Lediga jobb Scania CV AB i Huddinge

Se alla lediga jobb från Scania CV AB i Huddinge. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Huddinge som finns inom det yrket.

Koordinator till Leveransgruppen Scania Sverige AB i Kungens Kurva

Ansök    Jul 8    Scania CV AB    Marknadskoordinator
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Till logistikfunktionen, på Scania Sverige, söker vi nu en koordinator som kommer att agera stöd åt vår försäljningsorganisation inom lastbil, på den svenska marknaden. Arbetsbeskrivning Du blir en central del av vårt Order till Leveransflöde, vars uppgift är att planera, bevaka och följa upp avv... Visa mer
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.
Till logistikfunktionen, på Scania Sverige, söker vi nu en koordinator som kommer att agera stöd åt vår försäljningsorganisation inom lastbil, på den svenska marknaden.
Arbetsbeskrivning
Du blir en central del av vårt Order till Leveransflöde, vars uppgift är att planera, bevaka och följa upp avvikelser i Order till Leveransflödet. Du agerar som en centralt koordinerande funktion för lastbilssäljarna ute i våra regioner och stöttar dem i diverse frågor kopplade till leveransprocessen. Du har dagligen kontakt med säljare, påbyggare, verkstäder, transportörer och andra parter i flödet för att planera, agera på avvikelser i flödet och övervaka chassiet i takt mot kundleverans.
Vi arbetar i ett team, där vi ansvarar för att stödja varsin region i Sverige. Målet med organisationen är att effektivisera order- till leveransprocessen och korta ledtider till kund. En viktig del av arbetet är att få rutiner, processer och system på plats och att samtidigt få processerna att fungera och verka operativt som möjliggörare för ett effektivt flöde.
Din profil
Du har en positiv attityd och har lätt att bygga relationer i en snabbrörlig företagskultur. För att lyckas i rollen så behöver du vara noggrann, strukturerad och ansvarsfull samt ha en god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Då vi stödjer leveranserna på den svenska marknaden, är svenska vårt arbetsspråk.
Tempot är stundtals högt och vi lägger stor vikt vid att du är en lagspelare som hjälper dina arbetskamrater när det behövs samt inte är rädd för att flagga när du själv behöver hjälp. Vi arbetar i en standardiserad O2D process, där pulsmöten, hantering av avvikelser och ständiga förbättringar är en viktig del av arbetet. Meriterande med erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och/eller erfarenhet från Påbyggare eller transport/logistikbranschen.
Du har god systemvana, meriterande är erfarenhet från COW/COW AP (Scanias orderhanteringssystem) samt har en god processförståelse. Du har antingen några års arbetslivserfarenhet och/eller en utbildning på högskola eller universitet med inriktning på logistik, transport eller annan liknande. Vi erbjuder dig ett spännande arbete, trevliga kollegor med utvecklingsmöjligheter hos en av Scanias främsta kommersiella bolag. Placeringsort i Kungens Kurva (Stockholm), där Scania Sveriges huvudkontor ligger.
Ytterligare information
Placeringsort i Kungens Kurva (Stockholm), där Scania Sveriges huvudkontor ligger.
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och ev. kallelse till intervju sker efter Scanias semesterperiod (vecka 29-32).
Välkommen med din ansökan


Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. Visa mindre

Verkmästare med teamleader ansvar - Scania Sverige AB Stockholm Söder

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Brinner du för att utveckla människor i en teknisk utmanande miljö för skapa engagerade medarbetare som hjälper våra kunder på bästa möjliga sätt. Då kan du vara den vi söker! Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av din vardag. V... Visa mer
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.
Brinner du för att utveckla människor i en teknisk utmanande miljö för skapa engagerade medarbetare som hjälper våra kunder på bästa möjliga sätt. Då kan du vara den vi söker! Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av din vardag. Vi söker nu en ny medarbetare till vår anläggning i Kungens Kurva. Du kommer att ingå i ett drivet och kompetent serviceteam där bl.a. servicerådgivning, kundmottagning och reservdelsförsäljning ingår.
Dina arbetsuppgifter som Verkmästare
I din roll som Verkmästare ansvarar du för att leda och fördela arbetet i leveransverkstaden. Du ansvarar även för att det dagliga arbetet utförs enligt gällande instruktioner på ett säkert, effektivt och kvalitativt sätt, vilket är ekonomiskt både för kunden och för verkstaden.
På Scania är arbetsmiljöarbete prioriterat och du har en ledande roll att uppmuntra och säkerställa ett säkert och långsiktigt hållbart arbetssätt. Du stöttar tekniker med instruktioner, anvisningar och vägleder vid felsökning och val av rätt reparationsmetod samt kvalitetssäkrar utfört arbete innan kunden hämtar sitt fordon.
Som en medlem av serviceteamet är du delaktig i verkstadens administration och arbetar kontinuerligt med att upprätthålla goda relationer med interna och externa kunder och säkerställer att informationen om utfört arbete är tydliga internt och indirekt till kund. En viktig del av rollen är att långsiktigt arbeta för att vår personal ska bli självgående och främja ett gott samarbete inom alla delar av driftstället.
Vi ser även att den person som söker detta jobb vill ta ett formellt Team Leader ansvar, vilket innebär ett ansvar för en grupp medarbetare med syfte att utveckla medarbetarna. I det ingår utvecklingssamtal, regelbunden feedback samt bistå servicechef vid lönesättning och delta aktivt vid nyrekryteringar. Beroende på din profil och bakgrund kommer olika stora delar av detta läggas på rollen inledningsvis och byggas på efterhand.
Din profil
Du har lägst gymnasieutbildning med inriktning fordon/teknik. Du har tidigare erfarenhet från fordonsbranschen och har du arbetsledarutbildning är det meriterande. Du besitter även god teknisk kompetens med kunskaper om fordonsreparationer.
För tjänsten krävs att du har lätt att ta till dig olika IT-system. Vi arbetar idag med t.ex. AutoMaster, Multi, Digital Dealer och Cabas med flera. Du trivs med många kontakter och att hantera en mängd ärenden, du kan snabbt rycka in och hjälpa dina kollegor med tekniska problem. Du bidrar med gott humör och hög arbetsmoral. Du är driven, kommunikativ och besitter god förmåga att skapa och upprätthålla relationer. Du är duktig på att planera och organisera.
Som person är du serviceinriktad och ordningsam. Framförallt brinner du att utveckla människor. Som en del av vårt team är du flexibel och trivs med utmaningen att lösa såväl snabba som mer komplexa ärenden åt våra kunder tillsammans med dina kollegor. Du behärskar svenska både i tal och skrift. B- och C-behörighet är ett krav, har du även CE och/eller D- behörighet är det meriterande. Dina bidrag med goda idéer i vårt förbättringsarbete välkomnas, då vi ständigt utmanar våra processer.
Vi kan ge dig
En trivsam arbetsmiljö med duktiga och trevliga kollegor inom reservdelar, verkstad och försäljning som hjälper dig att växa med uppgiften. Mycket goda möjligheter till vidareutbildning och egen utveckling inom Scania.
Ytterligare information
Tjänsten är på heltid.
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval och intervjuer sker efter Scanias semesterperiod (vecka 29-32).
Välkommen att söka!


Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. Visa mindre

Reservdelsrådgivare Scania i Kungens Kurva, Stockholm

Vill Du leverera reservdelar och service i världsklass? Då kan du vara den vi söker! Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av din vardag. Nu söker vi en ny medarbetare till vårt team i Kungens Kurva, Stockholm! Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. Vi skapar tillsammans en personlig utvecklingsplan... Visa mer
Vill Du leverera reservdelar och service i världsklass? Då kan du vara den vi söker! Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av din vardag. Nu söker vi en ny medarbetare till vårt team i Kungens Kurva, Stockholm!
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. Vi skapar tillsammans en personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scaniaorganisationen.
Om jobbet
Som reservdelsrådgivare i vårt serviceteam har du ett brett och varierande arbete med stort ansvar och många kontaktytor. Reservdelsverksamheten och lagret ska drivas så effektivt och lönsamt som möjligt. Våra kunder är det viktigaste för oss och en grundförutsättning för att skapa tillgänglighet på fordon är att ha rätt reservdelar hemma. Därför ser vi denna roll som central i vår organisation.
Det är viktigt att allt kundbemötande utförs på ett professionellt, serviceinriktat och vänligt sätt. Du träffar våra kunder och rådgör med dem kring reservdelar, service och för en dialog kring reparationer. Du verkar aktivt för att skapa och behålla stort förtroende och hög leveransprecision för lagret och strävar efter att öka reservdels- och serviceförsäljning.
Vem är du
Du har lägst gymnasieutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet med ett stort intresse för fordon. En bred kunskap inom lastbilar, släp och påbyggnationer är meriterande. Vi ser gärna att ni har erfarenhet av servicearbete, servicerådgivning, reservdelshantering eller logistik och är van att möta kunder.
Som person är du serviceinriktad och trivs med att vara spindeln i nätet. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter ett gott samarbete med dina kollegor. Du bidrar med ett gott humör och hög arbetsmoral och dina bidrag med goda ideér till förbättringar välkomnas. Ordning och reda är en självklarhet för dig eftersom du är van vid att leverera.
Du talar och skriver obehindrat svenska, samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. B körkort är ett krav och truckkort meriterande. Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse.
Ytterligare information
Tjänsten är på heltid och vi välkomnar både kvinnliga och manliga sökanden.
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och ev kallelse till intervju kommer att ske efter Scanias semesterperiod (vecka 29-32).
Välkommen med din ansökan!


Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. Visa mindre

Chef Teknisk support till Servicemarknad - Scania Sverige AB

Ansök    Jun 19    Scania CV AB    Servicechef, bilverkstad
Scania Sverige AB söker en efterträdare då vår nuvarande tekniska chef kommer att lämna sitt uppdrag. Utvecklingen av vår tekniska förmåga och att supportera våra verkstäder och kunder är naturligtvis en av dem viktigaste komponenterna - du kommer att leda ett fantastiskt team på idag 14 individer som ger sitt yttersta varje dag. I jobbet som teknisk chef så rapporterar du till Servicemarknadsdirektören och är medlem av ledningsgruppen för servicemarknad i... Visa mer
Scania Sverige AB söker en efterträdare då vår nuvarande tekniska chef kommer att lämna sitt uppdrag. Utvecklingen av vår tekniska förmåga och att supportera våra verkstäder och kunder är naturligtvis en av dem viktigaste komponenterna - du kommer att leda ett fantastiskt team på idag 14 individer som ger sitt yttersta varje dag. I jobbet som teknisk chef så rapporterar du till Servicemarknadsdirektören och är medlem av ledningsgruppen för servicemarknad i Sverige.
Dina arbetsuppgifter
I rollen som chef teknisk support leder du en avdelning som ansvarar för teknisk support till våra återförsäljare och dess verkstäder. Huvuduppgiften är att stötta i att finna lösningar på tekniska problem och utmaningar för våra verkstäder i deras arbete med att säkra tillgänglighet för våra kunders fordon. Du ansvarar även för den svenska marknadens garantiavveckling, i det ligger både utbildning, revisioner samt ekonomisk uppföljning både för garanti samt goodwillkostnader.

Detta arbete sker naturligtvis i nära samarbete med både vår globala support organisation samt övriga kvalitetsavdelningar centralt på Scania.

Inom avdelningen finns teknisk support lastbil, buss, motorer men även support i reservdelsfrågor. Det svenska tekniska utbildningsteamet finns också inom organisationen.

Då Scania Sverige är en del av EUR-N regionen – så behöver du kunna företräda Scania Sverige i samarbetsfrågor och utveckling av området genom ”Shared Service” marknader emellan.

Din profil
Vi vill att du har en akademisk utbildning inom teknik eller att du har flerårig arbetslivserfarenhet av liknande tjänster. Goda ledaregenskaper och förståelse av supportverksamhet i sin helhet för att motivera gruppen inom en tidvis varierande belastningsnivå.

Det förekommer kundmöten och återförsäljarbesök samt presentationer på konferenser och seminarier därför vill vi att du trivs med att möta och kommunicera med människor och ser det som en naturlig del i tjänsten.

Du uppskattar en roll med många kontaktytor och där nätverkande är en viktig del av ditt arbete. Du har lätt för att skapa, behålla och utveckla nya relationer. Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse och förmåga att analysera och förstå resultat utifrån helheten.

Du talar och skriver obehindrat både på svenska och engelska. B-behörighet är ett krav. C, E&D-behörighet och vana att framföra tunga fordon är meriterande.

Vi erbjuder
Trivsam arbetsmiljö med duktiga och engagerade kollegor inom servicemarknad. Stimulerande, utvecklande och intressanta arbetsuppgifter i en utpräglad dynamisk marknadsmiljö där vi står inför en spännande framtid med omställning till en elektrifierad framtid. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scaniaorganisationen.
Tjänsten är på heltid med placering i Lindvreten och vi välkomnar både kvinnliga och manliga sökanden.

Ytterligare information
Välkommen att kontakta Mikael Eriksson, Servicemarknadsdirektör, 010-7808 91 eller [email protected]
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden. Sista ansökningsdag är 25 Juni. Visa mindre

Servicetekniker/Mekaniker Motor Scania Sverige Region Stockholm

Ansök    Jun 14    Scania CV AB    Lastbilsmekaniker
Som tekniker/mekaniker arbetar du med att utföra service och reparationer på motorer, marint och industri samt påbyggnationer. Arbetet är mestadels förlagt hos kund. Du ansvarar för att utföra reparationer på komponenter i alla mekaniska, pneumatiska och hydrauliska system. Med hjälp av våra reparationsmetoder och program gör du felsökning och reparation av elsystem. Du är en viktig resurs då våra kunder kräver professionell service och noggrannhet. Du har... Visa mer
Som tekniker/mekaniker arbetar du med att utföra service och reparationer på motorer, marint och industri samt påbyggnationer. Arbetet är mestadels förlagt hos kund.
Du ansvarar för att utföra reparationer på komponenter i alla mekaniska, pneumatiska och hydrauliska system. Med hjälp av våra reparationsmetoder och program gör du felsökning och reparation av elsystem. Du är en viktig resurs då våra kunder kräver professionell service och noggrannhet.
Du har fordonsteknisk utbildning inom tunga fordon eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi vill att du har erfarenhet av arbete med industrimotorer eller tunga fordon sedan tidigare. Vi ser gärna att du har god el-kunskap och ett genuint intresse inom området då våra produkters system idag är komplexa.
Djupare kunskaper inom hydraulik eller styrsystem är meriterande. Du är en van dataanvändare då arbetet i många moment kräver systemförståelse där du kopplar upp dator mot olika system t.ex. SDP3 och Multi. Körkort B-behörighet är ett krav.
Som person är du serviceinriktad, ordningsam, självgående och utför reparationer med hög kvalitet. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater och känner en självklarhet i att vara delaktig i förbättringsarbete av våra processer och metoder.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Area Service Manager Servicemarknad, Scania Sverige AB

Ansök    Maj 31    Scania CV AB    Servicechef, bilverkstad
Scania Sverige söker en ny Area service manager (ASM) till vår Servicemarknadsavdelning. Rollen innehåller både arbete med säljstrategi och med operativ stöttning i serviceförsäljningen. Uppdraget innebär arbete på fältet, att utveckla, driva och följa upp beslutade servicemarknadsaktiviteter inom ett utvalt geografiskt område. Du har även ett operationellt ansvar för styrning av verkstäderna och dess aktiviteter, avseende den faktiska driften, tjänsterna ... Visa mer
Scania Sverige söker en ny Area service manager (ASM) till vår Servicemarknadsavdelning. Rollen innehåller både arbete med säljstrategi och med operativ stöttning i serviceförsäljningen. Uppdraget innebär arbete på fältet, att utveckla, driva och följa upp beslutade servicemarknadsaktiviteter inom ett utvalt geografiskt område. Du har även ett operationellt ansvar för styrning av verkstäderna och dess aktiviteter, avseende den faktiska driften, tjänsterna samt coachning av servicecheferna – detta i samråd med ÅF chef för regionen.
Dina arbetsuppgifter
Huvudfokus är att i ett nära samarbete med ledningen för återförsäljaren samt återförsäljarens servicekår utarbeta en individuell plan och utvärdering av specifika verkstäder och kunders behov, att planera aktiviteter samt eventuella punktinsatser samt att driva och följa upp enligt satta kommersiella mål i marknadsplan och affärsplan för området.

I rollen ingår att coacha, stödja och utbilda medarbetare inom serviceorganisationen och den alltmer konsultativa serviceförsäljningen. En annan viktig del i arbetet är samarbetet med ASM för Sälj och Scania Finans där ni tillsammans säkrar paketering och försäljning av tjänster och produktmix som ger bäst kundnytta. Arbetsmetodiken som nyttjas för säljstyrningen benämns Retail Sales Management - Service.

Det är ett utarbetat tvärfunktionellt arbetssätt inom servicemarknad som alla Scaniadistributörer i Europa arbetar efter. Grunden i RSM är mötes- och uppföljningsstrukturen och den kundsegmentering som vi infört på alla våra kunder samt vilka KPI:er vi följer per vecka/månad/kvartal/år.

I rollen som ASM rapporterar du direkt till Servicemarknadsdirektören och är representant i ledningsgruppen för servicemarknad Sverige.

Din profil
Du har troligen högskoleexamen med inriktning industri, logistik och/eller ekonomi (eller liknande erfarenhet). Du behöver ha en bred kompetens inom Servicemarknad. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift. Att du har kommersiell erfarenhet både operativt och strategiskt samt ett stort tekniskt intresse ser vi som en självklarhet.

Kunskap inom förnyelsebara bränslen och affären kopplad till detta är av stor vikt i denna roll. Har du arbetat som chef/ledare är det ytterligare en kompetens vi värdesätter. Vi ser att du behöver gedigen kunskap inom produktområdet lastbilar och/eller servicemarknadsmarknadsaffären. Har du några års erfarenhet från Scanias återförsäljarnätverk är det klart meriterande.

För att lyckas i rollen som ASM krävs att du är strukturerad, engagerad och lyhörd. Du har en pedagogisk och retorisk förmåga att få med dig och påverka beslutsfattare, i detta fall ledningen hos återförsäljarna, i arbetet med att utveckla deras verksamhet mot satta mål. Innovationsförmåga och nytänkande är andra viktiga egenskaper för att möta en marknad i förändring.

Minst B-behörighet är ett krav då du kommer vara på resande fot och kan vara bortrest flera dagar i månaden.

Vi erbjuder
Trivsam arbetsmiljö med duktiga och engagerade kollegor inom servicemarknad. Stimulerande, utvecklande och intressanta arbetsuppgifter i en utpräglad dynamisk marknadsmiljö där vi står inför en spännande framtid med omställning till en elektrifierad framtid.
Ytterligare information
Välkommen att kontakta Mikael Eriksson, Servicemarknadsdirektör, 010 – 7808 91 eller [email protected]
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer sker löpande och Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden. Sista ansökningsdag är 16 Juni. Visa mindre

Reservdelsrådgivare Scania i Kungens Kurva, Stockholm

Vill Du leverera reservdelar och service i världsklass? Då kan du vara den vi söker! Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av din vardag. Nu söker vi en ny medarbetare till vårt team i Kungens Kurva, Stockholm! Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. Vi skapar tillsammans en personlig utvecklingsplan... Visa mer
Vill Du leverera reservdelar och service i världsklass? Då kan du vara den vi söker! Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av din vardag. Nu söker vi en ny medarbetare till vårt team i Kungens Kurva, Stockholm!
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. Vi skapar tillsammans en personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scaniaorganisationen.
Om jobbet
Som reservdelsrådgivare i vårt serviceteam har du ett brett och varierande arbete med stort ansvar och många kontaktytor. Reservdelsverksamheten och lagret ska drivas så effektivt och lönsamt som möjligt. Våra kunder är det viktigaste för oss och en grundförutsättning för att skapa tillgänglighet på fordon är att ha rätt reservdelar hemma. Därför ser vi denna roll som central i vår organisation.
Det är viktigt att allt kundbemötande utförs på ett professionellt, serviceinriktat och vänligt sätt. Du träffar våra kunder och rådgör med dem kring reservdelar, service och för en dialog kring reparationer. Du verkar aktivt för att skapa och behålla stort förtroende och hög leveransprecision för lagret och strävar efter att öka reservdels- och serviceförsäljning.
Vem är du
Du har lägst gymnasieutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet med ett stort intresse för fordon. En bred kunskap inom lastbilar, släp och påbyggnationer är meriterande. Vi ser gärna att ni har erfarenhet av servicearbete, servicerådgivning, reservdelshantering eller logistik och är van att möta kunder.
Som person är du serviceinriktad och trivs med att vara spindeln i nätet. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter ett gott samarbete med dina kollegor. Du bidrar med ett gott humör och hög arbetsmoral och dina bidrag med goda ideér till förbättringar välkomnas. Ordning och reda är en självklarhet för dig eftersom du är van vid att leverera.
Du talar och skriver obehindrat svenska, samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. B körkort är ett krav och truckkort meriterande. Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse.
Ytterligare information
Tjänsten är på heltid och vi välkomnar både kvinnliga och manliga sökanden.
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och ev kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Välkommen med din ansökan!


Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. Visa mindre

Ansvarig Scania Hyr, region Stockholm Söder

Ansök    Maj 21    Scania CV AB    Lastbilssäljare
Vill du vara vårt ansikte utåt? Du får representera ett av världens starkaste varumärken, stolta och krävande kunder är din vardag. Tillsammans med övriga i teamet fortsätter vår och din utveckling som säljare av transportlösningar. Vi söker ny medarbetare till vårt säljteam i Kungens Kurva. Arbetsuppgifter Din roll som ansvarig för Scania Hyr är att på bästa möjliga sätt marknadsföra och representera marknadens starkaste varumärke här och nu. Du kommer at... Visa mer
Vill du vara vårt ansikte utåt? Du får representera ett av världens starkaste varumärken, stolta och krävande kunder är din vardag. Tillsammans med övriga i teamet fortsätter vår och din utveckling som säljare av transportlösningar.
Vi söker ny medarbetare till vårt säljteam i Kungens Kurva.
Arbetsuppgifter
Din roll som ansvarig för Scania Hyr är att på bästa möjliga sätt marknadsföra och representera marknadens starkaste varumärke här och nu. Du kommer att arbeta strategiskt med ett antal kunder i ett dedikerat distrikt men även delta i utveckling av våra processer och strategier.
Din lyhördhet och vilja att förstå kunden och kundens affär är viktig för att ta fram kostnadseffektiva lösningar med hög kvalitet och rätt kundanpassning. Vårt arbete är att hjälpa våra kunder att bli de mest lönsamma i branschen och för att lyckas med det krävs att du har vana och intresse av att hantera långsiktiga kundkontakter samt att bygga relationer.
Du ansvarar för att ta fram alla detaljer och hålla ihop allt som krävs för att presentera ett komplett hyrupplägg för kunden.
Din profil
Du har gedigen erfarenhet av relationsbyggande företagsförsäljning gärna inom tung fordonsindustri. Du har teknisk kompetens och har du dessutom erfarenhet av tjänsteförsäljning är det en fördel. Du kommer att få utlopp för ditt teknikintresse.
Du är van arbeta proaktivt och att hantera komplexa affärer och långsiktiga relationer. Du arbetar fram och håller ihop alla detaljer för att skapa ett komplett affärsupplägg till kund. Du är ansvarsfull, van att formulera mål och nå resultat. Du är affärsmässig med verbal förmåga, öppen attityd och har ett respektfyllt bemötande. Du vet även att din positiva inställning kan lösa knepiga situationer när man sätter kunden i fokus.
Som person är du positiv och entusiasmerande lagspelare samt har en stark drivkraft och tycker om att ta initiativ och gillar förändringar. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater. Ordning och reda är självklarhet för dig eftersom du är van att leverera.
- Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse.
- Du talar och skriver obehindrat svenska, samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
- B och C-behörighet är ett krav, har du även D och E är det meriterande.
Vi erbjuder
Trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scaniaorganisationen.
Tjänsten är på heltid med placering i Kungens Kurva.
Ytterligare information
Välkommen att kontakta Fredrik Lundström ÅF-chef Scania Sverige region Stockholm Söder tfn 010-706 6004
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta utbildningsbetyg/kopior. Urval och intervjuer sker löpnade under ansökningsperioden. En bakgrundskontroll kan komma att genomföras för denna tjänst. Sista ansökningsdag är den 1 juni 2024.
Välkommen med din ansökan redan idag.
Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 462 tunga fordon till en marknadsandel på 40,6%, därtill registrerade Scania Sverige 239 Scaniabussar. Visa mindre

Key Account Manager Servicemarknad Lastbil

Ansök    Maj 21    Scania CV AB    Lastbilssäljare
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid. Vi har en växande marknad och ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar. Affärsområdet Servicemarknad ansvarar för att våra Scaniakunder runt om i landet ska ha tillgång till förstklassig service. För att lyckas med detta uppdrag jobbar vi tillsammans med och genom våra återförsäljare med försäljning o... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid. Vi har en växande marknad och ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar.
Affärsområdet Servicemarknad ansvarar för att våra Scaniakunder runt om i landet ska ha tillgång till förstklassig service. För att lyckas med detta uppdrag jobbar vi tillsammans med och genom våra återförsäljare med försäljning och stöd rörande produkter och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Vi tillhandahåller teknisk- och reservdelssupport och utbildning för att säkerställa kompetens i hela nätverket, allt i syfte att säkerställa bäst möjliga kundnöjdhet- och lönsamhet kopplat till våra leveranser.
En av våra Key Account Managers (KAM) med ansvar för service för våra större fleetkunder går nu vidare till nya utmaningar inom företaget och vi söker nu en efterträdare.
Gruppen
Rollen som KAM för service ingår i gruppen för tjänsteförsäljning och administration inom affärsområdet Servicemarknad. I gruppens uppdrag finns även ansvaret för avtalsadministration och analys av avtalsportföljen. Ansvaret för våra fleetkunder delas i dag av fyra personer. Totalt består gruppen i dag av 12 personer.
Ditt uppdrag
I rollen som KAM Servicemarknad har du tillsammans med KAM för fordonsförsäljning ansvar för helhetslösningar gentemot Scania Sveriges fleetkunder. Rollen innebär att utveckla kundrelationer, metoder och vårda Scanias varumärke.
Ditt ansvar kommer att innebära försäljning av servicelösningar i samband med nybilsförsäljning men även för försäljning till befintlig flotta. I servicelösningar inkluderas bland annat underhållsavtal, reparationsavtal och uppkopplade tjänster.
En viktig del av arbetet är att ha daglig kontakt med ett antal utvalda kunder för att hålla dig uppdaterad om kundens affär, följa upp överenskomna målsättningar, prestanda och hitta förbättringar i befintlig fordonsflotta. En aktiv del av rollen är att identifiera och sälja in nya affärsmöjligheter och vara med och driva utvecklingen av servicelösningar för den nya elektrifierade fordonsflottan.
Arbetet är väldigt tvärfunktionellt och inbegriper bland annat tät dialog med återförsäljare över hela Sverige för att säkra leverans av överenskomna servicelösningar.
Uppgifterna kommer att spänna mellan stor strategisk höjd till mer operativa och detaljerade frågor.
Arbetsuppgifter
Exempel på kontinuerliga arbetsuppgifter kopplat till fleetkunder:
Delta i upphandling och framtagande av offerter
Beräkna priser
Skapa och se över underhållsplaner
Analysera och förbättra befintlig affär
Godkänna reparationer från återförsäljare
Upprätthålla kundrelation genom kontinuerliga möten
Vara fleetkunderna behjälplig med support vid verkstadsbesök

Din profil
Vi söker en lagspelare med ett stort intresse för teknik och affär som är nyfiken av att lära sig nya saker och vill utvecklas i rollen och inom Scanias organisation. Du trivs i en roll med många kontaktytor där nätverkande är en viktig del av ditt arbete. Du har lätt för att skapa, bibehålla och utveckla nya relationer. Vi tror även att du har ett stort eget driv, förmåga att leda tvärfunktionella team och en vilja att utveckla ditt ledarskap.
Du har troligen en akademisk utbildning inom business management, teknik eller liknande eller flerårig arbetslivserfarenhet av liknande tjänster. För att lyckas i rollen bör du ha tidigare erfarenhet inom serviceförsäljning och verkstadsområdet. Erfarenhet av Scanias produkter eller motsvarande inom fordonsbranschen är meriterande.
Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse. B-körkort är ett krav då resor inom Sverige ingår i tjänsten. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig möjligheten att utvecklas vidare hos en av Scanias främst distributörer tillsammans med trevliga och kunniga kollegor. Genom denna roll kommer du fylla en viktig del i vår transformation att kunna erbjuda helhetslösningar för elektrifierade fordon.
För mer information
För mer information kontakta Maria Molén, chef för Service Sales & administration 070-248 33 41, eller Lasse Hedlund, KAM Servicemarknad lastbil, 073-565 70 32 eller 010-706 60 87.
Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett personlig brev och ett CV. Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden. En bakgrundskontroll kan komma att genomföras för denna tjänst. Senaste ansökningsdatumet är den 2 juni 2024.
Välkommen med din ansökan redan idag.
Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 462 tunga fordon till en marknadsandel på 40,6%, därtill registrerade Scania Sverige 239 Scaniabussar. Visa mindre

Scania Sverige AB söker Återförsäljarchef - Stockholm Uppland

Ansök    Apr 19    Scania CV AB    Affärsområdeschef
Scania Sverige AB är inne i en expansiv fas och fortsätter att etablera och utveckla sin position som ledare i hållbara transportlösningar på den svenska marknaden. Rollen som ÅF-chef innebär bl.a. att proaktivt leda och utveckla återförsäljaren genom att maximera kundtillfredsställelsen och utveckla motiverade team för att uppnå hållbara, finansiella och affärsmässiga resultatmål. Uppdraget kräver både operationellt samt strategiskt fokus och verksamheten... Visa mer
Scania Sverige AB är inne i en expansiv fas och fortsätter att etablera och utveckla sin position som ledare i hållbara transportlösningar på den svenska marknaden.
Rollen som ÅF-chef innebär bl.a. att proaktivt leda och utveckla återförsäljaren genom att maximera kundtillfredsställelsen och utveckla motiverade team för att uppnå hållbara, finansiella och affärsmässiga resultatmål.
Uppdraget kräver både operationellt samt strategiskt fokus och verksamheten är beroende av närhet och snabba beslut.
Nuvarande ÅF-chef i Stockholm Uppland går vidare till nya utmaningar inom bolaget och vi söker nu en efterträdare. Vi är även intresserade av ÅF-chefskandidater för ev. framtida uppdrag inom vårt nätverk. Så har du ett intresse och är redo att bo på annan ort än Stockholm så tveka inte att höra av dig.
Rollen och arbetsuppgifterna:
I rollen som ÅF-chef har man det övergripande ansvaret för ledning och utveckling av verksamheten med ambitionen att ha de bästa medarbetarna, de nöjdaste kunderna och den högsta lönsamheten. Där ingår att sätta en lärande kultur, att säkra en hållbar affärsutveckling och försäljning men också en systematisk ledning i nära samarbete med distributören.
ÅF-chefen är ansvarig för att både finansiella och affärsmässiga mål uppnås.
ÅF-chefen sitter i Scania Sveriges bolagsledning och rapporterar direkt till Scania Sverige ABs VD.
Rollen innebär att säkerställa att affären och verksamheten ”här och nu” levererar och presterar i enlighet med uppsatta mål vilket bl.a. innebär att:
Optimera resurser i verkstäderna samt säkerställa att processer och metoder i respektive verkstad är harmoniserade både vad det gäller operativ serviceverksamhet, men även inkluderad efterlevnad/uppfyllelse av Säkerhet och Arbetsmiljökrav, standards, policyer och lokala lagar och bestämmelser.
Leda Sales To Delivery-processen och säkerställa en framgångsrik försäljning av hela erbjudandet inkl. service och tjänster.
Förbättra och effektivisera processer, strukturer och självklart även utveckla kompetenser.
Direkt leda uthyrnings- och begagnat verksamheten.
Jobba nära verksamheten och vara tillgänglig för coaching och beslut.
Värna om Scanias varumärke och kärnvärden.
Stärka samarbetet och interaktionen med utbildningsorgan i regionen med syfte att trygga försörjningen av nyckelkompetenser både på kort och lång sikt.

Vem är du?
Vi söker en person med starka ledaregenskaper, systematiskt arbetssätt, prestationsinriktning, god kommunikationsförmåga samt en kommersiell ådra vilket vi ser som viktig för att lyckas i rollen.
Vi förväntar oss att du har erfarenhet och en stor förståelse för arbete i återförsäljar- eller distributörsledet, alternativt från liknande operationell verksamhet i ledande befattning.
Arbetet sker i huvudsak på svenska varför svenska i tal och skrift är ett krav.
Scania Sverige AB tillhör Region Norra Europa, därav är engelska i tal och skrift meriterande.
Ytterligare information
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
David Källsäter – VD [email protected]
Mikael Eriksson - Servicemarknadsdirektör [email protected]
Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och relevanta utbildningsintyg/betyg. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. En bakgrundskontroll kan komma att genomföras för denna tjänst. Sista ansökningsdag är den 5 maj 2024.
Välkommen med din ansökan!
Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten. Scania Sveriges helägda verksamhet återfinns i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt områdena kring Norrköping, Örebro, Gävle och Borlänge. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 234 tunga fordon med en marknadsandel på 40,7%, samt 223 Scaniabussar Visa mindre

Key Account Manager till Centralkundsförsäljning, Lastbilsmarknad

Ansök    Mar 25    Scania CV AB    Key account manager
Scania går från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi söker nu en Key Account Manager för att förstärka den svenska säljorganisation utgående från vårt kontor i Lindvreten, Kungens kurva, Stockholm. Gruppen består idag av 4 erfarna medarbetare. Dina arbetsuppgifter Din huvudsakliga roll blir att arbeta med tekniska specifikationer, utgöra ett gränssnitt mot våra påbyggare... Visa mer
Scania går från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.
Vi söker nu en Key Account Manager för att förstärka den svenska säljorganisation utgående från vårt kontor i Lindvreten, Kungens kurva, Stockholm. Gruppen består idag av 4 erfarna medarbetare.
Dina arbetsuppgifter
Din huvudsakliga roll blir att arbeta med tekniska specifikationer, utgöra ett gränssnitt mot våra påbyggare samt arbeta med försäljning till de lastbilskunder som centralkundsavdelningen ansvarar för. Dessa kunder består av en blandning av statliga verk/bolag, större privata aktörer samt internationella aktörer inom transportområdet.
I dina arbetsuppgifter ingår att aktivt arbeta med ovan nämnda kunder, både genom proaktivt pre-sale arbete men även att driva och medverka vid upphandlingar. En viktig del i arbetet är att du som Key Account Manager skapar en teknisk specifikation, varpå du sätter ihop en offert som sedan presenteras för kunden. Arbetet kommer att bedrivas tvärfunktionellt i nära samarbete med våra kollegor på servicemarknad, Scania Finans men även avdelningen för strategiska konton på Scania CV.
Centralkundsavdelningen arbetar med offentliga upphandlingar. Därav ser vi vikten av att i ett tidigt skede medverka i processen vid en sådan offentlig upphandling för att på så sätt matcha kundens behov mot våran produkt- och tjänsteportfölj.
Du kommer att arbeta nära kund och ska ha förmåga att översätta kundens önskemål till säljbara produkter och tjänster.
Du kommer gemensamt med övriga i gruppen skapa kort- och långsiktiga affärsplaner i linje med företagets mål. Vidare ska du medverka till att avdelningen utvecklar och marknadsför produkter och tjänster till nya och befintliga kunder i enlighet med överenskomna försäljnings- och marknadsföringsstrategier så att försäljningsmålen uppnås. Utöver försäljningsrelaterade uppdrag så förväntas du aktivt bidra till vårat förbättringsarbete.
Tjänsteresor ingår i din roll som Key Account Manager.
Din profil
Du är högskoleutbildad inom teknik, marknad/ekonomi eller motsvarande. Har du även tidigare erfarenhet inom teknikrelaterad försäljning till större kunder är det mycket meriterande. Försäljningserfarenhet från Scania är meriterande.
Teknisk förståelse, lösningsorienterad samt affärsmässighet är nyckelegenskaper för tjänsten. Du förstår hur en lastbil är uppbyggd och sambandet mellan lastbilen och dess olika påbyggnationer och applikationer
Som person har du förmåga att fatta snabba och välavvägda beslut, prioritera, vara noggrann samt drivande med hög ansvarskänsla. Då arbetet ibland är intensivt är det en fördel om du är flexibel och klarar av ett högt tempo, samt förmår att hantera flera saker i tät följd men även parallellt.
Du är social, har lätt för att bygga relationer och är duktig på att skapa förtroende både hos kunder och medarbetare. Du är självgående, motiveras av att uppnå goda resultat och har lätt för att anpassa dig till olika situationer.
Du kan kommunicera på svenska och engelska både i tal och skrift samt har goda datakunskaper, främst i Officepaketet MS Office. Meriterande om du har körkort för lastbil.
Ytterligare information
Kontakta gärna Peter Ström (Chef – Centralkundförsäljning), 070-788 35 17.
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden. En bakgrundskontroll kan komma att genomföras för denna tjänst. Sista ansökningsdag är den 8 april 2024.
Välkommen med din ansökan!
Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 462 tunga fordon till en marknadsandel på 40,6%, därtill registrerade Scania Sverige 239 Scaniabussar. Visa mindre

Verkmästare med teamleaderansvar- Scania Sverige AB, region Stockholm Söder

Brinner du för att utveckla människor i en teknisk utmanande miljö för skapa engagerade medarbetare som hjälper våra kunder på bästa möjliga sätt. Då kan du vara den vi söker! Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av din vardag. Vi söker nu en ny medarbetare till vår anläggning i Kungens Kurva. Du kommer att ingå i ett drivet och kompetent serviceteam där bl.a. servicerådgivning, kundmottag... Visa mer
Brinner du för att utveckla människor i en teknisk utmanande miljö för skapa engagerade medarbetare som hjälper våra kunder på bästa möjliga sätt. Då kan du vara den vi söker! Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av din vardag.
Vi söker nu en ny medarbetare till vår anläggning i Kungens Kurva. Du kommer att ingå i ett drivet och kompetent serviceteam där bl.a. servicerådgivning, kundmottagning och reservdelsförsäljning ingår.
Om oss
Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%
Dina arbetsuppgifter
I din roll som Verkmästare ansvarar du för att leda och fördela arbetet i verkstaden. Du ansvarar även för att det dagliga arbetet utförs enligt gällande instruktioner på ett säkert, effektivt och kvalitativt sätt, vilket är ekonomiskt både för kunden och för verkstaden. På Scania är arbetsmiljöarbete prioriterat och du har en ledande roll att uppmuntra och säkerställa ett säkert och långsiktigt hållbart arbetssätt.
Du stöttar tekniker med instruktioner och anvisningar, vägleder vid felsökning och val av rätt reparationsmetod samt kvalitetssäkrar utfört arbete innan kunden hämtar sitt fordon. Som en medlem av serviceteamet är du delaktig i verkstadens administration och arbetar kontinuerligt med att upprätthålla goda relationer med interna och externa kunder och säkerställer att informationen om utfört arbete är tydliga internt och indirekt till kund.
En viktig del av rollen är att långsiktigt arbeta för att vår personal ska bli självgående och främja ett gott samarbete inom alla delar av driftstället.
Vi ser även att den person som söker detta jobb vill ta ett formellt Team Leader ansvar. Vilket innebär ett ansvar för en grupp medarbetare med syfte att utveckla medarbetarna, i det ingår utvecklingssamtal, regelbunden feedback samt bistå servicechef vid lönesättning och delta aktivt vid nyrekryteringar. Beroende på din profil och bakgrund kommer olika stora delar av detta läggas på rollen inledningsvis och byggas på efterhand.
Din profil
Du har lägst gymnasieutbildning med inriktning fordon/teknik. Du har tidigare erfarenhet från fordonsbranschen och har du arbetsledarutbildning är det meriterande. Du besitter även god teknisk kompetens med kunskaper om fordonsreparationer. För tjänsten krävs att du har lätt att ta till dig olika IT-system. Vi arbetar idag med t.ex. AutoMaster, Multi, Digital Dealer och Cabas med flera.
Du trivs med många kontakter och att hantera en mängd ärenden, du kan snabbt rycka in och hjälpa dina kollegor med tekniska problem. Du bidrar med gott humör och hög arbetsmoral. Du är driven, kommunikativ och besitter god förmåga att skapa och upprätthålla relationer. Du är duktig på att planera och organisera. Som person är du serviceinriktad och ordningsam. Framförallt brinner du att utveckla människor. Som en del av vårt team är du flexibel och trivs med utmaningen att lösa såväl snabba som mer komplexa ärenden åt våra kunder tillsammans med dina kollegor. Du behärskar svenska både i tal och skrift. B- och C-behörighet är ett krav, har du även CE och Dbehörighet är det meriterande. Dina bidrag med goda idéer i vårt förbättringsarbete välkomnas, då vi ständigt utmanar våra processer.
Vi erbjuder dig
Trivsam arbetsmiljö med duktiga och trevliga kollegor inom reservdelar, verkstad samt försäljning, vilka hjälper dig att växa med uppgiften. Mycket goda möjligheter till vidareutbildning och egen utveckling inom Scania. Tjänsten är på heltid.
För mer information om tjänsten
Välkommen att kontakta tf Servicechef Ola Åverling tel 0765723181.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 2024-04-23. Din ansökan bör inkludera CV, personligt brev samt kopior av betyg/intyg. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. Visa mindre

Servicetekniker/Mekaniker Motor Scania Sverige Region Stockholm

Ansök    Jan 31    Scania CV AB    Lastbilsmekaniker
Som tekniker/mekaniker arbetar du med att utföra service och reparationer på motorer, marint och industri samt påbyggnationer. Arbetet är mestadels förlagt hos kund. Du ansvarar för att utföra reparationer på komponenter i alla mekaniska, pneumatiska och hydrauliska system. Med hjälp av våra reparationsmetoder och program gör du felsökning och reparation av elsystem. Du är en viktig resurs då våra kunder kräver professionell service och noggrannhet. Du har... Visa mer
Som tekniker/mekaniker arbetar du med att utföra service och reparationer på motorer, marint och industri samt påbyggnationer. Arbetet är mestadels förlagt hos kund.
Du ansvarar för att utföra reparationer på komponenter i alla mekaniska, pneumatiska och hydrauliska system. Med hjälp av våra reparationsmetoder och program gör du felsökning och reparation av elsystem. Du är en viktig resurs då våra kunder kräver professionell service och noggrannhet.
Du har fordonsteknisk utbildning inom tunga fordon eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi vill att du har erfarenhet av arbete med industrimotorer eller tunga fordon sedan tidigare. Vi ser gärna att du har god el-kunskap och ett genuint intresse inom området då våra produkters system idag är komplexa.
Djupare kunskaper inom hydraulik eller styrsystem är meriterande. Du är en van dataanvändare då arbetet i många moment kräver systemförståelse där du kopplar upp dator mot olika system t.ex. SDP3 och Multi. Körkort B-behörighet är ett krav.
Som person är du serviceinriktad, ordningsam, självgående och utför reparationer med hög kvalitet. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater och känner en självklarhet i att vara delaktig i förbättringsarbete av våra processer och metoder.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Servicechef till Scania Sverige region Stockholm Söder

Ansök    Mar 19    Scania CV AB    Servicechef, bilverkstad
Scania går från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vill du vara med och utveckla Scanias serviceaffär till nästa nivå? Vi vill göra skillnad, vill du vara delaktig på resan? Scania Sverige AB, Region Stockholm Söder har ansvar för marknaden i södra Stockholm och vi har verkstäder i Kungens Kurva, Hovsjö och Jordbro. Vi erbjuder våra kunder förstklassiga produkter med ti... Visa mer
Scania går från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.
Vill du vara med och utveckla Scanias serviceaffär till nästa nivå? Vi vill göra skillnad, vill du vara delaktig på resan?
Scania Sverige AB, Region Stockholm Söder har ansvar för marknaden i södra Stockholm och vi har verkstäder i Kungens Kurva, Hovsjö och Jordbro. Vi erbjuder våra kunder förstklassiga produkter med tillhörande service och tjänsteutbud.
Vi söker vår nästa servicechef i Kungens Kurva som tillsammans med våra kunniga och engagerade medarbetare får representera ett av världens starkaste varumärken, där stolta och målmedvetna kunder är din vardag.
Dina arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga ansvar är att utveckla och leda verkstadens verksamhet och aktiviteter för att maximera kund- och medarbetarnöjdhet. För Servicechefen är vård och utveckling av kundrelationer en naturlig del av vardagen och där vår service ska inge stort förtroende hos våra kunder.
Du är ansvarig för att forma din arbetsledning, rekrytera och personalplanera samt utveckla ett starkt hållbart team som tar sig mot uppsatta mål. Du äger det affärsmässiga resultatet och ansvarar för verksamhetsstyrning; prognos, resultat och uppföljning. Servicechefen är ansvarig för verksamhetens säkerhet, hälsa och arbetsmiljö.
I uppdraget ingår att delta i en driftsledning tillsammans med representanter från fordonsförsäljning och du kommer att ingå i Region Stockholm Söders ledningsgrupp där du bidrar till regionens totala affär och utveckling.
Din profil
Vår övertygelse ligger i att resultat uppnås genom människor och ett närvarande ledarskap. Du är därmed en lagspelare som besitter god förmåga att skapa och upprätthålla relationer samtidigt som du har ett starkt driv och intresse för god kundservice och affärer.
Ditt ledarskap är tydligt och du har förmågan att arbeta både operativt och strategiskt där tyngdpunkten ligger i det operativa. För att lyckas i rollen söker vi dig som har erfarenhet av servicemarknad, förändringsarbeten och har ett intresse för helhetsaffären. I detta uppdrag ingår att leda och coacha såväl verkstadspersonal som administrativ personal.
Samarbetet inom regionen är viktigt mellan både försäljning och med dina kollegor på de övriga serviceverkstäderna, därför ser vi gärna att du är öppen, flexibel och tycker om att bredda vyn.
Stort fokus ligger i att utöka serviceförsäljningen och växa servicetjänster på exempelvis släp och påbyggnationer samt reservdelar.
Utbildning och/eller arbetslivserfarenhet:
* Minst 3 år chefs-/ledarskapserfarenhet
* God kännedom om den tunga lastbils- och bussbranschen är starkt meriterande
* Erfarenhet från återförsäljare inom tung fordonsindustri är starkt meriterande
* Kommunicerar väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska
* B-körkort är ett krav, C- och/eller D är meriterande
Vi erbjuder
En trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som kan bidra till att du växer med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt goda utvecklingsmöjlighet till vidareutveckling inom Scania.
Tjänsten är på heltid.
Ytterligare information
Vill du veta mer? Kontakta gärna Återförsäljarchef Fredrik Lundström på 010-7066004.
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, relevanta utbildningsintyg/betyg och CV. Urval, intervjuer och tillsättning kan ske under ansökningsperioden. En bakgrundskontroll kan komma att genomföras för denna tjänst. Sista ansökningsdag är den 7 april 2024.
Välkommen med din ansökan!
Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 462 tunga fordon till en marknadsandel på 40,6%, därtill registrerade Scania Sverige 239 Scaniabussar. Visa mindre

Teknisk kompetensutvecklare

Ansök    Feb 9    Scania CV AB    Organisationsutvecklare
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi leder marknaden och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar. För att vi ska lyckas med det behöver vi säkerställa framtida kompetensutveckling hos våra helägda och privata återförsäljare. Har du ett genuint tekniskt intresse kombinerat med ett stort intresse för pedagogik och kommunikation? Vi... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi leder marknaden och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar. För att vi ska lyckas med det behöver vi säkerställa framtida kompetensutveckling hos våra helägda och privata återförsäljare.
Har du ett genuint tekniskt intresse kombinerat med ett stort intresse för pedagogik och kommunikation? Vill du vara med på den här spännande resan? Då har du ett utmärkt tillfälle att söka en plats i vårt team!
I vår dynamiska miljö krävs stor flexibilitet men också ett genuint intresse för att optimera hur vi tränar organisationen, primärt vad gäller teknisk bitar men även utifrån den digitala vardag vi möter och den allt snabbare växande elektrifierings utveckling vi står mitt i.
Fokus är att bistå med support och leveranser av högkvalitativa och effektiva lösningar för att säkra den tekniska kompetensen som kräver ett snabbare tempo på marknaden än någonsin tidigare.
Du ingår i gruppen ”Teknisk Support” och vårt huvuduppdrag är att stödja hela svenska nätverket med teknisk support och kompetensutveckling.
Det innebär att du samarbetar med Scania Academy (vår interna utbildningsleverantör) där du ansvarar för att identifiera behov, effektivt utveckla och leverera tekniska utbildningslösningar.
Din profil
Som person har du ett inkluderande arbetssätt, du tycker att det är lätt att kommunicera med andra och vill bidra till ökad teknisk kompetens - kanske har du varit tränare i andra sammanhang. Det är meriterande om din tekniska bakgrund ligger inom motorteknik eller elektroteknik.
Det är också viktigt att du är en stark lagspelare och att du agerar på ett respektfullt sätt som individ.
Du gillar att arbeta i projektform och har förmågan att översätta olika behov till välanpassade utbildningslösningar. Du är bra på att skapa struktur, har en analytisk förmåga och trivs med koordinerande uppgifter.
Vi tror att du har ett par års erfarenhet kopplat till produkt eller service inom området tunga fordon och starkström.
Flytande engelska och svenska i både tal och skrift krävs.
Ytterligare information
För frågor kontakta Alessandro Pontecorvi, Chef Teknisk Support på mail: [email protected]
Ansökan
Vi ser fram emot att få din ansökan inklusive CV, relevanta intyg/betyg och personligt brev senast den 2024-03-01. Rekrytering och urval kommer att ske löpande och en bakgrundskontroll kan komma att genomföras för denna tjänst.
Välkommen med din ansökan!
Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 462 tunga fordon till en marknadsandel på 40,6%, därtill registrerade Scania Sverige 239 Scaniabussar. Visa mindre

Charghing Manager

Vill du vara med att utveckla framtiden? Till Scania Sverige AB’s huvudkontor söker vi nu en Charghing Manager. Ansvarsområdet publik laddning ingår i affärsområdet Servicemarknad som ansvarar för att Scaniakunder runt om i landet ska ha tillgång till förstklassig service. Du kommer rapportera till chefen för Other Services som du kommer ha ett nära samarbete med. I denna avdelning jobbar vi med servicemarknad aktiviteter som inte är renodlad verkstadsdrif... Visa mer
Vill du vara med att utveckla framtiden?
Till Scania Sverige AB’s huvudkontor söker vi nu en Charghing Manager. Ansvarsområdet publik laddning ingår i affärsområdet Servicemarknad som ansvarar för att Scaniakunder runt om i landet ska ha tillgång till förstklassig service.
Du kommer rapportera till chefen för Other Services som du kommer ha ett nära samarbete med. I denna avdelning jobbar vi med servicemarknad aktiviteter som inte är renodlad verkstadsdrift och utveckling av nya områden, ibland tillsammans med fabrik. Inom Other Services ingår även bussdepåer, publik laddning, tvätthallar och kan även utökas med fler underavdelningar i framtiden.
Ditt uppdrag
I rollen som Charghing Manager kommer du att analysera elförsörjning, elförsäljning, laddare, tillgänglighet, utnyttjandegrad etc. Du kommer även att koordinera support, analysera utvidgning av nätverk, följa upp elektrifierings stöd och utveckla detta området framåt. I rollen kommer du att arbeta mycket självständigt och samarbeta tvärfunktionellt med Scanias huvudkontors motsvarande avdelningar.
Profil
Nu söker vi någon med analytisk förmåga, insikt och intresse för digital utveckling och elektrifiering. Vi söker en lagspelare med ett stort intresse för teknik och affär som är nyfiken av att lära sig nya saker och vill utvecklas i rollen och inom Scanias organisation. Du trivs i en roll med många kontaktytor där nätverkande är en viktig del av ditt arbete. Har lätt för att skapa, bibehålla och utveckla nya relationer. Vi tror även att du har ett stort eget driv och jobba självständigt.
Du har troligen en akademisk utbildning inom teknik eller liknande och har flerårig arbetslivserfarenhet av liknande tjänster. För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av strategisk samordning och försäljnings- och serviceaktiviteter kopplade till serviceaffären. Har du tidigare arbetat med utveckling och implementering av försäljnings- och serviceplaner ser vi det som mycket meriterande liksom tidigare erfarenhet inom verkstadsområdet. Insikt i infrastruktur och byggnormer är meriterande. Att ha erfarenhet av Scanias produkter eller motsvarande inom fordonsbranschen är bra.
Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse. B-körkort är ett krav då resor inom Sverige ingår i tjänsten. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig möjligheten att utvecklas vidare hos en av Scanias främst distributörer tillsammans med trevliga och kunniga kollegor i det spännande arbetet att utveckla vår förmåga att erbjuda helhetslösningar till våra kunder.
Du får vara med och utveckla Scanias publika laddning tillsammans med vårt globala nätverk. Men också ansvara för Scania Sveriges egna nätverk.
Mer information
För mer information kontakta Rickard Svedin, Head of Other Services 070-0815629
Ansökan
Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta intyg i din ansökan. Sista ansökningsdag är den 2024-01-07. Urval och intervjuer kommer att ske efter att annonseringen har gått ut. En bakgrundskontroll kan komma att genomföras för denna tjänst.
Välkommen med din ansökan!
Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 462 tunga fordon till en marknadsandel på 40,6%, därtill registrerade Scania Sverige 239 Scaniabussar. Visa mindre

Credit Controller till Scania Sverige AB

Ansök    Dec 14    Scania CV AB    Finansiell controller
Scania genomgår en omvandling från att vara en leverantör av lastbilar, bussar, BEV och motorer till att bli en helhetsleverantör av hållbara transportlösningar. Denna förändring påverkar inte bara Scanias finansiella processer och IT-systemstöd utan även dess infrastruktur. I vår dynamiska och snabbväxande arbetsmiljö på Scania Sverige AB är vi dedikerade till att tillhandahålla enastående produkter och tjänster till våra kunder. Vi betonar innovation och... Visa mer
Scania genomgår en omvandling från att vara en leverantör av lastbilar, bussar, BEV och motorer till att bli en helhetsleverantör av hållbara transportlösningar. Denna förändring påverkar inte bara Scanias finansiella processer och IT-systemstöd utan även dess infrastruktur.
I vår dynamiska och snabbväxande arbetsmiljö på Scania Sverige AB är vi dedikerade till att tillhandahålla enastående produkter och tjänster till våra kunder. Vi betonar innovation och teamwork i vår snabbrörliga miljö. Som en del av vår strategiska tillväxt söker vi nu en högt motiverad och kunnig Kredithandläggare för att ansluta sig till vårt Kreditteam. I denna spännande fas kommer du att bli en viktig del av en arbetsgrupp om fem Credit Controllers, samarbeta nära med dina kollegor. Tillsammans kommer ni att spela en avgörande roll i att säkerställa effektiv kredit- och inkassohantering, och därigenom bidra till Scania Sverige AB:s övergripande ekonomiska välmående.
Ansvarsområden:
Kreditbedömning: Utvärdera snabbt kreditvärdigheten för nya och befintliga kunder genom att analysera ekonomisk information och betalningshistorik.
Kreditgränser: Fastställ och hantera kreditgränser för kunder, och se till att de överensstämmer med företagets risktolerans och policy.
Inkasso: Kontakta proaktivt kunder med försenade betalningar för att säkra snabb lösning. Förhandla och etablera återbetalningsplaner vid behov.
Tvistlösning: Utred och lösa faktureringsavvikelser eller tvister på ett snabbt sätt. Samarbeta med interna avdelningar för att hantera bestridna fakturor och frågeställningar.
Rapportering: Förbered och presentera regelbundna rapporter om statusen för kundfordringar, åldersanalys och andra relevanta finansiella metriker.

Din Profil
Vi söker efter en noggrann och målinriktad Credit Controller som trivs i vår snabbt föränderliga arbetsmiljö och har förmågan att hantera företagets kredit- och inkassoprocess. Du kommer att ha en avgörande roll i att säkerställa snabb inbetalning av utestående skulder, upprätthålla positiva kundrelationer och stödja organisationens övergripande ekonomiska hälsa.
Deltagande i projekt, arbetsgrupper och ad hoc-uppdrag är en del av arbetsuppgifterna. Om du har en passion för förändring och en stark drivkraft att uppnå framgång tillsammans med dina kollegor, är du den vi söker. Du har förmågan att se helheten och förstå hur du kan omvandla verksamhetens behov till konkreta mål och aktiviteter. Att följa upp dessa för att säkerställa önskad effekt är en naturlig del av ditt arbetssätt. Flexibilitet, integritet och en stark känsla av ansvar för leveranser karakteriserar dig. Du trivs med tvärfunktionellt samarbete och har en naturlig fallenhet för att bygga och underhålla relationer.
Vi ser gärna att du har:
Kandidatexamen i finans, redovisning eller relaterat område.
Bevisad erfarenhet som Kredithandläggare eller i en liknande roll.
God förståelse för kredit- och inkassoprocesser.
Utmärkta analytiska och problemlösningsförmågor.
Effektiv kommunikation och är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.
Behärskning av Microsoft Office, särskilt Excel.
Erfarenhet av Dynamics 365 F&O/Automaster DMS är en fördel.

Kontaktinformation
För mer information kontakta rekryterande chef Gabriel Altunsu på [email protected].
Ansökan
Din ansökan bör inkludera CV, personligt brev och kopior av intyg. Ansök så snart som möjligt och senast den 7 januari 2024. Screening och intervjuer kommer att genomföras löpande. En bakgrundskontroll kan komma att genomföras för denna tjänst.
Scania Sverige AB är en arbetsgivare som främjar lika möjligheter. Vi uppmuntrar sökande från alla bakgrunder att ansöka.
Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!
Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 462 tunga fordon till en marknadsandel på 40,6%, därtill registrerade Scania Sverige 239 Scaniabussar. Visa mindre

Servicetekniker/Mekaniker Lastbil Scania Sverige Kungens Kurva

Ansök    Dec 21    Scania CV AB    Lastbilsmekaniker
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till att bli en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Gillar du att lösa problem och ta egna initiativ? Vill du arbeta med den senaste tekniken och världsledande fordon? Då är vi rätt arbetsgivare för dig och nu söker vi en ny kollega till vårt team i Kungens Kurva! Vi behöver dig som är fingerfärdig och som uppskattar att arbeta praktiskt... Visa mer
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till att bli en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.


Gillar du att lösa problem och ta egna initiativ? Vill du arbeta med den senaste tekniken och världsledande fordon? Då är vi rätt arbetsgivare för dig och nu söker vi en ny kollega till vårt team i Kungens Kurva!
Vi behöver dig som är fingerfärdig och som uppskattar att arbeta praktiskt med både hjärna och händer. Du drivs av att hjälpa våra kunder och se till att kundens verksamhet kan fortsätta vara lönsam.
Vi kan erbjuda dig en trivsam arbetsmiljö med duktiga kollegor inom reservdelar, verkstad och försäljning. Du får ett team av trevliga, kompetenta kollegor som kan hjälpa dig att växa med uppgifterna och du har goda möjligheter till vidareutbildning samt utveckling inom Scaniaorganisationen.


Arbetsbeskrivning
Som servicetekniker arbetar du med att utföra service och reparationer på lastbilar, bussar, släp samt påbyggnationer. Med hjälp av våra reparationsmetoder och program gör du felsökning och reparation av elsystem. Du är en viktig resurs då våra kunder kräver professionell service och noggrannhet.
Vem är du
De bästa lastbilarna behöver också de bästa serviceteknikerna. Vi söker nu dig som har fordonsteknisk utbildning inom tunga fordon eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har goda el kunskaper och ett genuint intresse inom området då fordonens system idag är komplexa.
Dokumenterad erfarenhet inom hydraulik, el samt påbyggnationer är mycket meriterande.
Som person är du serviceinriktad, ordningsam, självgående och utför reparationer med hög kvalitet. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater. Du är en van dataanvändare då arbetet i många moment kräver systemförståelse där du kopplar upp dator mot fordonet. Körkortsbehörighet B är ett krav, har du även C- CE och D-behörighet är det meriterande.
Ytterligare information
Arbetstiden sker schemalagt då våra öppettider är måndag-torsdag kl. 07:00-22:30, fredag-lördag kl 07:00-16:00.
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och ev kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!
Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. Visa mindre

Business Controller till Scania Sverige AB Kungens Kurva

Ansök    Nov 6    Scania CV AB    Business controller
Till Scania Sverige ABs huvudkontor i Kungens Kurva söker vi nu en Business Controller med stort driv och engagemang. I början av 2022 förvärvade Scania Sverige en återförsäljare med driftsställen i framförallt Gävleborg och Dalarna. Vi söker nu en Business Controller som vill vara med i resan att integrera den verksamheten med Scania Sverige samt bidra till att skapa en lönsam tillväxt. Controllerteamet ansvarar för resultatuppföljning och prognosprocesse... Visa mer
Till Scania Sverige ABs huvudkontor i Kungens Kurva söker vi nu en Business Controller med stort driv och engagemang. I början av 2022 förvärvade Scania Sverige en återförsäljare med driftsställen i framförallt Gävleborg och Dalarna. Vi söker nu en Business Controller som vill vara med i resan att integrera den verksamheten med Scania Sverige samt bidra till att skapa en lönsam tillväxt.
Controllerteamet ansvarar för resultatuppföljning och prognosprocessen för Scania Sveriges 5 regioner, med 22 driftsställen, samt distributörsverksamheten. Teamets viktigaste uppgift är att agera Business Partner till verksamheten och visa på åtgärder som bidrar till lönsam tillväxt. Vi söker dig som vill komma nära Scanias affär på återförsäljarnivå och rollen är en ideal möjlighet för dig som vill kunna omsätta dina färdigheter i ett affärsintensivt klimat.?
Rollen är baserad i Lindvreten och kommer framöver att innebära ett visst resande.?
Om tjänsten
Du blir en del av ett centralt controllerteam och rapporterar till chefen för Business Control. Du har dessutom ett nära samarbete med regionens återförsäljarchef, samt övriga chefer inom regionens ledningsgrupp. ?
I denna roll kommer du främst att arbeta med följande arbetsuppgifter;
Utarbeta prognoser, marknadsplaner och affärsplaner för regionen i nära samarbete med regionens ledningsgrupp
Ansvara för uppföljning av månadsresultat och KPI:er samt uppföljning av mål kopplat till affärsplanen
Agera Business Partner mot chefer och andra nyckelpersoner samt arbeta aktivt med att skapa ägarskap kring resultatet på respektive återförsäljare och driftsställe
Ingå i regionens ledningsgrupp
Investeringsanalys - planering, beräkning och kontroll av investeringar utifrån givna mallar och modeller
Aktivt bidra med att identifiera förbättringsområden och aktivitet för att verksamheten ska uppnå ett högre resultat
Arbeta aktivt med integrationen av verksamheten i Gävleborg och Dalarna
Utveckla interna processer och rutiner för att säkerställa ett effektivt arbetssättDin bakgrund
Du är civilekonom eller motsvarande och har omkring fem års erfarenhet av liknande befattning, gärna inom fordonsbranschen, retail eller liknande.
Du är van att analysera finansiell information och omsätta den i slutsatser och rekommendationer som driver bolaget framåt. Mycket goda kunskaper i Excel ser vi som en självklarhet, samt att du har god förmåga att presentera finansiell information i Power BI på ett överskådligt sätt. Scania arbetar i Microsoft Dynamics D365 och erfarenhet av systemet är meriterande. Vidare har du en god förståelse för redovisning och relevanta lagar och regler, samt uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.?
Personliga egenskaper
Vi lägger mycket stor vikt vid din personlighet och att du har rätt inställning. För att trivas i rollen som Business Controller har du ett stort affärsintresse, är strukturerad och har en hög analytisk förmåga. Du är en lagspelare som brinner för ditt arbete och visar därför ett stort engagemang i det du tar dig för.
Vidare är du prestigelös, kommunikativ och har lätt för att bygga relationer och skapa förtroende i organisationen. Du är mycket intresserad av att driva förändringsarbete inom verksamheten och har lätt för att själv identifiera och föreslå förbättringsområden.?
Stor vikt i denna roll läggs på personlighet, inställning och viljan att utvecklas, både sig själv och sin roll. För att bli framgångsrik i denna roll behöver du vara en driven, ansvarstagande och kommunikativ person. Du har en hög analytisk förmåga och har ett affärsintresse. Du är en lagspelare, förtroendegivande, tycker om att ha många kontaktytor och har lätt att bygga relationer. Du är prestigelös och vågar utmana dig själv och din omgivning.
Ytterligare information
Vid frågor rörande tjänsten, kontakta Gordana Ilic, Chef Business Control +46 700 82 71 61
Ansökan
Sista ansökningsdag är den 23 november 2023. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. En bakgrundskontroll kan komma att genomföras för denna tjänst.
Vi ser fram emot din ansökan!
Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 462 tunga fordon till en marknadsandel på 40,6%, därtill registrerade Scania Sverige 239 Scaniabussar. Visa mindre

Regional Sales & Key Account Manager

Ansök    Nov 30    Scania CV AB    Key account manager
Scania går från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Bus & Coach är ett allt viktigare affärsområde på grund av den växande befolkningen, urbaniseringen och fokuset på hållbarhet. Nu står vi inför en väldigt spännande tid då Scania har valt en ny strategisk inriktning och vi kommer framöver ytterligare stärka vårt fokus på både Urban och Travelsegmentet. Nyckeln till framgå... Visa mer
Scania går från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.
Bus & Coach är ett allt viktigare affärsområde på grund av den växande befolkningen, urbaniseringen och fokuset på hållbarhet. Nu står vi inför en väldigt spännande tid då Scania har valt en ny strategisk inriktning och vi kommer framöver ytterligare stärka vårt fokus på både Urban och Travelsegmentet.
Nyckeln till framgång är samarbete, fokus, engagemang och långsiktighet. Som ett team, tillsammans med t ex återförsäljare, servicemarknad och finans, måste vi undersöka nya affärsmöjligheter, våga prova, utmana och fokusera på rätt affärer. En annan viktig del i denna resa är att driva omställningen till ett hållbart transportsystem och öka vår serviceförsäljning. Därför söker vi någon i rollen som Regional Sales & Key Account Manager.
Arbetsbeskrivning
I rollen ingår både ett regions samt Key Account ansvar, dvs säljansvar för de kunder som hanteras centralt från oss på distributören. Framöver kan även rollen utökas med ett Key Account ansvar för de påbyggare som ingår i vårt marknadsförda program.
Som ansvarig för Region Norr så är uppdraget att tillsammans med Berners Tunga Fordon AB utveckla bussverksamheten, dvs. ansvara för försäljningsvolym, lönsamhet, prioritering av kundbasen, planera aktiviteter samt ta fram och implementera en regionstrategi.
Som Key Account är du ansvarig för direktförsäljning till några av våra centralkunder, du driver relationen samt ansvarar för volym och lönsamhet. Du förväntas leda verksamheten på ett självständigt sätt, vidta åtgärder, fatta beslut för att uppnå målen och implementering av en kundstrategi i nära sammabete med övriga avdelningar inom Scania Sverige.
Profil
Den här tjänsten ger dig en möjlighet att driva Scanias bussverksamhet framåt och bli en del av ett team av högt kvalificerade och engagerade människor. En universitetsexamen samt tidigare erfarenhet från kommersiella positioner är meriterande.
Du har ett gediget kommersiellt intresse och trivs med att arbeta i en snabbrörlig miljö. Du kan jobba Du har en förmåga att hantera många saker parallellt och har lätt för att samarbeta med andra människor. Du törs utmana, tar initiativ, ser behov till förändring och som du tillsammans med övriga i organisation driver igenom. Helst är du bekant med våra produkter, förståelse för branschen och de produkter samt servicelösningar vi säljer. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav.
För ytterligare information
Om du är intresserad av denna tjänst, vänligen kontakta:
Johan Ekberg, försäljningschef Bussmarknad, tel. 070 081 09 45 eller andra personer i teamet.
Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och andra relevanta intyg/betyg. Intervjuer och urval kommer att ske löpande och sista ansökningsdag är den 11 december 2023. En bakgrundskontroll kan komma att genomföras för denna tjänst.
Vi ser fram emot din ansökan!
Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 462 tunga fordon till en marknadsandel på 40,6%, därtill registrerade Scania Sverige 239 Scaniabussar. Visa mindre

Area Sales Manager Charging Solutions

Ansök    Nov 16    Scania CV AB    Säljledare
Lets Manage Changes, Lets Generate Culture, Lets build Tomorrow As the expansion of our e-mobility business grow our customers need support in assuring a charging infrastructure fit for their purpose. We are now hiring a Area Sales Manager Charging Solutions to grow Scania’s depot charging end to end business. In your day-to-day activities you will co-operate with the emobility sales team and our dealers, prospecting potential customers, pitching our charg... Visa mer
Lets Manage Changes, Lets Generate Culture, Lets build Tomorrow
As the expansion of our e-mobility business grow our customers need support in assuring a charging infrastructure fit for their purpose. We are now hiring a Area Sales Manager Charging Solutions to grow Scania’s depot charging end to end business. In your day-to-day activities you will co-operate with the emobility sales team and our dealers, prospecting potential customers, pitching our charging solution proposition, negotiating, and closing deals.
What you will do
Responsible for prospecting potential depot charging customer businesses
Connect with potential customers and pitch the Scania depot charging proposition
Coach and support our dealers in depot charging sales
Assure involvement and co-ordinate needed capabilities to build a customer centric offer
Negotiate win-win solutions and close contracts
Collaborate closely with the deployment team who is responsible for the construction and installation of the charging infrastructure, keeping our promises to the customerCapabilities you should have
Minimum of 4 years of relevant working experience in a commercial and/or sales driven role
Strong negotiation skills
Interest with the renewable energy sector/e-mobility and a passion to learn more
Willing and able to travel on a regular basis (2-3 days per week on average including overnight stays)
A Valid Driver's License
Fluency in English and Local language


We would like you to be a relationship-building and outgoing person who has a good ability to create and develop new contacts. That you have a business mindset and can demonstrate a sense of purpose in the role and take advantage of the customer's needs. Therefore, you also need to be responsive and service-minded.
For more information
Please contact Niklas Pederson, Sales Manger - e-Mobility Sales at +46700815879
Application
Your application should include a CV, cover letter and copies of any grades. Interviews and selection will take place on an ongoing basis. The deadline for applications is 2023-12-07. A background check will be conducted for the role.
We look forward to receiving your application.
Scania Sverige AB is a company within the Scania Group, and distributor for Scania's products and services on the Swedish market. Scania Sweden is responsible for a broad range of products and services, including sales and service through a dealer network with around 90 Scania dealerships and 2,000 employees, of which just under 1,000 people work in its own dealer operations in the metropolitan regions of Stockholm, Gothenburg and Malmö, as well as in Gävleborg, Dalarna, Södermanland and Västmanland. The head office is located in Stockholm, Kungens Kurva. In 2022, Scania Sweden registered 2,462 heavy-duty vehicles with a market share of 40.6%, in addition to which Scania Sweden registered 239 Scania buses. Visa mindre

Teknisk Helpdeskingenjör - Scania Sverige AB

Avdelningen Teknisk Support på Scania Sverige AB stöttar våra återförsäljare rörande de fordon och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Gruppen består idag av 14 personer. Dina arbetsuppgifter Huvudansvaret för den tekniska helpdeskingenjören är att ge återförsäljare, verkstäder och kunder en hög nivå av teknisk support för att säkerställa en snabb lösning på eventuella problem och därmed maximal drifttid för Scania-produkter. Detta up... Visa mer
Avdelningen Teknisk Support på Scania Sverige AB stöttar våra återförsäljare rörande de fordon och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Gruppen består idag av 14 personer.

Dina arbetsuppgifter
Huvudansvaret för den tekniska helpdeskingenjören är att ge återförsäljare, verkstäder och kunder en hög nivå av teknisk support för att säkerställa en snabb lösning på eventuella problem och därmed maximal drifttid för Scania-produkter.

Detta uppnås genom att lösa tekniska frågor med en kort ledtid inklusive eskalering av kvalitetsavvikelser inom övriga Scanias funktioner. Arbetet medför ett nära samarbete med de globala tekniksupport- och fältkvalitetsorganisationerna på Scania Corporate. Du rapporterar till Chef Teknisk Support.

Din profil
För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en gedigen produktteknisk erfarenhet samt att du trivs med ett högt tempo. Du har erfarenhet av Scania systemen FRAS, SDP3, BCI och bör vara bekant med verkstadsprocesser. Egenskaper som är viktiga för rollen är social kompetens, lyhördhet och engagemang.

Du är analytisk, strukturerad och drivande. Självklart är du en god lagspelare då vi dagligen arbetar med kompetensutbyte inom gruppen. B-körkort är ett krav och har du även C- och E-körkort är det meriterande men inget krav. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift.

Vi kan ge dig en trivsam arbetsmiljö med engagerade kunniga kollegor inom servicemarknaden. Intressanta och utmanande arbetsuppgifter i marknadsmiljö med ett nära samarbete med både Scanianätverk och bussoperatörer.

Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Alessandro Pontecorvi, Chef Teknisk Support på tel 010-706 67 41 alt  [email protected] eller Peter Asplund, Teamledare Teknisk Support på tel 010-706 62 51 alt [email protected].

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval kommer att ske löpnade under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 462 tunga fordon till en marknadsandel på 40,6%, därtill registrerade Scania Sverige 239 Scaniabussar. Visa mindre

Servicechef till Scania Sveriges Motorverkstad

Ansök    Jan 18    Scania CV AB    Servicechef, bilverkstad
Vill du vara med och utveckla Scanias serviceaffär för industri- och marinmotorer till nästa nivå? Scania går från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi vill göra skillnad, vill du vara delaktig på resan? Till vår motorverkstad i Kungens Kurva söker vi nu en driven Servicechef.  Dina arbetsuppgifter Ditt huvudsakliga ansvar är att utveckla och leda verkstadens verksa... Visa mer
Vill du vara med och utveckla Scanias serviceaffär för industri- och marinmotorer till nästa nivå?


Scania går från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi vill göra skillnad, vill du vara delaktig på resan?

Till vår motorverkstad i Kungens Kurva söker vi nu en driven Servicechef. 

Dina arbetsuppgifter
Ditt huvudsakliga ansvar är att utveckla och leda verkstadens verksamhet och aktiviteter för att maximera kund- och medarbetarnöjdhet. För Servicechefen är vård och utveckling av kundrelationer en naturlig del av vardagen och där vår service ska inge stort förtroende hos våra kunder. 

Du är ansvarig för att forma din arbetsledning, rekrytera och personalplanera samt utveckla ett starkt hållbart team som tar sig mot uppsatta mål. Du ansvarar för verksamhetsstyrning; prognos, resultat och uppföljning. Servicechefen är ansvarig för verksamhetens säkerhet, hälsa och arbetsmiljö. 

I rollen ligger ett stort fokus i att utöka serviceförsäljningen och växa försäljningen av servicetjänster samt reservdelar både inom det egna återförsäljarnätverket samt till våra externa kunder.

Verkstaden har idag sju anställda, både kollektivanställda och tjänstemän. 

Din profil
Vår övertygelse ligger i att resultat uppnås genom människor och ett närvarande ledarskap. Du är därmed en lagspelare som besitter god förmåga att skapa och upprätthålla relationer samtidigt som du har ett starkt driv och intresse för god kundservice och affärer. Ditt ledarskap är tydligt och du har förmågan att arbeta både operativt och strategiskt där tyngdpunkten ligger i det operativa.

För att lyckas i rollen söker vi dig som har erfarenhet av servicemarknad, med ett intresse för helhetsaffären. I detta uppdrag ingår att leda och coacha såväl verkstadspersonal som administrativ personal. 

Utbildning och/eller arbetslivserfarenhet: 


• Minst 3 år chefs-/ledarskapserfarenhet
• God branschkännedom inom industri- och marina applikationer 
• Erfarenhet från återförsäljare inom tung fordonsindustri eller motsvarande är meriterande
• Kommunicerar väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska
• B-körkort är ett krav
• Allmänna datorkunskaper
• Krav på svenskt medborgarskap 

Ytterligare information
Vill du veta mer? Kontakta gärna Olle Wahlström Manager Engines, 010-706 62 15  

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval och intervjuer kan ske under ansökningsperioden. Sista ansökningsdag är 17 februari. 
Välkommen med din ansökan!

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige drygt 2 300 tunga fordon samt drygt 150 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Teknisk Helpdeskingenjör - Scania Sverige AB

Avdelningen Teknisk Support på Scania Sverige AB stöttar våra återförsäljare rörande de fordon och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Gruppen består idag av 14 personer. Dina arbetsuppgifter Huvudansvaret för den tekniska helpdeskingenjören är att ge återförsäljare, verkstäder och kunder en hög nivå av teknisk support för att säkerställa en snabb lösning på eventuella problem och därmed maximal drifttid för Scania-produkter. Detta up... Visa mer
Avdelningen Teknisk Support på Scania Sverige AB stöttar våra återförsäljare rörande de fordon och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Gruppen består idag av 14 personer.

Dina arbetsuppgifter
Huvudansvaret för den tekniska helpdeskingenjören är att ge återförsäljare, verkstäder och kunder en hög nivå av teknisk support för att säkerställa en snabb lösning på eventuella problem och därmed maximal drifttid för Scania-produkter.

Detta uppnås genom att lösa tekniska frågor med en kort ledtid inklusive eskalering av kvalitetsavvikelser inom övriga Scanias funktioner. Arbetet medför ett nära samarbete med de globala tekniksupport- och fältkvalitetsorganisationerna på Scania Corporate. Du rapporterar till Chef Teknisk Support.

Din profil
För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en gedigen produktteknisk erfarenhet samt att du trivs med ett högt tempo. Du har erfarenhet av Scania systemen FRAS, SDP3, BCI och bör vara bekant med verkstadsprocesser. Egenskaper som är viktiga för rollen är social kompetens, lyhördhet och engagemang.

Du är analytisk, strukturerad och drivande. Självklart är du en god lagspelare då vi dagligen arbetar med kompetensutbyte inom gruppen. B-körkort är ett krav och har du även C- och E-körkort är det meriterande men inget krav. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift.

Vi kan ge dig en trivsam arbetsmiljö med engagerade kunniga kollegor inom servicemarknaden. Intressanta och utmanande arbetsuppgifter i marknadsmiljö med ett nära samarbete med både Scanianätverk och bussoperatörer.

Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Alessandro Pontecorvi, Chef Teknisk Support på tel 010-706 67 41 alt  [email protected] eller Peter Asplund, Teamledare Teknisk Support på tel 010-706 62 51 alt [email protected].

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval kommer att ske löpnade under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2022 registrerade Scania Sverige 2 462 tunga fordon till en marknadsandel på 40,6%, därtill registrerade Scania Sverige 239 Scaniabussar. Visa mindre

Quality manager till Scania Sverige AB

Ansök    Jan 17    Scania CV AB    Kvalitetsrevisor
Quality Manager är en ny tjänst inom Scania Sverige. Då vi växer som organisation och fortsätter vår ambition att bli bäst inom det vi gör ser vi att denna roll är en del i att ta nästa steg i vår utveckling. Ditt uppdrag I rollen som Quality Manager är din uppgift att säkerställa att alla processer och aktiviteter utförs genom att samma information, metod och uppföljning används och appliceras. Scania Sverige ska som företag leva upp till standarder och ... Visa mer
Quality Manager är en ny tjänst inom Scania Sverige. Då vi växer som organisation och fortsätter vår ambition att bli bäst inom det vi gör ser vi att denna roll är en del i att ta nästa steg i vår utveckling.

Ditt uppdrag
I rollen som Quality Manager är din uppgift att säkerställa att alla processer och aktiviteter utförs genom att samma information, metod och uppföljning används och appliceras. Scania Sverige ska som företag leva upp till standarder och kvalitet vad gäller verksamhet, processer, metoder, produkter och tjänster. Genom att arbeta på rätt sätt kan vi ständigt förbättra vår verksamhet.

Som ett av marknadens starkaste varumärke vill vi säkerställa att vi arbetar på ett kvalitativt sätt. Genom att aktivt och proaktivt arbeta med DOS, ISO-certifieringar, standarder, ramverk och riktlinjer säkerställer vi efterlevnad samt att kundernas kvalitetsförväntningar uppfylls på hela den lokala marknaden.

Quality manager rapporterar till chefen för Nätverksutveckling på Scania Sverige (AU) och är en tvärfunktionell tjänst där du arbetar tillsammans med andra supportfunktioner och över hela vår marknad i Sverige.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden 


• Agera Team Leader/Agil coach för tvärfunktionella resurser inom området Kvalitet, Miljö, Arbetsmiljö och Säkerhet.
• Driva och utveckla kvalitetsarbetet för att hela tiden förbättra och förstärka vår affär för att möta våra satta mål.
• Säkerställa att riktlinjer och rutiner finns på plats för att hantera kvalitetssäkring i allmänhet samt avseende DOS- och ISO-certifieringar samt Swedac-ackreditering.
• Säkerställa att nätverket (återförsäljare och verkstäder) är utbildade i DOS, ISO och andra nödvändiga standarder.
• Se till att revisioner planeras och genomförs.
• Säkerställa att riktlinjer och rutiner finns för efterlevnad av lagar, policys och riktlinjer inom Arbetsmiljö och Säkerhet.
• Säkerställa att aktiviteter identifieras och genomförs för att efterleva ISO/Swedac och andra standarder på Scania Sverige
• Identifiera och agera på förbättringsområden för att fortsatt utveckla nya effektivare processer och metoder enligt Scania Way.
• Säkerställa att vårt ledningssystem är den tydliga platsen där vi samlar organisationens mål, strategier, processer, policyer och rutiner.

Din profil
Vi söker dig som har ett starkt intresse för kopplingen mellan vår affär och tydliga, effektiva processer och flöden. Du har förmågan att förstå verksamheten samtidigt som du har förståelse för ISO-krav, Dealer Operating Standards och nya krav som kommer in på marknaden, både lokala, regionala och globala.

Självklart har du sinne för detaljer samtidigt som du även har förmågan att lyfta blicken för att skapa strategi och struktur framåt. Att du har ett stort nätverk och är van att arbeta tvärfunktionellt är förstås meriterande. B-körkort, flytande svenska och engelska i tal och skrift ser vi som en nödvändighet för att lyckas i uppdraget.

Ytterligare information
Vill du veta mer? Kontakta gärna Dan Löfgren, Network development director, 010 - 706 61 29.  

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval och intervjuer kan ske under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan!

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav knappt 1 000 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Västmanland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige drygt 2 300 tunga fordon samt drygt 150 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Marknadsstöd & Avtalskoordinator Servicemarknad – Scania Sverige AB

Ansök    Okt 11    Scania CV AB    Marknadskoordinator
Drömmer du om att jobba närmare slutkunden? Uppskattar du att jobba i en dynamisk miljö med många kontaktytor och kunniga kollegor? Känner du dig hemma i fordonsbranschen och trivs att arbeta med servicerelaterade frågor? Arbetar du som servicerådgivare och vill ta nästa steg? Då kanske detta är ett jobb för dig! Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid. Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portfölj... Visa mer
Drömmer du om att jobba närmare slutkunden? Uppskattar du att jobba i en dynamisk miljö med många kontaktytor och kunniga kollegor? Känner du dig hemma i fordonsbranschen och trivs att arbeta med servicerelaterade frågor? Arbetar du som servicerådgivare och vill ta nästa steg? Då kanske detta är ett jobb för dig!

Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid. Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar.

Affärsområdet Servicemarknad ansvarar för att våra Scaniakunder runt om i landet ska ha tillgång till förstklassig service. För att lyckas med detta uppdrag jobbar vi tillsammans och genom våra återförsäljare med försäljning och stöd rörande produkter och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Vi tillhandahåller teknisk- och reservdelssupport och utbildning för att säkerställa kompetens i hela nätverket, allt i syfte att säkerställa bäst möjliga kundnöjdhet- och lönsamhet kopplat till våra leveranser.

Gruppen
Rollen som marknadsstöd och avtalskoordinator för våra centralkunders serviceavtal ingår i gruppen för tjänsteförsäljning och administration inom affärsområdet Servicemarknad. I gruppens uppdrag finns ansvaret för avtalsförsäljning till Scania Sveriges fleetkunder (centralkunder), administration och analys av avtalsportföljen och garantiadministration. Totalt består gruppen i dag av 12 personer.

Ditt uppdrag 
I rollen som marknadsstöd och avtalskoordinator för Scanias centralkunder kommer du att stötta Key Account Managers (KAM) i det dagliga arbetet med att offerera, sälja och leverera lösningar som möter våra centralkunders behov. I arbetet kommer du ha direktkontakt med våra centralkunder i vissa frågor kopplat till tjänsteutbud, fakturor och saldorapporter och med återförsäljare rörande exempelvis underhållsplaner för centralkunder. Du kommer även delta på vissa kundmöten tillsammans med KAM.

Ditt uppdrag kommer i första hand vara att ansvara för det administrativa flödet kopplat till centralkunder men du kommer att ha ett nära samarbete till kollegorna som administrerar serviceavtal till Scanias kunder via återförsäljare runt om i landet. Du kommer därför introduceras till närliggande uppgifter för att det ska finnas en flexibilitet inom gruppen att stötta varandra.

I rollen kommer du aktivt delta i utveckling av arbetssätten i syfte att effektivisera den dagliga verksamheten och även ha möjlighet att delta i olika typer av tvärfunktionella utvecklingsprojekt kopplat till avtalsaffären.


Din profil
Vi söker en lagspelare som är nyfiken och intresserad av att lära sig nya saker och vill utvecklas i rollen och inom Scanias organisation. Då nätverket du kommer jobba i spänner över en stor del av Scania Sveriges organisation, återförsäljarnätverk och kunder är det viktigt att du trivs i en roll med många kontaktytor. Då arbetet stundtals är intensivt och utmanande tror vi även att du gillar att ha många bollar i luften, är flexibel och positiv till att hitta nya vägar för att kunna förbättra och utveckla befintliga arbetssätt.
 
Du har tidigare arbetat med servicerelaterade, administrativa och koordinerade uppgifter och som person är du utåtriktad, noggrann och strukturerad. Erfarenhet av fordon, servicemarknad och avtalsfrågor eller motsvarande inom fordonsbranschen är ett krav. Kunskaper om Scanias produkter väger extra tungt. Du har lätt för att kommunicera i tal och i skrift. Det mesta av arbetet sker på svenska men du bör behärska engelska i tal och skrift. Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse. Tidigare erfarenhet av Scanias avtals-, underhålls- och dealer management system (DMS) RAMAS, MPP/MAC och Automaster är mycket meriterande men inte ett krav.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig möjligheten att utvecklas hos en av Scanias främst distributörer tillsammans med trevliga och kunniga kollegor i en grupp där vi stöttar varandra och har kul tillsammans i det spännande och viktiga gränslandet mellan distributör och kund. Hos Scania Sverige, med kontor i Lindvreten strax söder om Stockholm, kommer du arbete i en dynamisk arbetsmiljö med goda möjligheter till utveckling och ett bra arbetsklimat med frihet under ansvar där vi arbetar flexibelt gällande kontors- och hemarbete.

Placeringsort för denna tjänst kan diskuteras.

För mer information
För mer information kontakta Maria Molén, chef för Service Sales & administration 070-248 33 41, eller Natalie Brantberg, marknadsstöd/avtalskoordinator centralkunder 010-706 68 78 

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett personlig brev och ett CV. Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden. Senaste ansökningsdatumet 23 oktober 2023.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 800 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg och Dalarna. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Orderanalytiker till Scania Sverige AB

Ansök    Sep 9    Scania CV AB    Orderplanerare
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av analyser vara stort.  På den resan söker vi nu en Orderanalytiker för affärsområde Lastbil.  Ditt uppdrag Ditt huvuduppdrag är att... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av analyser vara stort. 

På den resan söker vi nu en Orderanalytiker för affärsområde Lastbil. 

Ditt uppdrag
Ditt huvuduppdrag är att stödja vår säljkår, kollegor och ledning i frågor gällande specificering och orderintag för order på den svenska marknaden. I denna nyckelposition är du länken mellan fabrik och marknad där en viktig del är att du ska kommunicera budskap och erfarenheter.

Som en del i teamet av våra specialister gällande lastbilaffären blir du en central del i order och logistikarbetet på Scania Sverige.

Du blir insatt i allt som berör order- och försäljningsprocesser från prislistor, beställning och orderintag fram till fakturering. 

Rollen tillhör avdelningen Order & Logistik hos Scania Sverige och medverkar till att möjliggöra ökad och lönsam försäljning av helhetslösningar. Gruppen ansvarar för orderhantering, fakturering, logistik och ledtid, samt administration kring alla fordon. 

Din profil
Vi tror att du har en god förmåga att se helheten men förstår att arbete med detaljerna gör skillnad. Vi kommer uppskatta din analytiska förmåga! 

Din positiva inställning med känsla för support och serviceanda gör dig framgångsrik och det är till dig man vill vända sig. Du lyckas med detta uppdrag genom att ha stort intresse för Scanias lastbilsprogram, dess modulsystem och komponenter, påbyggnationer samt processerna, främst inom order och fakturering.

Eftersom framgångsrikt tvärfunktionellt arbete är en nyckel så har du god kommunikativ förmåga, samt gillar att skapa relationer med andra, inom gruppen, och tvärfunktionellt. Du är duktig på att uttrycka dig både på svenska och engelska, i tal och skrift då du tycker om att stå inför grupp och utbilda andra. Du är bekväm med att röra dig ute bland säljare och kunder.

För att utföra arbetsuppgifterna framgångsrikt krävs kommersiell arbetslivserfarenhet (>3år). Vi tror du har en eftergymnasial utbildning eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har kunskap inom Scanias, eller annan fordonstillverkares interna system, produktstruktur, samt förståelse för hur affären för tunga fordon fungerar, inkl Återförsäljarens roll. 

Vi erbjuder dig ett spännande arbete, trevliga kollegor med utvecklingsmöjligheter hos en av Scanias främsta Distributörer.

Ytterligare information
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Tina Fromholz, 010-7066672, chef Order & Logistik  
Urval och intervjuer kommer att ske löpande – vänta inte med din ansökan utan sök tjänsten redan idag

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 800 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg och Dalarna. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Servicetekniker Motor, Scania Sverige - region Stockholm

Ansök    Jun 10    Scania CV AB    Marinmekaniker
Vill du arbeta med den senaste tekniken och världsledande produkter? Gillar du att lösa problem och ta egna initiativ?  Tycker du om när ingen dag är den andra lik? Då är vi rätt arbetsgivare för dig! Vi söker ny medarbetare till vår Motorverkstad. Vi kan erbjuda dig en trivsam arbetsmiljö med duktiga kollegor inom reservdelar, verkstad och försäljning. Du får ett team av trevliga, kompetenta kollegor som kan hjälpa dig att växa med uppgifterna och ha... Visa mer
Vill du arbeta med den senaste tekniken och världsledande produkter? Gillar du att lösa problem och ta egna initiativ? 
Tycker du om när ingen dag är den andra lik? Då är vi rätt arbetsgivare för dig!

Vi söker ny medarbetare till vår Motorverkstad.

Vi kan erbjuda dig en trivsam arbetsmiljö med duktiga kollegor inom reservdelar, verkstad och försäljning. Du får ett team av trevliga, kompetenta kollegor som kan hjälpa dig att växa med uppgifterna och har goda möjligheter till vidareutbildning samt utveckling inom Scaniaorganisationen.

Dina arbetsuppgifter
Som tekniker/mekaniker arbetar du med att utföra service och reparationer på motorer, marint och industri samt påbyggnationer. Arbetet är delvis förlagt hos kund. 

Du ansvarar för att utföra reparationer på komponenter i alla mekaniska, pneumatiska och hydrauliska system. Med hjälp av våra reparationsmetoder och program gör du felsökning och reparation av elsystem. Du är en viktig resurs då våra kunder kräver professionell service och noggrannhet.

Din profil
Du har fordonsteknisk utbildning inom tunga fordon eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi vill att du har erfarenhet av arbete med industrimotorer eller tunga fordon sedan tidigare.

Vi ser gärna att du har god el-kunskap och ett genuint intresse inom området då våra produkters system idag är komplexa. Djupare kunskaper inom hydraulik eller styrsystem är meriterande. Du är en van dataanvändare då arbetet i många moment kräver systemförståelse där du kopplar upp dator mot olika system t.ex. SDP3 och Multi.

B-behörighet är ett krav, har du även C- behörighet är det meriterande.

Som person är du serviceinriktad, ordningsam, självgående och utför reparationer med hög kvalitet. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater och känner en självklarhet i att vara delaktig i förbättringsarbete av våra processer och metoder.  

Ytterligare information
Vill du veta mer? Kontakta gärna Olle Wahlström, försäljningsdirektör Motor tfn 010-706 62 15.
Tjänsten är en heltidstjänst. Arbetstiden är mellan kl. 07:00-16.00. Övertid förekommer och arbetet är delvis förlagt ute hos kund.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%. Visa mindre

Servicetekniker Motor, Scania Sverige - region Stockholm

Ansök    Apr 17    Scania CV AB    Marinmekaniker
Vill du arbeta med den senaste tekniken och världsledande produkter? Gillar du att lösa problem och ta egna initiativ?  Tycker du om när ingen dag är den andra lik? Då är vi rätt arbetsgivare för dig! Vi söker ny medarbetare till vår Motorverkstad. Vi kan erbjuda dig en trivsam arbetsmiljö med duktiga kollegor inom reservdelar, verkstad och försäljning. Du får ett team av trevliga, kompetenta kollegor som kan hjälpa dig att växa med uppgifterna och ha... Visa mer
Vill du arbeta med den senaste tekniken och världsledande produkter? Gillar du att lösa problem och ta egna initiativ? 
Tycker du om när ingen dag är den andra lik? Då är vi rätt arbetsgivare för dig!

Vi söker ny medarbetare till vår Motorverkstad.

Vi kan erbjuda dig en trivsam arbetsmiljö med duktiga kollegor inom reservdelar, verkstad och försäljning. Du får ett team av trevliga, kompetenta kollegor som kan hjälpa dig att växa med uppgifterna och har goda möjligheter till vidareutbildning samt utveckling inom Scaniaorganisationen.

Dina arbetsuppgifter
Som tekniker/mekaniker arbetar du med att utföra service och reparationer på motorer, marint och industri samt påbyggnationer. Arbetet är delvis förlagt hos kund. 

Du ansvarar för att utföra reparationer på komponenter i alla mekaniska, pneumatiska och hydrauliska system. Med hjälp av våra reparationsmetoder och program gör du felsökning och reparation av elsystem. Du är en viktig resurs då våra kunder kräver professionell service och noggrannhet.

Din profil
Du har fordonsteknisk utbildning inom tunga fordon eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi vill att du har erfarenhet av arbete med industrimotorer eller tunga fordon sedan tidigare.

Vi ser gärna att du har god el-kunskap och ett genuint intresse inom området då våra produkters system idag är komplexa. Djupare kunskaper inom hydraulik eller styrsystem är meriterande. Du är en van dataanvändare då arbetet i många moment kräver systemförståelse där du kopplar upp dator mot olika system t.ex. SDP3 och Multi.

B-behörighet är ett krav, har du även C- behörighet är det meriterande.

Som person är du serviceinriktad, ordningsam, självgående och utför reparationer med hög kvalitet. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater och känner en självklarhet i att vara delaktig i förbättringsarbete av våra processer och metoder.  

Ytterligare information
Vill du veta mer? Kontakta gärna Olle Wahlström, försäljningsdirektör Motor tfn 010-706 62 15.
Tjänsten är en heltidstjänst. Arbetstiden är mellan kl. 07:00-16.00. Övertid förekommer och arbetet är delvis förlagt ute hos kund.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%. Visa mindre

Servicetekniker Motor, Scania Sverige - region Stockholm

Ansök    Aug 15    Scania CV AB    Marinmekaniker
Vill du arbeta med den senaste tekniken och världsledande produkter? Gillar du att lösa problem och ta egna initiativ?  Tycker du om när ingen dag är den andra lik? Då är vi rätt arbetsgivare för dig! Vi söker ny medarbetare till vår Motorverkstad. Vi kan erbjuda dig en trivsam arbetsmiljö med duktiga kollegor inom reservdelar, verkstad och försäljning. Du får ett team av trevliga, kompetenta kollegor som kan hjälpa dig att växa med uppgifterna och ha... Visa mer
Vill du arbeta med den senaste tekniken och världsledande produkter? Gillar du att lösa problem och ta egna initiativ? 
Tycker du om när ingen dag är den andra lik? Då är vi rätt arbetsgivare för dig!

Vi söker ny medarbetare till vår Motorverkstad.

Vi kan erbjuda dig en trivsam arbetsmiljö med duktiga kollegor inom reservdelar, verkstad och försäljning. Du får ett team av trevliga, kompetenta kollegor som kan hjälpa dig att växa med uppgifterna och har goda möjligheter till vidareutbildning samt utveckling inom Scaniaorganisationen.

Dina arbetsuppgifter
Som tekniker/mekaniker arbetar du med att utföra service och reparationer på motorer, marint och industri samt påbyggnationer. Arbetet är delvis förlagt hos kund. 

Du ansvarar för att utföra reparationer på komponenter i alla mekaniska, pneumatiska och hydrauliska system. Med hjälp av våra reparationsmetoder och program gör du felsökning och reparation av elsystem. Du är en viktig resurs då våra kunder kräver professionell service och noggrannhet.

Din profil
Du har fordonsteknisk utbildning inom tunga fordon eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi vill att du har erfarenhet av arbete med industrimotorer eller tunga fordon sedan tidigare.

Vi ser gärna att du har god el-kunskap och ett genuint intresse inom området då våra produkters system idag är komplexa. Djupare kunskaper inom hydraulik eller styrsystem är meriterande. Du är en van dataanvändare då arbetet i många moment kräver systemförståelse där du kopplar upp dator mot olika system t.ex. SDP3 och Multi.

B-behörighet är ett krav, har du även C- behörighet är det meriterande.

Som person är du serviceinriktad, ordningsam, självgående och utför reparationer med hög kvalitet. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater och känner en självklarhet i att vara delaktig i förbättringsarbete av våra processer och metoder.  

Ytterligare information
Vill du veta mer? Kontakta gärna Olle Wahlström, försäljningsdirektör Motor tfn 010-706 62 15.
Tjänsten är en heltidstjänst. Arbetstiden är mellan kl. 07:00-16.00. Övertid förekommer och arbetet är delvis förlagt ute hos kund.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 800 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt inom Gävleborg och Dalarna. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Säljingenjör Lastbil, Scania Sverige AB

Ansök    Apr 11    Scania CV AB    Säljledare
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av en stark produktstrategi och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort. På den här resan behöver vi nu stärka upp vår organisation med en säljingenjör för lastbil till gruppen Produkter och tjänster på Scania Sve... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av en stark produktstrategi och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort.

På den här resan behöver vi nu stärka upp vår organisation med en säljingenjör för lastbil till gruppen Produkter och tjänster på Scania Sverige. Produkter och tjänster är Scania Sveriges strategiska produktägare för fordon, underhåll och avtal och uppkopplade tjänster. Att bygga och utveckla ett attraktivt hållbart produkt- och tjänsteerbjudande över tid är av strategisk vikt för Scania Sverige.

Ditt uppdrag
Du är en av våra specialister gällande lastbil och ditt huvuduppdraget är att stödja våran säljkår i produktfrågor samt driva utvecklingen av Scania Sveriges lastbilserbjudande för att skapa värde för våra kunder i dag och i framtiden.

Du är länken mellan fabrik och marknad, det innebär att utvärdera och anpassa nya introduktioner efter svensk lagstiftning och kundkrav, säkerställa att vår säljkår är informerade om produktnyheter och vilket värde dessa skapar för våra kunder samt identifiera och definiera tekniska lösningar och krav utöver Scanias standardiserade specifikation (A-order). Du bidrar även i arbetet med att utforma och leverera teknisk utbildning/information till våra återförsäljare och säljkår.

En viktig del i ditt uppdrag är utveckla en gedigen relation med våra påbyggare, både teknisk och kommersiell, då påbyggnation är en viktig del av vårat erbjudande.

Du jobbar tätt tillsammans med produktchef och det övriga teamet med att utveckla lastbilsaffären här och nu men även mot våra långsiktiga mål, hela tiden med kundernas lönsamhet i fokus.

Din profil
Din positiva inställning med känsla för support och serviceanda gör dig framgångsrik och det är till dig man vill vända sig. Du lyckas med detta uppdrag genom stor kunskap om Scanias lastbilsprogram, dess modulsystem och komponenter, påbyggnationer samt interna processer på Scania.

Du är duktig på att uttrycka dig både på svenska och engelska, i tal och skrift då du tycker om att stå inför grupp och utbilda andra. Eftersom framgångsrikt tvärfunktionellt arbete är en nyckel så har du god kommunikativ förmåga, samt gillar att skapa relationer med andra. Du är bekväm med att röra dig ute bland säljare och kunder och du har körkort.

För att utföra arbetsuppgifterna framgångsrikt krävs kompetens kommersiell arbetslivserfarenhet (>3år). Vi tror du har akademisk examen eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har kunskap inom Ethel, Sales Portal eller COW samt förståelse för hur affären för tunga fordon fungerar.

Ytterligare information
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Maria Schönfeldt, Chef Produkter & Tjänster, 070 725 06 41. 
Urval och intervjuer kommer att ske löpande – vänta inte med din ansökan utan sök tjänsten redan idag. 

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Servicerådgivare Scania Sverige - region Stockholm Söder, Kungens Kurva

Vill Du vara vårt ansikte utåt? Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta och krävande kunder är din vardag. Vi söker nu en ny medarbetare till vår verkstad i Kungens Kurva.  Arbetsuppgifter Som servicerådgivare är din uppgift att sälja och marknadsföra verkstadens tjänsteutbud. Du ska maximera utnyttjandet av verkstadskapaciteten och ge bästa möjliga service till både externa och interna kunder då man bokar in fordon för tillsyn... Visa mer
Vill Du vara vårt ansikte utåt? Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta och krävande kunder är din vardag. Vi söker nu en ny medarbetare till vår verkstad i Kungens Kurva. 

Arbetsuppgifter
Som servicerådgivare är din uppgift att sälja och marknadsföra verkstadens tjänsteutbud. Du ska maximera utnyttjandet av verkstadskapaciteten och ge bästa möjliga service till både externa och interna kunder då man bokar in fordon för tillsyn, service och/eller reparation.
Du förväntas lösa problem och avvikelser med kunden i fokus och även ta proaktiva kontakter, som t.ex. att ringa kunder och erbjuda kampanjer som ska utföras. Du säkerställer att kundens behov och förväntningar uppfylls i hela processen från kundförfrågan till utförande, fakturering och uppföljning.

I arbetsuppgifterna ingår även att lämna kostnadsförslag, kontrollera kundens kreditvärdighet och administrera såväl fakturor som reservdelar. Huvudsaklig arbetsuppgifter i denna roll kommer vara först och främst fokus på att på reservdelsflödet och säkerställa en god tillgänglighet på delar och ett sunt lager. Dock förväntas du även kunna och vilja täcka upp för dina kollegor och kunna kliva in i andra roller. 

Din profil
Du har lägst gymnasieutbildning, besitter god teknisk kompetens och tidigare erfarenhet från administrativt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet från fordons- eller åkeri/transportbranschen Har du goda kunskaper i verkstads- och reservdelshantering är det mycket meriterande.

Du är serviceinriktad och känner dig bekväm med att vara spindeln i nätet, du är affärsmässig med verbal förmåga, öppen attityd och har ett respektfyllt bemötande. Du vet även att din positiva inställning kan lösa knepiga situationer när man sätter kunden i fokus. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbetet med dina arbetskamrater.

Ordning och reda är självklarhet för dig eftersom du är van vid att leverera med kvalitet. Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse. Om du har kännedom/erfarenhet av AutoMaster, Cabas samt Scanias Multi-system är det meriterande.

Du talar och skriver obehindrat svenska, samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. B-behörighet är ett krav, har du även C, D och E är det meriterande.

Vi erbjuder
Trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scaniaorganisationen.

Verkstaden är öppen vardagar 07:00-22.30. Arbetstiden sker schemalagt och vi välkomnar både kvinnliga och manliga sökanden.

Ytterligare information
Välkommen att kontakta Fredrik Möller Servicechef  010-708 64 74

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior. Urval och intervjuer kan se under ansökningsperioden. 

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Produktchef Lastbil, Scania Sverige AB

Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av helhetslösningar och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort. På den här resan behöver vi nu stärka upp vår organisation med en Produkt chef för lastbil till gruppen Produkter och tjänster på Scania Sverige. Pr... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av helhetslösningar och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort.

På den här resan behöver vi nu stärka upp vår organisation med en Produkt chef för lastbil till gruppen Produkter och tjänster på Scania Sverige. Produkter och tjänster är Scania Sveriges strategiska produktägare för fordon, underhåll och avtal samt uppkopplade tjänster..

Ditt uppdrag
Du kommer att ha en central roll i att kontinuerligt definiera och utveckla vårt lastbilserbjudande, ansvara för den strategiska planen gällande tillväxt och framtida erbjudanden samt förvalta och utveckla Scania komplett. Du kommer i tätt samarbete med övriga i lastbilsteamet, säljorganisationen, påbyggare och Scanias huvudkontor samt med en solid förståelse för de svenska lastbilsmarknaden och våra kunders behov här och nu, men även i framtiden, bygga och utveckla ett attraktivt hållbart lastbilserbjudande.

Du ansvarar för att stötta marknad & kommunikation i framtagandet av sälj- och marknadsföringsmaterial relaterat till existerande portfölj men även nya lanseringar samt event samt utbildning av våran säljorganisation.

En viktig del i denna roll är att förvalta och utveckla Scania Komplett, ett koncept som är unikt för Scania Sverige och som bidragit till den marknadsposition som vi har i dag.

Tillsammans med övriga på lastbilsteamet ansvarar du för att implementera nya produktlanseringar enligt road map, upprätta en prisstruktur för en lönsam affär och utbilda och informera våran säljkår.

Din profil
Du lyckas med detta uppdrag genom god kunskap om Scanias lastbilsprogram, förståelse för lastbilsaffären och dess kunder samt har förmågan att omsätta kundkrav till produktbehov och formulera långsiktiga strategiska produktplaner. Du är lyhörd, kundorienterad, har analytisk förmåga och viljan att driva förändring.

Du är duktig på att uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift då du tycker om att stå inför grupp och utbilda andra.

Eftersom framgångsrikt tvärfunktionellt arbete är en nyckel så har du god kommunikativ förmåga, samt gillar att skapa relationer med andra. Du är bekväm med att röra dig ute bland säljare och kunder och du har körkort.

För att utföra arbetsuppgifterna framgångsrikt krävs kommersiell arbetslivserfarenhet (>3år). Vi tror du har akademisk examen eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet inom fordonsindustrin.

Ytterligare information
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Maria Schönfeldt, Chef Produkter & Tjänster, 070 725 06 41. 
Urval och intervjuer kommer att ske löpande – vänta inte med din ansökan utan sök tjänsten redan idag. 

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Produktchef Future business, Scania Sverige AB

Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar där elektriska fordon är av stor betydelser. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av helhetslösningar och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort. På resan mot fler el... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar där elektriska fordon är av stor betydelser.

Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av helhetslösningar och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort.

På resan mot fler elektrifierade fordon behöver vi nu till gruppen Produkter och tjänster på Scania Sverige, ha en produkt chef som kan säkra vår försäljning av elektriska fordon här och nu men även paketera framtida produkter och affärsmodeller.

Produkter och tjänster är Scania Sveriges strategiska produktägare för fordon, underhåll och avtal samt uppkopplade tjänster. Du kommer att ha en central roll i att kontinuerligt definiera och utveckla vårt helhetserbjudande för elektriska fordon, främst lastbilar, ansvara för den strategiska planen gällande tillväxt och framtida erbjudanden.

Du kommer i tätt samarbete med övriga produkt chefer samt återförsäljare, partners och Scanias huvudkontor, bygga och utveckla ett attraktivt hållbart produkt- och tjänsteerbjudande för våra elfordon över tid vilket är av strategisk vikt för Scania Sverige.

Ditt uppdrag
Du är vårt ankare gällande e-mobility och helhetslösningar till kund. I det arbetet ingår att säkerställa ett helhetserbjudande med fordon, avtal, uppkopplade tjänster, finansiering och laddning utifrån våra kunders drift och behov, koordinera lösningen internt inom organisationen samt stötta återförsäljare och säljare kring våra e-mobility lösningar genom daglig kontakt, utbildning samt framtagande av produktinformation.

Ett viktigt uppdrag är att hjälpa våra kunder att framtidssäkra sin investering genom att skapa rätt erbjudande som möter kundens framtida behov. I det arbetet ingår samarbete med samarbetspartners med främst kravställning in mot Scania CV på framtida utveckling genom en kontinuerlig dialog och uppföljning.

Du jobbar tätt tillsammans med andra produktchefer och det övriga E-mobility teamet för att utveckla E-mobility affären, säkerställa bästa möjliga helhetserbjudande till kund samt accelerera vår försäljning.

Din profil
Din positiva inställning, kommersiell känsla och viljan att driva förändring gör dig framgångsrik i denna tjänst.

Du lyckas med detta uppdrag genom god kunskap inom e-mobility, förståelse för lastbilsaffären och dess intressenter samt kunskap om Scanias övriga erbjudanden. Du är lyhörd, kundorienterad, har analytisk förmåga och kan snabbt och enkelt hitta lösningar på kundens behov.

Du är duktig på att uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift då du tycker om att stå inför grupp och utbilda andra. Som person är du nyfiken och trivs med att arbeta i en föränderlig värld.

Eftersom framgångsrikt tvärfunktionellt arbete är en nyckel så har du god kommunikativ förmåga, samt gillar att skapa relationer med andra. Du är bekväm med att röra dig ute bland säljare och kunder och du har körkort.

För att utföra arbetsuppgifterna framgångsrikt krävs kommersiell arbetslivserfarenhet (>5år). Vi tror du har akademisk examen eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet inom fordonsindustrin. Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet om e-mobility och förståelse för elektrifierade fordon.

Ytterligare information
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Maria Schönfeldt, Chef produkter & Tjänster, 070 725 06 41

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Key Account Manager Servicemarknad Lastbil – Scania Sverige AB

Ansök    Apr 8    Scania CV AB    Key account manager
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid. Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar. Affärsområdet Servicemarknad ansvarar för att våra Scaniakunder runt om i landet ska ha tillgång till förstklassig service. För att lyckas med detta uppdrag jobbar vi tillsammans och genom våra återförsäljare med försäljning oc... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid. Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar.

Affärsområdet Servicemarknad ansvarar för att våra Scaniakunder runt om i landet ska ha tillgång till förstklassig service. För att lyckas med detta uppdrag jobbar vi tillsammans och genom våra återförsäljare med försäljning och stöd rörande produkter och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Vi tillhandahåller teknisk- och reservdelssupport och utbildning för att säkerställa kompetens i hela nätverket, allt i syfte att säkerställa bäst möjliga kundnöjdhet- och lönsamhet kopplat till våra leveranser.

En av våra Key Account Managers (KAM) går nu vidare till nya utmaningar och vi söker nu en efterträdare.

Gruppen
Rollen som KAM för tjänster ingår i gruppen för tjänsteförsäljning och administration inom affärsområdet Servicemarknad. I gruppens uppdrag finns också ansvaret för avtals- och garantiadministration och analys av avtalsportföljen. Ansvaret för våra fleetkunder delas i dag av två personer och en marknadsstödsroll. Totalt består gruppen i dag av 12 personer.

Ditt uppdrag
I rollen som KAM Servicemarknad har du tillsammans med KAM för lastbilssälj ansvar för helhetslösningar gentemot Scania Sveriges fleetkunder. Rollen innebär att utveckla metoder, kundrelationer och vårda Scanias varumärke.

Ditt ansvar kommer att innebära försäljning av tjänster till våra fleetkunder i samband med nybilsförsäljning men även för försäljning till befintlig flotta. I tjänster inkluderas underhållsavtal, reparationsavtal och uppkopplade tjänster.

En viktig del av arbetet är att ha daglig kontakt med ett antal utvalda kunder och i den dialogen bland annat att hålla dig uppdaterad om kundens affär, följa upp överenskomna målsättningar, prestanda och hitta förbättringar i befintlig fordonsflotta. En aktiv del av rollen är att identifiera och sälja in nya affärsmöjligheter.

Arbetet är väldigt tvärfunktionellt och inbegriper bland annat tät dialog med återförsäljare för att säkra leverans av överenskomna lösningar.

Uppgifterna kommer att spänna mellan stor strategisk höjd likväl som mer operativa och detaljerade frågor. 

Arbetsuppgifter
Exempel på kontinuerliga arbetsuppgifter kopplat till fleetkunder:


• Delta i upphandling och framtagande av offerter
• Skapa och se över underhållsplaner
• Analysera och förbättra befintlig affär
• Godkänna reparationer från återförsäljare
• Upprätthålla kundrelation genom kontinuerliga möten


Din profil
Vi söker en lagspelare med ett stort intresse för teknik och affär som är nyfiken av att lära sig nya saker och vill utvecklas i rollen och inom Scanias organisation. Du trivs i en roll med många kontaktytor där nätverkande är en viktig del av ditt arbete. Du har lätt för att skapa, bibehålla och utveckla nya relationer. Vi tror även att du har ett stort eget driv och har förmåga att leda tvärfunktionella team och att du har en vilja att utveckla ditt ledarskap.
 
Du har troligen en akademisk utbildning inom business management, teknik eller liknande och har flerårig arbetslivserfarenhet av liknande tjänster. För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av strategisk samordning och försäljnings- och serviceaktiviteter kopplade till serviceaffären. Har du tidigare arbetat med utveckling och implementering av försäljnings- och serviceplaner ser vi det som mycket meriterande liksom tidigare erfarenhet inom verkstadsområdet. Erfarenhet av Scanias produkter eller motsvarande inom fordonsbranschen är viktigt.

Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse. B-körkort är ett krav då resor inom Sverige ingår i tjänsten. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig möjligheten att utvecklas vidare hos en av Scanias främst distributörer tillsammans med trevliga och kunniga kollegor i det spännande arbetet att utveckla vår förmåga att erbjuda helhetslösningar till våra fleetkunder. 

För mer information
För mer information kontakta Maria Molén, chef för Service Sales & administration 070-248 33 41, eller Jinnie Skoog, KAM Servicemarknad lastbil, 076-516 67 94.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett personlig brev och ett CV. Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden. Senaste ansökningsdatumet 1 maj 2022.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Produktchef Future business, Scania Sverige AB

Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar där elektriska fordon är av stor betydelser. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av helhetslösningar och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort. På resan mot fler el... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar där elektriska fordon är av stor betydelser.

Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av helhetslösningar och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort.

På resan mot fler elektrifierade fordon behöver vi nu till gruppen Produkter och tjänster på Scania Sverige, ha en produkt chef som kan säkra vår försäljning av elektriska fordon här och nu men även paketera framtida produkter och affärsmodeller.

Produkter och tjänster är Scania Sveriges strategiska produktägare för fordon, underhåll och avtal samt uppkopplade tjänster. Du kommer att ha en central roll i att kontinuerligt definiera och utveckla vårt helhetserbjudande för elektriska fordon, främst lastbilar, ansvara för den strategiska planen gällande tillväxt och framtida erbjudanden.

Du kommer i tätt samarbete med övriga produkt chefer samt återförsäljare, partners och Scanias huvudkontor, bygga och utveckla ett attraktivt hållbart produkt- och tjänsteerbjudande för våra elfordon över tid vilket är av strategisk vikt för Scania Sverige.

Ditt uppdrag
Du är vårt ankare gällande e-mobility och helhetslösningar till kund. I det arbetet ingår att säkerställa ett helhetserbjudande med fordon, avtal, uppkopplade tjänster, finansiering och laddning utifrån våra kunders drift och behov, koordinera lösningen internt inom organisationen samt stötta återförsäljare och säljare kring våra e-mobility lösningar genom daglig kontakt, utbildning samt framtagande av produktinformation.

Ett viktigt uppdrag är att hjälpa våra kunder att framtidssäkra sin investering genom att skapa rätt erbjudande som möter kundens framtida behov. I det arbetet ingår samarbete med samarbetspartners med främst kravställning in mot Scania CV på framtida utveckling genom en kontinuerlig dialog och uppföljning.

Du jobbar tätt tillsammans med andra produktchefer och det övriga E-mobility teamet för att utveckla E-mobility affären, säkerställa bästa möjliga helhetserbjudande till kund samt accelerera vår försäljning.

Din profil
Din positiva inställning, kommersiell känsla och viljan att driva förändring gör dig framgångsrik i denna tjänst.

Du lyckas med detta uppdrag genom god kunskap inom e-mobility, förståelse för lastbilsaffären och dess intressenter samt kunskap om Scanias övriga erbjudanden. Du är lyhörd, kundorienterad, har analytisk förmåga och kan snabbt och enkelt hitta lösningar på kundens behov.

Du är duktig på att uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift då du tycker om att stå inför grupp och utbilda andra. Som person är du nyfiken och trivs med att arbeta i en föränderlig värld.

Eftersom framgångsrikt tvärfunktionellt arbete är en nyckel så har du god kommunikativ förmåga, samt gillar att skapa relationer med andra. Du är bekväm med att röra dig ute bland säljare och kunder och du har körkort.

För att utföra arbetsuppgifterna framgångsrikt krävs kommersiell arbetslivserfarenhet (>3år). Vi tror du har akademisk examen eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet inom fordonsindustrin. Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet om e-mobility och förståelse för elektrifierade fordon.

Ytterligare information
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Maria Schönfeldt, Chef produkter & Tjänster, 070 725 06 41

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Sommarjobb Scania Sverige 2022

Ansök    Feb 21    Scania CV AB    Administrativ assistent
Ett sommarjobb på Scania är ett bra sätt att få en inblick i hur det är att arbeta i ett innovativt världsledande företag inom hållbara transportlösningar. Vill du vara med på en spännande resa där du med ditt sommarjobb får bidra till Scanias fortsatta framgång? Sommaren 2022 kommer vi kunna erbjuda sommarjobb inom följande verksamhetsområden: Kommunikation 1 plats Vi söker dig som studerar på högskola med inriktning SoMe specialist, digital marknadsför... Visa mer
Ett sommarjobb på Scania är ett bra sätt att få en inblick i hur det är att arbeta i ett innovativt världsledande företag inom hållbara transportlösningar.

Vill du vara med på en spännande resa där du med ditt sommarjobb får bidra till Scanias fortsatta framgång?
Sommaren 2022 kommer vi kunna erbjuda sommarjobb inom följande verksamhetsområden:

Kommunikation 1 plats
Vi söker dig som studerar på högskola med inriktning SoMe specialist, digital marknadsföring eller liknande inom kommunikation. Ditt uppdrag kommer vara att få hjälpa till med att fylla våra sociala medier med spännande content under sommaren.

Ekonomi 1-2 platser
Vi söker dig som studerar ekonomi på högskola eller universitet och som här får möjlighet att praktisera dina kunskaper i företagsekonomi samtidigt som du får prova på hur det är att jobba på Scania. 

Arbetsuppgifterna varierar från enklare uppdrag som fakturahantering till mer avancerad uppdrag som t.ex. framtagning och analys av komplex data.

Order & Logistik 1-2 platser
Vi söker dig som studerar på högskola med inriktning logistik, supply chain eller administration. Ditt uppdrag blir bl.a att koordinera våra fordon från order till leverans. 

Din profil
Vi söker dig som studerar på högskola eller universitet. För att få sommarjobba på Scania ska du ha studerat under vårterminen 2022. För våra sommarjobb gäller att du ska ha fyllt 18 år innan du börjar arbeta. 

Beroende på verksamhetsområde har en del av tjänsterna krav på speciell kompetens, medan andra är mer generella. För dig som söker är god kunskap i svenska både till tal och skrift ett krav.

Våra sommarjobbsveckor är mellan v22-35, men den exakta perioden för respektive sommarjobb bestäms i samråd med anställande chef.

Ansökan
Ansökan ska innehålla CV och betygskopior från eventuellt pågående samt avslutade studier. Skicka in din ansökan så fort som möjligt dock senast den 13 mars. 

Observera att anställningsprocessen för sommarjobb kan vara påverkad av den rådande situationen med Covid-19-pandemin.

Varmt välkommen med din ansökan!

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Teknisk Specialist Buss – Scania Sverige AB

Avdelningen Teknisk Support på Scania Sverige AB stöttar våra återförsäljare rörande de fordon och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Gruppen består idag av tio personer. En av våra tekniska specialister går vidare till ny befattning inom koncernen och därför söker vi nu en efterträdare. Dina arbetsuppgifter Som teknisk specialist Buss är du ansvarig för kontakt med återförsäljarnätverket samt våra bussoperatörer i Sverige. Du har fre... Visa mer
Avdelningen Teknisk Support på Scania Sverige AB stöttar våra återförsäljare rörande de fordon och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Gruppen består idag av tio personer. En av våra tekniska specialister går vidare till ny befattning inom koncernen och därför söker vi nu en efterträdare.

Dina arbetsuppgifter
Som teknisk specialist Buss är du ansvarig för kontakt med återförsäljarnätverket samt våra bussoperatörer i Sverige. Du har frekventa kontakter med återförsäljare samt bussoperatörer med avseende på kvalitetsavvikelser. Du bistår med att initiera och leda tekniska utredningar och levererar tekniska och kommersiella lösningar.

Du är med och genomför regionala träffar och liknande servicemarknadsaktiviteter. Som teknisk specialist Buss har du ca 30 resdagar per år och du kommer att rapportera till Chef Teknisk Support.

Din profil
För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en gedigen produktteknisk erfarenhet inom ditt ansvarsområde samt är en naturlig förhandlare. Du har teknisk högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Har du specialkunskap inom områdena busskaross, elsystem och elektrifierade drivlinor och/eller även erfarenhet av Scania systemen FRAS, SDP3, BCI är det meriterande.

Egenskaper som är viktiga för rollen är social kompetens, lyhördhet och engagemang. Du är analytisk, strukturerad och drivande. Självklart är du en god lagspelare då vi dagligen arbetar med kompetensutbyte inom gruppen. B-körkort är ett krav och har du även D- och E-körkort är det meriterande. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift.

Vi kan ge dig en trivsam arbetsmiljö med engagerade kunniga kollegor inom servicemarknaden. Intressanta och utmanande arbetsuppgifter i marknadsmiljö med ett nära samarbete med både Scanianätverk och bussoperatörer.

Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Alessandro Pontecorvi, Chef Teknisk Support på tel 010-706 641.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval kommer att ske löpnade under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Teknisk Helpdeskingenjör - Scania Sverige AB

Avdelningen Teknisk Support på Scania Sverige AB stöttar våra återförsäljare rörande de fordon och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Gruppen består idag av tio personer. Dina arbetsuppgifter Huvudansvaret för den tekniska helpdeskingenjören är att ge återförsäljare, verkstäder och kunder en hög nivå av teknisk support för att säkerställa en snabb lösning på eventuella problem och därmed maximal drifttid för Scania-produkter. Detta u... Visa mer
Avdelningen Teknisk Support på Scania Sverige AB stöttar våra återförsäljare rörande de fordon och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Gruppen består idag av tio personer.

Dina arbetsuppgifter
Huvudansvaret för den tekniska helpdeskingenjören är att ge återförsäljare, verkstäder och kunder en hög nivå av teknisk support för att säkerställa en snabb lösning på eventuella problem och därmed maximal drifttid för Scania-produkter.

Detta uppnås genom att lösa tekniska frågor med en kort ledtid inklusive eskalering av kvalitetsavvikelser inom övriga Scanias funktioner. Arbetet medför ett nära samarbete med de globala tekniksupport- och fältkvalitetsorganisationerna på Scania Corporate. Du rapporterar till Chef Teknisk Support.

Din profil
För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en gedigen produktteknisk erfarenhet samt att du trivs med ett högt tempo. Du har erfarenhet av Scania systemen FRAS, SDP3, BCI och bör vara bekant med verkstadsprocesser. Egenskaper som är viktiga för rollen är social kompetens, lyhördhet och engagemang.

Du är analytisk, strukturerad och drivande. Självklart är du en god lagspelare då vi dagligen arbetar med kompetensutbyte inom gruppen. B-körkort är ett krav och har du även C- och E-körkort är det meriterande men inget krav. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift.

Vi kan ge dig en trivsam arbetsmiljö med engagerade kunniga kollegor inom servicemarknaden. Intressanta och utmanande arbetsuppgifter i marknadsmiljö med ett nära samarbete med både Scanianätverk och bussoperatörer.

Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Alessandro Pontecorvi, Chef Teknisk Support på tel 010-706 641 alt  [email protected] .

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval kommer att ske löpnade under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Avancerad Försäljning & Hållbarhetsansvarig Scania Sverige AB Stockholm

Ansök    Feb 8    Scania CV AB    Lastbilssäljare
Vi söker dig som vill göra skillnad och vara med på en spännande resa – att säkra Scanias position som en leverantör och partner i framkant gällande hållbara transporter och helhetslösningar! Uppdrag Ditt huvudsakliga uppdrag är att identifiera outnyttjad försäljningspotential för hållbara transportlösningar och i samarbete med regionens säljare ansvara för dialogen med kunden i affären. Du tar ansvar för att koordinera alla delar i kedjan som krävs för ... Visa mer
Vi söker dig som vill göra skillnad och vara med på en spännande resa – att säkra Scanias position som en leverantör och partner i framkant gällande hållbara transporter och helhetslösningar!

Uppdrag
Ditt huvudsakliga uppdrag är att identifiera outnyttjad försäljningspotential för hållbara transportlösningar och i samarbete med regionens säljare ansvara för dialogen med kunden i affären. Du tar ansvar för att koordinera alla delar i kedjan som krävs för att kommersiellt erbjuda en helhetslösning samt praktisk leverans av den. Du följer även upp och stöttar vid behov efter leverans.

Specifik uppgift är t.ex. att analysera elektrifiering, eller andra hållbara alternativ, för en kunds räkning och inkludera alla ingående parametrar som krävs för att få en helhetslösning utöver fordonet på plats, t.ex. ladd- och tankinfrastruktur, statliga investeringsstöd, finansiering etc.

Du förväntas i ditt arbete vägleda säljaren i analys- och säljverktyg för hållbar försäljning och du gör skillnad genom att stötta säljkåren till att vara mer konkurrenskraftig inom området och därtill positionera Scania som en leverantör och partner i framkant gällande hållbara transporter och helhetslösningar.

I rollen ingår även att vara Hållbarhetsansvarig för regionen, vilket innebär att du både internt och externt är vår ambassadör inom området. Du kommer ha en betydande roll som sakkunnig där du får stort utrymme att hålla ihop och vägleda företagets hållbarhetsaffär.

Din profil 
För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet från komplexa kommersiella lösningar. Det är starkt meriterande att ha erfarenhet av elektrifiering och alternativa drivmedel, gärna i kombination med erfarenhet från åkeribranschen. Du är strukturerad och har kunden i fokus, samt tycker om att arbeta med människor i en miljö med högt tempo.

Utbildning och/eller arbetslivserfarenhet: 


• Flerårig relevant arbetslivserfarenhet
• God kännedom om den tunga lastbils- och bussbranschen
• Erfarenhet av att arbeta med hållbara affärer är starkt meriterande
• Kommunicerar väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska

Ytterligare information
Har du frågor är du välkommen att kontakta Fatima Strand, Återförsäljarchef, 010-706 62 52. 
Urval och intervjuer kommer att ske löpande – vänta inte med din ansökan utan sök tjänsten redan idag.


Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%. Visa mindre

Produktchef Laddinfrastruktur, Scania Sverige AB

Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar varav elektriska fordon är av stor betydelser. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av helhetslösningar och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort. På resan mot fler ... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar varav elektriska fordon är av stor betydelser.

Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av helhetslösningar och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort.

På resan mot fler elektrifierade fordon behöver vi nu ha en ny specialist på laddningsinfrastruktur lösningar till gruppen Produkter och tjänster på Scania Sverige. Produkter och tjänster är Scania Sveriges strategiska produktägare för fordon, underhåll och avtal samt uppkopplade tjänster. Du kommer att ha en central roll i att kontinuerligt definiera och utveckla vårt laddningserbjudande tillsammans med våra samarbetspartners. Du kommer i tätt samarbete med återförsäljare, partners och Scanias huvudkontor erbjuda kunden den mest optimala laddningsstrategin och laddningsutrustningen. Att bygga och utveckla ett attraktivt hållbart produkt- och tjänsteerbjudande för våra elfordon över tid är av strategisk vikt för Scania Sverige.

Ditt uppdrag
Du är vår specialist på Scanias laddningserbjudande. I det arbetet ingår att säkerställa ett optimalt laddningserbjudande utifrån våra kunders drift och behov, koordinera behovet mot laddoperatörer och installatörer samt stötta återförsäljare och säljare kring laddning genom daglig kontakt, utbildning samt framtagande av produktinformation. Du är även speaking partner för Scania Sverige i större infrastruktur projekt både internt och i samarbete med andra intressenter.

Ett viktigt uppdrag är att hjälpa våra kunder att framtidssäkra sin investering i laddnings utrustning genom analys av kundens framtida behov. I det arbetet ingår samarbete med såväl energibolag, nätbolag och laddoperatörer som koordinering av laddnings frågor centralt med Scanias huvudkontor.

Du jobbar tätt tillsammans med andra produktchefer och det övriga E-mobility teamet för att utveckla E-mobility affären, säkerställa bästa möjliga helhetserbjudande till kund samt accelerera vår försäljning.

Din profil
Din positiva inställning med känsla för support och serviceanda gör dig framgångsrik och det är till dig man vill vända sig.

Du lyckas med detta uppdrag genom god kunskap inom energiförsörjning, installation och/eller service och du är bekant med laddningsstandarder och energiförsörjningsstruktur. Du är lyhörd, kundorienterad, har analytisk förmåga och kan snabbt och enkelt hitta lösningar på kundens behov.

Du är duktig på att uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift då du tycker om att stå inför grupp och utbilda andra. Som person är du nyfiken och trivs med att arbeta i en föränderlig värld.

Eftersom framgångsrikt tvärfunktionellt arbete är en nyckel så har du god kommunikativ förmåga, samt gillar att skapa relationer med andra. Du är bekväm med att röra dig ute bland säljare och kunder och du har körkort.

För att utföra arbetsuppgifterna framgångsrikt krävs kommersiell arbetslivserfarenhet (>3år). Vi tror du har akademisk examen eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet inom fordonsladdnings- eller elinfrastruktursegmentet. Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet om e-mobility och förståelse för elektrifierade fordon.

Vi erbjuder
En trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scania. 

Välkommen med din ansökan, intervjuer och anställning kan komma ske under ansökningsperioden.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
Maria Schönfeldt, Chef produkter & Tjänster, 070 725 06 41

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2021 registrerade Scania Sverige 5 304 tunga fordon samt 157 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,8%. Visa mindre

Key Account Manager - Scania Sverige AB

Ansök    Jan 26    Scania CV AB    Key account manager
Vi söker nu en Key Account Manager till Centralkundsförsäljning Lastbilsmarknad med teknisk inriktning för att förstärka den svenska säljorganisation med placering på vårt kontor i Lindvreten alternativt Malmö eller Göteborg. Gruppen består idag av 4 medarbetare. Dina arbetsuppgifter Din huvudsakliga roll blir att arbeta med tekniska specifikationer, gränssnitt mot påbyggare samt försäljning till de stora aktörerna inom transportområdet för lastbil som c... Visa mer
Vi söker nu en Key Account Manager till Centralkundsförsäljning Lastbilsmarknad med teknisk inriktning för att förstärka den svenska säljorganisation med placering på vårt kontor i Lindvreten alternativt Malmö eller Göteborg. Gruppen består idag av 4 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Din huvudsakliga roll blir att arbeta med tekniska specifikationer, gränssnitt mot påbyggare samt försäljning till de stora aktörerna inom transportområdet för lastbil som centralkundsavdelningen ansvarar för. Dessa består av en blandning från statliga verk/bolag till internationella aktörer inom transportbranschen.
 
I dina arbetsuppgifter ingår att aktivt arbeta med ovan nämnda kunder, både genom proaktivitet i verksamhet och att medverka vid upphandlingar. Arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med våra kollegor dels på internationella fleet avdelningen på Scania CV samt med service/eftermarknad och Scania Finans.
 
Centralkundsavdelningen arbetar med offentliga upphandlingar. Vi ser vikten av att i ett tidigt skede medverka och påverka processen i en offentlig upphandling. Du kommer att arbeta nära kund och ska ha förmåga att översätta kundens önskemål till säljbara produkter och tjänster.
 
Du kommer gemensamt med övriga i gruppen skapa kort- och långsiktiga affärsplaner i linje med företagets mål. Vidare ska du medverka till att avdelningen utvecklar och marknadsför produkter och tjänster till nya och befintliga kunder i enlighet med överenskomna försäljnings- och marknadsföringsstrategier så att försäljningsmålen uppnås.
 
Tjänsteresor ingår i din roll som Key Account Manager.
 
Din profil
Du är högskoleutbildad inom teknik, marknad/ekonomi eller motsvarande. Har du även tidigare erfarenhet inom teknikrelaterad försäljning till större kunder är det mycket meriterande.

Teknisk förståelse, lösningsorienterad samt affärsmässighet är nyckelegenskaper för tjänsten. Du förstår hur en lastbil är uppbyggd och sambandet mellan lastbilen och olika påbyggnationer och applikationer.
 
Som person har du förmåga att fatta snabba och välavvägda beslut, prioritera, vara noggrann samt drivande med hög ansvarskänsla. Då arbetet ibland är intensivt är det en fördel om du är flexibel och klarar av högt tempo, och förmår att hantera flera saker i tät följd.
 
Du är social, har lätt för att bygga relationer och är duktig på att skapa förtroende både hos kunder och medarbetare. Du är självgående, motiveras av att uppnå goda resultat och har lätt för att anpassa dig till olika situationer.
 
Du kan kommunicera på svenska och engelska både i tal och skrift samt har goda datakunskaper främst i Officepaketet MS Office. Meriterande om du har körkort för lastbil. 
 
Ytterligare information
Kontakta gärna Fredrik Lundström, Chef Centralkundförsäljning på tfn: 010-706 60 04.
 
Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 
Välkommen med din ansökan!

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%. Visa mindre

Koordinator till Produktionsgruppen , Scania Sverige AB

Ansök    Dec 15    Scania CV AB    Orderplanerare
Avdelningen Order & Logistik hos Scania Sverige medverkar för att möjliggöra ökad och lönsam försäljning av helhetslösningar. Vår nuvarande medarbetare går vidare inom Scania och vi söker nu en ny medarbetare. Dina arbetsuppgifter Du blir en central del av vårt Order till Leveransflöde inom funktionen Produktionsgruppen, vars uppgift är att planera, bevaka och följa upp avvikelser i Order till Leveransflödet. Du har dagligen kontakt med säljare, påbyggare... Visa mer
Avdelningen Order & Logistik hos Scania Sverige medverkar för att möjliggöra ökad och lönsam försäljning av helhetslösningar. Vår nuvarande medarbetare går vidare inom Scania och vi söker nu en ny medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Du blir en central del av vårt Order till Leveransflöde inom funktionen Produktionsgruppen, vars uppgift är att planera, bevaka och följa upp avvikelser i Order till Leveransflödet. Du har dagligen kontakt med säljare, påbyggare, verkstäder och andra parter i flödet för att planera, agera på avvikelser och övervaka chassiet i takt mot kundleverans. Målet med organisationen är att effektivisera processen och korta ledtider till kund. 

En viktig del av arbetet är att få processerna att fungera och verka operativt som möjliggörare för ett effektivt flöde. 

Din profil
Vi söker dig som brinner för kundservice, du har hög energinivå, positiv attityd och är lösningsorienterad. Du tycker om relationer och att leverera i tid. Vidare är du en tydlig kommunikatör och systematisk. Du är ansvarstagande och räds inta att ta ansvar utanför det egna området. Meriterande med erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och / eller erfarenhet från Påbyggare eller logistikbranschen. 

Du har du god systemvana, meriterande är erfarenhet från COW/COW AP, samt har en god processförståelse. Du har vidare stor passion för ditt arbete och tycker om förbättringsarbete. En fördel vi även ser är att du har erfarenhet av SPS/SRS eller liknande. Du har några års arbetslivserfarenhet och en utbildning på Högskola eller Universitet med relevant inriktning.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete, trevliga kollegor med utvecklingsmöjligheter hos en av Scanias främsta Distributörer.

För mer information
Kontakta gärna Tina Fromholz 010-7066672 chef Order & Logistik.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval kommer ske löpande.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%. Visa mindre

Teamleader till Leveransgruppen Scania Sverige AB

Ansök    Dec 15    Scania CV AB    Teamledare
Leveransgruppen på Scania Sverige planerar och exekverar logistikflödet av nya lastbilar från Scanias chassimontering till slutkund. Vår tidigare Teamleader har gått vidare inom företaget så nu söker vi dig som vill axla denna roll. Som Teamleader kommer din uppgift vara att ta ett helhetsperspektiv samt coacha och utveckla gruppen. Är du en ledare med erfarenhet från relationsbyggande och som vill driva förbättringsarbete med tydliga mål så är detta en c... Visa mer
Leveransgruppen på Scania Sverige planerar och exekverar logistikflödet av nya lastbilar från Scanias chassimontering till slutkund.

Vår tidigare Teamleader har gått vidare inom företaget så nu söker vi dig som vill axla denna roll. Som Teamleader kommer din uppgift vara att ta ett helhetsperspektiv samt coacha och utveckla gruppen. Är du en ledare med erfarenhet från relationsbyggande och som vill driva förbättringsarbete med tydliga mål så är detta en chans för dig!

Dina arbetsuppgifter
Leveransgruppen består av två avdelningar. Den ena avdelningen, produktionsgruppen, består av 4 personer som hanterar det fysiska flödet med påbyggare, verkstad och andra leverantörer i samband med färdigställande av lastbilen. Den andra avdelningen, kontraktsgruppen, bestående av 4 medarbetare som hanterar det finansiella flödet vid nybilsleveranser, såsom kvalitetssäkring av nyinkomna order, fakturering samt säkerställa att all formalia är uppfylld innan leverans.

Kontraktsgruppen hjälper även till vid försäljning av begagnat samt övrigt fordonsrelaterade försäljningar. Båda grupperna har ett nära samarbete med varandra för att säkerställa kvalitet, minimera ledtider och leverera enligt kundens förväntan.

Du fördelar dagligen arbetet och hjälper till med prioriteringar, tar fram och utvecklar KPI’er och driver relevanta forum med intressenter i flödet samt agerar support vid behov.

Din profil
Vi söker dig som är en självklar ledare. Du har en positiv attityd och tycker om att bygga och vårda relationer. Vidare är du en tydlig kommunikatör och systematisk i ditt agerande. Du har hög integritet, är ansvarstagande och har en förmåga att skapa en bra teamkänsla. 

Du har 5-10 års arbetslivserfarenhet från liknande uppdrag och roll och det är meriterande med erfarenhet från både logistik och ekonomi. Vi erbjuder dig ett spännande arbete, trevliga kollegor med utvecklingsmöjligheter hos en av Scanias främsta Distributörer.

För mer information
Kontakta gärna Tina Fromholz, 010-706 66 72 chef Order & Logistik och/eller Åsa Näselius chef Business & Credit Control 010-70 864 50.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval kommer ske löpande.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%. Visa mindre

Logistik- och Orderkoordinator Buss till Scania Sverige AB

Ansök    Dec 10    Scania CV AB    Orderplanerare
Avdelningen Order & Logistik hos Scania Sverige medverkar för att möjliggöra ökad och lönsam försäljning av helhetslösningar. Gruppen ansvarar för orderhantering, fakturering, logistik och ledtid, samt administration kring alla fordon. Till gruppen APO söker vi nu en Logistik- och Orderkoordinator för affärsområdet Buss.   Dina arbetsuppgifter Du blir en central del i order och leveransarbetet tillsammans med det egna teamet samt försäljningsorganisation... Visa mer
Avdelningen Order & Logistik hos Scania Sverige medverkar för att möjliggöra ökad och lönsam försäljning av helhetslösningar. Gruppen ansvarar för orderhantering, fakturering, logistik och ledtid, samt administration kring alla fordon.

Till gruppen APO söker vi nu en Logistik- och Orderkoordinator för affärsområdet Buss.  

Dina arbetsuppgifter
Du blir en central del i order och leveransarbetet tillsammans med det egna teamet samt försäljningsorganisationen för Buss. Arbetet innefattar en variation av operativt arbete samt KPI framtagning och förbättringsarbete. Rollen är bred och innefattar och ansvarar för bland annat för följande; Orderläggning, Orderplanering, Leveransplanering, Framtagande av leveransdokument , Fakturering, Uppföljning och Statistik samt koordinering med transportstyrelsen samt Leveranskontroll av bussar i viss mån.   

Vidare finns ett stort behov av att tänka helt nytt, tänka flöde och koordinera produktens ledtid, där det finns viss möjlighet att utforma rollen och dess verktyg. Som en del av uppdraget ingår även en stor del förändrings samt förbättringsarbete och sätta upp nya rutiner och verka för samarbete tvärfunktionellt samt bidra till den egna gruppens utveckling.

Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning med relevant inriktning eller liknande. Du har några års erfarenhet från arbete med Scanias produkter, fördelaktigt om det är Buss.

Du är analytisk, ser en helhet och arbetar med detaljer. Det är viktigt att du är social och har lätt för att samarbeta tvärfunktionellt. Arbetet ställer krav på att arbeta lugnt och metodiskt med noggrannhet och det är också viktigt att sökanden har en hög integritet och envishet. 

Du har god systemvana och mycket god kunskap gällande Excel, meriterande om du tidigare arbetat med databaser samt access. Du har vidare stor passion för ditt arbete och tycker om förbättringsarbete. En fördel vi även ser är att du har erfarenhet av SPS/SRS eller liknande. 

Vi erbjuder dig ett spännande arbete, trevliga kollegor med utvecklingsmöjligheter hos en av Scanias främsta Distributörer.

För mer information
Kontakta gärna Tina Fromholz, 010-7066672, chef Order & Logistik 

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval kommer ske löpande.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%. Visa mindre

Servicetekniker Scania Sverige, Region Stockholm Söder - Kungens Kurva

Ansök    Okt 5    Scania CV AB    Lastbilsmekaniker
Vill du arbeta med den senaste tekniken och världsledande fordon? Gillar du att lösa problem och ta egna initiativ? Tycker du om när ingen dag är den andra lik? Då är vi rätt arbetsgivare för dig! Vi behöver dig som är fingerfärdig och som uppskattar att arbeta praktiskt med både hjärna och händer. Du drivs av att hjälpa våra kunder och se till att kundens verksamhet kan fortsätta vara lönsam. Vi kan erbjuda dig en trivsam arbetsmiljö med duktiga kolle... Visa mer
Vill du arbeta med den senaste tekniken och världsledande fordon? Gillar du att lösa problem och ta egna initiativ? Tycker du om när ingen dag är den andra lik? Då är vi rätt arbetsgivare för dig!Vi behöver dig som är fingerfärdig och som uppskattar att arbeta praktiskt med både hjärna och händer. Du drivs av att hjälpa våra kunder och se till att kundens verksamhet kan fortsätta vara lönsam.

Vi kan erbjuda dig en trivsam arbetsmiljö med duktiga kollegor inom reservdelar, verkstad och försäljning. Du får ett team av trevliga, kompetenta kollegor som kan hjälpa dig att växa med uppgifterna och du har goda möjligheter till vidareutbildning samt utveckling inom Scaniaorganisationen. 

Arbetsbeskrivning
Som servicetekniker arbetar du med att utföra service och reparationer på lastbilar, bussar, släp samt påbyggnationer. Med hjälp av våra reparationsmetoder och program gör du felsökning och reparation av elsystem. Du är en viktig resurs då våra kunder kräver professionell service och noggrannhet.

Vem är du?
De bästa lastbilarna behöver också de bästa serviceteknikerna. Vi söker nu dig som har fordonsteknisk utbildning inom tunga fordon eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har goda el kunskaper och ett genuint intresse inom området då fordonens system idag är komplexa. Dokumenterad erfarenhet inom hydraulik, el samt påbyggnationer mycket meriterande.

Som person är du serviceinriktad, ordningsam, självgående och utför reparationer med hög kvalitet. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater.

Du är en van dataanvändare då arbetet i många moment kräver systemförståelse där du kopplar upp dator mot fordonet. Körkortsbehörighet B är ett krav, har du även C- CE och D-behörighet är det meriterande. För att klara av uppdraget måste du ha mycket goda kunskaper i svenska både gällande tal och skrift. 

Ytterligare information
Vill du veta mer? Kontakta gärna Fredrik Möller Servicechef, 010-708 64 74
Tjänsten är en heltidstjänst. Arbetstiden sker schemalagt då våra öppettider är vardagar kl. 07:00-22:30 och lördagar 07:00-16:00. 

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och ev kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%. Visa mindre

Produktchef Laddinfrastruktur, Scania Sverige AB

Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar varav elektriska fordon är av stor betydelser. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av helhetslösningar och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort. På resan mot fler ... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar varav elektriska fordon är av stor betydelser.

Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av helhetslösningar och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort.

På resan mot fler elektrifierade fordon behöver vi nu ha en ny specialist på laddinfrastruktur lösningar till gruppen Produkter och tjänster på Scania Sverige. Produkter och tjänster är Scania Sveriges strategiska produktägare för fordon, underhåll och avtal samt uppkopplade tjänster. Du kommer att ha en central roll i att kontinuerligt definiera och utveckla vårt laddningserbjudande tillsammans med våra samarbetspartners. Du kommer i tätt samarbete med återförsäljare, partners och Scanias huvudkontor erbjuda kunden den mest optimala laddstrategin och laddutrustningen. Att bygga och utveckla ett attraktivt hållbart produkt- och tjänsteerbjudande för våra elfordon över tid är av strategisk vikt för Scania Sverige.

Ditt uppdrag
Du är vår specialist på Scanias laddningserbjudande. I det arbetet ingår att säkerställa ett optimalt laddningserbjudande utifrån våra kunders drift och behov, koordinera behovet mot laddoperatörer och installatörer samt stötta återförsäljare och säljare kring laddning genom daglig kontakt, utbildning samt framtagande av produktinformation.

Ett viktigt uppdrag är att hjälpa våra kunder att framtidssäkra sin investering i laddutrustning genom analys av kundens framtida behov. I det arbetet ingår samarbete med såväl energibolag, nätbolag och laddoperatörer som koordinering av laddfrågor centralt med Scanias huvudkontor.

Du jobbar tätt tillsammans med andra produktchefer och det övriga E-mobility teamet för att utveckla E-mobility affären, säkerställa bästa möjliga helhetserbjudande till kund samt accelerera vår försäljning.

Din profil
Din positiva inställning med känsla för support och serviceanda gör dig framgångsrik och det är till dig man vill vända sig.

Du lyckas med detta uppdrag genom god kunskap inom energiförsörjning, installation och/eller service och du är bekant med laddningsstandarder och energiförsörjningsstruktur. Du är lyhörd, kundorienterad, har analytisk förmåga och kan snabbt och enkelt hitta lösningar på kundens behov.

Du är duktig på att uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift då du tycker om att stå inför grupp och utbilda andra. Som person är du nyfiken och trivs med att arbeta i en föränderlig värld.

Eftersom framgångsrikt tvärfunktionellt arbete är en nyckel så har du god kommunikativ förmåga, samt gillar att skapa relationer med andra. Du är bekväm med att röra dig ute bland säljare och kunder och du har körkort.

För att utföra arbetsuppgifterna framgångsrikt krävs kommersiell arbetslivserfarenhet (>3år). Vi tror du har akademisk examen eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet inom fordonsladdnings- eller elinfrastruktursegmentet. Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet om e-mobility och förståelse för elektrifierade fordon.

Vi erbjuder
En trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scania. 

Välkommen med din ansökan, intervjuer och anställning kan komma ske under ansökningsperioden.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
Maria Schönfeldt, Chef produkter & Tjänster, 070 725 06 41

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%. Visa mindre

Regionansvarig Försäljning / Area Sales Manager – Scania Sverige AB

Ansök    Nov 25    Scania CV AB    Innesäljare
Scania Sverige söker en ny Area sales manager (ASM) till vår Försäljningsavdelning inom Lastbilsmarknad. Rollen innehåller både arbete med säljstrategi och med operativ stöttning i försäljningen. Uppdraget innebär arbete på fältet, att utveckla, driva och följa upp beslutade försäljningsaktiviteter inom ett utvalt geografiskt område. Du har även ett operationellt ansvar för styrning av försäljningsrelaterade aktiviteter både avseende produkter och tjänster... Visa mer
Scania Sverige söker en ny Area sales manager (ASM) till vår Försäljningsavdelning inom Lastbilsmarknad. Rollen innehåller både arbete med säljstrategi och med operativ stöttning i försäljningen. Uppdraget innebär arbete på fältet, att utveckla, driva och följa upp beslutade försäljningsaktiviteter inom ett utvalt geografiskt område. Du har även ett operationellt ansvar för styrning av försäljningsrelaterade aktiviteter både avseende produkter och tjänster samt coachning av säljarna.  


Dina arbetsuppgifter
Huvudfokus är att i ett nära samarbete med ledningen för återförsäljaren samt återförsäljarens säljkår utarbeta en individuell plan och utvärdering av specifika kunders behov, att planera aktiviteter samt eventuella punktinsatser samt att driva och följa upp enligt satta kommersiella mål i marknadsplan och affärsplan för området.

I rollen ingår att coacha, stödja och utbilda säljare i säljprocessen och den alltmer konsultativa försäljningen. En annan viktig del i arbetet är samarbetet med ASM för Servicemarknad och Scania Finans där ni tillsammans säkrar paketering och försäljning av tjänster och produktmix som ger bäst kundnytta. Arbetsmetodiken som nyttjas för säljstyrningen benämns Retail Sales Management. Det är ett utarbetat tvärfunktionellt arbetssätt inom försäljning som alla Scaniadistributörer i europa arbetar efter. Grunden i RSM är mötes- och uppföljningsstrukturen och den kundsegmentering som vi infört på alla våra kunder samt vilka KPI:er vi följer per vecka/månad/kvartal/år.

I rollen som ASM rapporterar du direkt till Försäljningsdirektören.

Din profil
Du har högskoleexamen med inriktning industri, logistik och/eller ekonomi. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift. Att du har kommersiell erfarenhet både operativt och strategiskt samt ett stort tekniskt intresse ser vi som självklart.

Kunskap inom förnyelsebara bränslen och affären kopplad till detta är av stor vikt i denna roll. Har du arbetat som chef/ledare är det ytterligare en kompetens vi värdesätter. Vi ser att du behöver gedigen kunskap inom produktområdet lastbilar och/eller försäljningsmarknadsaffären. Har du några års erfarenhet från Scanias återförsäljarnätverk är det meriterande.

För att lyckas i rollen som ASM krävs att du är strukturerad, engagerad och lyhörd. Du har en pedagogisk och retorisk förmåga att få med dig och påverka beslutsfattare, i detta fall ledningen hos återförsäljarna, i arbetet med att utveckla deras verksamhet mot satta mål. Innovationsförmåga och nytänkande är andra viktiga egenskaper för att möta en marknad i förändring.

Minst B-behörighet är ett krav då du kommer vara resande fot och kan vara bortrest flera dagar i månaden.

Vi erbjuder 
Trivsam arbetsmiljö med duktiga och engagerade kollegor inom försäljningsmarknad. Stimulerande, utvecklande och intressanta arbetsuppgifter i en utpräglad dynamisk marknadsmiljö där vi står inför en spännande framtid med omställning till en elektrifierad framtid.

Ytterligare information
Välkommen att kontakta Niklas Engholm, Försäljningsdirektör, 010-706 67 84.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer sker löpande och vår förhoppning är att tjänsten ska vara tillsatt senast feburari 2022.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%. Visa mindre

Leveranskoordinator med fokus på ekonomi till Scania Sverige AB

Ansök    Jun 24    Scania CV AB    Leveransman
Till ekonomifunktionen söker vi nu en leveranskoordinator som kommer att agera stöd åt Scania Sveriges försäljningsorganisation inom lastbil Dina arbetsuppgifter Du blir en central del av ”Order- till Leveransprocessen” och funktionen ”Kontraktsgruppen”, vars ansvarsområde sträcker sig från att säkerställa kvalitet på inkommande order till att fakturera samt utföra andra aktiviteter i samband med leverans. Du agerar som en centralt koordinerande funktio... Visa mer
Till ekonomifunktionen söker vi nu en leveranskoordinator som kommer att agera stöd åt Scania Sveriges försäljningsorganisation inom lastbil

Dina arbetsuppgifter
Du blir en central del av ”Order- till Leveransprocessen” och funktionen ”Kontraktsgruppen”, vars ansvarsområde sträcker sig från att säkerställa kvalitet på inkommande order till att fakturera samt utföra andra aktiviteter i samband med leverans.

Du agerar som en centralt koordinerande funktion för lastbilssäljarna ute i våra regioner och stöttar dem i diverse frågor kopplade till leveransprocessen. Du kommer ha daglig kontakt med diverse aktörer inom bolaget samt externa parter gällande säkerställande av försäljningskontrakt, leverantörsfakturor, finansiering, och betalning.

Målet med organisationen är att effektivisera order- till leveransprocessen samt att säkerställa att de finansiella delarna uppfyller både såväl interna som externa krav.

Exempel på arbetsuppgifter:


• Kontrollera att köpeavtal och tillhörande dokumentation är korrekt i samband med orderläggning
• Säkerställa att det finns godkänd finansiering
• Kontering och kontroll av diverse leverantörsfakturor från påbyggare eller andra externa aktörer
• Säkerställa att kunden är förberedd inför leverans
• Fakturera nya fordon och säkerställa att betalning är genomförd innan leverans, samt hantera ev inbytesfordon i samband med nybilsaffärer
• Fakturering av begagnade fordon samt assistera vid förmedlings- och refinansieringsaffärer
• Säkerställa efterlevnad av såväl interna policys som externa krav i samband med orderläggning och leverans av nya och begagnade lastbilar

Din profil
Vi söker dig med ett stort intresse och erfarenhet kring finansiella frågor relaterade till orderläggning och fakturering av lastbilar. Du har en positiv attityd och har lätt att bygga relationer i en snabbrörlig företagskultur. För att lyckas i rollen så behöver du vara noggrann, strukturerad och ansvarsfull samt ha en god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Tempot är stundtals högt och vi lägger stor vikt att du är en lagspelare som hjälper dina arbetskamrater när det behövs samt inte är rädd för att flagga när du själv behöver hjälp.

Meriterande är erfarenhet från fakturering och Automaster samt Microsoft Dynamics 365. Vi arbetar i en standardiserad O2D process, där pulsmöten, hantering av avvikelser och ständiga förbättringar är en viktig del av arbetet. En fördel är därför om du även har erfarenhet av SPS/SRS eller liknande. 

Du har några års arbetslivserfarenhet och en utbildning på högskola eller universitet med inriktning på ekonomi eller annan liknande eftergymnasial utbildning. Vi erbjuder dig ett spännande arbete, trevliga kollegor med utvecklingsmöjligheter hos en av Scanias främsta kommersiella bolag.

Placeringsort är i Kungens Kurva. Alternativ placeringsort i vår region Väst är även möjlig. 

För mer information
Kontakta gärna Åsa Näselius, Head of Business and Credit Control, tel 010- 708 64 50 

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%. Visa mindre

Säljingenjör Servicemarknadstjänster, Scania Sverige AB

Ansök    Aug 2    Scania CV AB    Säljkonsulent
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av en stark produktstrategi och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort. På den här resan behöver vi nu ha en ny specialist på un... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar.

Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av en stark produktstrategi och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort.

På den här resan behöver vi nu ha en ny specialist på underhållskontrakt och avtal till gruppen Produkter och Tjänster på Scania Sverige. Produkter och Tjänster är Scania Sveriges strategiska produktägare för fordon, underhåll och avtal, uppkopplade tjänster och förartjänster. Att bygga och utveckla ett attraktivt hållbart produkt- och tjänsteerbjudande över tid är av strategisk vikt för Scania Sverige.

Ditt uppdrag
Du är vår specialist på Scanias servicemarknadstjänster. I det arbetet ingår att ha daglig kontakt med våra återförsäljare och ge support till säljare kring underhållskontrakt, serviceavtal och hur våra system fungerar.

Du kommer att ha en central roll i att kontinuerligt definiera och utveckla vårt tjänsteerbjudande. Du kommer i tätt samarbete med sälj- och serviceavdelningarna stötta kunder, återförsäljare och säljkår. Ett viktigt uppdrag är att forma och ta fram hur vi ska utbilda våra säljare och hur vi på bästa sätt sänder information till våra Återförsäljare.

Du samarbetar tätt tillsammans med produktchefen för servicemarknadstjänster och det övriga i teamet i utvecklingen av serviceaffären här och nu men även mot våra långsiktiga mål, hela tiden med kundernas lönsamhet i fokus.

Din profil
Din positiva inställning med känsla för support och serviceanda gör dig framgångsrik och det är till dig man vill vända sig.

För att lyckas med detta uppdrag ser vi att du har god kunskap om våra produkter och tjänster samt att du har en analytisk förmåga och ser det viktiga i affären. 

Sjävklart är du duktig på att uttrycka dig både på svenska och engelska, i tal och skrift och du behöver även tycka om att stå inför grupp och utbilda andra.

Eftersom framgångsrikt tvärfunktionellt arbete är en nyckel så har du god kommunikativ förmåga, samt gillar att skapa relationer med andra. Du är bekväm med att röra dig ute bland säljare och kunder samt att du har körkort.

För att utföra arbetsuppgifterna framgångsrikt krävs kompetens kommersiell arbetslivserfarenhet (>3år). Vi tror du har akademisk examen eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har kunskap inom MPP - (Maintenance Planner Portal) eller RAMAS samt förståelse för hur service fungerar på tunga fordon.

Vi erbjuder
En trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scania. 

Välkommen med din ansökan, intervjuer och anställning kan komma ske under ansökningsperioden.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
Maria Schönfeldt, Chef Produkter & Tjänster, 070 725 06 41
Christopher Ekdahl, Produktchef 010 706 62 04 


Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%. Visa mindre

Servicerådgivare Scania Sverige - region Stockholm Söder, Kungen Kurva

Vill Du vara vårt ansikte utåt? Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta och krävande kunder är din vardag. Vi söker nu en ny medarbetare till vår verkstad i Kungens Kurva. Arbetsuppgifter Som servicerådgivare är din uppgift att sälja och marknadsföra verkstadens tjänsteutbud. Du ska maximera utnyttjandet av verkstadskapaciteten och ge bästa möjliga service till både externa och interna kunder då man bokar in fordon för tills... Visa mer
Vill Du vara vårt ansikte utåt? Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta och krävande kunder är din vardag.

Vi söker nu en ny medarbetare till vår verkstad i Kungens Kurva.


Arbetsuppgifter
Som servicerådgivare är din uppgift att sälja och marknadsföra verkstadens tjänsteutbud. Du ska maximera utnyttjandet av verkstadskapaciteten och ge bästa möjliga service till både externa och interna kunder då man bokar in fordon för tillsyn, service och/eller reparation.

Du förväntas lösa problem och avvikelser med kunden i fokus och även ta proaktiva kontakter, som t.ex. att ringa kunder och erbjuda kampanjer som ska utföras. Du säkerställer att kundens behov och förväntningar uppfylls i hela processen från kundförfrågan till utförande, fakturering och uppföljning.

Din profil
Du har lägst gymnasieutbildning, besitter god teknisk kompetens och tidigare erfarenhet från administrativt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet från fordons- eller åkeri/transportbranschen Har du goda kunskaper i verkstads- och reservdelshantering är det mycket meriterande.

Du är serviceinriktad och känner dig bekväm med att vara spindeln i nätet, du är affärsmässig med verbal förmåga, öppen attityd och har ett respektfyllt bemötande. Du vet även att din positiva inställning kan lösa knepiga situationer när man sätter kunden i fokus. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater.

Ordning och reda är självklarhet för dig eftersom du är van vid att leverera. Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse. Om du har kännedom/erfarenhet av AutoMaster, Cabas samt Scanias Multi-system är det meriterande.

Du talar och skriver obehindrat svenska, samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. B-behörighet är ett krav, har du även C, D och E är det meriterande.

Vi erbjuder
Trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scaniaorganisationen.

Verkstaden är öppen vardagar 07:00-22:30. Arbetstiden sker schemalagt och vi välkomnar både kvinnliga och manliga sökanden.

Ytterligare information
Välkommen att kontakta Fredrik Möller Servicechef  010-708 64 74

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior. Urval och intervjuer kan se under ansökningsperioden. 

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2020 registrerade Scania Sverige 4 960 tunga fordon samt 488 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 45,3%. Visa mindre

Financial Controller till Scania Sverige AB

Ansök    Maj 6    Scania CV AB    Financial controller
Är du ekonom och vill arbeta nära affären? Brinner du för redovisning och gillar utmaningar? Är du noggrann, positiv och engagerad? Då söker vi dig till vår redovisningsavdelning på Scania Sveriges huvudkontor i Lindvreten! Vi är en centraliserad redovisningsavdelning i det svenska marknadsbolaget med 9 medarbetare som har helhetsansvar för redovisning, finansiella analyser och rapportering till både moderbolaget och myndigheter. Förutom oss finns det Bus... Visa mer
Är du ekonom och vill arbeta nära affären? Brinner du för redovisning och gillar utmaningar? Är du noggrann, positiv och engagerad? Då söker vi dig till vår redovisningsavdelning på Scania Sveriges huvudkontor i Lindvreten!

Vi är en centraliserad redovisningsavdelning i det svenska marknadsbolaget med 9 medarbetare som har helhetsansvar för redovisning, finansiella analyser och rapportering till både moderbolaget och myndigheter. Förutom oss finns det Business Controllers och en Credit Control grupp inom ekonomiorganisationen.

Arbetet styrs till största delen av svenska och internationella redovisningsstandarder tillsammans med de instruktioner som kommer från Scanias globala funktioner i Södertälje, vilket gör att våra uppgifter ständigt utvecklas och förändras. Inom ekonomiavdelningen arbetar vi målmedvetet med att stödja och utmana den operativa verksamheten och drivs dagligen av ambitionen att öka den egna kvalitén och effektiviteten.

Bolaget har genomgått en stor förändring vad gäller IT-miljön vilket bland annat innefattar implementationen av Dynamics 365 som nytt affärssystem. Detta gör att avdelningen arbetar med att utveckla sina processer för att bättre utnyttja de möjligheter som systemet erbjuder. Din erfarenhet kommer spela stor roll i den här processen.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområde:


• Finansiella analyser och utredningar
• Koncernrapportering i HFM
• Identifiera och implementera processförbättringar
• Löpande redovisning, bokslut, resultatuppföljning

Din profil

Du är högutbildad ekonom med kvalificerad erfarenhet inom redovisning. Du bör ha en god förmåga av att sätta dig in i komplexa frågeställningar.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och analytiskt lagd. Då arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga grupper inom Scania Sverige och moderbolaget Scania CV AB är det viktigt att du har lätt att samarbeta med andra och att du trivs i en verksamhet med många kontaktytor. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har mycket goda Excel kunskaper. Erfarenhet av HFM och/eller Dynamics 365 är meriterande.

Låter det intressant?

Skicka din ansökan med CV och personligt brev senast den 28 maj

För mer information kontakta

Pernilla Wallin Head of Accounting and Financial Control, 0708-672065, [email protected]

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%. Visa mindre

Servicerådgivare Scania Sverige - region Stockholm Söder, Kungen Kurva

Vill Du vara vårt ansikte utåt? Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta och krävande kunder är din vardag. Vi söker nu en ny medarbetare till vår verkstad i Kungens Kurva. Arbetsuppgifter Som servicerådgivare är din uppgift att sälja och marknadsföra verkstadens tjänsteutbud. Du ska maximera utnyttjandet av verkstadskapaciteten och ge bästa möjliga service till både externa och interna kunder då man bokar in fordon för tills... Visa mer
Vill Du vara vårt ansikte utåt? Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta och krävande kunder är din vardag.


Vi söker nu en ny medarbetare till vår verkstad i Kungens Kurva.

Arbetsuppgifter
Som servicerådgivare är din uppgift att sälja och marknadsföra verkstadens tjänsteutbud. Du ska maximera utnyttjandet av verkstadskapaciteten och ge bästa möjliga service till både externa och interna kunder då man bokar in fordon för tillsyn, service och/eller reparation.

Du förväntas lösa problem och avvikelser med kunden i fokus och även ta proaktiva kontakter, som t.ex. att ringa kunder och erbjuda kampanjer som ska utföras. Du säkerställer att kundens behov och förväntningar uppfylls i hela processen från kundförfrågan till utförande, fakturering och uppföljning.

Din profil
Du har lägst gymnasieutbildning, besitter god teknisk kompetens och tidigare erfarenhet från administrativt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet från fordons- eller åkeri/transportbranschen Har du goda kunskaper i verkstads- och reservdelshantering är det mycket meriterande.

Du är serviceinriktad och känner dig bekväm med att vara spindeln i nätet, du är affärsmässig med verbal förmåga, öppen attityd och har ett respektfyllt bemötande. Du vet även att din positiva inställning kan lösa knepiga situationer när man sätter kunden i fokus. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater.

Ordning och reda är självklarhet för dig eftersom du är van vid att leverera. Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse. Om du har kännedom/erfarenhet av AutoMaster, Cabas samt Scanias Multi-system är det meriterande.

Du talar och skriver obehindrat svenska, samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. B-behörighet är ett krav, har du även C, D och E är det meriterande.

Vi erbjuder
Trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scaniaorganisationen.

Verkstaden är öppen vardagar 07:00-22:30. Arbetstiden sker schemalagt och vi välkomnar både kvinnliga och manliga sökanden.

Ytterligare information
Välkommen att kontakta Fredrik Möller Servicechef  010-708 64 74

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior. Urval och intervjuer kan se under ansökningsperioden. Sista ansökningsdag är den 18 maj 2021.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%. Visa mindre

Säljingenjör Servicemarknadstjänster, Scania Sverige AB

Ansök    Maj 3    Scania CV AB    Säljkonsulent
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av en stark produktstrategi och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort. På den här resan behöver vi nu ha en ny specialist på un... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar.

Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av en stark produktstrategi och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort.

På den här resan behöver vi nu ha en ny specialist på underhållskontrakt och avtal till gruppen Produkter och Tjänster på Scania Sverige. Produkter och Tjänster är Scania Sveriges strategiska produktägare för fordon, underhåll och avtal, uppkopplade tjänster och förartjänster. Att bygga och utveckla ett attraktivt hållbart produkt- och tjänsteerbjudande över tid är av strategisk vikt för Scania Sverige.

Ditt uppdrag
Du är vår specialist på Scanias servicemarknadstjänster. I det arbetet ingår att ha daglig kontakt med våra återförsäljare och ge support till säljare kring underhållskontrakt, serviceavtal och hur våra system fungerar.

Du kommer att ha en central roll i att kontinuerligt definiera och utveckla vårt tjänsteerbjudande. Du kommer i tätt samarbete med sälj- och serviceavdelningarna stötta kunder, återförsäljare och säljkår. Ett viktigt uppdrag är att forma och ta fram hur vi ska utbilda våra säljare och hur vi på bästa sätt sänder information till våra Återförsäljare.

Du samarbetar tätt tillsammans med produktchefen för servicemarknadstjänster och det övriga i teamet i utvecklingen av serviceaffären här och nu men även mot våra långsiktiga mål, hela tiden med kundernas lönsamhet i fokus.

Din profil
Din positiva inställning med känsla för support och serviceanda gör dig framgångsrik och det är till dig man vill vända sig.

För att lyckas med detta uppdrag ser vi att du har god kunskap om våra produkter och tjänster samt att du har en analytisk förmåga och ser det viktiga i affären. 

Sjävklart är du duktig på att uttrycka dig både på svenska och engelska, i tal och skrift och du behöver även tycka om att stå inför grupp och utbilda andra.

Eftersom framgångsrikt tvärfunktionellt arbete är en nyckel så har du god kommunikativ förmåga, samt gillar att skapa relationer med andra. Du är bekväm med att röra dig ute bland säljare och kunder samt att du har körkort.

För att utföra arbetsuppgifterna framgångsrikt krävs kompetens kommersiell arbetslivserfarenhet (>3år). Vi tror du har akademisk examen eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har kunskap inom MPP - (Maintenance Planner Portal) eller RAMAS samt förståelse för hur service fungerar på tunga fordon.

Vi erbjuder
En trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scania. 

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-30. Intervjuer och anställning kan komma ske under ansökningsperioden.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
Maria Schönfeldt, Chef Produkter & Tjänster, 070 725 06 41
Christopher Ekdahl, Produktchef 010 706 62 04 

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Lindvreten. Visa mindre

Verkmästare - Scania Sverige AB, region Stockholm Söder

Brinner du för att utveckla människor i en teknisk utmanande miljö för skapa engagerade medarbetare som hjälper våra kunder på bästa möjliga sätt. Då kan du vara den vi söker! Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av din vardag. Vi söker nu en ny medarbetare till vår anläggning i Kungens Kurva. Du kommer att ingå i ett drivet och kompetent serviceteam där bl.a. servicerådgivning, kundmotta... Visa mer
Brinner du för att utveckla människor i en teknisk utmanande miljö för skapa engagerade medarbetare som hjälper våra kunder på bästa möjliga sätt. Då kan du vara den vi söker! Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av din vardag.

Vi söker nu en ny medarbetare till vår anläggning i Kungens Kurva. Du kommer att ingå i ett drivet och kompetent serviceteam där bl.a. servicerådgivning, kundmottagning och reservdelsförsäljning ingår.

Dina arbetsuppgifter

Verkmästare
I din roll som Verkmästare ansvarar du för att leda och fördela arbetet i verkstaden. Du ansvarar även för att det dagliga arbetet utförs enligt gällande instruktioner på ett säkert, effektivt och kvalitativt sätt, vilket är ekonomiskt både för kunden och för verkstaden. På Scania är arbetsmiljöarbete prioriterat och du har en ledande roll att uppmuntra och säkerställa ett säkert och långsiktigt hållbart arbetssätt.

Du stöttar tekniker med instruktioner och anvisningar, vägleder vid felsökning och val av rätt reparationsmetod samt kvalitetssäkrar utfört arbete innan kunden hämtar sitt fordon. Som en medlem av serviceteamet är du delaktig i verkstadens administration och arbetar kontinuerligt med att upprätthålla goda relationer med interna och externa kunder och säkerställer att informationen om utfört arbete är tydliga internt och indirekt till kund.

En viktig del av rollen är att långsiktigt arbeta för att vår personal ska bli självgående och främja ett gott samarbete inom alla delar av driftstället.

Vi ser även att den person som söker detta jobb vill ta ett formellt Team Leader ansvar. Vilket innebär ett ansvar för en grupp medarbetare med syfte att utveckla medarbetarna, i det ingår utvecklingssamtal, regelbunden feedback samt bistå servicechef vid lönesättning och delta aktivt vid nyrekryteringar. Beroende på din profil och bakgrund kommer olika stora delar av detta läggas på rollen inledningsvis och byggas på efterhand.

Din profil
Du har lägst gymnasieutbildning med inriktning fordon/teknik. Du har tidigare erfarenhet från fordonsbranschen och har du arbetsledarutbildning är det meriterande. Du besitter även god teknisk kompetens med kunskaper om fordonsreparationer.

För tjänsten krävs att du har lätt att ta till dig olika IT-system. Vi arbetar idag med t.ex. AutoMaster, Multi, Digital Dealer och Cabas med flera.

Du trivs med många kontakter och att hantera en mängd ärenden, du kan snabbt rycka in och hjälpa dina kollegor med tekniska problem. Du bidrar med gott humör och hög arbetsmoral. Du är driven, kommunikativ och besitter god förmåga att skapa och upprätthålla relationer. Du är duktig på att planera och organisera. Som person är du serviceinriktad och ordningsam. Framförallt brinner du att utveckla människor.

Som en del av vårt team är du flexibel och trivs med utmaningen att lösa såväl snabba som mer komplexa ärenden åt våra kunder tillsammans med dina kollegor. Du behärskar svenska både i tal och skrift. B- och C-behörighet är ett krav, har du även CE och D-behörighet är det meriterande.

Dina bidrag med goda idéer i vårt förbättringsarbete välkomnas, då vi ständigt utmanar våra processer.

Vi kan ge dig
Trivsam arbetsmiljö med duktiga och trevliga kollegor inom reservdelar, verkstad samt försäljning, vilka hjälper dig att växa med uppgiften. Mycket goda möjligheter till vidareutbildning och egen utveckling inom Scania. Tjänsten är på heltid.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. 

För mer information om tjänsten
Välkommen att kontakta Servicechef Fredik Möller tel 010 – 708 64 74.  

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%. Visa mindre

Business Controller till Scania Sverige AB

Ansök    Apr 1    Scania CV AB    Business controller
Till Scania Sverige ABs huvudkontor i Kungens Kurva, söder om Stockholm, söker vi nu en Business Controller med stort driv och engagemang som vill bidra i arbetet med att skapa en lönsam tillväxt i Scania Sveriges olika regioner. Du är en del av ett centralt Controllerteam och rapporterar formellt till chefen för Business och Credit Control, men har dagligen ett nära samarbete med regionens återförsäljarchef samt övriga chefer inom regionens ledningsgrupp.... Visa mer
Till Scania Sverige ABs huvudkontor i Kungens Kurva, söder om Stockholm, söker vi nu en Business Controller med stort driv och engagemang som vill bidra i arbetet med att skapa en lönsam tillväxt i Scania Sveriges olika regioner. Du är en del av ett centralt Controllerteam och rapporterar formellt till chefen för Business och Credit Control, men har dagligen ett nära samarbete med regionens återförsäljarchef samt övriga chefer inom regionens ledningsgrupp.

Controllerteamet ansvarar för resultatuppföljning och prognosprocessen för Scania Sveriges 4 regioner, med 16 driftsställen samt distributörsverksamheten. Teamets viktigaste uppgift är att agera business partner till verksamheten och visa på åtgärder som bidrar till lönsam tillväxt. Vi söker dig som vill komma nära Scanias affär på återförsäljarnivå och rollen är en ideal möjlighet för dig som ekonom som vill kunna omsätta dina färdigheter i ett affärsintensivt klimat.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
- Utarbeta prognoser, marknadsplaner och affärsplaner för regionen i nära samarbete med regionens ledningsgrupp
- Ansvara för uppföljning av månadsresultat och KPI:er samt uppföljning av mål kopplat till affärsplanen
- Agera business partner mot chefer och andra nyckelpersoner samt arbeta aktivt med att skapa ägarskap kring resultatet      på respektive återförsäljare och driftsställe
- Ingå i regionens ledningsgrupp
- Investeringsanalys - planering, beräkning och kontroll av investeringar utifrån givna mallar och modeller
- Aktivt bidra med att identifiera förbättringsområden och aktivitet för att verksamheten ska uppnå ett högre resultat samt    utveckla interna processer och rutiner för att säkerställa ett effektivt arbetssätt
- Rollen är baserad i Lindvreten, Kungens Kurva och kommer framöver att innebära ett visst resande.

Kvalifikationer och bakgrund
Vi vill att du är civilekonom eller motsvarande och har omkring fem års erfarenhet av liknande befattning företrädesvis inom tunga fordon eller närliggande bransch. 

Du är van att analysera finansiell information och omsätta den i slutsatser och rekommendationer som driver bolaget framåt. Mycket goda kunskaper i Excel ser vi som en självklarhet samt att du har god insikt i möjligheter att presentera finansiell information i Power BI på ett överskådligt sätt. Vi arbetar i Microsoft Dynamics D365 och erfarenhet av det är meriterande.
Vidare har du har en god förståelse för redovisning och relevanta lagar och regler samt uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga erfarenheter
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och inställning och för att trivas i rollen som Business Controller har du ett stort affärsintresse, är strukturerad och har en hög analytisk förmåga. Du är en lagspelare som brinner för ditt jobb och visar därför ett stort engagemang i det du tar dig för.

Vidare är du prestigelös, kommunikativ och har lätt för att bygga relationer och skapa förtroende i organisationen. Du är mycket intresserad av att driva förändringsarbete inom verksamheten och har lätt för att själv identifiera och föreslå förbättringsområden.

Ytterligare information
Vid frågor rörande tjänsten, kontakta Åsa Näselius, chef Business och Credit Control  010 70 864 50 eller Fredrik Kaldéus, Ekonomidirektör 010 70 864 27.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval sker löpande och sista ansökningsdag är 18 april. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%. Visa mindre

Senior Logistik- och Orderkoordinator - Scania Sverige AB

Ansök    Feb 15    Scania CV AB    Logistiker
Avdelningen Order & Logistik hos Scania Sverige medverkar för att möjliggöra ökad och lönsam försäljning av helhetslösningar, inkluderande fordon och tjänster. Just nu genomför vi den spännande resan av skiftet till fossilfria drivmedel inom marknaden. Vill du vara med i denna spännande resa, supporta säljkåren och medverka till Scanias position som Nr 1 i Sverige?  Till gruppen APO söker vi nu en Logistik- och Orderkoordinator Dina arbetsuppgifter Order... Visa mer
Avdelningen Order & Logistik hos Scania Sverige medverkar för att möjliggöra ökad och lönsam försäljning av helhetslösningar, inkluderande fordon och tjänster. Just nu genomför vi den spännande resan av skiftet till fossilfria drivmedel inom marknaden. Vill du vara med i denna spännande resa, supporta säljkåren och medverka till Scanias position som Nr 1 i Sverige? 

Till gruppen APO söker vi nu en Logistik- och Orderkoordinator

Dina arbetsuppgifter
Orderkontoret på Scania Sverige är en länk mellan försäljning hos Återförsäljarna och den producerande fabriken gällande både lastbil och buss. 

Din uppgift blir att administrera och fakturera orderflödet, övervaka tillgång och  efterfrågan samt lager av våra produkter. En stor del av arbetet är att supporta och kommunicera med säljkåren. Finns ständigt behov av att uppdatera och paketera information som är nödvändig för vår säljkår. I samarbete med försäljningsansvarig rapporterar och följer du även upp prognoser. 

Som en del av uppdraget ingår även en stor del förändrings samt förbättringsarbete och sätta upp nya rutiner och verka för samarbete tvärfunktionellt samt bidra till den egna gruppens utveckling. 

Din profil
Vi söker en energiskt kollega som tycker om att ge service och som tycker om högt tempo. Du har flera års erfarenhet från arbete med Scanias produkter och eller produktionssystem eller har haft samma uppgifter i en liknande bransch. 

Du är analytisk, ser en helhet och arbetar med detaljer. Det är viktigt att du är social och har lätt för att samarbeta inom gruppen och tvärfunktionellt. Arbetet ställer krav på att arbeta lugnt och metodiskt med noggrannhet och det är också viktigt att sökanden har en hög integritet och envishet. Du är profilen som tycker om att vara i centrum och koordinera enligt devisen ”spindeln i nätet”. 

Du har god systemvana och är van att navigera i en stor systemflora. Du har vidare stor passion för ditt arbete och tycker om förbättringsarbete. En fördel vi även ser är att du har erfarenhet av hantering av data mängder i Excel och SPS/SRS eller liknande. 

Vi erbjuder dig ett spännande arbete, trevliga kollegor med utvecklingsmöjligheter hos en av Scanias främsta Distributörer.

För mer information
Kontakta gärna Jenny Wangson, chef Order & Logistik på tel: 010-708 64 54 alt 0707-443145  

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval kommer ske löpande.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%. Visa mindre

Affärsanalytiker till Scania Sverige

Ansök    Dec 22    Scania CV AB    Marknadsanalytiker
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av en analysverksamhet inom samtliga av våra produktslag vara stort. På den här resan söker vi nu en ny träffsäker Affärsanalytiker. ... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar.

Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av en analysverksamhet inom samtliga av våra produktslag vara stort.

På den här resan söker vi nu en ny träffsäker Affärsanalytiker.

Ditt uppdrag
Denna nya roll kommer att arbeta med det totala produkterbjudandet, analysera trender, följa upp resultat och utvärdera. Du kommer att ta fram, analysera och presentera framtida lösningar och resultatet av olika aktiviteter såsom kampanjer och introduktioner av tex förnybara drivmedel inom verksamheten. Du förväntas driva analys och skapa möjligheter till affär genom detta.  

En del i arbetet är att krav ställa datakällor mot IT och ständigt medverka till att verktyg och arbetsmetoder är uppdaterade. 

Din profil
Vi söker en kollega som är driftig, nyfiken, ihärdig och strategisk. Du har mycket god erfarenhet från tidigare analysarbete och kan ta fram struktur och ramverk för att nå önskade mål.

Du trivs med att arbeta självständigt men samarbetar enkelt med närliggande funktioner. Du är duktig på att koppla analysresultat till nya möjligheter sin skapar affärsnytta.  

Du har god systemvana och behärskar väl Excel, Pivottabeller, relationsdatabaser och Power BI. 

Meriterande är om du har erfarenhet från fordonsindustrin och kommersiell arbetslivserfarenhet. Du har akademisk examen med relevant utbildning samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. 

Vi erbjuder dig ett spännande arbete, trevliga kollegor med utvecklingsmöjligheter hos en av Scanias främsta Distributörer. 

För mer information
Kontakta gärna Jenny Wangson, 010-708 64 54/0707-443145 chef Order & Logistik 

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval kommer ske löpande.Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%. Visa mindre

Koordinator med fokus på ekonomi till Kontraktsgruppen Scania Sverige

Ansök    Nov 12    Scania CV AB    Ekonomiassistent
Till gruppen AEC, Business och Credit Control söker vi nu en koordinator till O2D avdelningen - Kontraktsgruppen Dina arbetsuppgifter Du blir en central del av Order till Leveransflöde och funktionen Kontraktsgruppen vars uppgift är att kontrollera, monitorera och slutligen fakturera lastbilar till kund. Vidare kommer du att agera som en centralt koordinerande funktion för lastbilssäljarna ute i våra regioner samt hantera deras inflöde av leveransfakturo... Visa mer
Till gruppen AEC, Business och Credit Control söker vi nu en koordinator till O2D avdelningen - Kontraktsgruppen

Dina arbetsuppgifter
Du blir en central del av Order till Leveransflöde och funktionen Kontraktsgruppen vars uppgift är att kontrollera, monitorera och slutligen fakturera lastbilar till kund. Vidare kommer du att agera som en centralt koordinerande funktion för lastbilssäljarna ute i våra regioner samt hantera deras inflöde av leveransfakturor för att säkerställa korrekt hantering av kostnader. Du kommer ha daglig kontakt med diverse aktörer inom bolaget och externa parter gällande säkerställande av försäljningskontrakt, leverantörsfakturor, finansiering, och betalning. Målet med organisationen är att effektivisera order till leverans samt att säkerställa den finansiella processen i form av riskhantering från orderläggning till betalning.

Exempel på arbetsuppgifter:


• Kontrollera att köpeavtal och tillhörande dokumentation är korrekt i samband med orderläggning
• Säkerställa att det finns godkänd finansiering (Intern och Extern)
• Uppbokning av diverse leverantörsfakturor från påbyggare eller andra externa aktörer
• Säkerställa att kunden är förberedd inför leverans
• Fakturera nya fordon och säkerställa att betalning är genomförd innan leveransgodkännande, samt hantera ev inbytesfordon i samband med nybilsaffärer
• Fakturering av begagnade fordon samt assistera vid refinansieringsaffärer
• Säkerställa efterlevnad av såväl interna policys som externa krav i samband med orderläggning och leverans av nya och begagnade lastbilar

Din profil
Vi söker dig med ett stort intresse och erfarenhet kring finansiella frågor relaterade till orderläggning och fakturering av lastbilar. Du har en positiv attityd och har lätt att bygga relationer i en snabbrörlig företagskultur. För att lyckas i rollen så behöver du vara noggrann, strukturerad och ansvarsfull samt ha en god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Tempot är stundtals högt och vi lägger stor vikt att du är en lagspelare som hjälper dina arbetskamrater när det behövs samt inte är rädd för att flagga när du själv behöver hjälp.

Meriterande är erfarenhet från fakturering och Automaster samt Microsoft Dynamics 365. Vi arbetar i en standardiserad O2D process, där pulsmöten, hantering av avvikelser och ständiga förbättringar är en viktig del av arbetet. En fördel är därför om du även har erfarenhet av SPS/SRS eller liknande. 

Du har några års arbetslivserfarenhet och en utbildning på högskola eller universitet med inriktning ekonomi eller annan liknande eftergymnasial utbildning. Vi erbjuder dig ett spännande arbete med goda utvecklingsmöjligheter samt trevliga kollegor hos ett av Scanias främsta kommersiella bolag.

För mer information
Kontakta gärna Åsa Näselius, Head of Business and Credit Control, tel 010- 708 64 50 

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Sista ansökningsdag är 2020-11-30, men urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%. Visa mindre

Digital kommunikationsspecialist till Scania Sverige AB

Är du en skicklig kommunikatör som vet hur man skapar innehåll som når ut digitalt? Har du koll på sociala medier och den digitala utvecklingen? Vet du hur man skapar nyfiken­het och engagemang i såväl egna som andras kanaler? Om du känner igen dig så kanske du är den vi söker?  Som Digital Kommunikationsspecialist kommer du att ansvara för alla Scania Sveriges digitala kanaler. Denna roll är av största betydelse för oss eftersom den digitala mark­nadsför... Visa mer
Är du en skicklig kommunikatör som vet hur man skapar innehåll som når ut digitalt? Har du koll på sociala medier och den digitala utvecklingen? Vet du hur man skapar nyfiken­het och engagemang i såväl egna som andras kanaler? Om du känner igen dig så kanske du är den vi söker? 

Som Digital Kommunikationsspecialist kommer du att ansvara för alla Scania Sveriges digitala kanaler. Denna roll är av största betydelse för oss eftersom den digitala mark­nadsföringen spelar en avgörande roll för bolaget. Tanken är att vi ska utveckla den digi­tal delen i snabb takt eftersom våra fordon idag är uppkopplade och vi har påbörjat den digitala kundresan. Du blir en del av Scania Sveriges kommunikationsavdelning som är ett team bestående av fem medarbetare. 

Du kommer att ta ansvar för att införa och förbättra nya samt befintliga processer och aktiviteter i digitala kanaler. Vidare kommer du utveckla och implementera strategier och genomförande inom sökmotoroptimering. Du kommer även att ansvara och rappor­tera KPI:er för digital marknadsföring, identifiera områden för förbättring och proaktivt komma med lösningar. Du kommer att arbeta med att granska trafiken och statistik samt rapportera trender och problem. Mätning och analys är en självklar del av uppdraget och du kommer ha stor nytta av ditt intresse och erfarenhet av olika digitala kanaler och ut­tryckssätt. 

Exempel på arbetsuppgifter:


• Ta hand om, publicera innehåll och vidareutveckla vår hemsida scania.se
• Skapa planer för våra sociala media och genomföra dessa
• Skapa inlägg och annonser på sociala media
• Skapa, hantera och optimera olika kampanjer för plattformar som Google, youtube, Facebook, Instagram, LinkedIn m.fl
• Skapa & analysera kampanjer och ge förslag till förbättring av prestanda och avkastning
• Ansvara för digital kommunikation på våra event
• Spåra trender inom digital kommunikation och sociala medier samt samordna insat­ser och optimera räckvidd 

Kvalifikationer


• För att lyckas i rollen som digital kommunikatör på Scania Sverige har du:
• En utbredd fallenhet för marknadsföring, reklam och digital utveckling.
• Relevant utbildning inom digital marknadsföring, och/eller minst 5 års erfarenhet av liknande arbete med proven track record.
• Du är kreativ och självgående samt förstår psykologin bakom kundbeteende och köpbeteende.
• Vidare är du mycket bekväm med att genomföra kampanjer i olika kanaler såsom email, social medier, SEM m.fl.
• Van att arbeta i projektgrupper nära andra team som försäljning, service och produkt med syf­te att behålla och förbättra processer.
• Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.
• Identifierar framtida trender och kan inspirera andra 

Följande kunskaper är meriterande:
Enklare HTML kodning, Adobe experience manager CMS är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av annonsering på sociala media, Facebook business, Google Adwords, Indesign, Photoshop, Adobe analytics, Google analytics samt mycket goda kunskaper om sökmotoroptimering.

För mer information kontakta:
Janna Björneskog, Chef Marknadsföring & Kommunikation, Tel: 08- 553 817 07  
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. 

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%. Visa mindre

Digital kommunikationsspecialist till Scania Sverige AB

Ansök    Sep 29    Scania CV AB    Informatör/Kommunikatör
Är du en skicklig kommunikatör som vet hur man skapar innehåll som når ut digitalt? Har du koll på sociala medier och den digitala utvecklingen? Vet du hur man skapar nyfiken­het och engagemang i såväl egna som andras kanaler? Om du känner igen dig så kanske du är den vi söker?  Som Digital Kommunikationsspecialist kommer du att ansvara för alla Scania Sveriges digitala kanaler. Denna roll är av största betydelse för oss eftersom den digitala mark­nadsför... Visa mer
Är du en skicklig kommunikatör som vet hur man skapar innehåll som når ut digitalt? Har du koll på sociala medier och den digitala utvecklingen? Vet du hur man skapar nyfiken­het och engagemang i såväl egna som andras kanaler? Om du känner igen dig så kanske du är den vi söker? 

Som Digital Kommunikationsspecialist kommer du att ansvara för alla Scania Sveriges digitala kanaler. Denna roll är av största betydelse för oss eftersom den digitala mark­nadsföringen spelar en avgörande roll för bolaget. Tanken är att vi ska utveckla den digi­tal delen i snabb takt eftersom våra fordon idag är uppkopplade och vi har påbörjat den digitala kundresan. Du blir en del av Scania Sveriges kommunikationsavdelning som är ett team bestående av fem medarbetare. 

Du kommer att ta ansvar för att införa och förbättra nya samt befintliga processer och aktiviteter i digitala kanaler. Vidare kommer du utveckla och implementera strategier och genomförande inom sökmotoroptimering. Du kommer även att ansvara och rappor­tera KPI:er för digital marknadsföring, identifiera områden för förbättring och proaktivt komma med lösningar. Du kommer att arbeta med att granska trafiken och statistik samt rapportera trender och problem. Mätning och analys är en självklar del av uppdraget och du kommer ha stor nytta av ditt intresse och erfarenhet av olika digitala kanaler och ut­tryckssätt. 

Exempel på arbetsuppgifter:


• Ta hand om, publicera innehåll och vidareutveckla vår hemsida scania.se
• Skapa planer för våra sociala media och genomföra dessa
• Skapa inlägg och annonser på sociala media
• Skapa, hantera och optimera olika kampanjer för plattformar som Google, youtube, Facebook, Instagram, LinkedIn m.fl
• Skapa & analysera kampanjer och ge förslag till förbättring av prestanda och avkastning
• Ansvara för digital kommunikation på våra event
• Spåra trender inom digital kommunikation och sociala medier samt samordna insat­ser och optimera räckvidd 

Kvalifikationer


• För att lyckas i rollen som digital kommunikatör på Scania Sverige har du:
• En utbredd fallenhet för marknadsföring, reklam och digital utveckling.
• Relevant utbildning inom digital marknadsföring, och/eller minst 5 års erfarenhet av liknande arbete med proven track record.
• Du är kreativ och självgående samt förstår psykologin bakom kundbeteende och köpbeteende.
• Vidare är du mycket bekväm med att genomföra kampanjer i olika kanaler såsom email, social medier, SEM m.fl.
• Van att arbeta i projektgrupper nära andra team som försäljning, service och produkt med syf­te att behålla och förbättra processer.
• Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.
• Identifierar framtida trender och kan inspirera andra 

Följande kunskaper är meriterande:
Enklare HTML kodning, Adobe experience manager CMS är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av annonsering på sociala media, Facebook business, Google Adwords, Indesign, Photoshop, Adobe analytics, Google analytics samt mycket goda kunskaper om sökmotoroptimering.

För mer information kontakta:
Jennifer Erdtman, Chef Marknadsföring & Kommunikation, Tel: 010-706 60 02  
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. 

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%. Visa mindre

Produktspecialist Servicemarknadstjänster, Scania Sverige AB

Ansök    Okt 13    Scania CV AB    Säljkonsulent
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar. Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av en stark produktstrategi och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort. På den här resan behöver vi nu ha en ny specialist på un... Visa mer
Scania Sverige är inne i en händelserik och spännande tid! Vi är marknadsledande och har ett fantastiskt produkt- och tjänsteprogram i portföljen. Vi har samtidigt bestämt oss för att leda skiftet mot hållbara transportlösningar.

Med ambitiösa tillväxtmål och högt ställda förväntningar på framtida framgångar kommer behovet av en stark produktstrategi och ett pre-sales arbete i toppklass vara stort.

På den här resan behöver vi nu ha en ny specialist på underhållskontrakt och avtal till gruppen Produkter och tjänster på Scania Sverige. Produkter och tjänster är Scania Sveriges strategiska produktägare för fordon, underhåll och avtal, uppkopplade tjänster och förartjänster. Att bygga och utveckla ett attraktivt hållbart produkt- och tjänsteerbjudande över tid är av strategisk vikt för Scania Sverige.

Ditt uppdrag
Du är vår specialist på Scanias servicemarknadstjänster. I det arbetet ingår att ha daglig kontakt med våra återförsäljare och ge support till säljare kring underhållskontrakt, serviceavtal och hur våra system fungerar.

Du kommer att ha en central roll i att kontinuerligt definiera och utveckla vårt tjänsteerbjudande. Du kommer i tätt samarbete med sälj- och serviceavdelningarna stötta kunder, återförsäljare och säljkår. Ett viktigt uppdrag är att forma och ta fram hur vi ska utbilda våra säljare och hur vi på bästa sätt sänder information ut till Återförsäljare och säljare.

Du samarbetar tätt tillsammans med produktchefen och det övriga teamet i att utveckla serviceaffären här och nu men även mot våra långsiktiga mål, hela tiden med kundernas lönsamhet i fokus.

Din profil
Din positiva inställning med känsla för support och serviceanda gör dig framgångsrik och det är till dig man vill vända sig.

För att lyckas med detta uppdrag ser vi att du har god kunskap om våra produkter och tjänster samt att du har en analytisk förmåga och ser det viktiga i affären. 

Sjävklart är du duktig på att uttrycka dig både på svenska och engelska, i tal och skrift och du behöver även tycka om att stå inför grupp och utbilda andra.

Eftersom framgångsrikt tvärfunktionellt arbete är en nyckel så har du god kommunikativ förmåga, samt gillar att skapa relationer med andra. Du är bekväm med att röra dig ute bland säljare och kunder och du har körkort.

För att utföra arbetsuppgifterna framgångsrikt krävs kompetens kommersiell arbetslivserfarenhet (>3år). Vi tror du har akademisk examen eller motsvarande genom arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har kunskap inom MPP - (Maintenance Planner Portal) eller RAMAS samt förståelse för hur service fungerar på tunga fordon.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
Maria Schönfeldt, Chef produkter & Tjänster, 070 725 06 41
Christopher Ekdahl, Produktchef 010 706 62 04 

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Lindvreten. Visa mindre