekänsla. Du är ansvarstagande, självgående och kreativ.

Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med unga eller på folkbibliotek är meriterande. Det är meriterande om du kan ytterligare språk utöver svenska och engelska.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till Skogås bibliotek.

Ansök    Jan 31    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Kultur- och fritidsförvaltningen i Huddinge är en av fyra fackförvaltningar med cirka 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Kultur- och fritidsförvaltningen i Huddinge är en av fyra fackförvaltningar med cirka 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.

Skogås bibliotek ligger i östra delen av Huddinge kommun. Här finns en konstverkstad, ett fint programrum, en "mer öppet" del och en välbesökt barn- och ungdomsavdelning. Arbetsgruppen består av nio engagerade medarbetare och vi strävar efter att erbjuda en bred verksamhet riktad till alla åldrar och målgrupper.


-

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en bibliotekarie till ett vikariat för våren och sommaren 2023. Du kommer att bemanna bibliotekets informationsdisk och möta och vägleda alla bibliotekets besökare. I jobbet ingår också mediehantering samt att tillsammans med kollegor planera och utföra programverksamhet främst riktat mot barn och unga. En annan viktig del av arbetet är att delta i bibliotekets uppsökande verksamhet under sommaren. Utifrån dina kunskaper och erfarenhet kan ytterligare arbetsuppgifter och uppdrag tillkomma.


Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av arbete på folkbibliotek och ett stort intresse för läsfrämjande arbete.

Som person är du idérik och kreativ samtidigt som du har förmågan att strukturerat planera ditt arbete. Erfarenhet av arbete med barn och unga är meriterande liksom kunskaper i språk utöver svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Mar 16    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Enhetsbeskrivning Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Må... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Enhetsbeskrivning
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen. Biblioteken erbjuder alla invånare mångfacetterade bibliotekstjänster av hög kvalitet genom hela livet. Biblioteken i Huddinge är både fysiska och virtuella resurser, samverkande i ett lokalt, regionalt, nationellt och globalt sammanhang.
Flemingsbergs bibliotek flyttas in i nya lokaler i Fleminghallen under våren 2023. Här skapas en mötesplats som rymmer fysisk aktivitet, föreningsliv, utställningar, kultur och möjlighet för barn och unga att ta del av konstarterna och ett attraktivt folkbibliotek.


-

Om arbetet
Ett engagerande och varierande arbete med fokus på områdets unga. I samarbete med övrig personal kommer du att vara med och utveckla bibliotekets verksamhet i Fleminghallen. En stor del av arbetet handlar om att förmedla medier och programverksamhet med relevans för målgruppen unga. Du kommer bland annat arbeta med att köpa in och göra i ordning medier och göra bokpresentationer. Du kommer arbeta uppsökande och samverka med andra aktörer i området för att nå unga och för att biblioteket ska vara en levande plats för kultur, mångkulturella möten och livslångt lärande. Du kommer ha stora möjligheter att påverka innehållet i ditt arbete.

I arbetet ingår informationstjänst där all personal arbetar med alla åldersgrupper och möter alla med samma intresse och respekt. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Med huvudsaklig placering på Flemingsbergs bibliotek som ingår i en enhet med huvudbiblioteket i centrala Huddinge.


Din profil
Du har ett stort intresse för att möta ungdomar på deras egna villkor och stimulera deras nyfikenhet och läslust. Du är öppen för att arbeta med olika metoder och prövar gärna nya sätt att förmedla berättelser i alla dess former i en mångspråkig miljö.

Det är viktigt för tjänsten att vara relationsskapande med god samarbetsförmåga och servicekänsla. Du är ansvarstagande, självgående och kreativ.

Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med unga eller på folkbibliotek är meriterande. Det är meriterande om du kan ytterligare språk utöver svenska och engelska.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formanerVi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Mar 16    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Enhetsbeskrivning Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Må... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Enhetsbeskrivning
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen. Biblioteken erbjuder alla invånare mångfacetterade bibliotekstjänster av hög kvalitet genom hela livet. Biblioteken i Huddinge är både fysiska och virtuella resurser, samverkande i ett lokalt, regionalt, nationellt och globalt sammanhang.
Flemingsbergs bibliotek flyttas in i nya lokaler i Fleminghallen under våren 2023. Här skapas en mötesplats som rymmer fysisk aktivitet, föreningsliv, utställningar, kultur och möjlighet för barn och unga att ta del av konstarterna och ett attraktivt folkbibliotek.


-

Om arbetet
Ett engagerande och varierande arbete med fokus på områdets unga. I samarbete med övrig personal kommer du att vara med och utveckla bibliotekets verksamhet i Fleminghallen. En stor del av arbetet handlar om att förmedla medier och programverksamhet med relevans för målgruppen unga. Du kommer bland annat arbeta med att köpa in och göra i ordning medier och göra bokpresentationer. Du kommer arbeta uppsökande och samverka med andra aktörer i området för att nå unga och för att biblioteket ska vara en levande plats för kultur, mångkulturella möten och livslångt lärande. Du kommer ha stora möjligheter att påverka innehållet i ditt arbete.

I arbetet ingår informationstjänst där all personal arbetar med alla åldersgrupper och möter alla med samma intresse och respekt. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Med huvudsaklig placering på Flemingsbergs bibliotek som ingår i en enhet med huvudbiblioteket i centrala Huddinge.


Din profil
Du har ett stort intresse för att möta ungdomar på deras egna villkor och stimulera deras nyfikenhet och läslust. Du är öppen för att arbeta med olika metoder och prövar gärna nya sätt att förmedla berättelser i alla dess former i en mångspråkig miljö.

Det är viktigt för tjänsten att vara relationsskapande med god samarbetsförmåga och servicekänsla. Du är ansvarstagande, självgående och kreativ.

Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med unga eller på folkbibliotek är meriterande. Det är meriterande om du kan ytterligare språk utöver svenska och engelska.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formanerVi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på barn i Flemingsberg

Ansök    Dec 5    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Enhetsbeskrivning Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Må... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Enhetsbeskrivning
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen. Biblioteken erbjuder alla invånare mångfacetterade bibliotekstjänster av hög kvalitet genom hela livet. Biblioteken i Huddinge är både fysiska och virtuella resurser, samverkande i ett lokalt, regionalt, nationellt och globalt sammanhang.

Flemingsbergs bibliotek flyttas in i nya lokaler i Fleminghallen under våren 2023. Här skapas en mötesplats som rymmer fysisk aktivitet, föreningsliv, utställningar, kultur och möjlighet för barn och unga att ta del av konstarterna och ett attraktivt folkbibliotek.

-

Om arbetet
1 tillsvidaretjänst, med huvudsaklig placering på Flemingsbergs bibliotek som ingår i en enhet med huvudbiblioteket i centrala Huddinge.

Ett engagerande och varierande arbete med fokus på områdets barn. I samarbete med övrig personal kommer du att vara med och utveckla bibliotekets barnverksamhet i Fleminghallen. En stor del av arbetet handlar om att förmedla medier och programverksamhet med relevans för barn. Du kommer bland annat arbeta med att köpa in och göra i ordning medier, hålla sagostunder och göra bokpresentationer. Du samverkar med andra aktörer i området för att biblioteket ska vara en levande plats för barnkultur, mångkulturella möten och livslångt lärande. Du kommer ha stora möjligheter att påverka innehållet i ditt arbete.

I arbetet ingår informationstjänst där all personal arbetar med alla åldersgrupper och möter alla med samma intresse och respekt. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.Din profil
Du har ett stort intresse för att möta barn på deras egna villkor och stimulera deras nyfikenhet och läslust. Du är öppen för att arbeta med olika metoder och prövar gärna nya sätt att förmedla berättelser i alla dess former i en mångspråkig miljö.

Det är viktigt för tjänsten att vara relationsskapande med god samarbetsförmåga och servicekänsla. Du är ansvarstagande, självgående och kreativ.

Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Erfarenhet av arbete med barn eller på folkbibliotek är meriterande.Det är meriterande om du kan ytterligare språk utöver svenska och engelska.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Gå gärna in på www.unghuddinge.se

Intervjuer kan komma att ske löpande.
Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på forskarstöd

Ansök    Sep 15    Södertörns Högskola    Bibliotekarie
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 13 000 studenter, cirka 70 program och 280 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På... Visa mer
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 13 000 studenter, cirka 70 program och 280 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande, de som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Södertörns högskolebibliotek är en central del av campus och i vårt arbete vill vi sätta användarnas behov i fokus och skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande och forskning. Verksamheten är organiserad i två enheter med totalt 31 medarbetare. Enheten för Vetenskapens kommunikation ansvarar för medieförsörjning, vetenskaplig publicering och öppen vetenskap. Enheten för Lärande arbetar med informationstjänst, undervisning och pedagogiskt stöd till studenter och lärare.

Bibliotekets arbete med öppen vetenskap och publicering har de senaste åren ökat i betydelse och vi söker nu en engagerad bibliotekarie med fokus på forskarstöd.

Dina arbetsuppgifter


• Registrera och kvalitetsgranska publikationer i DiVA
• Bearbeta och analysera bibliometrisk data för att säkerställa datakvalitet och som beslutsunderlag
• Stödja forskare och doktorander i frågor gällande öppen vetenskap och forskningsdata
• Genomföra undervisning och ge stöd i referenshantering
• Bidra i utveckling av bibliotekets forskarstöd

Även andra inom biblioteket förekommande arbetsuppgifter kan komma att ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har


• Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande akademisk examen
• God pedagogisk förmåga
• God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt

Det är meriterande om du har


• Erfarenhet av arbete inom forsknings- och högskolebibliotek
• Erfarenhet av arbete med forskarstöd

Personliga egenskaper

Som person är du drivande, nyfiken och har en god analytisk förmåga. Du är bra på att skapa goda och konstruktiva relationer i nära samarbete med forskare och kolleger på biblioteket. Du tycker om att arbeta inom ett område som är under snabb utveckling och förändring. I mötet med våra forskare är du lyhörd för deras behov och flexibel i ditt stöd. I samarbetet med dina kollegor ser du möjlighet till förbättring och utveckling av bibliotekets verksamhet.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi vill ha din ansökan senast den 3 oktober 2022.

För mer information om anställningen kontakta:

Enhetschef, Charlotte Hillergård, telefon 070 213 11 24, epost [email protected]


Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

En ansökan som inte är komplett eller inkommer till Södertörns högskola efter sista ansökningsdag kan komma att avvisas.

Södertörns högskola kan komma att tillämpa CV-revision.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: [email protected]
ST: [email protected]
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, [email protected]

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på unga

Ansök    Jan 16    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Kultur- och fritidsförvaltningen i Huddinge är en av fyra fackförvaltningar med cirka 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Kultur- och fritidsförvaltningen i Huddinge är en av fyra fackförvaltningar med cirka 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.

Skogås bibliotek ligger i östra delen av Huddinge kommun. Här finns en konstverkstad, ett fint programrum, en meröppetdel och en välbesökt barn- och ungdomsavdelning. Arbetsgruppen består av nio engagerade medarbetare och vi strävar efter att erbjuda en bred verksamhet riktad till alla åldrar och målgrupper.


-

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett varierat och roligt jobb med fokus på ungdomar. Du ansvarar för inköp till bibliotekets ungdomsavdelning och för att utveckla och arrangera program och verksamhet för målgruppen. I tjänsten ingår även visst arbete mot yngre åldrar, till exempel bokprat för åk 4. Du har ett särskilt ansvar för det uppsökande arbetet mot barn och unga i området och kommer att ha stora möjligheter att påverka innehållet i ditt arbete.

Du ingår i en grupp av tre barn- och ungdomsbibliotekarier som tillsammans planerar och utför lovprogram och eftermiddagsaktiviteter för både barn och unga. Alla som jobbar på biblioteket bemannar också bibliotekets informationsdisk och möter och vägleder alla bibliotekets besökare.


Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
Du har ett stort intresse för läsfrämjande arbete, god kännedom om barn- och ungdomsmedier och har tidigare erfarenhet av arbete på folkbibliotek.

Vi söker dig som är påhittig och kreativ samtidigt som du har förmåga att strukturerat planera ditt arbete. Du tycker om att möta ungdomar i deras vardag, och vill gärna prova nya arbetssätt. Du är intresserad av att hitta nya samarbeten och samverkar gärna med fritidsgård, skola och föreningar. Erfarenhet av arbete med ungdomar är meriterande liksom kunskaper i språk utöver svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Forskningsdatasamordnare

Ansök    Aug 15    Södertörns Högskola    Bibliotekarie
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 13 000 studenter, cirka 70 program och 280 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På... Visa mer
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 13 000 studenter, cirka 70 program och 280 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande, de som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Södertörns högskolebibliotek

Södertörns högskolebibliotek är en central del av campus och i vårt arbete vill vi sätta användarnas behov i fokus och skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande och forskning. Verksamheten är organiserad i två enheter med totalt 31 medarbetare. Enheten för Vetenskapens kommunikation arbetar med medieförsörjning, vetenskaplig publicering och annat forskarstöd. Enheten för Lärande arbetar med informationstjänst, undervisning och pedagogiskt stöd till studenter och lärare.

Den utlysta anställningen är placerad inom enheten för Vetenskapens kommunikation, som sedan några år tillbaka har i uppdrag att, tillsammans med andra berörda funktioner inom högskolan, samordna och utveckla högskolans stöd för hantering av forskningsdata.

Forskningsdatasamordnare

Vi söker nu en forskningsdatasamordnare som kan hålla ihop och driva arbetet med forskningsdata framåt. I din roll kommer du att samarbeta inom biblioteket samt med olika avdelningar och kompetenser på högskolan för att gemensamt skapa relevant stöd för hantering av forskningsdata. I arbetet ingår att sätta sig in i och hantera olika aspekter av forskningsdata, från datahanteringsplaner till långtidsbevarande. Du bygger nätverk med våra forskare, samarbetar med andra lärosäten och bevakar frågorna nationellt och internationellt.

Du kan vara bibliotekarie, forskare eller ha annan relevant utbildning. Vi förväntar oss inte att du redan har kunskap om alla delar som rör forskningsdata, men du har ett stort intresse för området och även för öppen vetenskap i vidare bemärkelse. Du bör också ha en god förståelse för systemfrågor och metadata.

Även andra inom biblioteket förekommande arbetsuppgifter kan komma att ingå.

Kvalifikationer


• Akademisk examen inom relevant område
• God kommunikativ och pedagogisk förmåga
• God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt.

Meriterande är:


• Erfarenhet av arbete inom högskolesektorn
• Erfarenhet av arbete med forskarstöd på forskningsbibliotek
• Erfarenhet av egen forskning och hantering av forskningsdata

Dina personliga egenskaper

Du kommer att arbeta inom ett område som är under snabb utveckling. För att lyckas i den rollen är du en person som tycker om att driva utveckling och förändring. Du är nyfiken och har en vilja att lära nytt och omsätta det i verksamheten. I ditt möte med våra forskare är du lyhörd för deras behov och analytisk och strukturerad i ditt stöd.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och kan komma spela en avgörande roll vid tillsättningen.

Anställningen
Anställningen är tillsvidare och på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Högskolan tillämpar sex månaders provanställning.

Ytterligare upplysningar 
Charlotte Hillergård, enhetschef, 070 213 11 24

Ansökan
Sista dagen för ansökan är 2022-09-04. 


Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

En ansökan som inte är komplett eller inkommer till Södertörns högskola efter sista ansökningsdag kan komma att avvisas.

Södertörns högskola kan komma att tillämpa CV-revision.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: [email protected]
ST: [email protected]
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, [email protected]

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Bibliotekarie och administratör till Widerströmska gymnasiet, vikariat

Ansök    Feb 1    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Widerströmska gymnasiet är en ny gymnasieskola på Campus Flemingsberg som öppnade hösten 2019. Fullt utbyggd har skolan plats för 500 elever. Widerströmska gymnasiet ligger i samma lokaler som Karolinska Institut... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Widerströmska gymnasiet är en ny gymnasieskola på Campus Flemingsberg som öppnade hösten 2019. Fullt utbyggd har skolan plats för 500 elever. Widerströmska gymnasiet ligger i samma lokaler som Karolinska Institutets nya forskningscenter (NEO-huset) och samverkar med sjukhuset och akademierna i området KTH, Röda Korsets Högskola, Södertörns högskola, Stockholms Musikpedagogiska Institut och Karolinska Institutet.
Widerströmska gymnasiet erbjuder programmen natur, teknik, ekonomi, vård- och omsorg samt TE4 produktionsteknik- medicinsk teknik. Fokus ligger på life science det vill säga samverkan mellan sjukvård, hälsa, forskning och näringsliv.
Läs mer om skolan här: https://www.huddinge.se/widerstromska/


-

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med att utveckla vår nya skola och biblioteksfunktion i samarbete med akademierna i området samt arbeta tillsammans med vår skolsekreterare på skolexpeditionen under ca ett år då tjänsten är ett föräldravikariat.
Som bibliotekarie på Widerströmska gymnasiet ingår du i skolans pedagogiska verksamhet med uppgift att stödja elevernas lärande. I nära samarbete med lärare, elever och Södertörns högskolebibliotek förmedlar du resurser i form av medier och teknik för att söka och värdera information och läsupplevelser av alla slag.
Elever, lärare och personal har tillgång till olika funktioner och informationsresurser vid högskolebiblioteket.
Du ingår i ett nätverk och sammanhang med personalen på biblioteket vid Södertörns högskola. Nätverkets syfte är att utveckla och förstärka kompetensen samt bidra till den professionella utvecklingen. Kompetensutveckling kommer att ske gemensamt med högskolebiblioteket.
Den andra delen av tjänsten består av skoladministration i samarbete med vår skolsekreterare. Som skoladministratör är du ansiktet utåt och spindeln i nätet på skolan. Du kommer att arbeta med elevadministration, frånvarorapporering, inköp, vikarieanskaffning, dokumentation, m. m. Du är en hjälpande hand till skolans elever och personal. Du är också kontaktperson till några leverantörer.

Din profil
- Vi söker dig som har ett stort intresse för ungdomar och ungdomars språkutveckling och läsning.
- Du gillar att förmedla, inspirera och väcka läslust.
- Vi vill gärna att du är kreativ och har ett nyfiket och undersökande arbetssätt.
- I samråd med lärarkåren inspirerar och deltar du i aktiviteter kring litteratur och kultur.
- Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift.
- Du tar ansvar för dina uppgifter och får saker gjorda.
- Du har lätt för att samarbeta med andra och värdesätter mångfald.
- Examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning krävs för tjänsten.

Vi intervjuar löpande och startdatum kan diskuteras.


Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie/Skolassistent 50-100%

Ansök    Maj 24    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertyg... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.
I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertygelse är att ju mer vi delar med oss av våra kompetenser, desto mer utrymme skapar vi för alla, såväl medarbetare som våra barn och elever, att växa.

Om arbetsplatsen

Kungsklippeskolans rektorsområde ligger nära Stuvsta pendeltågstation. Rektorsområdet består av två skolor, Kungsklippeskolan och Kräpplaskolan. Kungsklippeskolan är en F-9-skola med ca 450 elever, enparallellig F-3 och tvåparallellig 4-9. Skolan har också fritidsverksamhet. Kräpplaskolan är en enparallellig F-3-skola med fritidsverksamhet och har ca 110 elever. Skolorna har höga resultat och många medarbetare som arbetat länge hos oss.

-

Arbetsuppgifter

Till läsåret 22/23 kommer vi ha ny lokal för vårt skolbibliotek och där blir du en viktig person i att färdigställa och få igång vårt bibliotek. Som bibliotekarie ansvarar du för att driva biblioteket och utveckla dess pedagogiska verksamhet. Du har ett brett register av arbetsmetoder för att främja alla elevers läs- och kunskapsutveckling. I egenskap av bibliotekarie ska du även kunna arbeta pedagogiskt med medie-och informationskunnighet och digital kompetens.

Du kommer att arbeta läsfrämjande både på egen hand och i samarbete med skolans övriga pedagogiska personal. Det inkluderar exempelvis litteraturpresentationer, boksamtal och olika aktiviteter för att väcka och stärka elevernas läslust. Som bibliotekarie förväntas du vara en aktiv del i hela skolans verksamhetsutveckling i syfte att stärka elevernas språkliga kompetens.

Tjänsten som bibliotekarie är på 50% och kan därtill kombineras med 50% som skolassistent med ansvar för vikarieanskaffning. Arbetstiden för skolassistentuppdraget startar kl. 6.30. Arbetet är i huvudsak administration av verksamheten med elever och personaladministration, vikarieanskaffning, beställningar och inköp. Du är viktig för att få vår dagliga verksamhet att fungera.

Din profil

Vi söker dig som har examen i Biblioteks- samt Informationsvetenskap. Du har god kunskap inom medie-och informationskunskap. Du kan arbeta självständigt och strukturerat samt har en god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har god ledarskapsförmåga då du kommer att bedriva en stor del av din pedagogiska verksamhet i olika elevgrupper.

För tjänsten som skolassistent har du erfarenhet av administrativt arbete, meriterande om du har erfarenhet från arbete i skola. Du är en god organisatör och är noggrann i ditt arbete. I ditt arbete utgår du från helheten, har god planeringsförmåga och klarar av att hantera många uppgifter samtidigt. Du är mån om att ge ett gott bemötande och hålla en hög servicenivå, samt är lyhörd och kommunikativ.

Viktiga egenskaper för båda rollerna är förmåga att kunna skapa goda relationer. Då arbetet innebär många olika kontakter kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Förmåner

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson

För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie - med fokus barn och unga

Ansök    Nov 17    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Mål... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.

Skogås bibliotek är ett områdesbibliotek i östra delen av Huddinge kommun. Biblioteket är under ständig utveckling och strävar efter att erbjuda en bred verksamhet riktad till alla åldrar och målgrupper.


-

Om arbetet
Du ingår i en arbetsgrupp om nio engagerade medarbetare vid enheten Skogås bibliotek och deltar i det dagliga arbetet med informationstjänst, medieinköp och ett strukturerat mottagande av skolklasser och grupper. I tjänsten ingår att planera och utveckla verksamheten med särskilt fokus på de mindre barnen. Du kommer bland annat att ta emot förskolegrupper och förskoleklasser för biblioteksvisningar och sagostunder. Vidare planerar och genomför du program för barn på fritiden med särskilt fokus på lovverksamhet. I uppdraget ingår också ansvar för enhetens marknadsföring och kommunikation.


Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta på bibliotek.
Det är meriterande om du har erfarenhet av läsfrämjande arbete och ett stort intresse för barn- och ungdomsmedier.
Huddinge kommun är en mångspråkig kommun och vi värdesätter om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska
Som person är du idérik och kreativ samtidigt som du har förmåga att strukturerat planera ditt arbete. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i grupp och är bra på att samarbeta; du kommer att ingå i en grupp av tre barn- och ungdomsbibliotekarier som tillsammans planerar och utför verksamhet riktad mot barn och unga.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie - med fokus barn och unga

Ansök    Dec 7    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Mål... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.

Skogås bibliotek är ett områdesbibliotek i östra delen av Huddinge kommun. Biblioteket är under ständig utveckling och strävar efter att erbjuda en bred verksamhet riktad till alla åldrar och målgrupper.


-

Om arbetet
Du ingår i en arbetsgrupp om nio engagerade medarbetare vid enheten Skogås bibliotek och deltar i det dagliga arbetet med informationstjänst, medieinköp och ett strukturerat mottagande av skolklasser och grupper. I tjänsten ingår att planera och utveckla verksamheten med särskilt fokus på de mindre barnen. Du kommer bland annat att ta emot förskolegrupper och förskoleklasser för biblioteksvisningar och sagostunder. Vidare planerar och genomför du program för barn på fritiden med särskilt fokus på lovverksamhet. I uppdraget ingår också ansvar för enhetens marknadsföring och kommunikation.


Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta på bibliotek.
Det är meriterande om du har erfarenhet av läsfrämjande arbete och ett stort intresse för barn- och ungdomsmedier.
Huddinge kommun är en mångspråkig kommun och vi värdesätter om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska
Som person är du idérik och kreativ samtidigt som du har förmåga att strukturerat planera ditt arbete. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i grupp och är bra på att samarbeta; du kommer att ingå i en grupp av tre barn- och ungdomsbibliotekarier som tillsammans planerar och utför verksamhet riktad mot barn och unga.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Skolbibliotekarie

Ansök    Jan 20    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår överty... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertygelse är att ju mer vi delar med oss av våra kompetenser, desto mer utrymme skapar vi för alla, såväl medarbetare som våra barn och elever, att växa.

Läs mer om Huddinge pedagogiska plattform https://www.huddinge.se/arbete-och-karriar/arbeta-i-huddinge-kommun/arbeta-i-skola-och-forskola/

Om arbetsplatsen
Trångsundsskolan är en treparallellig F-9 skola med cirka 700 elever och närmare 100 medarbetare. Merparten av våra elever kommer från närområdet men vi har även en liten andel som kommer längre ifrån.
Huddinge kommun har satsat stort på Trångsundsskolan genom att bygga nya lokaler och möjliggöra en expansion mot 900 elever. En del i denna satsning har varit att bygga ett nytt skolbibliotek. Lokalen är på plats nu saknas bara en bibliotekarie som skall leda verksamheten.


-

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara verksam i en av Huddinges finaste skolbibliotekslokaler och du kommer att vara den som verkar för att våra elever släpps in i den litterära världen.
Men du kommer också att vara så mycket mer, du har lässtunder där du kittlar elevernas fantasi och lockar dem att läsa vidare på egen hand, du ger möjlighet för elever sitta ner i en lugn miljö och koppla av, du kan ta emot elever som behöver en alternativ plats för sina studier tillfälligtvis, du arrangerar intresseväckande aktiviteter i läsningens tecken, kanske bjuder du in en författare att komma och läsa ur sina verk för elever och pedagoger.
Du har också en vana att arbeta digitalt och är väl bekant med de kompensatoriska hjälpmedel som kommunen tillhandahåller. Så väl insatt att du kan vägleda såväl elever som pedagoger i nyttjandet av dessa.
Du tycker att skolbiblioteket är ett viktigt organ för att syresätta och hålla skolan levande och vital. Du förstår att förmågan till att läsa och finna inspiration och motivation i böckernas värld är en viktig ingrediens för att lyckat väl med sin utbildning.

Din profil
Personen vi söker skall ha en lärarlegitimation och dessutom ha dokumenterad kunskap inom NPF -området.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Skolbibliotekarie till Vårby skolor

Ansök    Jun 24    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår överty... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

I Huddinge kommuns förskolor och skolor drivs vi av att skapa lärande för livet. Här får du som medarbetare utrymme att utvecklas genom att ta del av andras, och dela med dig av dina egna, erfarenheter och kunskaper. För vår övertygelse är att ju mer vi delar med oss av våra kompetenser, desto mer utrymme skapar vi för alla, såväl medarbetare som våra barn och elever, att växa.

Läs mer om Huddinge pedagogiska plattform https://www.huddinge.se/arbete-och-karriar/arbeta-i-huddinge-kommun/arbeta-i-skola-och-forskola/

Om arbetsplatsen
Vårby skolor består av tre skolor. Vårbackaskolan F-3, Grindstuskolan F-3 och Vårbyskolan F-9, totalt ca 620 elever. Om du vill arbeta på en skola där elevernas behov står i fokus, har ett inkluderande tänk och gillar utmaningar så är Vårby skolor rätt ställe att arbeta på!!
Vi strävar efter att vara en skola där alla elever ska lyckas! Det är där din kompetens kommer att spela en avgörande roll.
Eleverna kommer från hela världen och ska utmanas för att nå sin fulla potential. Den dag de lämnar oss ska de vara fullt rustade för att ta nästa steg i livet.

-

Arbetsuppgifter
Du kommer att tillsammans med lärarna och skolledning arbeta för att utveckla elevernas läs- och skrivförmåga. Du kommer att vara ansvarig för bl.a bokprat, organisera författarbesök och samarbeta med folkbiblioteket som ligger i Vårbyskolan. Du kommer även att vara ansvarig för bokinköp till skolbiblioteket men även till klassernas lästräning.

Din profil
För att du ska klara av uppdraget, ser vi gärna att du kan uppfylla följande kvalifikationer:
. akademisk utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
. förståelse för skolbibliotekets roll i skolan utifrån skollag, bibliotekslag och läroplan
. stort intresse av att arbeta med läslust och läsentusiasm hos barn och ungdomar
. stort intresse av att arbeta tillsammans med lärare för att stärka elevernas medie- och informationskompetens
. goda datorkunskaper, och är väl förtrogen med IKT och använder det i ditt arbete
. har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Övriga språkkunskaper är meriterande.
. tidigare arbete som skolbibliotekarie är meriterande

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning mot undervisning

Ansök    Sep 29    Södertörns Högskola    Bibliotekarie
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På... Visa mer
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande, de som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Södertörns högskolebibliotek?är en central del av campus och vår verksamhet möts av mycket uppskattning?från studenter och personal.?På biblioteket är vi 31 personer som arbetar. Verksamheten är organiserad?i?två enheter,?Lärandestöd och Vetenskapens kommunikation.? 

 Arbetsbeskrivning:  
Du kommer att undervisa och handleda studenter i?att söka, värdera?och?använda information?på en?vetenskaplig nivå.   

Du ingår i teamet Pedagogisk verksamhet, vars uppdrag är att vara ett stöd till bibliotekets pedagogiska arbete. Teamets ansvarsområden är undervisning, IKT-pedagogik, medieproduktion, systemförvaltning och support av högskolans?lärplattform.   

Du medverkar också till utvecklingen av bibliotekets undervisning i samarbete med IKT-pedagoger.  

I anställningen ingår arbete i bibliotekets informationsdisk och ärendehantering. 

Arbetsuppgifterna kan i viss mån anpassas utifrån den sökandes kompetensprofil och bibliotekets behov.  

Anställningen? 
Anställningen?avser heltid och?är en tillsvidareanställning 
Vi tillämpar provanställning på 6 månader 
Tillträde omgående eller enligt överenskommelse? 

Ansökan? 
Vi vill ha din ansökan senast?2021-10-20? 

Kontaktpersoner? 
Cecilia?Stadius, enhetschef Lärandestöd, tel. 08-608 40 80? 
Tomas Rothstein, biträdande HR-chef, tel 08-608 41 88

 


Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

En ansökan som inte är komplett eller inkommer till Södertörns högskola efter sista ansökningsdag kan komma att avvisas.

Södertörns högskola kan komma att tillämpa CV-revision.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: [email protected]
ST: [email protected]
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, [email protected]

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på barn i Segeltorp- och Vårby bibliotek

Ansök    Sep 28    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är den näst största kommunen i länet med ca 110 000 invånare. Våra högskolor och närheten till övriga Stockholm ger stora möjligheter för invånare, företag, studenter och medarbetare. Vi vill ta tillvara och utveckla din kunskap. Förvaltning och verksamhet Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksam... Visa mer
Huddinge är den näst största kommunen i länet med ca 110 000 invånare. Våra högskolor och närheten till övriga Stockholm ger stora möjligheter för invånare, företag, studenter och medarbetare. Vi vill ta tillvara och utveckla din kunskap.

Förvaltning och verksamhet
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård, Barnkonsten och sex folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.


Om arbetsplatsen
I Vårby bedrivs en integrerad verksamhet med Barnkonsten, en konstpedagogisk verkstad och utställningsverksamhet. Segeltorp är ett Meröppet bibliotek.
Vad ska ett folkbibliotek och en konstpedagogisk verksamhet vara idag? En kreativ mötesplats som inte är rädd för att prova nya former och samarbeten? En plats för skapande och kulturella möten över etablerade gränser? Vad tycker du?
Vi söker dig som tillsammans med oss utifrån en ambitiös verksamhetsidé och ett utvecklingsorienterat biblioteksprogram vill fortsätta utveckla arbetet med fokus mot de yngre barnen.


-

Dina arbetsuppgifter
Du ingår i en arbetsgrupp om 10 medarbetare vid enheten Segeltorp- och Vårby bibliotek med Barnkonsten, och deltar tillsammans med dem i den dagliga driften och de rutiner som det innebär. Tillsammans med enhetschef och övrig personal planera, förvalta och utveckla verksamheten på enheten. Vi strävar efter att tillgängliggöra verksamheten och dess utbud för fler och ovana besökare.Vi samarbetar med andra kommunala verksamheter, såväl som med civilsamhällets aktörer. I tjänsten ingår samtliga på ett mindre folkbibliotek förekommande arbetsuppgifter.

Din profil
- Du ska ha Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
- Som person är du initiativrik och strukturerad, har god social förmåga och trivs med att arbeta i lag. Du har driv och kan planera och organisera dina arbetsuppgifter.
- Vi vill att du har god förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation.
- Tidigare erfarenhet av praktiskt biblioteksarbete är meriterande.
- Eftersom Huddinge är en mångspråkig kommun värdesätter vi om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska, samt intresse för att arbeta i en interkulturell miljö.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens slut.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner


För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons Visa mindre

Vikarierande bibliotekarie - med fokus mångspråk och uppsökande verksamhet

Ansök    Apr 22    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Mål... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.

Skogås bibliotek är ett områdesbibliotek i östra delen av Huddinge kommun. Biblioteket är under ständig utveckling och strävar efter att erbjuda en bred verksamhet riktad till alla åldrar och målgrupper.
-

Om arbetet
Du ingår i en arbetsgrupp om nio engagerade medarbetare vid enheten Skogås bibliotek och deltar i det dagliga arbetet med informationstjänst, medieinköp och programverksamhet för vuxna. I tjänsten ingår särskilt ansvar för tillgängliga medier och mångspråk. Biblioteket arbetar uppsökande i området; i din tjänst ingår att planera och forma denna del av verksamheten.Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av att arbeta på bibliotek.
Huddinge kommun är en mångspråkig kommun och vi värdesätter om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska
Som person är du initiativrik och relationsskapande. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i grupp och är bra på att samarbeta; du kommer att ingå i en grupp av ytterligare två vuxenbibliotekarier som tillsammans planerar och utför verksamhet riktad mot vuxna.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie, vikariat 6 månader

Ansök    Maj 24    Södertörns Högskola    Bibliotekarie
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På... Visa mer
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande, de som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Södertörns högskolebibliotek är en central del av campus och vår verksamhet möts av mycket uppskattning från studenter och personal. På biblioteket är vi 31 personer som arbetar. Verksamheten är organiserad i två enheter, Vetenskapens kommunikation och Lärandestöd.

Till enheten Vetenskapens kommunikation som består av två team söker vi nu dig som är intresserad av att arbeta med förvärv, katalogisering och samlingar. Biblioteket har en viktig roll i att stötta studenterna i sina studier med kurslitteratur och i att förvärva relevanta informationsresurser till lärosätets forskare.

Arbetsuppgifter

Den bibliotekarie vi söker kommer att ingå i team Informationsresurser. Teamet ansvarar för förvärv av tryckta- och elektroniska resurser. I tjänsten kommer fokus att ligga på förvärv, katalogisering av tryckt och elektroniskt material, fjärrlån samt hantering av tryckta tidskrifter och samlingsvård.

Övriga vid biblioteket förekommande arbetsuppgifter ingår också i tjänsten, som bland annat bemanning av vår fysiska och digitala informationstjänst.

 

Kvalifikationer


• Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
• Erfarenhet av katalogisering (Libris XL)
• Erfarenhet av att arbeta med förvärv på ett forskningsbibliotek
• God förmåga att kommunicera på svenska och engelska

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av att arbeta med förvärvsfrågor, du uppskattar att arbeta i tillsammans i grupp men också självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Anställningen

Anställningen avser heltid och är ett vikariat på 6 månader.

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast 2021-06-07.

Kontaktpersoner

Charlotte Hillergård, enhetschef Vetenskapens kommunikation, tel. 070-213 11 24, [email protected]

Magdalena Löndahl, HR-specialist, tel. 08-608 51 31, [email protected]


Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

En ansökan som inte är komplett eller inkommer till Södertörns högskola efter sista ansökningsdag kan komma att avvisas.

Södertörns högskola kan komma att tillämpa CV-revision.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: [email protected]
ST: Björn Åkerblom tel: 08 - 608 41 29, [email protected]
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, [email protected]

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Mar 17    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Mål... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.

Skogås bibliotek är ett områdesbibliotek i östra delen av Huddinge kommun. Biblioteket är under ständig utveckling och strävar efter att erbjuda en bred verksamhet riktad till alla åldrar och målgrupper.

-

Arbetsuppgifter
Du ingår i en arbetsgrupp om nio engagerade medarbetare vid enheten Skogås bibliotek och deltar i det dagliga arbetet med informationstjänst, medieinköp och ett strukturerat mottagande av skolklasser och grupper. I tjänsten ingår att planera och utveckla verksamheten med särskilt fokus på de mindre barnen. Du kommer bland annat att ta emot förskolegrupper och förskoleklasser för biblioteksvisningar och sagostunder. Vidare planerar och genomför du program för barn på fritiden med särskilt fokus på lovverksamhet. I uppdraget ingår också ansvar för enhetens marknadsföring och kommunikation.

Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta på bibliotek.
Det är meriterande om du har erfarenhet av läsfrämjande arbete och ett stort intresse för barn- och ungdomsmedier.
Huddinge kommun är en mångspråkig kommun och vi värdesätter om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska
Som person är du idérik och kreativ samtidigt som du har förmåga att strukturerat planera ditt arbete. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i grupp och är bra på att samarbeta; du kommer att ingå i en grupp av tre barn- och ungdomsbibliotekarier som tillsammans planerar och utför verksamhet riktad mot barn och unga.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie - med fokus mångspråk och uppsökande verksamhet

Ansök    Okt 7    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Mål... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt fem folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.

Skogås bibliotek är ett områdesbibliotek i östra delen av Huddinge kommun. Biblioteket är under ständig utveckling och strävar efter att erbjuda en bred verksamhet riktad till alla åldrar och målgrupper.


-

Arbetsuppgifter
Du ingår i en arbetsgrupp om nio engagerade medarbetare vid enheten Skogås bibliotek och deltar i det dagliga arbetet med informationstjänst, medieinköp och programverksamhet för vuxna. I tjänsten ingår särskilt ansvar för tillgängliga medier och mångspråk. Biblioteket arbetar uppsökande i området; i din tjänst ingår att planera och forma denna del av verksamheten.

Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av att arbeta på bibliotek.
Du får gärna ha vana av att planera och genomföra program eller erfarenhet av att leda mindre projekt.
Huddinge kommun är en mångspråkig kommun och vi värdesätter om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska
Som person är du initiativrik och relationsskapande. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i grupp och är bra på att samarbeta; du kommer att ingå i en grupp av ytterligare två vuxenbibliotekarier som tillsammans planerar och utför verksamhet riktad mot vuxna.
Du har stora möjligheter att bidra till och utveckla innehållet och verksamheten på Skogås bibliotek som nyligen fick utökade ytor med bland annat en konstverkstad och nya ytor för programverksamhet.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstidens slut.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner


Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Nov 15    Södertörns Högskola    Bibliotekarie
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På... Visa mer
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande, de som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Enheten för vetenskapens kommunikation på Södertörns högskolebibliotek har två uppdragsområden, forskar- och publiceringsstöd samt stöd till högskolans informationsförsörjning. Nu söker vi en medarbetare till biblioteket som vill arbeta i team Publicering och öppenvetenskap. Inom ramen för vårt forskarstöd arbetar vi med att stötta forskare i deras vetenskapliga publiceringsprocess och ge stöd i den omställningen som nu sker inom den vetenskapliga kommunikationen; open access, öppen vetenskap och forskningsdata.

Arbetsuppgifter:


• Forskar- och publiceringsstöd
• Registrering och kvalitetsgranskning i DiVA
• Andra förekommande arbetsuppgifter för bibliotekarier

Kvalifikationer:


• Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
• Erfarenheter av att ha arbetat med DiVA eller andra e-publiceringssystem
• Erfarenhet av användarservice och support
• God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt

Vi söker dig som är engagerad, idérik och vill vara med och utveckla bibliotekets verksamhet med forskarstöd. Du har en hög serviceanda och fallenhet för utåtriktat arbete. Du trivs såväl med arbete i team som med självständiga arbetsuppgifter. Vi tror också att du är ansvarstagande och har god initiativförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Södertörns högskola arbetar med att utveckla digitala arbetssätt och som medarbetare förväntas du bidra till denna utveckling.

Anställningen:

Anställningen är tidsbegränsad på 12 månader och på heltid, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.  

Ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2019-12-01.

Kontaktpersoner:

Charlotte Hillergård, enhetschef, [email protected], 070-213 11 24
Anna Mustelin, HR-specialist, 08-608 45 49


Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

En ansökan som inte är komplett eller inkommer till Södertörns högskola efter sista ansökningsdag kan komma att avvisas.

Södertörns högskola kan komma att tillämpa CV-revision.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: Antonia Ribbing, tel: 070 -602 87 61, [email protected]
ST: Karin Magnusson tel: 08 -608 41 75, [email protected]
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, [email protected]

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Bibliotekarie och kommunikatör

Ansök    Sep 3    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Widerströmska gymnasiet är en helt ny gymnasieskola på Campus Flemingsberg som öppnade hösten 2019. Fullt utbyggd har skolan plats för 500 elever. Widerströmska gymnasiet ligger i samma lokaler som Karolinska Ins... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Widerströmska gymnasiet är en helt ny gymnasieskola på Campus Flemingsberg som öppnade hösten 2019. Fullt utbyggd har skolan plats för 500 elever. Widerströmska gymnasiet ligger i samma lokaler som Karolinska Institutets forskningscenter (NEO-huset) och kommer att samverka med sjukhuset och akademierna i området Kungliga Tekniska Högskolan, Röda Korsets Högskola, Södertörns högskola, Stockholms Musikpedagogiska Institut och Karolinska Institutet. Som bibliotekarie och kommunikatör på Widerströmska gymnasiet får du möjlighet att från dag ett vara med och skapa en unik miljö för våra elever - mitt bland framtidens och nutidens forskare, tekniker, läkare och entreprenörer.
Widerströmska gymnasiet erbjuder programmen natur, teknik, ekonomi, vård- och omsorg samt ett fjärde år på teknikprogrammet; produktionsteknik- medicinsk teknik. Fokus ligger på life science det vill säga samverkan mellan sjukvård, hälsa, forskning och näringsliv.
Här kan du läsa mer om Widerströmska gymnasiet: https://www.huddinge.se/widerstromska/


-

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och bygga upp vår nya skola och biblioteksfunktion i samarbete med akademierna i området samt utveckla vår kommunikation med blivande elever och deras föräldrar.
Som bibliotekarie på Widerströmska gymnasiet ingår du i skolans pedagogiska verksamhet med uppgift att stödja elevernas lärande. I nära samarbete med lärare, elever och Södertörns högskolebibliotek förmedlar du resurser i form av medier och teknik för att söka och värdera information och läsupplevelser av alla slag.
Elever, lärare och personal har tillgång till olika funktioner och informationsresurser vid högskolebiblioteket.
Du ingår i ett nätverk och sammanhang med personalen på biblioteket vid Södertörns högskola. Nätverkets syfte är att utveckla och förstärka kompetensen samt bidra till den professionella utvecklingen. Kompetensutveckling kommer att ske gemensamt med högskolebiblioteket.
Den andra delen av tjänsten består av marknadsföring och kommunikation. Som kommunikatör ansvarar du i samarbete med skolledning och administration för skolans marknadsföring och kommunikation för blivande elever och deras föräldrar. Du planerar för gymnasiemässa och informationskvällar, utbildar och samordnar våra elevambassadörer, tar fram diverse kommunikationsmaterial samt ansvarar för våra sociala medier. Skolan har en kommunikationsplan.

Din profil
- Vi söker dig som har ett stort intresse för ungdomar och ungdomars språkutveckling och läsning.
- Du gillar att förmedla, inspirera och väcka läslust.
- Vi vill gärna att du är kreativ och har ett nyfiket och undersökande arbetssätt.
- I samråd med lärarkåren inspirerar och deltar du i aktiviteter kring litteratur och kultur.
- Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift.
- Du tar ansvar för dina uppgifter och får saker gjorda.
- Du har lätt för att samarbeta med andra och värdesätter mångfald.
- Examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning krävs för tjänsten.

Vi intervjuar löpande och startdatum kan diskuteras.
Mer information om Widerströmska gymnasiet finns här: https://www.huddinge.se/widerstromska/

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner


Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till Widerströmska gymnasiet

Ansök    Maj 16    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Widerströmska gymnasiet, en helt ny gymnasieskola på Campus Flemingsberg, öppnar hösten 2019. Fullt utbyggd har skolan plats för 500 elever. Widerströmska gymnasiet ligger i samma lokaler som Karolinska Institute... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Widerströmska gymnasiet, en helt ny gymnasieskola på Campus Flemingsberg, öppnar hösten 2019. Fullt utbyggd har skolan plats för 500 elever. Widerströmska gymnasiet ligger i samma lokaler som Karolinska Institutets forskningscenter (NEO-huset) och kommer att samverka med sjukhuset och akademierna i området Kungliga tekniska högskolan, Röda korsets högskola, Södertörns högskola, Stockholms musikakademiska institut och Karolinska institutet. Som bibliotekarie på Widerströmska gymnasiet får du möjlighet att från dag ett vara med och skapa en unik miljö för våra elever - mitt bland framtidens och nutidens forskare, tekniker, läkare och entreprenörer.
Widerströmska gymnasiet erbjuder programmen NANA, TETE, EKEK, VO samt TE4 Produktionsteknik- Medicinsk teknik. Fokus ligger på Life science det vill säga samverkan mellan sjukvård, hälsa, forskning och näringsliv.
Läs mer om skolan här: https://www.huddinge.se/widerstromska/

-

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och bygga upp vår nya skola och dess biblioteksfunktion i samarbete med akademierna i området.
Som bibliotekarie på Widerströmska gymnasiet ingår du i skolans pedagogiska verksamhet med uppgift att stödja elevernas lärande. I nära samarbete med lärare, elever och Södertörns högskolebibliotek förmedlar du resurser i form av medier och teknik för att söka och värdera information och läsupplevelser av alla slag.
Elever, lärare och personal har tillgång till olika funktioner vid Södertörns högskolebibliotek och till de informationsresurser som finns på biblioteket.
Du ingår i ett nätverk och sammanhang med personalen på biblioteket vid Södertörns högskola. Nätverkets syfte är att utveckla och förstärka kompetensen samt bidra till den professionella utvecklingen. Kompetensutveckling kommer att ske gemensamt med högskolebiblioteket.

Din profil
- Vi söker dig som har ett stort intresse för ungdomar och ungdomars språkutveckling och läsning.
- Du gillar att förmedla, inspirera och väcka läslust.
- Vi vill gärna att du är kreativ och har ett nyfiket och undersökande arbetssätt.
- I samråd med lärarkåren inspirerar och deltar i aktiviteter kring litteratur och kultur.
- Du tar ansvar för dina uppgifter och får saker gjorda.
- Du har lätt för att samarbeta med andra och värdesätter mångfald.
- Examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning krävs för tjänsten.

Vi intervjuar löpande och startdatum kan diskuteras.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner
Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till Widerströmska gymnasiet

Ansök    Sep 19    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Widerströmska gymnasiet, en helt ny gymnasieskola på Campus Flemingsberg, startade hösten 2019. Fullt utbyggd har skolan plats för 500 elever. Widerströmska gymnasiet ligger i samma lokaler som Karolinska Institu... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Widerströmska gymnasiet, en helt ny gymnasieskola på Campus Flemingsberg, startade hösten 2019. Fullt utbyggd har skolan plats för 500 elever. Widerströmska gymnasiet ligger i samma lokaler som Karolinska Institutets forskningscenter (NEO-huset) och kommer att samverka med sjukhuset och akademierna i området: Kungliga tekniska högskolan, Röda korsets högskola, Södertörns högskola, Stockholms musikakademiska institut och Karolinska institutet. Som kurator på Widerströmska gymnasiet får du möjlighet att från dag ett vara med och skapa en unik miljö för våra elever - mitt bland framtidens och nutidens forskare, tekniker, läkare och entreprenörer.
Widerströmska gymnasiet erbjuder programmen NANA, TETE, EKEK, VO samt TE4 Produktionsteknik- Medicinsk teknik. Fokus ligger på Life science det vill säga samverkan mellan sjukvård, hälsa, forskning och näringsliv.
Läs mer om skolan här: https://www.huddinge.se/widerstromska/-

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och bygga upp vår nya skola och dess biblioteksfunktion i samarbete med akademierna i området.
Som bibliotekarie på Widerströmska gymnasiet ingår du i skolans pedagogiska verksamhet med uppgift att stödja elevernas lärande. I nära samarbete med lärare, elever och Södertörns högskolebibliotek förmedlar du resurser i form av medier och teknik för att söka och värdera information och läsupplevelser av alla slag.
Elever, lärare och personal har tillgång till olika funktioner vid Södertörns högskolebibliotek och till de informationsresurser som finns på biblioteket.
Du ingår i ett nätverk och sammanhang med personalen på biblioteket vid Södertörns högskola. Nätverkets syfte är att utveckla och förstärka kompetensen samt bidra till den professionella utvecklingen. Kompetensutveckling kommer att ske gemensamt med högskolebiblioteket.

Din profil
Vi söker dig som har ett stort intresse för ungdomar och ungdomars språkutveckling och läsning.
Du gillar att förmedla, inspirera och väcka läslust.
Vi vill gärna att du är kreativ och har ett nyfiket och undersökande arbetssätt.
I samråd med lärarkåren inspirerar och deltar i aktiviteter kring litteratur och kultur.
Du tar ansvar för dina uppgifter och får saker gjorda.
Du har lätt för att samarbeta med andra och värdesätter mångfald.
Examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning krävs för tjänsten.

Vi intervjuar löpande och startdatum kan diskuteras.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons Visa mindre

Skolbibliotekarie

Ansök    Jun 18    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. I Huddinge kommuns förskolor och skolor har vi en gemensam syn på pedagogiskt ledarskap och lärande som definieras i vår pedagogiska plattform. Denna beskriver vad som förväntas av oss som arbetar här, och vad varje barn och elev s... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

I Huddinge kommuns förskolor och skolor har vi en gemensam syn på pedagogiskt ledarskap och lärande som definieras i vår pedagogiska plattform. Denna beskriver vad som förväntas av oss som arbetar här, och vad varje barn och elev ska få möta i våra verksamheter, varje dag.

Läs mer om Huddinge pedagogiska plattform http://www.pedagoghuddinge.se/projekt-och-utveckling/pedagogisk-plattform/

Om arbetsplatsen
Vårby skolor består av tre skolor. Vårbackaskolan F-3, Grindstuskolan F-3 och Vårbyskolan F-9, totalt ca 620 elever. Om du vill arbeta på en skola där elevernas behov står i fokus, har ett inkluderande tänk och gillar utmaningar så är Vårby skolor rätt ställe att arbeta på!!
Vi strävar efter att vara en skola där alla elever ska lyckas! Det är där din kompetens kommer att spela en avgörande roll.
Eleverna kommer från hela världen och ska utmanas för att nå sin fulla potential. Den dag de lämnar oss ska de vara fullt rustade för att ta nästa steg i livet.

-

Arbetsuppgifter
Du kommer att tillsammans med lärarna och skolledning arbeta för att utveckla elevernas läs- och skrivförmåga. Du kommer att vara ansvarig för bl.a bokprat, organisera författarbesök, samarbetsavtal med folkbiblioteket som ligger i Vårbyskolan. Du kommer även att vara ansvarig för bokinköp till skolbiblioteket men även till klassernas lästräning.

Din profil
För att du ska klara av uppdraget, ser vi gärna att du kan uppfylla följande kvalifikationer:
. akademisk utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
. förståelse för skolbibliotekets roll i skolan utifrån skollag, bibliotekslag och läroplan
. stort intresse av att arbeta med läslust och läsentusiasm hos barn och ungdomar
. stort intresse av att arbeta tillsammans med lärare för att stärka elevernas medie- och informationskompetens
. goda datorkunskaper, och är väl förtrogen med IKT och använder det i ditt arbete
. har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Övriga språkkunskaper är meriterande.
. tidigare arbete som skolbibliotekarie är meriterande

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till Kvarnbergsskolan

Ansök    Apr 11    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. I Huddinge kommuns förskolor och skolor har vi en gemensam syn på pedagogiskt ledarskap och lärande som definieras i vår pedagogiska plattform. Denna beskriver vad som förväntas av oss som arbetar här, och vad varje barn och elev s... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

I Huddinge kommuns förskolor och skolor har vi en gemensam syn på pedagogiskt ledarskap och lärande som definieras i vår pedagogiska plattform. Denna beskriver vad som förväntas av oss som arbetar här, och vad varje barn och elev ska få möta i våra verksamheter, varje dag.

Läs mer om Huddinge pedagogiska plattform http://www.pedagoghuddinge.se/projekt-och-utveckling/pedagogisk-plattform/Om arbetsplatsen
Läsning, upptäckarlust och glädje är grundstenarna i Huddinge kommuns grundskolor och elevernas kunskap, trygghet och handlingskraft är i fokus.Kvarnbergsskolan är en högstadieskola i centrala Huddinge med ca 640 elever och 80 medarbetare. Skolans elever gör goda kunskapsresultat och undervisas av kompetenta och engagerade lärare. Kvarnbergsskolan jobbar med inkluderande arbetssätt för att möta elevernas olika behov. Vi har undervisningsgrupper med elever med särskilda behov. För nyanlända elever har vi förberedelseklasser.
Grundskolans övergripande mål är att alla elever når de nationella målen. För att skapa förutsättningar för att nå detta mål arbetar barn- och utbildningsförvaltning med en gemensam pedagogisk plattform som innebär professionella pedagoger, skolledare och en stödjande lärmiljö. Läs gärna mer på skolans hemsida. www.kvarnbergsskolan.huddinge.se


-

Arbetsuppgifter
Vi söker en skolbibliotekarie som under en period kan hjälpa oss få ordning så vi får ett fungerande bibliotek. Vi räknar att det tar ca 2 månader. I arbetet ingår att strukturera biblioteket både rumsligt och digitalt, gallra och köpa in nya böcker. Möjlighet till fortsatt anställning kan finnas.

Din profil
Du ska ha adekvat bibliotekarieutbildning.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser helst att du är:
ansvarstagande
självgående
flexibel
samarbetsvillig

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner


Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie med fokus barn och unga

Ansök    Apr 5    Huddinge kommun    Bibliotekarie
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Mål... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Kultur- och fritidsförvaltningen är en av fyra fackförvaltningar med ca 170 medarbetare och ansvarar för bibliotek, allmänkultur, ungdomsverksamhet, kulturskola samt idrotts- och fritidsverksamhet i kommunen. Målsättningen är att erbjuda ett rikt, tillgängligt och varierat kultur- och fritidsutbud med utgångspunkt i medborgarnas behov och önskemål. Verksamheten Konst och bibliotek består av konstcentren Fullersta gård och Barnkonsten samt sex folkbibliotek belägna i olika delar av kommunen.

Skogås och Trångsunds bibliotek är två områdesbibliotek i östra delen av Huddinge kommun med gemensam enhetschef. Biblioteken är under ständig utveckling och strävar efter att erbjuda en bred verksamhet riktad till alla åldrar och målgrupper. Skogås bibliotek kommer under 2019 att få utökade ytor med plats för bland annat konstverkstad, studierum och nya personalutrymmen.

-

Arbetsuppgifter
Du ingår i en arbetsgrupp om nio engagerade medarbetare vid enheten Skogås/Trångsunds bibliotek och deltar i det dagliga arbetet med informationstjänst, medieinköp och ett strukturerat mottagande av skolklasser och grupper. Din huvudsakliga placering kommer att vara på Skogås bibliotek, men du kommer också att delta i arbetet på Trångsunds bibliotek. I tjänsten ingår att tillsammans med enhetschef och medarbetare planera och utveckla verksamheten med fokus barn och unga.

Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av att arbeta på bibliotek.

Det är meriterande om du har erfarenhet av läsfrämjande arbete och ett stort intresse för barn- och ungdomsmedier. Du får gärna ha vana av att planera och genomföra program eller erfarenhet av att leda mindre projekt.

Huddinge kommun är en mångspråkig kommun och vi värdesätter om du har språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Som person är du idérik och kreativ samtidigt som du har förmåga att strukturerat planera ditt arbete. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i grupp och är bra på att samarbeta du kommer att ingå i en grupp av fyra barn- och ungdomsbibliotekarier som tillsammans planerar och utför verksamhet riktad mot barn och unga.
Du har stora möjligheter att bidra till och utveckla innehållet och verksamheten i de nya delarna av Skogås bibliotek som bland annat innefattar en konstverkstad och nya ytor för programverksamhet. Har du erfarenhet och intresse av att arbeta med skapande i olika former är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner
Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Maj 14    Södertörns Högskola    Bibliotekarie
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På... Visa mer
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Nu söker högskolans bibliotek förstärkning till Enheten för vetenskapens kommunikation

Enhetens två uppdragsområden är forskar- och publiceringsstöd samt stöd till högskolans informationsförsörjning av tryckta och elektroniska informationsresurser som är en viktig grund för högskolans utbildning och forskning. Vi söker nu dig som har ett intresse för förvärvsfrågor och katalogisering/metadata och kan sätta användarperspektivet i centrum. På biblioteket som helhet är vi ca 35 medarbetare och vi ser högskolebiblioteket som en central del av campus och en kreativ mötesplats för högskolans olika verksamheter. Vi vill verka för en öppen, inkluderande och tillgänglig utbildnings- och forskningsmiljö. Att i arbetet utgå från användarnas behov är viktigt för oss.

Arbetsuppgifter                          


• Förvärv, hantering och tillgängliggörande av tryckt och elektroniskt material
• Katalogisering
• Andra förekommande arbetsuppgifter för bibliotekarier
• Fjärrlån

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:


• Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande akademisk examen
• Vana vid katalogisering
• Erfarenhet av att hantera både tryckta och elektroniska informationsresurser
• God förmåga att skriftligen och muntligen uttrycka sig på svenska och engelska

Det är meriterande om du har kunskap om bibliotekssystem och dataflöden, kan se och utveckla arbetsprocesser.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du trivs i en miljö där löpande arbetsuppgifter kan kombineras med utvecklingsarbete. Din förmåga till självständigt arbete är lika viktig som att du fungerar i grupp och medverkar till ett öppet och generöst arbetsklimat där kunskaper och erfarenheter delas mellan kollegor.

Lagarbetet i teamet du ska ingå i, förutsätter stor flexibilitet och samarbetsförmåga. Som person är du analytisk, initiativrik och ansvarstagande. Du arbetar strukturerat och är resultatinriktad. Du är pragmatisk och har lätt för att prioritera.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde 2019-08-20. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2019-05-27.

Ytterligare upplysningar

Charlotte Hillergård, enhetschef, 08-608 47 15
Anna Mustelin, rekryteringskoordinator, 08-608 45 49


För att få mer information om anställningen och för ansökan via högskolans webbplats var vänlig klicka nedan på länken 'Ansök på arbetsgivarens webbplats'

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
SACO: Antonia Ribbing, tel: 070 -602 87 61, [email protected]
ST: Karin Magnusson tel: 08 -608 41 75, [email protected]
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, [email protected]

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre