Lediga jobb som Projektledare, IT i Huddinge

Se lediga jobb som Projektledare, IT i Huddinge. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Huddinge som finns hos arbetsgivaren.

Projektledare för underhåll och services

Ansök    Nov 9    Vattenfall AB    Projektledare, IT
Företagsbeskrivning Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt funge... Visa mer
Företagsbeskrivning
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
#Vattenfall
Jobbeskrivning
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Projektledare som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället!
Som Projektledare kommer du arbeta i våra stora serviceavtal inom distributionsnät med underhåll av frilednings- och jordkabelnät inom olika spänningsnivåer. Du kommer få arbeta med många olika typer av projekt som också varierar i storlek. De enklare projekten sträcker sig ofta bara över en dag kräver mer administration och koordinering. De större projekten innefattar mer arbetsledning samt kundkontakt och sträcker sig över några månader.
Säkerheten kommer alltid först inom Vattenfall Services och tillsammans skapar vi Sverige säkraste arbetsplats! För rollen som Projektledare söker vi dig som motiveras av att skapa de bästa förutsättningarna för teknikerna ute i fält och för organisationen. Arbetet är självständigt men kräver samtidigt stort fokus på samarbete och kommunikation mot såväl interna som externa aktörer. Sammanfattningsvis innebär rollen stort fokus på säkerhet, framdrift, engagemang och kvalitet.
Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Ansvar för affärsmässig planering samt genomförandet av projekten genom arbetsledning och koordinering.
Informera och rapportera om projektets status till beställare
Ansvara för det ekonomiska utfallet i projekten/uppdragen samt hantera avslut och uppföljning på ekonomin
Vara med på byggmöten och i förhandlingar med kund
Aktivt bidra till att vi tillsammans skapar Sveriges säkraste arbetsplats

I rollen som Projektledare kommer du främst arbeta från ditt kontor men du kommer även vara ute på site. Resor är därför en naturlig del av arbetet som Projektledare. Projekt inom serviceavtalen kräver kortare dagsresor inom den närmsta geografin.
Kravspecifikation
Som Projektledare hos oss kommer du vara teknikernas främsta kontakt för arbetet som utförs i fält. Arbetsledning en stor del av vardagen och därför söker vi dig som har ett problemlösande och coachande angreppsätt.
Utöver ledarskap är en stor del av arbetet att självständigt kunna driva projekten framåt. Vi söker därför dig som vill ta ansvar och som har ett stort engagemang för dina uppdrag. Du motiveras av att erbjuda service och kvalitet gentemot dina kollegor och kunder, du agerar affärsmässigt med ett gott entreprenörskap och du skulle aldrig låta lönsamhet gå före säkerhet. Hos oss på Vattenfall Services kommer säkerheten alltid först!
Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:
En avklarad gymnasial utbildning eller högre, gärna inom el, elkraft, teknik, ekonomi eller annat relevant område.
Arbetslivserfarenhet av projektledning, koordinering eller ärendehantering
Arbetslivserfarenhet inom el- eller elkraftsområdet alternativt övergripande elkännedom är meriterande
Erfarenhet från entreprenadbranschen är meriterande
Datorvana (Office-paketet) samt vana av processtyrt arbete i ärendehanteringssystem
B-körkort, då resor förekommer i tjänsten
God kunskap i svenska språket, både i tal och skrift. Engelska är meriterande

Ytterligare information
Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!
Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.
Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här:?Dina kollegor - Vattenfall SE?
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Placeringsort
Jordbro
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Robert Sundberg, 073-526 36 99. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Malin Malmsten, 073-597 73 71.
Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00
Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 3 december 2023!
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata. Visa mindre

Objektledare till Huddinge kommun

Ansök    Feb 16    Huddinge kommun    Projektledare, IT
Huddinge Kommun utvecklas för att möta morgondagens utmaningar kopplat till digitalisering. Våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med på vår resa med att skapa värde för en av Sveriges största kommuner! Hos oss får du möjligheten att arbeta med digitalisering som bidrar till att förändra samhället, klimatet och framtiden. Det är vad som driver oss att vilja ligga i framkant. Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både... Visa mer
Huddinge Kommun utvecklas för att möta morgondagens utmaningar kopplat till digitalisering. Våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med på vår resa med att skapa värde för en av Sveriges största kommuner!

Hos oss får du möjligheten att arbeta med digitalisering som bidrar till att förändra samhället, klimatet och framtiden. Det är vad som driver oss att vilja ligga i framkant.

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Vårt uppdrag är att ta fram de bästa lösningarna till kommunen som genomgår en spännande omställning inom digitalisering. Vi stävar efter att ge de absolut bästa och mest effektiva och tillförlitliga tjänsterna, anpassade efter kommunens unika behov.

Om arbetsplatsen
Huddinge kommun är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete med utveckling och digitalisering. Transformationen bedrivs kulturellt, organisatoriskt, tekniskt och strukturellt.

Huddinge har senaste året infört en ny styr- och samverkansmodell med syfte att genom gemensamma arbetssätt skapa bättre förutsättningar för verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering.

Till digitaliseringsavdelningen inom kommunstyrelsens förvaltning söker vi en verksamhetsnära objektledare för IKT-objekten.

-

På Digitaliseringsavdelningen har vi behov av att förstärka med en objektledare för vårt IKT Objekt. IKT Objektet består av tjänster inom datacenter, IAM och IT-arbetsplats. Som objektledare leder du objektet tillsammans med objektledare IT. Vi använder oss av modell/ramverket pm3 för att planera och hantera våra objekt tillsammans med verksamheten.

Som objektledare i IKT-objektet är du länken mellan verksamhet och kommunens Digitaliseringsavdelning. Du kommer att arbeta nära och tillsammans med kommunens verksamheter för att fånga behov och stötta oss i vårt digitaliseringsarbete. Du kommer att ingå i ett team med stor teknisk kompetens och vi tror att du har övergripande teknisk förståelse.

I rollen kommer du att vara länken mellan verksamhet och kommunens centrala funktion för IT och digitalisering. Du uppfattar verksamhetens behov och kan tillsammans med ditt team översätta dem till tekniska krav.
Du samordnar och leder samverkansforum för att säkerställa kunskap om verksamhetens behov, krav, förutsättningar och effekter samt leder arbetet inom objektet tillsammans med objektledare IT. Andra arbetsuppgifter är att säkerställa planering av objektplan och genomförande av aktiviteter.
Du bidrar aktivt till god samverkan med närliggande objekt, verksamheter, resursägare, leverantörer med flera och säkerställer effektiva arbetssätt, rutiner och kontaktvägar.
Som Objektledare är du också föredragande i objektstyrgruppen.

Du har en högskoleutbildning inom relevant område (eller annan utbildning eller erfarenhetsnivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig) samt övergripande teknisk kunskap och erfarenhet av förvaltning av IT.
Du kommunicerar på god svenska i tal och skrift.

Vi tror du har mycket goda erfarenheter av att bidra till verksamhetsutveckling genom att nyttja digitaliseringens möjligheter. Du kan driva komplexa frågor där du är länken mellan IT och verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändringsledning och projektledning.

Som person är du strukturerad, proaktiv och trivs med många kontaktytor och varierande arbetsuppgifter. För att trivas i rollen tror vi att du tycker om att bygga upp och underhålla många olika relationer och nätverk. Din goda samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas i rollen. Du har förmåga att utmana och hitta nya vägar och lösningar, du inspirerar till ett gott samarbetsklimat, är van att driva förändring och leda arbetet framåt. Du har en mycket god förmåga att förstå och omsätta verksamhetsbehov till reell digitalisering.

Meriterande om du även har erfarenhet av:
- Samverkan med externa IT-leverantörer
- IT-projekt - som ledare, delprojektledare eller deltagare
- Outsourcad IT-drift.
- Supportprocesser, ITIL och pm3
- IT-arbete inom offentlig sektor, gärna kommunal verksamhet
- Informationssäkerhetsarbete

Vad kan Huddinge kommun erbjuda dig?
Förutom ett arbete där du har meningsfulla och viktiga arbetsuppgifter som gör skillnad, erbjuder vi en god arbetsmiljö och möjlighet att vara delaktig i samhällsutvecklingen.
Vi är en hybridarbetsplats och när vi inte arbetar på distans sitter vi centralt i Huddinge med närhet till kommunikation.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner Visa mindre

Objektledare till Huddinge kommun

Ansök    Nov 24    Huddinge kommun    Projektledare, IT
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Huddinge Kommun utvecklas för att möta morgondagens utmaningar kopplat till digitalisering. Våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med på vår resa med att skapa värde för en av Sveriges största kommuner! Vi sök... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Huddinge Kommun utvecklas för att möta morgondagens utmaningar kopplat till digitalisering. Våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med på vår resa med att skapa värde för en av Sveriges största kommuner!

Vi söker nu en objektledare till PM3-objektet Offentlighet och demokrati på kommunstyrelsens förvaltning.

Om arbetsplatsen
Huddinge kommun är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete med utveckling och digitalisering. Transformationen bedrivs kulturellt, organisatoriskt, tekniskt och strukturellt.
Huddinge har senaste året infört en ny styr- och samverkansmodell med syfte att genom gemensamma arbetssätt skapa bättre förutsättningar för verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering.

Tjänsten som Objektledare för Offentlighet och demokrati är placerad på den administrativa sektionen vid kommunstyrelsens förvaltning.

Kommunstyrelsens förvaltning ansvarar för styrning av och centralt stöd till hela kommunorganisationen. Den administrativa sektionen innefattar kommunens nämndsekretariat, arkiv, registratur, utredningsfunktion samt kommunjurister. Sektionen ansvarar för hela ärendeprocessen och administrationen för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och ett antal av facknämnderna.

-

I din roll som verksamhetsnära objektledare befinner du dig i en komplex verksamhet med många intressenter, beställare och kravställare. Objektledaren leder objektets arbete och är den drivande länken mellan verksamhetens processer och det IT-stöd som finns. Tillsamman med övriga resurser inom objektet hanteras det övergripande ansvaret för exempelvis följande verksamhetssystem:

- W3D3,
- Meetings Plus
- Troman
- kommunens framtida e-arkiv

I det dagliga arbetet samverkar du med övriga resurser inom objektet samt utvecklar och förvaltar relationer med funktioner och nyckelpersoner inom linjeorganisationen. Tillsammana med objektledaren på IT-sidan utgör ni tillsammans en objektledning som leder objektarbetet samt rapporterar till en styrgrupp. I ansvaret ingår bl a framtagning av underlag för planering och beslut, behovsfångst samt avtal och samverkan med nya och befintliga IT-leverantörer.

Även om arbetet till naturen är på taktisk nivå bör du vid behov kunna kliva in i en operativ roll, i till exempel införanden, avvecklingar och ändringshantering.

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande samt erfarenhet av att arbeta med strategi- och verksamhetsutveckling genom digitalisering. Du har goda ledaregenskaper och har genomfört projekt med lyckade resultat, och du har erfarenhet av att omhänderta IT-tjänsters hela livscykel för att erhålla effektiva och verksamhetsstödjande system. Tidigare erfarenhet som objektledare PM3 är en fördel, liksom erfarenhet av förändringsledning.

Som person är du flexibel, strukturerad och har lätt för att samarbeta och hantera relationer. Du arbetar proaktivt och systematiskt. Du trivs med att ha varierande arbetsuppgifter och du driver dina åtaganden i mål. Ditt förhållningssätt är möjlighetsorienterat och du har en vilja att bidra till förändring samt utveckling. Du är en god kommunikatör som har förmåga att skapa engagemang och förståelse hos såväl verksamhetsföreträdare som kollegor inom andra delar av organisationen.

Meriterande om du även har tidigare erfarenheter av:

- modeller/ramverk för objektstyrning såsom PM3
- att utarbeta, verkställa och följa upp objektplaner
- offentlig förvaltning och arbete i en politiskt styrd organisation
- projektledning och upphandling
- robotisering (RPA) och automatisering av IT-tjänster

Vad kan Huddinge kommun erbjuda dig?
Förutom ett arbete där du har meningsfulla och viktiga arbetsuppgifter som gör skillnad, erbjuder vi en god arbetsmiljö och möjlighet att vara delaktig i samhällsutvecklingen.
Vi är en hybridarbetsplats och när vi inte arbetar på distans sitter vi centralt i Huddinge med närhet till kommunikation.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner Visa mindre

Senior projektledare

Q Professonals AB är ett företag nicschat mot techsektorn. Vi har kollektivavtal och är medlemmar i Almega TechSverige. Beskrivning Vi söker nu en senior projektledare efterimplementeringsfasen av ett projekt. Fokus kommer att vara IT-leveranser till en ny enhet där huvuduppgifterna kommer att vara samordning av IT-insatser.  Arbetsuppgifter I rollen som projektledare kommer du att: skapa eller uppdatera SLA och DTA; slutföra nödvändiga IRAM fö... Visa mer
Q Professonals AB är ett företag nicschat mot techsektorn. Vi har kollektivavtal och är medlemmar i Almega TechSverige.Beskrivning
Vi söker nu en senior projektledare efterimplementeringsfasen av ett projekt.

Fokus kommer att vara IT-leveranser till en ny enhet där huvuduppgifterna kommer att vara samordning av IT-insatser. 

Arbetsuppgifter
I rollen som projektledare kommer du att:

skapa eller uppdatera SLA och DTA;
slutföra nödvändiga IRAM för alla IT-tjänster;
slutföra licens-, plattforms- och supportavtal;
övervaka och stödja implementeringen av en ny domän och e-postuppsättning.

Det mesta av analys- och uppdateringsområdet kommer att vara kopplat till infrastruktur och slutanvändartjänster, varför agilt mindset och erfarenhet inom dessa tekniska domäner krävs. Tidigare erfarenhet av leverantörshantering krävs också. 

Kvalifikationer
Vi söker sig som har en examen inriktade på IT eller liknande.

Goda kunskaper i engelska är ett krav, både i skrift och tal. Kunskaper i svenska är inte nödvändigt men en merit. 

Villkor
Tjänsten är ett uppdrag hos kund på heltid med snabb tillsättning och vi ser fram emot att få ta del av din ansökan snarast. Q har kollektivavtal och är medlem i branschorganisationen Almega samt i Svenskt Näringsliv. Företaget erbjuder interims- och rekryteringslösningar inom branscherna IT, teknik, administration, ekonomi, industri samt lager/logistik med personallösningar inom olika befattningsnivåer. Visa mindre

Projektledare

Ansök    Jun 15    BergzArk Group    Projektledare, IT
Vill du leda innovativa projekt och vara en del av en snabbväxande start-up? Vi söker nu en erfaren och självgående projektledare som vill ta sin karriär till nästa nivå! Vi är ett nystartat bolag som arbetar med att leverera högkvalitativa management-lösningar till våra kunder och behöver din expertis för att leda våra spännande projekt framåt. Som projektledare hos oss kommer du att ha möjlighet att arbeta med utmanande projekt och utveckla din kompetens... Visa mer
Vill du leda innovativa projekt och vara en del av en snabbväxande start-up?
Vi söker nu en erfaren och självgående projektledare som vill ta sin karriär till nästa nivå!
Vi är ett nystartat bolag som arbetar med att leverera högkvalitativa management-lösningar till våra kunder och behöver din expertis för att leda våra spännande projekt framåt. Som projektledare hos oss kommer du att ha möjlighet att arbeta med utmanande projekt och utveckla din kompetens och erfarenhet. Vi söker efter en kandidat med en stark arbetsmoral och en passion för att leverera högkvalitativt arbete.
För att vara framgångsrik i denna roll behöver du ha flera års erfarenhet av att leda projekt och en gedigen förståelse för projektlednings metodik. Du ska ha beprövade erfarenheter av att leverera projekt inom tids- och budgetramar och en förmåga att hantera och lösa projekt relaterade utmaningar.
Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör, men det är inte ett krav
Vi erbjuder konkurrenskraftiga löner, flexibla arbetstider och möjligheter till utveckling och karriärutveckling. Vi tror på att skapa en stöttande och samarbetsvillig arbetsmiljö där du kan växa och utvecklas tillsammans med oss.
Om du vill ta nästa steg i din karriär och leda innovativa projekt med ett engagerat team som strävar efter att leverera högkvalitativt arbete och skapa positiva resultat, så uppmanar vi dig att skicka in din ansökan idag och bli en del av vår spännande resa!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Producent

Ansök    Jul 17    Byeware AB    Projektledare, IT
We are looking for a Game producer with at least 15 years experince. Knows Unreal 4 and 5 as well as being fluent in Jira. English as a native languge and Russian is desiable. Visa mer
We are looking for a Game producer with at least 15 years experince.
Knows Unreal 4 and 5 as well as being fluent in Jira.
English as a native languge and Russian is desiable. Visa mindre

Objekt - och Utvecklingsledare IT

Ansök    Maj 17    Huddinge kommun    Projektledare, IT
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Skulle du motiveras av att ha en roll där ditt bidrag kan påverka samhällsutvecklingen? Trivs du som bäst när du får skapa nytta på riktigt? Då kan Huddinge Kommuns digitaliseringsavdelning vara rätt utmaning för... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Skulle du motiveras av att ha en roll där ditt bidrag kan påverka samhällsutvecklingen? Trivs du som bäst när du får skapa nytta på riktigt? Då kan Huddinge Kommuns digitaliseringsavdelning vara rätt utmaning för dig!

Till avdelningen för digitalisering inom kommunstyrelsens förvaltning, har vi nu en unik roll där du både får jobba som objektledare IT med operativt med ansvar för digital utveckling, kopplat till redovisning, upphandling och inköp, samtidigt som du jobbar på taktisk nivå och utvecklar Huddinges styr- och samverkansmodell.

Inom Huddinge kommun får du möjligheten att arbeta med digitalisering som bidrar till att förändra samhället, klimatet och framtiden. Det är vad som driver oss att vilja ligga i framkant. Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Vårt uppdrag är att ta fram de bästa digitaliseringslösningarna till kommunen som genomgår en spännande omställning inom digitalisering. Vi stävar efter att ge de absolut bästa och mest effektiva och tillförlitliga tjänsterna, anpassade efter kommunens unika behov.

Huddinge kommunen är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete med utveckling och digitalisering. Transformationen bedrivs kulturellt, organisatoriskt, tekniskt och strukturellt. Digitaliseringsavdelningen bildades under 2020 och har det yttersta ansvaret för digitaliseringsfrågorna inom Huddinge kommun.

Huddinge har senaste året infört en ny styr- och samverkansmodell med syfte att genom gemensamma arbetssätt skapa bättre förutsättningar för verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering. Vi förstärker därför nu med vår genomförande kraft både genom att utöka med en objektledare IT samt stärka upp stödet till de som jobbar i modellen.

-

Som objektledare IT för redovisning, upphandling och inköp har du det operativa helhetsansvaret för den tekniska plattformen. Plattformen stödjer området för redovisning, upphandling, inköp och utvecklas löpande utifrån verksamhetens olika behov och prioriteringar.
I den andra delen av rollen som utvecklingsledare kommer du ha ett mer taktiskt ansvar med utvecklingen av Huddinges styr- och samverkansmodell. Det innebär att baserat på behov identifiera områden där vi behöver bli starkare och vara aktiv i att driva förändring.

Urval av arbetsuppgifter
- Vara länken mellan verksamhet och kommunens centrala funktion för IT/digitalisering
- Leda arbetet inom objektet tillsammans med objektledare hos verksamheten
- Säkerställa planering av objektplan och genomförande av aktiviteter
- Säkerställa avtal och samarbeten med leverantörer
- Se över arbetssätt och effektiviseringsmöjligheter
- Ge praktiskt stöd och ansvara för dokumentering av gemensamma arbetssätt

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av att hålla ihop och driva ett område samt att arbeta med verksamhetsutveckling genom digitalisering.
Som person är du flexibel och har lätt för att samarbeta. Du har ett möjlighetsorienterat förhållningssätt och en vilja att bidra till förändring och utveckling. Du har förmåga att skapa engagemang, är strukturerad, tar ansvar för dina åtaganden och driver dem i mål. Vidare är du en är en god kommunikatör och kan skapa förståelse hos såväl verksamhet som inom teknikorganisationen. Du inspirerar till ett gott samarbetsklimat, är trygg att leda möten, workshops och facilitera diskussioner i komplexa frågor för större grupper.

Vi tror du har mycket goda erfarenheter av
- Bidra till verksamhetsutveckling genom att nyttja digitaliseringens möjligheter
- Förändringsledning
- Förvaltningsmodeller, meriterande om specifikt PM3
- Projektledning eller liknande roller
- Att leda andra och bidra till gott samarbetsklimat
- Lagen om offentligupphandling (LoU)

Vad kan Huddinge IT kommun erbjuda dig?
Förutom ett arbete där du har meningsfulla och viktiga arbetsuppgifter som gör skillnad, erbjuder vi en god arbetsmiljö och möjlighet att vara delaktig i samhällsutvecklingen.
Vi är en hydridarbetsplats och när vi inte arbetar på distans sitter vi centralt i Huddinge med närhet till kommunikation. För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag, är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag.
Läs mer om våra förmåner: https://www.huddinge.se/arbete-och-karriar/arbeta-i-huddinge-kommun/formaner-/

Ansökan
Vi strävar alltid efter en transparent, inkluderade och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Har du det vi söker och vill tillhöra ett grymt team? Sök redan idag! Visa mindre

Objektledare för objekt "Säkerhet och lokaler"

Ansök    Mar 17    Huddinge kommun    Projektledare, IT
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Huddinge kommun är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete med utveckling och digitalisering. Transformationen bedrivs kulturellt, organisatoriskt, tekniskt och strukturellt. Huddinge har en etablerad projektmodell oc... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur.
Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Huddinge kommun är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete med utveckling och digitalisering. Transformationen bedrivs kulturellt, organisatoriskt, tekniskt och strukturellt. Huddinge har en etablerad projektmodell och i samband med en ny samverkansmodell har ett portföljkontor som har ansvar för portfölj-, objekt och projektstyrning etablerats.

Om arbetsplatsen
Vill du ha en central roll i att utveckla och upprätthålla en trygg och säker miljö för dem som bor, vistas och verkar i Huddinge kommun? Då kan du vara den vi söker till vår trygghets- och säkerhetssektion.

Vi på trygghets- och säkerhetssektionen har ett uppdrag att leda och stödja arbetet med trygghets- och säkerhetsfrågor genom att jobba strategiskt och styrande på ett kommunövergripande plan. Våra ansvarsområden omfattar säkerhet, krisberedskap, civilt försvar, informationssäkerhet, trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete samt internt skydd. Trygghets- och säkerhetssektionen som ingår i kommunstyrelsens förvaltning består idag av tio personer där säkerhetssamordnarna har säkerhetschefen som närmsta chef.

Hos oss blir du delaktig i samhällsutvecklingen i en attraktiv och växande kommun tillsammans med trevliga och stöttande kollegor, bara 15 min från Stockholms Central.


-

Den långsiktiga visionen är att kommunens digitalisering och systemstöd ska bli ändamålsenliga utifrån verksamhetens skiftande behov. Vi går från systemförvaltning till verksamhetsutveckling. Det görs genom att en styr- och samverkansmodell för digitalisering nu införs, den så kallade objektstyrningsmodellen. Modellen baseras på pm3 och integreras i kommunens processer kopplade till verksamhetsplanering och -utveckling. Ett objekt består av ett verksamhets- och ett IT-ben som tillsammans ansvarar för att planera, prioritera och realisera verksamhetens behov inom digitalisering. Objekten fokuserar på övergripande processer som kan beröra flera förvaltningar och enheter. "Säkerhet och lokaler" är exempel på sådant objekt. Objektet hanterar i första hand verksamhet som relaterar till fysisk säkerhet och lokalfrågor.

Som objektledare är din uppgift att tillsammans med objektledare IT projektleda den digitaliserade verksamhetsutvecklingen inom detta säkerhetsrelaterade objekt.
Vi söker dig som vill initiera, driva, leda och ansvara för aktiviteter och projekt inom objekt "Säkerhet och lokaler". Exempel på verksamhetsprocesser som ingår i objektet är lås-, larm- och kamerasystem, brandskyddsarbete, krishantering, informationssäkerhet och dataskydd.

I ditt arbete hos oss ska du också kunna verka i rollen som Tjänsteperson i beredskap.

Vi söker dig som har god erfarenhet av framgångsrikt arbete med verksamhetsutveckling kopplat till mjukvarustöd. Du har ett intresse och förmåga att leda, driva och utveckla verksamhetsområdet säkerhet och systemstöd som kopplas till det. I detta ingår både att leda personer och att ha förmåga att skapa framdrift, struktur och målfokus. En nyckel för att lyckas med uppdraget är att du har lätt för att samverka i olika sammanhang och på många olika nivåer. Det är även viktigt att du är bra på att kommunicera, både muntligt och skriftligt. Vi tror att du som jobbat som projektledare eller utvecklingsledare har rätt erfarenhet för detta uppdrag.

Vi söker dig som har:
- Relevant högskole- eller universitetsutbildning
- Kunskap om aktuell lagstiftning inom säkerhetsområdet
- Erfarenhet av ledarskap och att driva projekt

Vi ser också gärna att du har kunskaper inom andra delar av trygghets- och säkerhetsarbetet, för att vid behov även kunna verka och stötta inom kollegornas områden. Arbetslivserfarenhet från kommunal eller annan myndighet är meriterande.

Ditt arbetssätt kännetecknas av tydligt självledarskap. Du känner ett starkt engagemang och brinner för uppdraget.
Som person är du trygg, stabil och utåtriktad och du arbetar strukturerat och systematiskt.

Tjänsten kan komma att säkerhetsprövas och svenskt medborgarskap krävs. Visa mindre

Objektledare till gymnasie-och arbetsmarknadsförvaltningen

Ansök    Mar 17    Huddinge kommun    Projektledare, IT
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Huddinge kommun är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete med utveckling och digitalisering. Transformationen bedrivs kulturellt, organisatoriskt, tekniskt och strukturellt. Huddinge har en etablerad projektmodell och... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur.
Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Huddinge kommun är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete med utveckling och digitalisering. Transformationen bedrivs kulturellt, organisatoriskt, tekniskt och strukturellt. Huddinge har en etablerad projektmodell och i samband med en ny samverkansmodell har ett portföljkontor som har ansvar för portfölj-, objekt och projektstyrning etablerats.

Om arbetsplatsen
Gymnasie- och arbetsmarknadsförvaltningen har cirka 700 medarbetare och ansvarar för Huddinge kommuns verksamheter inom gymnasieskola, vuxenutbildning, ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsinsatser och flyktingmottagande. Förvaltningen lyder under gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden och innefattar två verksamhetsavdelningar, gymnasium/vuxenutbildning och arbete och försörjning, en ekonomiavdelning samt en administrativ avdelning.

Nu söker vi en verksamhetsnära objektledare till utbildningsobjekten, placerad på den
administrativa avdelningen inom gymnasie- och arbetsmarknadsförvaltningen. Arbetsplatsen är belägen i centrala Huddinge med närhet till goda kommunikationer.

-

I din roll som verksamhetsnära objektledare befinner du dig i en komplex verksamhet med många intressenter, beställare och kravställare. Objektledaren är den drivande länken mellan verksamhet och kommunens centrala IT-funktion, som har det övergripande ansvaret för verksamhetssystemen.

Du omvärldsbevakar IT- och digitaliseringsrelaterade frågor inom förvaltningens ansvarsområden och bidrar med beslutsunderlag till förvaltningens ledningsgrupp. I ditt ansvar ingår objektplan och genomförande i nära samarbete med andra
objektledare, objektspecialister och IT-leverantörer. Du säkerställer att avtal och samverkan med leverantörer vidmakthålls för att samarbeten externt och internt ska fungera på bästa sätt.

Även om arbetet till naturen är på taktisk nivå bör du vid behov kunna kliva in i en operativ roll, i till exempel införanden, avvecklingar och ändringshantering.

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande samt flera års erfarenhet av att arbeta med strategi- och verksamhetsutveckling genom digitalisering. Du har genomfört projekt med lyckade resultat, och du har erfarenhet av att omhänderta IT-tjänsters hela livscykel för att erhålla effektiva och verksamhetsstödjande system. Tidigare erfarenhet som objektledare är en fördel, liksom erfarenhet av förändringsledning.

Som person är du flexibel, strukturerad och har lätt för att samarbeta. Du arbetar proaktivt och systematiskt och trivs med att ha varierande arbetsuppgifter och du driver dina åtaganden i mål. Ditt förhållningssätt är möjlighetsorienterat och du har en vilja att bidra till förändring och utveckling. Du är en god kommunikatör som har förmåga att skapa engagemang och förståelse hos såväl verksamhetsföreträdare som kollegor inom andra delar av organisationen.

Det är meriterande är om du har:
- Arbetat med modeller/ramverk för objektstyrning såsom PM3
- Erfarenhet av att utarbeta, verkställa och följa upp objektsplaner
- Erfarenhet från utbildningsverksamhet och av processkartläggning
- Erfarenhet från offentlig förvaltning och arbete i en politiskt styrd organisation
- Erfarenhet av projektledning och upphandling
- Erfarenhet av robotisering (RPA) och automatisering av IT-tjänster

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

Objektledare till kultur- och fritidsförvaltningen

Ansök    Mar 17    Huddinge kommun    Projektledare, IT
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Huddinge kommun är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete med utveckling och digitalisering. Transformationen bedrivs kulturellt, organisatoriskt, tekniskt och strukturellt. Huddinge har en etablerad projektmodell o... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur.
Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Huddinge kommun är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete med utveckling och digitalisering. Transformationen bedrivs kulturellt, organisatoriskt, tekniskt och strukturellt. Huddinge har en etablerad projektmodell och i samband med en ny samverkansmodell har ett portföljkontor som har ansvar för portfölj-, objekt och projektstyrning etablerats.

Om arbetsplatsen
Kultur och fritidsförvaltningen ansvarar för att det finns ett rikt kultur och föreningsliv med goda möljligheter för Huddingeborna att hitta till och utveckla sitt fritidsintresse. Vi bidrar med förutsättningar för en aktiv och meningsfull fritid och till att förbättra människors folkhälsa. Vi ansvarar för kommunens konst, bibliotek, ungdomsverksamheter, föreningsstöd och idrottsanläggningar. Stabs- och ekonomiavdelningen är förvaltningens interna stödfunktion. Arbetet utförs i nära samarbete med förvaltningens verksamheter.

Nu söker vi dig som vill vara med på vår förändringsresa och genom att arbeta som verksamhetsnära objektledare förverkliga visioner om ett kultur-, idrotts- och fritidsutbud för, och med, Huddingefamiljen.

Den huvudsakliga arbetsplatsen är belägen i centrala Huddinge med närhet till goda kommunikationer.


-

I din roll som verksamhetsnära objektledare befinner du dig i en komplex verksamhet med många intressenter, beställare och kravställare. Objektledaren är den drivande länken mellan verksamhet och kommunens centrala IT-funktion, som har det övergripande ansvaret för verksamhetssystemen. Du omvärldsbevakar IT-relaterade frågor inom förvaltningens ansvarsområden och bidrar med beslutsunderlag till förvaltningens ledningsgrupp. I ditt ansvar ingår att ta fram och genomföra objektplan i nära samarbete med andra objektledare, objektspecialister och IT-leverantörer. Du säkerställer att avtal och samverkan med leverantörer vidmakthålls för att samarbeten externt och internt ska fungera på bästa sätt.

Kultur- och fritidsobjektet är organiserat inom fem olika objektprodukter; stöd för folkbiblioteksverksamhet, stöd för kulturpedagogisk verksamhet, stöd för fritidsverksamhet för barn och unga, stöd för tillgång till idrott och mötesplatser samt stöd för tillgängliggörande av konst. Inom objektprodukterna verkar verksamhetsnära objektspecialister som är viktiga samarbetsparter för objektledaren. Du kan också i vissa delar av objektet komma att ikläda dig rollen som objektspecialist.

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande samt flera års erfarenhet av att arbeta med strategi och verksamhetsutveckling genom digitalisering hos olika organisationer. Du har genomfört projekt inom digitalisering med lyckade resultat, och du har erfarenhet av att omhänderta IT-tjänsters hela livscykel för att i slutändan erhålla effektiva och verksamhetsstödjande verksamhetssystem.

Tidigare erfarenhet som systemförvaltare eller objektledare är en fördel, liksom erfarenhet av förändringsledning.

Som person är du flexibel, strukturerad och har lätt för att samarbeta. Du arbetar proaktivt och systematiskt och trivs med att ha varierande arbetsuppgifter, ibland i form av projekt eller uppdrag, och du driver dina åtaganden i mål. Ditt förhållningssätt är möjlighetsorienterat och du har en vilja att bidra till förändring och utveckling. Du är en god kommunikatör som har förmåga att skapa engagemang och förståelse hos så väl verksamhetsföreträdare som kollegor inom andra delar av organisationen. Du är en säker skribent, skicklig i att formulera dig på svenska i både tal och skrift.

Du stödjer kultur- och fritidsverksamheten i en digital transformation med nya digitala lösningar som bidrar till nya arbetssätt. Därför hoppas vi att ditt intresse av kultur- och fritidsverksamhet, och att jobba nära verksamheten, är stort.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

Teknisk projektledare

Ansök    Nov 25    Huddinge kommun    Projektledare, IT
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Till avdelningen för digitalisering, söker vi en teknisk projektledare med fokus på digital arbetsplats. Huddinge kommunen är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete med utveckling och digitaliserin... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Till avdelningen för digitalisering, söker vi en teknisk projektledare med fokus på digital arbetsplats.

Huddinge kommunen är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete med utveckling och digitalisering. Transformationen bedrivs kulturellt, organisatoriskt, tekniskt och strukturellt. Digitaliseringsavdelningen bildades under 2020 och har det yttersta ansvaret för digitaliseringsfrågorna inom Huddinge kommun.
Organisatoriskt kommer du tillhöra ett härligt gäng med teknisk duktiga personer inom digital arbetsplats, nät, fiber och server. Du rapporterar till chefen för IT-drift.

Vad kan Huddinge kommun erbjuda dig?
Förutom ett arbete där du har meningsfulla och viktiga arbetsuppgifter som gör skillnad, erbjuder vi en god arbetsmiljö och möjlighet att vara delaktig i samhällsutvecklingen. När vi inte arbetar på distans sitter vi centralt i Huddinge med närhet för kommunikation.
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag, är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner


-

Huddinge kommun har tagit beslut om att nytt kommunhus ska byggas. Huset ska stå klart för inflyttning 2027. Samma år kommer också kommunens nya bibliotek, som byggs i anslutning till kommunhuset, att invigas.

Vi söker nu dig som vill leda det tekniska arbetet med att bygga den digitala arbetsplatsen för Huddinges medarbetare och lösa digitala behov för det nya biblioteket.
Som teknisk projektledare förväntas du driva diskussioner kring behov och tillsammans med övriga delar av digitaliseringsavdelningen, programmet för nytt kommunhus samt leverantörer ta fram nödvändiga lösningar.

Exempel på områden att arbeta med:
. Beskriva IT- och AV-funktioner i rumsfunktionsprogram
. Arbeta fram underlag för beskedslämning
. Teknisk infrastruktur och kommunikation för nät, data, ljud och telefoni
. Hantera kommunens nätverksnod
. Teknisk utformning av olika funktioner (ex arbetsplatser, sessionssal, mötesrum, bokningssystem, teknik för fysiska och digitala möten, besökssystem, bibliotek)
. Ta fram upphandlingsunderlag för flytt av teknisk utrustning
. Etablera förvaltningsorganisation och principer för kostnadsfördelning
. Delprojektet skall Identifiera, analysera och sammanställa koncernövergripande behov och krav mot "byggherren" för planering och kostnadskalkyl. Dvs. vilken fastighetsinfrastruktur behövs för att tillgodose kapacitet, användarvänlighet och en framtidsäker och förvaltningsbar arbetsplatsmiljö.

Vi söker dig som har akademisk utbildning eller motsvarande inom relevant område. Vi ser vidare att du har gedigen teknisk kompetens samt flera års erfarenhet av att leda projekt med teknisk inriktning där IT-infrastruktur, utformning av teknik för mötesrum, arbetsplats har varit en viktig del av dina arbetsuppgifter. Eftersom vi strävar efter aktivitetsbaserad arbetsplats så förväntas du ha erfarenheter av att implementera teknikstöd för att stödja det.
Du är van att planera din egen tid och driva arbetet framåt för dig och dina samarbetspartners. Du har god förmåga att skapa gott samarbetsklimat, leda möten och workshops för att facilitera en större grupp i komplexa frågor.

Som person är du flexibel och har lätt för att samarbeta. Du har ett möjlighetsorienterat förhållningssätt och en vilja att bidra till förändring och utveckling.

Som ledare har du en förmåga att skapa engagemang, är strukturerad, tar ansvar för dina åtaganden och driver dem i mål, sam kommunicera med så väl beställare som projektmedlemmar.

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se Facklig kontaktinformation Visa mindre

Tech Lead

Are you looking for a work culture characterized by innovation, drive and creativity? Do you want to lead and develop together with non-prestigious colleagues who are constantly working to exceed the expectations of the IOT industry? Interaktiva Fastigheter provides companies/consumers with revolutionary solutions for smart homes/properties. The company has an ambitious growth strategy and has signed agreements with some of the country's largest real estat... Visa mer
Are you looking for a work culture characterized by innovation, drive and creativity? Do you want to lead and develop together with non-prestigious colleagues who are constantly working to exceed the expectations of the IOT industry? Interaktiva Fastigheter provides companies/consumers with revolutionary solutions for smart homes/properties. The company has an ambitious growth strategy and has signed agreements with some of the country's largest real estate companies in a short time. Do you see yourself being able to grow into the role? Now we are looking for a Tech Lead who wants to take the company's products and services to the next level! Apply today, selection is ongoing!

ABOUT THE SERVICE
Interaktiva Fastigheter AB is looking for a Tech Lead who wants to be part of a unique journey and develop the IOT of the future.
The group was originally established in 2013. The company started as an e-shop for smart home enthusiasts. Since 2018, they have worked purposefully towards housing developers and electricians. The business is conducted through Pytronic AB and the wholly owned subsidiary Interaktiva Fastigheter Sweden AB.

We are now looking for a Tech Lead who wants to join and build an in-house development team from scratch. You will work closely with Pytronic's founders and together with them will take Interaktiva Fastigheter to the next level.
The group you will belong to is a passion-driven team with a great interest in smart homes and the Internet OF things. The team works hard in a relaxed and supportive environment. You who take on this position will not be able to keep up the pace and interest if you do not have your own inner drive and motivation for the products, the vision and the industry. You are offered a wonderful community, filled with both humour and seriousness. As the development team will work in the same room, it is based on close relationships. You are expected to be outspoken with your input and opinion.
You who take on this role are expected to have supportive leadership for the development team. With your technical knowledge, you feel confident enough to lead a team of developers, you can take them to new levels and give them confidence by delivering what you promise yourself. You will work both strategically and operationally. Your strategic role includes defining the framework within which the developers are free to act. As well as ensuring that technical implementations correlate with the business objectives and non-functional requirements. Operationally, you will program side-by-side with other developers.

WORK DUTIES
As a Tech Lead, you will lead and support the development team at Interaktiva Fastigheter and contribute with your technical knowledge. Among other things, you will plan the choice of new technologies, infrastructure, set frameworks and establish areas of responsibility. You will be advisory when customers come with specific requests regarding what you can and cannot do while at the same time being able to translate the business goal into technical goals.
For example, you will:
* Strategically lead the development team in planning and guidance around technical decisions such as design and choice of programming language.
* Translate business goals into technical implementations and continuously ensure that all technical decisions are aligned with business goals.
* Plan, monitor and optimize the infrastructure and technical road maps.
* Program together with other team members.
* To some extent work with technical presales.
WE ARE LOOKING FOR YOU THAT
* Has a strong interest in technology and smart homes.
* Have at least 3 years of relevant work experience in software development within smart homes, where you
for example developed web-based solutions, modern infrastructure, APIs and
Microservices.
* Is fluent in English, both spoken and written.
It is advantageous if you have extended knowledge in Java, C#, C++, Zigbee, Z-wave, or Bluetooth. It is also advantageous if you have previously been a Team Leader.
As a person, you are curious, strategic and have good cooperation skills. You are business-oriented and can, through your analytical ability, take in the overall picture of what needs to be done in the team and how results are achieved. Through your good communication skills, you bring the team along, you are curious and responsive to their input and support them when necessary. You have a supportive leadership and through your technical knowledge you will be able to be a mainstay for the development team.
OTHER INFORMATION
* Start: Immediately or by agreement
* Scope: Full time employment
* Location: Länna, Skogås
* Contact details: Hampus Oxenborg
Email: [email protected]
Mobile: 070-091-2775 Visa mindre

Projektledare fokus digital transformation

Ansök    Okt 24    Huddinge kommun    Projektledare, IT
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Till avdelningen för digitalisering inom kommunstyrelsens förvaltning, söker vi två projektledare med fokus på digital transformation. Huddinge kommunen är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete m... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Till avdelningen för digitalisering inom kommunstyrelsens förvaltning, söker vi två projektledare med fokus på digital transformation.

Huddinge kommunen är inne på en spännande förändringsresa gällande arbete med utveckling och digitalisering. Transformationen bedrivs kulturellt, organisatoriskt, tekniskt och strukturellt. Digitaliseringsavdelningen bildades under 2020 och har det yttersta ansvaret för digitaliseringsfrågorna inom Huddinge kommun.

En ny styr- och samverkansmodell är nyligen införd med syfte att genom gemensamma arbetssätt skapa bättre förutsättningar för verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering. I samband med detta identifieras också många nya möjligheter och därför förstärker vi nu med projektledare för att öka genomförandeförmågan. Huddinge har en etablerad projektmodell och i samband med en ny samverkansmodell har ett portföljkontor etablerats som har ansvar för portfölj-, objekt och projektstyrning.

Organisatoriskt kommer du tillhöra en sektion med portföljledare, utvecklingsledare, projektledare och objektledare-IT. Du kommer i din roll att ha ett ledaruppdrag utan personalansvar. Du rapporterar till chefen för Samordnad verksamhetsutveckling.


-

Som projektledare kommer du leda verksamhetsnära projekt med fokus på digital transformation. Uppdragen kommer variera över tid men och har gemensamt att det är införande av nya, eller ny användning av, digitala lösningar för att uppnå utveckling av verksamheten.
Du kommer ha ett övergripande ansvar för införande av nya digitala funktioner och kommer vara länken mellan tekniken, nya arbetssätt och hur vi får effekt av förändring i verksamheten. I rollen ingår att leda helheten av arbetet och ansvar för att både ta fram planer och nå uppsatta tidsplaner och budget i dina projekt.

Den ena projektledartjänsten kommer har extra fokus på digital informationshantering och projekt inom området som till exempel digitala signaturer och digital post. Den andra tjänsten kommer vara riktad mot olika verksamhetsbehov, t.ex. införande av upphandlade lösningar eller större uppgraderingar av befintliga system.

Båda rollerna innebär att förutom att leda arbetet med att införa tekniska lösningar även att guida verksamheten för att landa nya arbetssätt kopplat till de nya möjligheter som ges.

Vad kan Huddinge kommun erbjuda dig?
Förutom ett arbete där du har meningsfulla och viktiga arbetsuppgifter som gör skillnad erbjuder vi en god arbetsmiljö och möjlighet att vara delaktig i samhällsutvecklingen. När vi inte arbetar på distans sitter vi centralt i Huddinge med närhet till kommunikationer.

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Vi söker dig som har akademisk utbildning eller motsvarande samt flera års erfarenhet av att leda projekt och att arbeta med verksamhetsutveckling genom digitalisering.

Du har erfarenhet av förändringsledning, och att vara länken mellan teknik och verksamhet. Du har mycket goda kunskaper kring att arbeta med projekt, agila arbetsmetoder och har genomfört projekt inom digitalisering med lyckade resultat. Certifiering som projektledare är meriterande precis som erfarenheter av Lagen om offentlig upphandling (LOU). Du har i tidigare tjänster visat på god förmåga att skapa gott samarbetsklimat, leda möten och workshops och facilitera diskussioner i komplexa frågor för större grupper.

Meriterande om du har erfarenhet av processkartläggning och förmåga att guida verksamheten vid kartläggning av förmågor och processer.

Som person är du flexibel och har lätt för att samarbeta. Du har ett möjlighetsorienterat förhållningssätt och en vilja att bidra till förändring och utveckling. Du har förmåga att skapa engagemang, är strukturerad, tar ansvar för dina åtaganden och driver dem i mål. Du är även en god kommunikatör och kan skapa förståelse hos så väl styrgrupp som projektmedlemmar oavsett om de arbetar i verksamheten eller inom teknikorganisationen.

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se Facklig kontaktinformation Visa mindre

Projektledare till Enhet Infrastruktur och Fastighetsutveckling

Ansök    Okt 27    REGION STOCKHOLM    Projektledare, IT
Vi erbjuder Vi erbjuder ett mångfacetterat, utmanande arbete i en dynamisk miljö. Vårt team är multiprofessionellt och består av 10 medarbetare som arbetar med en rad olika frågor gällande ombyggnationsprojekt, allokering, flyttplanering, lokalplanering och gasinfrastruktur. Uppdragen kan variera över tid vilket gör att jobbet aldrig blir enahanda. Teamet jobbar tätt ihop i olika frågor och vi har nära kontakt med vårdverksamheterna och sjukvårdsfrågor... Visa mer
Vi erbjuder
Vi erbjuder ett mångfacetterat, utmanande arbete i en dynamisk miljö.

Vårt team är multiprofessionellt och består av 10 medarbetare som arbetar med en rad olika frågor gällande ombyggnationsprojekt, allokering, flyttplanering, lokalplanering och gasinfrastruktur.

Uppdragen kan variera över tid vilket gör att jobbet aldrig blir enahanda. Teamet jobbar tätt ihop i olika frågor och vi har nära kontakt med vårdverksamheterna och sjukvårdsfrågor som alltid känns angelägna

Om oss
Avdelningen Infrastruktur och Fastighetsutveckling Huddinge är Karolinskas förlängda arm mellan våra fastighetsförvaltare och den kliniska verksamheten. Vi arbetar med många byggprojekt, små som stora och är med i och håller i processen från sjukhusets sida. Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge har en större mängd ombyggnationsprojekt på gång för närvarande och behov av att ytterligare fler startas upp närmaste åren.

Om tjänsten
I rollen som projektledare utgör du en del i vårt multiprofessionella team där många har vårdbakgrund, men även erfarenhet från andra branscher inom infrastruktur och fastighet. Arbetet innebär tjänstgöring “ute på fältet” där du möter människor och arbetar med förändringar samt är beredd på de utmaningar som kan komma uppstå.

Annonsen avser två tillsvidareanställningar med start så snart som möjligt. Arbetet sker dagtid, måndag-fredag. 

Vi söker
Du tycker om att arbeta “ute på fältet” med människor och med förändring, med alla de utmaningar det för med sig, och du är bra på att lyssna. Du känner dig bekväm i en roll där du arbetar organiskt och flexibelt, och anpassar dig till vad som krävs i stunden. Du är en lagspelare. Som person är du lyhörd, beslutskraftig och har god förmåga att leda/coacha andra människor.

Du har god prioriterings- och kommunikationsförmåga och känner dig bekväm med många kontaktytor och parallella arbetsuppgifter. Du är sannolikt strukturerad och en god organisatör. Du ser vikten av att vara diplomatisk, har en utpräglad ambition att hantera åsiktsskillnader på ett bra sätt och ser vikten av att skapa ett gott, öppet och konstruktivt klimat.

Kvalifikationer
Krav:

- Akademisk examen eller motsvarande.
- Minst tre års arbetslivserfarenhet.
- Vana vid att arbeta med både PowerPoint och Excel.
- Behärskar svenska språket i såväl tal som skrift.


Meriterande:

- Erfarenhet inom fastighet eller infrastruktur.
- Erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsområdet.
- Erfarenhet av projektledning.


För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/Om Karolinska Universitetssjukhuset

Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

 


Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/ Visa mindre

Projektledare

Ansök    Aug 19    Huddinge kommun    Projektledare, IT
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Om arbetsplatsen Huddinge kommuns vision är att vara en av de tre populäraste kommunerna i Stockholms län att bo, besöka och verka i. I Huddinge kommun vågar vi ta för oss, ta nya vägar och ta ställning i viktiga frågor. Vi bryr... Visa mer
Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Om arbetsplatsen
Huddinge kommuns vision är att vara en av de tre populäraste kommunerna i Stockholms län att bo, besöka och verka i.

I Huddinge kommun vågar vi ta för oss, ta nya vägar och ta ställning i viktiga frågor. Vi bryr oss om människor, besökare, företagare och natur. Vi driver kraftfullt utveckling framåt och tar en ledande roll i regionen. Vi tar tillvara variation och omväxling i miljöer, invånare, medarbetare och utbud. Vi vill utnyttja potentialen i mångfalden och skapa ett rikt och flexibelt samhälle


Socialförvaltningens IT-enhet är en stab- och stödfunktion som består av tre sammanhörande delar; välfärdsteknik, verksamhetssystem och digital arbetsplats. Vi samverkar med många parter och planerar, prioriterar och samordnar de aktiviteter, uppdrag och projekt som berör socialtjänsten.
Tillsammans nyutvecklar, förvaltar och vidareutvecklar vi Huddinge kommun och socialtjänsten.Vi arbetar processorienterat och använder beslutade modeller för både processer, projekt och förvaltning. Affärsmässighet och beprövad erfarenhet är självklara förhållningssätt för oss.bHos oss bemöter vi alla på ett jämlikt och likvärdigt sätt och vi värnar om yttrandefrihet och demokrati. Självklart följer vi och håller oss uppdaterade om lagar och regler. För oss som jobbar med socialtjänst ligger extra vikt vid begreppen respekt, mening, öppenhet, gott bemötande, kunskap, trygghet, stolthet och engagemang.

-

Arbetsuppgifter
Projektledarens syfte och mål är att säkerställa leveranser av förvaltningsövergripande kvalitetssäkra projekt. Fokus ligger särskilt på komplexa mångfacetterade projekt vars syfte är att automatisera, förenkla och digitalisera. Huvudmålet med denna rekrytering är att uppnå hög automatisering, digitalisering och förenkling inom förvaltningen. Hos oss är projektledaren specialist på att leda projekt och har rent generellt goda ledaregenskaper, vi ser projektledning som en arbetsuppgift och inte ett representativt uppdrag. Projektledaren leder projektet, är samtidigt medlem i projektgruppen och deltar i utredningsarbetet. Förutom verksamhetens specialister, utvecklingsledare och linjechefer är du närmast kollega med systemförvaltningsledare och systemförvaltare med mångårig specialistkunskap inom det aktuella verksamhetssystemet Procapita/LifeCare. Du har också kollegor som är utvecklingsledare med fokus på IT inom välfärdsteknik och digital arbetsplats.

Din profil

Vi söker just nu en projektledare som tillsammans med oss övriga i socialförvaltningen förbättrar, förenklar, automatiserar och digitaliserar denna samhällsviktiga organisation så långt det bara är möjligt.

Är du en pedagogisk, inkluderande, dynamisk person som bygger tillitsfulla relationer medan du hjälper andra att växa in i en ny digital värld? Sporras du av nätverkande, kluriga utmaningar och koordinering? Har du förmågan att omsätta planer i handfast, planering, aktiviteter och verklighet tillsammans med kollegor? Är du också utåtriktad engagerad och optimistisk? Då tror vi att du kommer ha roligt och utvecklas på det här uppdraget tillsammans med oss!
Vi tror att du är en nätverkare som i lag med många andra viktiga nyckelfunktioner i organisationen utforskar möjligheter och hittar smarta arbetssätt för att nå mål.


Du är van vid att etablera, genomföra och avsluta projekt i en politisk matrisorganisation och har erfarenhet av att ta fram beslutsunderlag för prioritering till ledning. Du har ett transparent ledarskap som stöttar och coachar dina projekt på ett inkluderande och effektivt sätt. Du är väl förtrogen med processer för överlämning av projekt och kan säkerställa att mottagaren har övertagit projektets resultat i förvaltning.
Du har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi ser framför oss någon som har sin bakgrund som socialpedagog, systemvetare, socionom, eller någon som är hälso- och sjukvårdsutbildad till exempel. Det är meriterande om du har gått kurser i praktisk projektledning eller annan projektmodell, det är också meriterande om du har certifierat dig inom ITIL och är insatt i PM3. Du har minst fem års erfarenhet av praktisk projektledning och samordning, gärna av Procapita/ Lifecare eller andra verksamhetssystem inom socialtjänsten, du har erfarenhet av automatisering, socialtjänst eller är väl bekant med socialtjänstens olika verksamhetsprocesser. Till intervjun tar du med dig ett exempel på en tidplanering för ett projekt, verkligt eller påhittat exempel. Det är också meriterande om du har erfarenhet av förändringsledning, effektiva team, IT-arkitektur och digitalisering.


Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner


Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se http://www.huddinge.se/kontaktpersonerfack

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre