Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan
finns drygt 13 500 studenter, cirka 80 program och 340 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap,
teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av
forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På... Visa mer
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan
finns drygt 13 500 studenter, cirka 80 program och 340 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap,
teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av
forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor
och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande, de som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.
Medieteknik är ett tvärvetenskapligt ämne som fokuserar på design av interaktiva medier och som kombinerar teknik- och designperspektiv med kunskap om mänsklig interaktion med digitala medier. Medieteknik erbjuder utbildningar på både grundnivå och avancerad nivå, inom områden som speldesign, UX-design, medieproduktion, och användarforskning. Forskningen inom ämnet omfattar både design, användning och samhälleliga implikationer av interaktiva medier, med ett särskilt fokus på designforskning och människa-datorinteraktion. Ämnets forskning delas in i fyra teman: Spel och berättande, Design och skapandepraktiker, Deltagande och normkritisk design, och Medieteknik och lärande.
På högskolans webbplats finns en översikt av ämnet medieteknik samt våra publikationer.
Arbetsuppgifter
Medieteknikämnet vid Södertörns högskola söker en postdoktor som vill bidra till att utveckla forskningen vid avdelningen. Som postdoktor förväntas du bedriva självständig forskning som knyter an till vår forskningsverksamhet inom ett eller flera av följande områden:
• Spel och berättande
• Speldesignforskning
• Interaktiva digitala narrativ
• Design och skapandepraktiker
• Samskapande och samprogrammering med AI
• Studier av design- och skapandepraktiker
• Kroppslig och fysisk interaktion
• Deltagande och kritisk design
• Deltagardrivna designprocesser
• Aktivism och feministisk HCI
• Hållbara digitala transformationer
• Normkritisk design
• Medieteknik och lärande
• Skolans digitalisering
Som postdoktor är din huvudsaklig arbetsuppgift att bedriva och publicera forskning inom ditt valda område. Aktivt deltagande i ämnets forskningsmiljö och samarbete med kollegor förväntas. Vidare kan arbetsuppgifter inbegripa exempelvis utveckling av forskningsverksamhet och deltagande i vetenskapssamhället genom åtaganden som granskare, sakkunnig, och föredragshållare. En viss grad av undervisning ingår i arbetsuppgifterna, dock högst 20 procent av den totala anställningsgraden. Undervisning bedrivs på engelska. Även administrativa arbetsuppgifter kan förekomma, exempelvis organisering av seminarier och workshops.
Som postdoktor har du också möjlighet att engagera dig i högskolans tvärvetenskapliga forskningsplattformar. Medieteknikämnet är särskilt aktivt inom följande två plattformar:
• EcoJust: Fokuserar på ekologiskt och socialt rättvisa hållbarhetstransformationer genom tvärvetenskapliga samarbeten för att utveckla innovativa lösningar på miljö- och hållbarhetsutmaningar.
• Digitala transformationer: Inom profilen analyseras de historiska, kulturella, ekonomiska och teknologiska mekanismerna, drivkrafterna och konsekvenserna av övergången från det analoga till det digitala samhället.
Behörighet
Behörig att söka anställning som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller har utländsk examen som motsvarar doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som motsvarar doktorsexamen högst tre år innan tiden för ansökan av anställningen som postdoktor har gått ut. Även den som har avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som motsvarar doktorsexamen, vid en tidigare tidpunkt kan komma ifråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, tjänstgöring inom totalförsvaret, eller andra liknande omständigheter samt klinisk tjänstgöring eller för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag.
För denna anställning krävs god förmåga att uttrycka dig såväl i tal som skrift på engelska.
Den sökande ska i övrigt ha de personliga förmågor som behövs för att fullgöra anställningen väl och för att kunna företräda högskolan sa? att det gagnar verksamheten.
Vetenskaplig skicklighet visas genom vetenskaplig avhandling och andra vetenskapliga publikationer inom det aktuella ämnesområdet samt deltagande i forskningsprojekt.
Bedömningsgrunder
För denna anställning har dessutom nedanstående bedömningsgrunder fastställts
(i rangordning). Nedanstående punkter ska vara dokumenterade.
• Forskningsskicklighet inom områden med relevans för medieteknikämnets forskningsteman
• Skicklighet att bedriva forskning i samverkan med andra forskare och eller externa partners
• God samarbetsförmåga
För fullständig information om behörighet samt kriterier för bedömning av behörighet och bedömningsgrunder se Södertörns högskolas anställningsordning
Anställningen
Anställningen är på heltid och tidsbegränsad till 24 månader. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 2024-11-25.
Ytterligare upplysningar
Martin Jonsson, professor i medieteknik, ämnessamordnare, tel: 070-3713159,
[email protected]
Johan Bornebusch, avdelningsföreståndare medieteknik, te: 070-3731013,
[email protected]
Marie Granroth, HR-generalist,
[email protected]
Välkommen med din ansökan!
På vår hemsida sh.se/ledigajobb finns en mall för ansökan som den sökande behöver följa. Publikationer som åberopas ska bifogas i ansökan.
En ansökan som inte är komplett eller inkommer till Södertörns högskola efter sista ansökningsdag kan komma att avvisas.
Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.
Fackliga kontaktpersoner:
SACO:
[email protected]
ST:
[email protected]
SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80,
[email protected]
Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Visa mindre